אולי יש פה

Zipadidoda

New member
אולי יש פה

אולי יש פה מכסף מנוסה שמוכן לעזור לי? בבקשה... זה עזרה קלה של שתי שניות... בבקשה... בבקשה?! בבקשה! :( מכזף מנוסה שמוכן לעזור לי כטובה תודה

Zipadidoda

New member
טוב אממ

אתם יכולים ליצור איתי קשר באייסיקיו? ממש תודה זה מאוד חשוב לי וזה טובה קטנה מאוד :) 10245222 ושוב 10245222 חיחי תודה! :)

Justin Angel

New member
../images/Emo41.gif הצעה ../images/Emo41.gif

אמממ... מה דעתכם שיהיה שבמקום לחלק כל 5 דקות את מספרי האיק שלכם , פשוט נרשום אותם באיזה מקום וזהו? בתור ג´סטין אני חייב להגיד ש: טוב... זה מתחיל להימאס מהר. תפסיקו לחלק את מספרי האיק שלכם. אז התחלתי לבנות משהו כזה לפני שבועיים וסיימתי שלשום. מעכשיו אפשר במועדון החברים של אתר "המקשוף" להוסיף מספרי איי סי קיו, לשלוח משם הודעות לאיי סי קיו , להוסיף אנשים לרשימה שלך. (איזה פרסום עצמי חסר בושה)

nepthys

New member
או שנעשה את הדבר היותר נורמלי

ונוסיף את המספרים לכרטיס האישי שלנו בתפוז שניתן להגיע אליו ע"י לחיצה פשוטה על השם משתמש.

Justin Angel

New member
לא....

הבעיה עם הרעיון הזה ,הוא שזה לא מרוכז בדף אחד יפה וגדול, ובגלל זה צריך להיכנס לכל משתמש באופן אישי וגם צריך להעתיק את המספר לתוך איי.סי.קיו... דרך מה שיש באתר המקשוף זה הכל בדף אחד גדול ויפה ומספיק לחיצה אחת וזה מוסיף את אותו בן אדם לרשימה שלך...

Yon

New member
ופרס היחצ"ן הטוב ביותר מוענק ל...

ג´סטין !

Justin Angel

New member
תודה תודה

אני רוצה להודות לכל מי שהביאני עד הלום: אבא, אמא , סבתא, מיצי החתולה , קו 5. לכל האנשים הקטנים שעבדתי איתם , כולכם עיכתבם אותי , מנעתם ממני את ההצלחה שבאמת מגיע לי ,אני באמת שונא אותכם. למפיק ולבמאי ,גנבתם ממני את כל ההצלחה והכסף. מה אתם עושים?! תפסיקו לנסות לגרור אותי מהבמה! אמאא!!!

Justin Angel

New member
בור ועם הארץ!

וויקה = דת ,לא סוג של מקשף. (כן , כתבתי מקשף , כלומר מישהו שעוסק במקשוף) מאג = מישהו שעוסק במאגיה. מאגיה <> (לא שווה) כישוף. כלומר מאגיסט הוא לא מכשף. נכון שזה נוח שאני בסביבה כדי להראות לך איפה שגית?

nepthys

New member
ג´סטין,

אם אתה מכיר את המונחים שלך למישהו חדש, אז תתן הסבר מפורט לגבי מה כל מונח אומר, במאגיה, קסם, וכישוף לפי התאוריה שלך (כן, כן, שהוסכמה ע"י ועד המכשפות הבינלאומי, אבל הם קבעו את זה בא-נ-ג-ל-י-ת!). וגם תוסיף שלא כל הפורום הזה תומך במונחים האלו. חוצמזה, הוא שאל לגבי מסורת, לא לגבי פרקטיקה. וויקה זה מסורת.

Black-Sphere

New member
באמת..

ג´סטין, מכיוון שרק חלק מפה משתמשים במונחים שלך, תרשום שזה שלך כי אחרת יחשבו שגם אנחנו משתמשים במושגים האלה... וזה באמת לקוח מאנגלית, זה לא בעברית ככה. אם אתה רוצה אני אנסה להתאמץ ולהוציא מכתב מהמורה שלי ללשון שהיא אחת הטובות בארץ (אילת ברגר) שהיא חברה קרובה של האקדמיה ללשון ואני אראה שזה לא הוסכם שמה או בכלל דן שם.

Yon

New member
עזוב את האקדמיה

מה היא קשורה בכלל? העניין פה הוא בהבחנה בין סוגים של דברים. יש מאגיה יש כישוף ויש קסם. אם המילים לא נראות לך זה משהו אחר. העניין הוא שהם שונים, תקרא להם איך שתרצה.

Justin Angel

New member
:)

שאני לא אתחיל לספר לך סיפורים על התקופה שלמדתי לשון ועל המורה הפרטית שהייתה לי :) בכל מקרה... האקאמיה גם לא אישרה מונח אחד ממה שמשתמשים בו בפיזיקה מתקדמת. בגלל שמקשוף ,כמו פיזיקה ,הוא נושא\תחום מוגדר, אז האקדאמיה משאירה את קביעת המושגים לסמכויות באותו תחום.

Justin Angel

New member
צודק לחלוטין.

