אולי זו רק אני,

pollak

New member
אולי זו רק אני,

ואולי זה לא ממש מקורי וזה שוב יראה כאילו אני מנסה לשחוט פה פרות קדושות שכבר נאכלו עד העצם, ובכל זאת. נראה לי נורא לא נוח לזמרת הזו, נו, איך קוראים לה, ששרה ממש לפני כמה דקות בטקס בחירת שנת היופי לשנת 2002. קצת אחרי שהמנחה, אקי אבני, דאג להביא למרכז הבמה את הכוסית הנוכחית שהייתה צמודה אליו רק כדי שתספר בגאווה לעולם כולו, או כמו שאקי בחליפה לבנה אופנתית אמר, לבנות שצופות בך בבית, איך השילה עשרים קילו לכבוד התחרות, מודל מופלא לחיקוי, אין ספק. המשפחה שלי פה, עם האף דבוק למסך, הצליחה רק למלמל שהמותניים שלה לא צרות מספיק עדיין, קרייסט. זה היה דווקא זה שנדמה שאפילו הזמרת שבאה לחמש דקות של שיר הולבשה בשתי רצועות דקיקות והיה אפשר להתבלבל ולחשוב שגם לבטן שלה מוצמד מספר. זו העובדה שהאסקפיזם שלנו הגיע לרמות שמעוררות בי בחילה, אקי אבני הוא המפקד החביב מטירונות וצה"ל נכנס עכשיו למחנות פליטים. אנחנו? יושבים בבית, מפחדים מפיגוע, מדרגים ילדות בנות עשרים. במוסף נשים של אחד העיתונים הגדולים במדינה התפרסמה היום כתבה על ערוץ הגברים החדש- אגו. הפמיניסטית הלוחמנית שראוינה שם סיפרה לקהל הקוראות שהן בסך הכל צריכות להבין את דמותו של הגבר החדש של שנות האלפיים, המורכב, זה שצרכיו הבילוגיים גורמים לו צורך בסיפוקים מיידים. זה שמעוניין בגירויים קלילים בדמות האבקות נשים ובגאג`טס, נשים בטח לא יבינו. זה הפמיניזם שהיא משפשפת לנו בפנים באלפיים ושתיים. אז מה? שנהיה יפות ונשתוק או שנלך לקרוא לאישה?!

על אילו פרות אנחנו מדברים פה ?

