אולי מישהו יודע?...

rw12

New member
שאלה לגבי השגים אקדמאיים נמוכים

אני שומעת פה הרבה על השגים אקדאמיים נמוכים ורציתי לדעת מה נחשב בעינהם ממוצע אקדמאי נמוך שיכול לפגוע בסיכויי קבלה? זה חשוב לי כי אני עם סמסטר אחד מתואר שקר כלשהוא ומנסה להתקבל.. תודה למי שעונה.

נצל"ש לשתיכן-

הישגים אקדמיים מאפשרים מעבר/קבלה לכל פקולטה? איך זה הולך בעצם? נגיד אני אלמד משהו ממש קל, ויהיה לי ממוצע גבוה אני אוכל להתקבל ככה?! או רק מעבר בין מקצועות מסוימים? <לא ברור לי איך זה הולך.. > תודה!

לכל אוניברסיטה

בחלוקה ע"פ סוגי תארים אליהם אפשר להתקבל - יש תנאים לקבלה ע"פ ממוצע אקדמי חלקי/מלא. אפשר לראות את התנאים לכל תואר באתרים של האוניברסיטאות. בדר"כ הממוצע האקדמי מחליף את ממוצע תעודת הבגרות, אם הוא עומד בתנאים לקבלה. בכל מקרה אני ממש לא ממליצה על מעבר אקדמי כי להחזיק ממוצע גבוה באקדמיה רחוק מלהיות קל. ולשאלה מעליך - באב"ג לוקחים בחשבון כל רקע אקדמי והוא משפיע בועדה שדנה במועמדים כך שציונים נמוכים/נכשלים יכולים לפגוע בסיכויים. כמו כן ברגע שהשלמת 3 סמסטרים, הבקשה להתקבל לרפואה עוברת דרך ועדת חריגים. באוניברסיטאות האחרות, לוקחים את הממוצע שמיטיב עם המועמד בקבלה, אין לי מושג אם הוא עולה בועדות כחלק משיקולי הקבלה. בכל מקרה, כדאי מאוד להמשיך את הדיון בפורום לימודי רפואה.

lidaka

New member
קצת מידע

לכל אוניברסיטה שקלולי ציונים אקדמאים משלה. לדוגמה - ציון תואר בממוצע 88 באוניברסיטת ת"א שווה ערך (באונ' ת"א) לממוצע בגרויות של 107.3. אין לי מידע על אופן חישוב הציון, האם הוא תלוי בחוגים השונים, מספר הש"ס לתואר ועד כהנה וכהנה שיקולים. לעומת זאת, באוניברסיטה העברית ערכו של ממוצע תואר 88 נמוך בהרבה (לפי מערכת מידע למועמדים). מכאן יוצא, שלכל אוניברסיטה מערכת חישובים משלה. החוקים, לצערך, בעניין זה אינם גמישים. הציון הפסיכומטרי האחרון שתקף הוא אפריל. אולם, לכל כלל (כמעט) יש יוצא מהכלל, ושווה לך לנסות ולעשות כמה שיחות טלפון. אולי תצליחי לשנות עולמות. כמו כן, אני ממליץ לך לבחון את השאלה ב"פורום לימודי רפואה". ד"א, אני מוצא שההערה של "שמש" בדבר ממוצע אקדמאי לא מדויקת. לא קשה, בהכרח, להשיג ציון תואר ממוצע גבוה. כמו בכל דבר בחיים, עניין של השקעה, תחום הלימוד וגורמים רבים נוספים. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

