אולי יש פה

Yon

New member
אם כן...

זה בסדר ההגדרות של המקשוף. הרי אלו הגדרות שתוחמות את ההבדלים שאכן כן קיימים. באותה מידה לזילזולך במילה "מקשוף" אני יכול להגיד "איזה דבילי זה להגיד מאגיה פלנטרית". אתה מבין?

morning star

New member
ההבדל הוא

שהמילה "מקשוף" היא מילה שהומצאה לפני מספר שבועות ע"י אדם מסויים (או מספר מצומצם של אנשים) שנראה שהם בטוחים שהם יודעים הכל. המילים "מאגיה" ו"פלנטרית" קיימות כבר מאות שנים ומוכרות להרבה אנשים והרי ידוע שזה מה שקובע בסופו של דבר - השימוש במילה ולא מה כביכול היא מייצגת. בינתיים רוב העולם לא מכיר את המילה "מקשוף" או את ההפרדה שמבצע ג´סטין. אם הוא רוצה - שימציא מילים חדשות משלו (כמו המקשוף) - למילים "מאגיה", "קסם" ו"כישוף" ישנן הגדרות קיימות ומקובלות. ההגדרות שמופיעות במקשוף הן מאולצות במקרה הטוב. הפעולות המאגיות הן לעיתים מאוד מסובכות ואינן מתאימות להגדרות המקשוף. שלך הנווד

Justin Angel

New member
...

המילה מקשוף הומצאה כדי לכלול את כל סוגי המג´יק שקיימים. כ-ו-ל-ם , החל ממכישוף צבעים ,כישוף אבנים ,כישוף מתכת ,כישוף פרחים, מאגיה ,קסם לילה, High Magick , וכך הלאה. המילה היחידה שיש לה אותה משמעות היא "מג´יק" אבל מכיוון שחברי צוות המקשוף רצו "להפגין פטריוטיות ישראלית מובהקת" אז הם לקחו מילה שתייצג את כל התחומים יחדיו. בוא נראה... חברי צוות המקשוף נתנו דוגמא לכל הגדרה (מאגיה,כישוף,קסם) והדגימו מאוד יפה את ההבדל. אתה בא ואומר "לא! אין הבדל", מעניין מי נימק את הדברים שלו יותר טוב...

morning star

New member
לא קראת את ההודעה הארוכה שכתבתי

או שפשוט לא הבנת אותה. לא קיימת המילה מאגיה בעברית. זו מילה שהושאלה מהלטינית (ששאלה אותה מפרסית עתיקה). המאגים היו בכלל כהמי דת זאראטוסתרא ולהם "שיטות שלא כדרך הטבע" כפי שהגדירו זאת פעם. המילים "כישוף" ו"קסם" הן בעלות אותה משמעות, או מה שנקרא "נרדפות", אם כי בתודעה הישראלית ב"כישוף" יש להשתמש במילים מוזרות ודברים מגעילים ו"קסם", אם הוא לא להטוטי במה אז הוא משהו שנוצר ע"י מגע הקסמים של שרביט פיות (עוד משהו שישראלים אימצו מהארופאים). שלך הנווד

Yon

New member
ואני חשבתי שזאראטוסתרא זו המצאה של

ניטשה

Justin Angel

New member
תודה לך

שיעור הבלשנות היה פשוט מרתק. זה ש"ישראלי" חושב ככה וככה לא משנה לי בכלל. כי באותה מידה "ישראלי" חושב שכל הכוכבים יכולים לעמוד בשורה באופן מאוד יפה (ובהתחשב בכך שזה יגרום לכמה כוככבים להתנגש אחד בשני ,זה מאוד לא סביר). ואתה גם צריך להבין את זה, אתה למשל לומד רפואה (אם אני לא טועה) ,אז אתה יכול למשל לטעון שהמצב הכי טוב הוא לקחת אנטיביוטיקה ,אבל אמא פולניה (כלומר "ישראלית") חושבת שאתה טועה ועדיף רגלי עוף קצוצים. בנושא מוגדר תשאל אנשים שיש להם הכשרה מוגדרת בתחום, ולא את האספסוף. אני מדבר מה שמקשפים חושבים. רוב המקשפים (חוץ ממך) שעוסקים בזה תקופת זמן מה מבינים שקיים הבדל ברור בין התחומים.