האם מה שמפריע לנו הוא העובדה, שבלב ליבם של האירועים, כשצה"ל פולש לרמאללה, ואנחנו עשויים להיות מיורטים, בדרך לעבודה או הביתה או עשויים לעלות בלהבות כשאנחנו יושבים בבית-קפה, עדיין מתקיימות תחרויות כגון תחרות "מלכת היופי" ? או שמה שמטריד אותנו, היא הסוגייה עתיקת היומין הידועה כה"עציצות הנשית בתחרויות מלכת היופי, מיס עולם, מיס "תהי יפה ותשתקי". בין אם הסוגייה הראשונה או השנייה היא שמטרידה אותנו, אני עשויה להיות זו שתשחוט פרות קדושות, באומרי, ששתי סוגיות אלו לא מדירות שינה מעיני, hardly, אפילו לא גורמות לי למצמץ פעמיים. לגביי הסוגייה הראשונה - סוגיית האסקפיזם : מדינת ישראל של היום נמצאת במלחמה. עם זאת, זה עדיין לא מונע מאנשים ללכת לעבודה, ללכת לקניות - צרכים כביכול בסיסיים. זה כן מונע מהם במידה מסויימת ללכת לבתי קפה ולראות סרטים, צרכים כביכול לא בסיסיים, צרכים בידוריים. תאוריה נדושה אחת גורסת שתחרויות מהסוג הנ"ל עונות על הצורך הבידורי הבלתי בסיסי בעליל, וזו הסיבה שההמונים צורכים אותם. זו הסיבה האסקפיסטית - לאחר ימים של הלוויות, תמונות מגואלות בדם וכותרות זועקות בפונטים אדומים (טוב, רק בידיעות), אנחנו צריכים את הבריחה הזאת - זאת שאין לנו אפשרות להשיג אותה באמצעים יותר מתקדמים, כאלה שצריך לצאת מהבית בשבילם. עם כל הכבוד לאסקפיזם ולתאוריה הזאת, אני מעט מפקפקת בה. אנשים לא צריכים להיות אסקפיסטים כדי לראות את תחרות מלכת היופי, הם היו רואים אותה עם האספקפיזם ובלעדיו. הם רואים אותה, כי זה נחמד לבהות במשך כמה שעות עם הלשון קצת בחוץ (של רוב הגברים) ועם מבטים נוקבים ומעט מקונאים (של הנשים). זה בידור, זה זול, זה לא מצריך חשיבה עמוקה - מעבר ליכולת לבקר והזכות להרגיש עליונים שאנחנו לא חלק מה"חוויה הנתעבת הזאת". מה שמביא אותי לנק´ השנייה, שהיא היא הפרה השחוטה האמיתית, לפחות בפורום פמיניזם מכובד זה. על פי אילו סטנדרטים את קובעת, יעל, שהזמרת הכוסית, הרגישה לא נוח על הבמה ? בעיני, תחרות מלכת היופי, על אף העובדה שתחרויות כוסיות לא מושכות אותי כלל וכלל, הן המימוש העצמי העמוק ביותר. אני לא מניחה שמישהי הגיעה לתחרות הזאת בעל כורחה, כי הכריחו אותה להיות יפה ולשתוק. להיות יפה ולשתוק, וגם להרגיש מעט לא נוח על הבמה, כי השמלה לוחצת, וכולם בוהים לך בציצי בפריים טיים, היא בחירה. בחירה מובהקת, שבדרך כלל מלווה בחלומות פרסום גדולים ופנטזיות על החיים באור הזרקורים. אף אחד לא מכריח אותנו לצפות בתחרויות האלה. רוב האנשים ברי הדעת לא עושים זאת , ומסיבה פשוטה - זה משעמם, וחסר כל ערך בידורי או אחר. עם כל הכבוד לאסקפיזם, בשביל זה אנחנו קוראים רייטינג. אבל להגיד שאנחנו לא צופים בזה בגלל הדוגמניות הזעירות והמיוסרות ? בולשיט ! אנחנו לא מבקרים רופא שלומד 7 שנים כדי להשיג את התואר, אז למה שנבקר דוגמניות שהשמלה לוחצת להן ? בגלל שאנחנו לא אוהבים את המטרה ? אז ? זה מה שהן רוצות ! וזה אנטי פמינסטי לבקר את זה.

pollak

New member
ובכן,

זה מה שהן רוצות! זה מה שהן רוצות? אוקיי, זה מה שהן רוצות, שמלה קצרצרה ורגליים עד העננים. שכבה על שכבה של מייק אפ, וקצת מסקרה וגם עיפרון שחור וצללית. מבטים של קנאה מנשים עם צמיג, לשונות של גברים כמו מינימום בפרסומת של יופלה. הן רוצות את התואר, את הכתר, את דמעות ההתרגשות הבלתי נמנעת. את האוטו, את התהילה. הן רוצות חוזים גדולים ושערי מגזינים נחשבים. הן רוצות! הן רוצות? הן רוצות להצליח, והן מוכנות לעבוד בשביל זה. הן רצות בשביל זה, ושוחות, ורוקדות ועושות קארטה. הן מוכנות להביט בלבן של העיניים לפיצה חמה ולהסתכל מיד לצד השני ולקחת ביס מתפוח ירוק או לתפוס איזה עלה חסה. הן רוצות! הן רוצות? הן רוצות להשאר ככה תמיד, והן מוכנות לשלם בשביל זה. הן מוכנות להסיר שיער בלייזר, להסיר שומה בניתוח ולהכניס סיליקון לקמטוט שרק התחיל בזווית המצח מכל המתח. הן רוצות! הן רוצות? כמעט כמו בביצה ותרנוגולת אני לא ממש יכולה לשים את האצבע אם זה אנחנו ששמנו אותן שם על הבמה וקיימנו אותן ברייטינג שלנו או אלו הן שנדחקו במרפקים למיטב הפריים טיים. אני לא מבקרת את הבחירה שלהן, אני סתם תוהה מה זה אומר עלינו. כן, אין ספק שהוויכוח הזה נחרש כבר די הרבה פעמים ובכל זאת, נדמה לי שהוא די רלוונטי.