תסכים איתי

שיותר קשה להשיג ממוצע של 95 באוניברסיטה מאשר לשפר בגרות ואולי גם תסכים איתי שעדיף ללכת על דרך בטוחה מאשר להסתכן בדרך האקדמית שאח"כ יכולה להוות מכשול בדיוני הקבלה. הנסיון לפשט את הלימודים באקדמיה ולהציג ממוצע 90 כבר הישג לכל אחד הוא הטעייה של מועמדים (שגם המדריך שלי ביואל גבע עשה אגב). אני מכירה מעט מאוד אנשים שהצליחו לעבור על בסיס ממוצע אקדמי והרבה יותר אנשים שמצטערים על הזמן והמאמץ שהם השקיעו ואני ביניהם. לכן אני סבורה שמעבר אקדמי צריך להיות המוצא האחרון ואם בוחרים בו בתור דרך צריך לחשוב על הסיכויים באופן מושכל.

lidaka

New member
על דברים "בטוחים" ושאינם בטוחים

אני חושש שאת לא מתייחסת לגופו של עניין. אכן, קשה יותר להשיג ממוצע של 95 באוניברסיטה מאשר לשפר בגרות, אולם ההשוואה אינה במקום, מכמה טעמים: א. הבחורה בפנייתה ציינה שהיא כבר לומדת. סביר להניח ששיפור בגרות אחת, בזמן שהיא לומדת, יפגע בלימודיה מחד גיסא, ויעלה את ממוצע הבגרויות שלה בלא יותר מ3-4 נקודות (זאת בהנחה שללימודי פסיכולוגיה-ביולוגיה נדרש ממוצע בגרויות גבוה יחסית). ב. איך ניתן להתייחס לשיפור בגרות כאל "דרך בטוחה" (הציטוט במקור)? מדוע הדרך האקדמית היא דרך מסוכנת? לאור הבגרויות שלי, הייתי מעדיף לחזור על 10 קורסים מאשר לעשות בגרות נוספת, ולכן, אין טעם להיות נחרצים בנושא. ג. הכניסה ללימודי הרפואה מחושבים, ברובם, ביחס של 1:3 בגרות לפסיכומטרי, כלומר 75% פסיכומטרי, 25% בגרות. לכן, משקל שיפור בגרות נמוך עשרות מונים ממשקל שיפור ציון פסיכומטרי. ד. בנוסף, הקבלה על סמך תואר/תואר חלקי היא בדר"כ ביחס של 1:1 (לפסיכומטרי), לעומת 1:3 כפי שצוין. משמע, העלאת ממוצע התואר היא בעלת משקל ניכר יותר מאשר ממוצע הבגרות. אין בכוונתי להציע כיוון כזה או אחר; אבל, לנוכח הדעה הנחרצת (אני מניח שמנסיונך, כפי שציינת באחת מתגובותיך) שאת מביעה אני מרגיש חובה להראות את הצד שמנגד. לגבי נסיון - גם אני מכיר "הרבה אנשים" שניסו לעבור על סמך ציונים אקדמים. למעשה, 4 מתוך 5 הצליחו, והבחור שלא הצליח מנסה לשפר את ציון הפסיכומטרי שלו. תמונה מאוזנת היא דבר חשוב. בסופו של דבר - כפי שאני תמיד נוהג לציין - כל מקרה לגופו. חשבי את ממוצע התואר/תואר חלקי; חשבי את ממוצע הבגרויות שלך; צרי לך טבלה, ובדקי מה קורה בכל אחת מהאופציות הבאות: שיפור פסיכומטרי, שיפור בגרויות ושמירת ממוצע תואר סביר. בהצלחה!