התנצלותי הכנה לחוקר (אבל מצידי ספירי יכול להישרף). הנה ההסבר למושגים כפי שהוא לקוח מ"המקשוף": מאגיה: עבודה ישירה עם אנרגיות , באמצעות התודעה בלבד. דוגמא: לשבת לעשות מדיטציה , לזמן אנרגיות ושלוח אותם למטרה מסוימת. קסם: עקיפה עם אנרגיות , באמצעות הגוף , תוצרי הגוף (דיבור , תנועות ידיים וכו...) , ובעזרת התודעה. דוגמא: לשבת לעשות מדיטציה , להשתמש באנרגיה-לא-אנרגטית (למשל האנרגיה של הירח, למרות שלירח יש אנרגיה היא לא אנרגיה כמו אנרגיית אש , שהיא אנרגיה זמינה וממשית) למטרה כלשהי. כישוף: עבודה בעזרת טקסים , עזרים (נרות , מטות וכו...) , מצב הירח וכדומה. דוגמא: להטיל כישוף אהבה - לבדוק את מצב הירח עם הוא עכשיו גדל , להתפלל לאל דג´דה , לבצע את הליכי הטקס לאל דג´דה. מג´יק: מילה כוללנית באנגלית שמייצג מכלול של: מאגיה , כישוף , וקסם. אנשים העוסקים במג´יק נקראים לרוב כ"עוסקי מג´יק" מקשוף: מילה בעברית שצוות המקשוף המציא. פירוש המילה מקשוף הוא: מאגיה + קסם + כישוף. וזאתי המילה העברית למג´יק. מקשף: פירוש המילה הוא לא טעות כתיב של "מכשף" , אלא הוא איש העוסק במקשוף. כשרון: מילה כוללת לכל מגוון הכשרונות: ראיית העתיד , טלקנזיס , טלפתיה , וכדומה. יכולות: מילה כוללת המייחסת גם למקשוף וגם לכל מגוון הכשרונות. אנרגיות: ראה חלק בספר שמתייחס לאנרגיות. יש לציין שהמילה לפעמים מתייחסת רק לאנרגיות אבל לרוב משמשת כהכללה גם לאנרגיה הבסיסית , גם לאלמנטים וגם לאנרגיות. התמרכזות: המילה היא תרגום לעברית למדיטציה בשם "Centering". התקשרות לאדמה: המילה היא תרגום לעברית למדיטציה בשם "Grounding".

Yon

New member
וויקה זו דת

לפחות לפי מה שוויקנים אמרו לי.

morning star

New member
לא אכפת לי מי או מה

קבע את המונחים על WitchCraft, Magick וכל השאר. בהרבה חדרים ב-IRC וכן בפורומים רבים לא שמעו אף פעם על אותם כנסי המכשפות שאותם הזכרת. אני אנסה להסביר זאת בפשטות - המילה מאגיה מקורה בפרסית עתיקה. משם התגלגלה ללטינית (וכנראה ליוונית לפניה) ומהלטינית לאנגלית, למה שמוכר לנו כיום כמילה Magic/k (המילה Magia לא קיימת באנגלית). המילה "מאגיסט" הוא איזשהו עיוות עברי למילה Magister... שהוא פקיד רב מעלה או בעל תואר שני במשהו (פשוט לבדוק במילון). בעברית, המאגיסט היחיד שקיים הוא הבחור המסכן שסוחב את המא"ג במסעות בטירונות. המילה Witchcraft מגיעה מהשפות הגארמאניות העתיקות. משמעות המילה משתנה מעט בין עם לעם (אצל הגארמאנים "לכופף", אצל הבריטונים "חכמה"). המילה Witch והמילה Wizard. המילה כישוף מקורה באכדית - Kassapu. המילה קסם קרוב לודאי נובעת מארמית (גם בערבית קיימת המילה ופירושה "שבועה" - השבעת ישויות). כיום, מקובל על רוב הסופרים בתחום להפריד Magick מ-WitchCraft. בעוד Witchcraft מתכוונת א)לדתות פאגאניות אירופאיות ב)מאגיה טבעית ו-ג)חתימה על ברית עם השטן (היה מקובל מאוד בימי הביניים לחשוב כך), המילה Magick משמשת לכלול את כל סוגי המאגיה באשר הם (כאשר אם רוצים לציין תחום מסויים מציינים את שמו כולל המילה Magick). המילה "מקשוף" או איך שלא תרצה היא המצאה שלך (או של חבריך) ותמיד מעוררת בי גיחוך, מאחר והיא באה לייצג "חיבור" ביו מושגים שמלכתחילה אתה משתמש בהם בצורה לא מקובלת כלל ועיקר (ולפי דעתי, שגויה). אז לפני שאתה צורח וצועק על מישהו שלא משתמש כשורה במושגים שונים, כדאי שתבהיר שאלה המושגים שלך עצמך. שלך הנווד

Yon

New member
נווד

אתה מקבל שיש הבדל בין מה שמכונה "מאגיה" לבין מה שמכונה "קסם" לבין מה שמכונה "כישוף"? (לפי הגדרות המקשוף). או שאתה אומר שאין בכלל מקום להבחנה בינהם ולהגדרה? בעינך עבודה אנרגטית טהורה מוגדרת אותו הדבר וע"י אותה המילה כמו עבודת כישוף?

morning star

New member
מבחינת משמעות המילים

אין כלל הבדל ביניהן. איך תבחר להגדיר את ההבדלים שבסוגי המאגיה השונים - אנשים כבר חשבו על זה הרבה לפני. כישוף בעזרת אנרגיות פלנטריות נקרא "מאגיה פלנטרית". כישוף בעזרת נרות בצבעים מסויימים, קטורות מתאימות ואף צלמיות נקרא "כישוף סימפטטי" (מאחר והוא בנוי על ההנחה/חוק כי יש קשר בין הדבר במציאות לבין הדבר המייצג אותו) - וכך הלאה. שלך הנווד

למעלה