oren*

New member
העובדה שהטקס מקבל ארבעים אחוז

רייטינג, מצביעה על כך שלכולנו נמאס מחדשות ורוצים קצת יופי. כן, יש בחורות שבחרו בתפוח במקום בפיצה - מה מנע ממך לעשות כמותן? לא, לא כל הנשים זוכות ביכולת להשתתף בטקס מלכת היופי - אבל לא זכור לי שבמכוני הכושר מתעמלות רק המועמדות שעלו לגמר נשים רבות משקיעות במראה שלהן, רוכשות איפור, בגדים, עושות ניתוחים פלסטיים ומגלחות את גופן - כי הן אוהבות את מה שהן רואות במראה. כמו שאמרה מנהלת בית הכלא שנשאלה מה דעתה על טקס מלכת היופי - כל עוד הן בחרו להשתתף בתחרות ואף אחד לא הכריח אותן לעשות זו, כבודן במקומן מונח. מי הכריח את אותה מתמודדת להוריד 20 קילו? האם לא היו עשר בחורות אחרות שבקלות יכלו לתפוס את מקומה ואולי אפילו לזכות במקום הראשון? מלכת היופי היא בסך הכל בחורה שהגיעה בזמן הנכון למקום הנכון ומתאימה לכמה קריטריונים שנקבעו לפני 52 שנה - אני בטוח שאם היו משדרים את הטקס שוב ומערבבים את הסדר של הבחורות, הייתה נבחרת מלכה אחרת.

אבא גאה

New member
כי הן אוהבות את מה שהן רואות?

אורן, זה נשמע כמו פרדוקס. אתה אומר שהנשים שאוהבות את מה שהן רואות במראה הן אלו אשר "משקיעות במראה שלהן, רוכשות איפור, בגדים, עושות ניתוחים פלסטיים ומגלחות את גופן..."???? הלא לו היו אוהבות את גופן לא היו עושות לו ניתוחים פלסטיים! בואו לא נהיה תמימים,"בחרו בזה, רוצות את זה", הגברים הגדירו מהי אשה אשה יפה ונשים שוביניסטיות הן אלו אשר רודפות בכדי להשיג את המראה שהגברים אוהבים. הרי לא הגיוני שהמין היפה צריך כ"כ הרבה עזרים בכדי להיות "יפה" ואילו גבר שמורח מידי פעם קרם לחות נחשב ל"גבר שמטפח את עצמו". שיא ה"אילוף" הגיע כאשר נשים החלו לחוש נשיות יותר כאשר השדיים שלהן חשופים, נעלי העקב שלהן גבוהות, שכבה עבה של מייק אפ על עור בריא ויפה, צבע כחול (כחול?) מעל העיניים, פס שחור מדגיש, סומק ללחיים (ובשעות דחק צובטות את עצמן בכדי שלחייהן יאדימו) שמלה צמודה, פן כל יום, מאות קרמים ותכשירים דוחי קמטים, פילינג, מריטת שערות, גרביונים, ניתוחים פלסטיים.....אחחחח, עכשיו רואים שאני אשה יפה. תעשו לי טובה, לי זה נשמע יותר כמו "קורבנות של השיטה" ולא בחירה מודעת ורצון חופשי. בקי

oren*

New member
מדוע אמא שלי או אחותי לא היו

"קורבנות של השיטה"? אתה הרי לא באמת מאמין שחוץ מאותן מאתיים בחורות שנמצאות במעגל הדוגמנות אין בישראל יותר בחורות יפות נכון?. אני לא מקבל את העובדה הזו שיש נשים שמקריבות את עצמן למען הגברים שמחפשים את היופי הזה - יש נשים שבוחרות להיכנס למעגל הדוגמנות ולהתמודד על תואר מלכת היופי. במקרה ריאיינו גם קרובי משפחה של אותן מתמודדות, אף אחת מהן לא מגיעה משכונת מצוקה של פחונים או ממשפחה של אמא מסוממת שצריכה כסף ואבא שמחכה לה עם לקוחות רעבים לבשר טרי. אחת לומדת במגמת תקשורת, השניה מתעסקת עם סוסים, השלישית לומדת במגמת דרמה - כל אחת מהן הייתה יכולה להצליח בתחומה גם ללא התואר וללא ההשקעה הזו בתחרות. אם אני אספר לך שקיבלתי הצעה למבחני דוגמנות תאמין? לי אישית לא מתאים להיות קולב ואני בטוח שכמותי יש עוד אלפי בחורים ובחורות שנכנסים להגדרה שלך "קורבנות של השיטה" ועדיין לא עומדים על הבמה בסינרמה מול 40 אחוז מתושבי מדינת ישראל.