התייחסותי

א. העצה שלי לא הייתה מכוונת דווקא לבחורה שלומדת אלא באופן כללי. כמו כן אם תשים לב למהלך השרשור המלצתי לפותחת השרשור שתוותר על פסיכומטרי ביולי על מנת למקד את תשומת הלב בלימודים על מנת שתשיג ממוצע סביר. 2. זה שאתה מוכן לחזור על 10 קורסים מבגרות נוספת... זה עניין שלך (על אף שהוא אינו ברור לי כלל וכלל). אני מתייחסת לבגרויות כדרך בטוחה מאחר וציון נמוך בבגרות לא נשמר במחשבי האוניברסיטה ויכול לשמש כמכשול בדיוני קבלה. בגרות אפשר לעשות שוב ותמיד הציון הגבוה הוא שתופס. לגשת למבחן בגרות לא דורש מעבר של קורס נוסף כמו כן לא דורש את סכום הכסף שאתה נאלץ לשלם על קורס נוסף שלא לדבר על הזמן בתואר שאתה בעצם לא ממש רוצה.. כמו כן ברגע שהשלמת 3 סמסטרים באב"ג למשל לא די בכך שאתה נמדד בעיקר על בסיס הרקע האקדמי אלא מתמודד על מס' המקומות המצומצם ששמור לאקדמאים - זה ביחס לרפואה. 3. החישוב שהצגת לא נכון לכלל האוניברסיטאות. החישוב באב"ג למשל אינו ברור. אתה מזכיר לי בדיוק את הסיטואציה בכיתה ביואל גבע כאשר הצגתי את המעבר האקדמי כדרך בעייתית והמדריך רשם על הלוח שמות של אנשים שהתקבלו והדבר היחיד שעלה לי לראש זה שעל כל שם שהוא הציג אני יכולה להציג כפול שלא הצליחו. הדרך הזו קיימת, כדאי ואפשרי לקחת אותה בחשבון (כמו בכל תהליך קבלת החלטות) אבל שוב, צריך לשקול אותה על יתרונותיה וחסרונותיה.

lidaka

New member
חג שמח ../images/Emo117.gif

בגרות או תואר? עניין אינדבידואלי, כפי שציינתי מספר פעמים. ה"ויכוח" הזה עקר מתוכן. על כל טיעון שאת מעלה פה ניתן להעלות 10 טיעוני נגד, וכך גם כנגד כל טיעון שלי. איני רואה טעם להמשיך ולהתייחס לדיון זה, כיוון שהוא הופך להתנצחות במקום להיות מקור מידע ועצה. כל שאני מנסה לעשות זה לתת תמונה מאוזנת, ולא חד צדדית. צר לי לשמוע על הנסיון המר שלך במעבר על סמך ציונים אקדמים. אני מאחל לך כל טוב והצלחה, וכמובן לבחורה ששאלה את השאלה המקורית. כולי תקווה שהפיקה את המירב מהצגת דיעות וכיוונים שונים. יום טוב וחג שמח

עדיין לא חג ובטח לא שמח

אני לא מתנצחת איתך. הדיון שלנו הוא בהחלט מקור מידע מאוד מהותי משתי סיבות: 1. הלוואי והייתי נתקלת בדיון כזה טרם קיבלתי את ההחלטה ללכת לתואר. 2. כדי שמדריכי פסיכומטרי שלעיתים הם המקור מידע שמועמדים הכי נשענים עליו יראו את כל התמונה ויציגו אותה כהוויתה. כל טוב.

joannasvansk

New member
אני לא מבינה

למה את מתנהגת בנבזות כזאת? נמצא פה מדריך, שבטוח יש לו דברים טובים יותר לעשות מאשר לענות לאנשים בפורום, ומחווה את דעתו. בדיוק כמו שאת מחווה את דעתך, ודעתך בלבד. בדיוק כמו שאני מחווה את דעתי על התגובה שלך. מי אמר שמה שאת חווית הוא הנכון? לי זה נשמע כמו מישהי ממורמרת שלא התקבלה לרפואה וקשה לה לקבל את העובדה שיש אנשים שמצליחים להתקבל באפיקים האלה. זה נחמד ומועיל שאת תורמת לדיון, אבל לקטול כל זווית אחרת, דברים שנשמעים כמו מידע חשוב מבעל נסיון ובאופן כללי ליצור תרבות דיון שנשמעת כמו השתלחות באויב הכי גרוע שלך היא התנהגות בעייתית מבחינה חברתית במקרה הטוב, והולכת שולל במקרה הרע. חלאס, תביני, את לא מקור המידע היחיד פה. **ונהוג לאחל חג שמח לפני החג. חבל שלא הוספת ל"עדיין לא חג ובטח לא שמח" את התוספת "וחבל שסבתא שלך לא מתה". אז שיהיה לך חג שמח.