morning star

New member
מצד שני

גם אני דיברתי עם אנשים שעוסקים במאגיה כבר כמה שנים טובות (מה שבטוח, יותר מ 4-5 שנים והם לא טוענים שהנשמה שלהם היא בת 1300 שנה או קרוב לזה ושהם זוכרים את כל גילגוליהם. נכון שלא טענת את זה בפורום אבל כבר שמעתי את זה מאנשים מספיק מהימנים לדעתי, עוד לפני שבכלל היה לי הכבוד להתקל בך בחלל הסייבר). אתה אומר רוב? מי הם אותם "רוב" חוץ מכמה חברים קרובים שלך? מעניין לדעת. והנה עוד דוגמא (תסלח לי על שהדוגמא היא ממסדר "שחר הזהב"): בתרגיל הנקרא "Lesser Banishig Ritual of the Pentagram" שבו דנו לפני כמה שבועות משתמשים הן בויזואליזציה, סימני ידיים, מילים ואויש לנו - אפילו פגיון. קיימת הערה נוספת בספר, שמי שעשה תרגיל זה כבר מספר רב של פעמים ומאומן בו ביותר - יכול לעשותו בשכיבה כאשר הוא רואה בעיני רוחו מבצע את כל הפעולות הדרושות. אז למה תסווג את התרגיל? שלך הנווד

Yon

New member
אבל נווד!

אם יש פה "ערבוב" איך אתה תסווג את זה? הרי גם לשיטתך יש הבחנה בין סוגים שונים ! (מאגיה פלנטרית וכו´).

Yon

New member
רגע

אולי המילה מקשוף היא חדשה ולא מוכרת אבל ההפרדה שלה נכונה. מהות ההפרדה נכונה. זה שזה לא מוכר זה משהו אחר, ואם היא תמשיך להיות לא מוכרת ולא מקובלת היא תחדל מלהתקיים. וכמובן שאלו מילים בעברית ואין סיכוי שהעולם יכיר אותם ושהן יחליפו את ההגדרות שהצגת. נווד יש לך אי סי קיו?

morning star

New member
דוגמא קלה

נניח והחלטת לך לזמן ישות מסויימת (לא משנה איזו). אתה מתחיל בתקופת טיהור, בלה בלה בלה (לא משנה). משם אתה ממשיך ומבצע תרגולת יומית של העלאת רמת האנרגיה הפנימית שלך ע"י מדיטציות שונות (הממ, מה שהמקשוף מכנה "מאגיה"). כאשר אתה מסיים זאת ביום בו הכי כדאי לזמן את הישות (השעה, היום והתקופה בשנה), אתה מכין לך את המעגל, את המשולש, את "כלי הנשק" (מטה, פגיון, גביע, פנטקל וחרב) - ממלמל את המילים, מבעיר את הקטורות, מכין את ה"קרבן" (התמורה לישות על בואה), מצייר את סמלי הישות... עכשיו בו ותגדיר לי בדיוק איך תסווג את זה. ממה שנראה לי, שלושת ההגדרות של המקשוף יכולות לבוא כל אחת בחלק אחר של הזימון. שלך הנווד

Yon

New member
לפי המקשוף

(או לפחות לפי מה שאני הבנתי), האקט עצמו של הזימון הוא "כישוף". ההכנה היא מאגיה, אבל כשמה כן היא- הכנה. ההכנה יכולה להיות שונה מהפעולה.

Justin Angel

New member
כמו שיון אמר.

הנה לך מטאפורה מאוד נחמדה לדוגמתך. אתה מציין מצב (א) שבו עוסקים בפעולה כישופית (הטיהור) , אז מצב (ב) שבו עוסקים בפעלה מאגית (המדיטציה לשם העלאת רמת האנרגיות) ומצב (ג) שזה הטקס. בוא נשכח לשנייה מהפעולה הראשונה כי אין לי יותר מדי דוגמאות שמתאימות למצב שציינת. נתייחס רק למצבים ב ו-ג. זה כמו שאני הולך להתקלח, קודם אני מתפשט (תפסיקו לדמיין אותי ככה!) ,ואז אני מתקלח. הדוגמא באה להראות דבר אחד ואל תנסה לפרש אותה בדרך אחרת: זה שפעולת הכנה לפעולה מסוימת לא חייבת להיות זהה לפעולה עצמה. וכך אתה יכול להתכונן בפעולה מאגית לאקט מכשופי.