אבא גאה

New member
אם התמונה שבכרטיס האישי שלך היא

באמת תמונה שלך אז אאמין
אורן, לא אמרתי שרק הדוגמניות או מלכות היופי הן קורבנות של השיטה, לצערי רוב רובן של הנשים הן קורבנות של השיטה. הן לא צריכות להגיע משכונת פחונים, גם מלכת שוודיה יכולה להיות "קורבן" של חינוך, של ערכים, של אידאל היופי. בין כל הדוגמניות וה"יפות" אתה שוכח את כל אלה שלא יוצאות מהבית כי הן חושבות שהן שמנות מידי, את כל אלה שמתות כל שנה מאנורקסיה או בולימיה בכדי לזכות במראה הנכסף, את כל אלו שממנות (מימון) והורסות את גופן בעזרת דיאטות, כדורים, זריקות, הקאות, ממיסי שומנים, קיצורי קיבה ושאיבות שומן. אידאל היופי, אורן השתנה במשך השנים, פעם בעבר הלא רחוק אשה שמנמנה ולבנה היתה שיא היופי הנשי (ראה ציורים של גדולי האמנים) שמנמנות העידה על עושר (יש מספיק אוכל) וגם הצבע הלבן העיד על עושר (לא צריכה לצאת ולעבוד בשמש) היום לעומת זאת הן צריכות להיראות דקות גזרה ושזופות. אותן אלפי בחורות ובחורים יפים שמסתובבים שם בחוץ, חלקם "יפים " באופן "טבעי" וחלקן עובדות ומשלמות הרבה בשביל להראות כך, זכור גם שעידן אחר, אותן יפות של היום יכלו להיחשב מכוערות. וכן, זו בעיקר בעיה של נשים ונערות (למרות שהיום גם נערים וגברים מתחילים לענות את גופם בשביל להיראות "כמו", לצערי אצל ההומואים זה מאוד נפוץ, מראה נערי, רזה, חלק, בדיוק כמו שקורה לנשים נערי, רזה, חלקה וכו...) עדיין, רוב רובם של האנורקסיים, נשאבות השומן וכיוצ"ב הן נשים.

oren*

New member
כל אותן בחורות היו מביאות את עצמן

לאבדון גם ללא אידיאל היופי. כדורי ההרזיה, ההקאות והזריקות הם רק כלי זמין ונוח להשגת תשומת לב. עובדה היא שיש אנשים כמותנו, שיכולים לכתוב עד כמה טקס מלכת היופי הוא מגוחך ודבילי, עד כמה ההשקעה הזו בשעתיים של רייטינג היא מיותרת והיה אפשר לנצל את הכסף לטובת משפחות נזקקות וכאלה שהרזו כתוצאה מרעב ולא מתוך צורך לעמוד בסטנדרטים. אין לי ספק שיש פה תופעת עדר, שאותן בחורות מרגישות שהן השיגו משהו בעובדה שיש להן סרט ועליו כתוב "נערת יופי" "חביבת הקהל" או "סגנית שלישית" - מצד שני אין פה פגיעה באף אחד. בר רפאלי למשל, מגיעה מבית עשיר מאוד, עם סוסים משלה, עם חבר קבוע כבר כמה שנים, עם ציונים גבוהים בתיכון. מה היא צריכה את התואר "דוגמנית"? מה זה נותן לה? הכרה בינלאומית, העובדה שאת מובילה קמפיין גדול, שאת מושא הערצה, שיש לך נתונים גופניים שאין לאחרות, שבגיל 16 בלי שום ניתוח להרמת חזה את נכנסת לבגדי ים ושמלות שעוצבו במקור לנשים בגילאים מבוגרים יותר. וכן, גם כסף, פרסום, כוח - אני לא חושב שיש בזה משהו רע. דוגמניות רבות הופכות לנשות עסקים מצליחות, מנהלות מסעדות וחנויות, הופכות למעצבות אופנה בינלאומיות (חלקן מתמכר לסמים ומדרדר לזנות - גם זה קורה).