טוב..

עד כמה שהתנסחת בצורה גרועה אלפי מונים ממה שאולי פירשת מההודעות שלי, אני אענה לך. היום ערב יום הזכרון, ולכן הכותרת שלי - אם במקרה שכחת. נחמד שלמדריך יש "דברים טובים יותר לעשות" ומנין לך שלי אין דברים יותר טובים לעשות? כי אני לא מדריכה? אני לא טוענת בעלות על שום דעה ואין לי את המונופול על מה שנכון בעולם. אני רק יכולה לתרום לאנשים מנסיוני וזה מה שאני עושה, זה בוודאי שלא נובע ממרמור אלא מרצון טוב בלבד. אני ממליצה לך לשוב ולקרוא שוב את ההודעות שלי ברוגע ולהבין שלא "קטלתי" כאן את דעתו אלא העמדתי דברים על דיוקם וכמו שהוא איזן לכיוון אחד, אני איזנתי לכיוון השני (בעברית זה נקרא דיון). כמו שהוא בעל ניסיון, גם אני בעלת ניסיון ודעתי מהותית לא פחות, את לא חושבת? או שאולי אני צריכה להיות מדריכה בשביל זה... מה "שנשמע" לך מההודעות שלי הוא פרשנות שלך בלבד כמו כן הנסיון לעשות לי ניתוח אישיותי ופסיכולוגי "מעמיק". אני חושבת שלאור ההודעה שכתבת "טולי קורה מבין עינייך". ואם תרשי לי עצה קטנה - אם יש לך דבר מה של ביקורת אישית שלא קשורה לנושא הדיון שכה בוער לך להוציא אותה, את יכולה לעשות את זה בצורה מכובדת במסר, שאם את מאוד רוצה תוכלי להמשיך את הדיון הזה שם כי פה לא תזכי לשיתוף פעולה מצידי לפחות. כל טוב.

joannasvansk

New member
כמעט טוב מאוד

את צודקת, פספסתי פה כמה דברים. את הדיון שלך עם "מדריכת ההרים", למשל. הייתי צריכה לדעת לאן אני נכנסת. אנסה להתנסח בצורה גרועה כפי שאני נוהגת (לא אשתמש יותר במילה חלאס, אני מבטיחה), ולהסביר לך את כוונתי. אני לא מנסה לנתח אותך ניתוח פסיכולוגי מעמיק - אין לי את הכלים לכך, ואיני מתיימרת לעשות כן. ברם, לא צריך להיות פסיכולוגית בשביל לראות שאת מרגישה מותקפת בעקבות התגובה שלי. האם טענתי כי זמנך מושחת לריק? האם טענתי שהעובדה שאינך מדריכה עומדת לך לרועץ? מכאן ניתן להסיק כי במקום כלשהו, את מרגישה כך. וד"א - אם בהתנסחות עסקינן - "טלי קורי מבין עינייך", אלא אם ברצונך להחיות את השפה העברית (ע"י השימוש במילה "טולי"). ושוב, חג שמח ----- אני, שאינה מדקדקת בדקדוקי עניות, ומאחלת חג שמח אף שבוע לפני.

זה אכן טלי

תודה על התיקון ואם תסתכלי קצת יותר טוב תראי שהמדריכה בהרים חייכה בסוף

joannasvansk

New member
וגם אני מחייכת :)

פשוט, ההמתנה לציונים משגעת אותי. בנוסף, אני מאוד רגישה לתגובות של אנשים. חג שמח, for the third time.

למעלה