Black-Sphere

New member
לא מדוייק

כי מאגיה פלנטרית היא מילה גלובלית, והיא מוסכמת ומוכרת לרבים. מקשוף זה לא.

Justin Angel

New member
רק

לחזור על מה שאמרתי בהודעה הקודמת , אם תגיד למישהו (ברור מאליו שהוא צריך לעסוק בצד הפרקטי של מקשוף זמן מה) את המילה "מג´יק" הוא יבין אותה בדיוק כמו שאנחנו נבין את המילה מקשוף. אחת מהסיבות למילה החדשה (ולפי דעתי המשעשעת) היא כדי להדגיש את זה ש"המקשוף" הוא דבר ישראלי, בכל חלקיו. הוא לא מתורגם , או גנוב משום מקום, הוא לא נכתב על ידי מישהו שלא מכיר את הקהל הישראלי, כתבו אותו ישראליים בשביל ישראליים,וכן נמצא מקור היחוד שלו.

Black-Sphere

New member
אבל יש פה בעיה

זו מילה ישראלית, שאתה וחברי המקשוף המצאתם, וכל מי שלא משתמש בה אתם הופכים אותו ל"מפגר מטומטם" כי הוא משתמש במושגים המקוריים לפני השינוי שאתם בעצמכם עשיתם על דעת עצמכן. לא נראה לך אבסרודי?! אם נדבר על סלט ואני קורא לחסה חילולגד ואתה תקרא לחסה-חסה אני אצעק עליך למה אתה לא קורא לה חילולגד?!

Justin Angel

New member
רגע רגע

אל תנסה להאשים אותי בדברים שלא עשיתי. אף פעם לא אמרתי למישהו שהוא חייב להשתמש במילה הזאת. מצידי הוא יכול להגיד "מג´יק" ואני לא אתנגד. ולפניו שאתה מתחיל לצרוח בקולי קולות על כמה אבסורדי משהו, כדי שתבדוק שהוא באמת התרחש. כי פעם אחרונה שבדקתי לא אמרתי לאף אחד משהו על המלה "מקשוף". נ"ב אני לא המצאתי את המילה :)

morning star

New member
Disclaimer

אלה הגדרות אנושיות בלבד, שיעזרו לך לדבר עם אנשים אחרים בתחום. אתה יכול לבחור לקרוא לדברים איך שתרצה (מאגיה סימפטטית תוכל לקרוא לזה מצידי סופרקליפרג´וליסטיסאקספיאלידושיס אבל אחרים לא ידעו על מה אתה מדבר אם לא תסביר להם למה כוונתך). ממה שראיתי עד עכשיו, ההגדרות שמביא ג´סטין לא מוכרות כלל וההגדרות בהן אני משתמש, איך להגיד את זה - מוכרות יותר. אני שואב אותם מהספרות הרחבה בנושא כמו משיחות עם אנשים ברחבי העולם. השימוש בהגדרות נובע מהיותנו בני אדם בעלי מוח מוגבל שצריכים להגדיר כל דבר - מה לעשות ככה זה. זכותו של כל אחד להמציא את מה שירצה - אבל לא להכריז עליהן כעל האמת האחת והיחידה ולהשתמש בכך כתירוץ להתנגח באנשים. שלך הנווד

Justin Angel

New member
למעשה

אם תקרא לזה סופרקליפרג´וליסטיסאקספיאלידושיס אני אבין אותך יותר טוב... זה שאנשים שצ´אטים לא שמעו על זה (ואני מפקפק בזה קשות שהם לא שמעו על זה) לא אומר שזה לא נכון. ומאז שאני בתחום המקשוף אלא ההגדרות שאנחנו משתמשים בהם. אני לא מכיר יותר מדי אנשים (בעקרון רק אתה) שעוסקים במקשוף כבר תקופת זמן מה ובאתמ רציניים , שמשתמשים בהגדרות הנלוזות האלה שאתה מכיר. אנשים בחדרי צ´אט (למשל #wicca בדאל נאט, איתם ביליתי אתמול חסר צהריים מהנה) הם לא וויקאנים מהצד המקשופי של זה, אלא מהצד הרוחני של זה. ולכן אתה לא יכול לצפות מהם שישמרו על הגדרות מדוייקות.

למעלה