wasaby

New member
זה שאנחנו יודעות באופן רציונאלי

שאידיאל היופי הנוכחי הוא במידה רבה מלאכותי ושהוא מסוכן ובלתי מוצדק לא אומר שהוא לא פועל עלינו. אני מוכנה להמר כי מרבית הנשים פה בפורום מסירות שיער מרגליהן ומבתי השחי ואולי גם מהמפסעה. זה דורש זמן וכסף ולפעמים גם מכאיב או מטריד. למה בכל זאת אנחנו עושות את זה? כי רגליים שעירות מכוערות לדעתנו או פחות יפות מרגליים רחלקות. העובדה שאני יודעת באופן רציונלי כי כמעט לכל הנשים צומח שיער והוא טבעי אינה הופכת אותו ליפה יותר בעיני. אידיאל היופי מוטבע ברמה עמוקה הרבה יותר. ודרך אגב, העובדה ש50 או 500 או 5000 נשים בישראל מסוגלות להגיד שמדובר בתחרות טפשית ומיותרת עדיין לא משפיעה כלל על התפיסה הכללית. יש נשים רבות רבות (וגם גברים) שמעולם לא נתקלו בדיון על אידיאל היופי.

אני מסכימה שאידיאלי היופי

מושפעים מהחברה ומהאופנה העכשווית, אבל אני עדיין חושבת שאם אשה משקיעה במראה שלה, ואני לא רואה כל פסול בלעשות זאת, היא לא עושה את זה בגלל הגבר שלצידה או המבטים שנועצים בה ברחוב. טוב, אז כן.. אבל זאת לא הסיבה היחידה, זו אפילו לא הסיבה העיקרית. אני לא מקבלת את זה, שברגע שאשה "מקריבה הקרבות", על מנת להראות טוב יותר, מציגים אותה כאיזה קורבן חברתי. החברה מציגה דרישות, סטנדרטים - כתוצאה מכך, אנחנו מאשימים את החברה שהיא הופכת בנות נוער לוואנבי דוגמניות שדופות, ומונעת מהן אוכל והתבגרות נורמלית. במחשבה שנייה .. לא כל בנות הנוער הן כאלה - יש כאלה שטוב להן עם המראה שלהן, וזה לא בגלל שהן הרעיבו את עצמן למוות בדיאטת אבטיחים. מכאן לא נותן לי אלא להסיק שהחברה מתנהגת כ"החברה" - מעוותת ברמות שאנחנו כבר רגילים אליהן, אבל זה האדם שבוחר איך להתנהג זה האדם שבוחר להיות כבול להכתבות של החברה, ולאופנה האחרונה, ולמחירי הבגדים בקסטרו לעומת מחירי הבגדים בפוקס. זה האדם שבוחר להתעלם ממה שהוא רוצה באמת ולהתאים את רצונותיו לחברה. או שבעצם זה גם סוג של בחירה ? בגלל זה לא ברור לי מאיפה הטינה הזאת המופנית לחברה - החברה לא בוחרת, החברה לא כובלת אף אדם אליה, אלא אם כן הוא באמת רוצה, או מאמין שהוא רוצה. אני לא מצליחה לקבל את העובדה, שהשאיפה להראות טוב, זוכה כאן לבוז ולבקורת - אני מצטערת לנפץ כאן למישהו את הבועה, אבל לא כל מי שרוצה להראות טוב עושה את זה בשביל החברה. יש כאלה שבשבילם "להוריד במשקל", זו לא התנייה חברתית, אלא צורך אסטטי. רגע .. לפני שמישהו יקום ויגיד "כי זאת התנייה של החברה" אז לא. יש כאלה שבאמת מעוניינים להראות טוב, כדי להרגיש טוב עם עצמם, בשביל עצמם - לא כי זה מה שיפה וטוב בשביל החברה. אני תוהה כמה חשיבות יושבי פורום זה מעניקים לאדם, בתור אדם, ולא בתור איזה תוצר חברתי בלי היכולת לחשיבה עצמאית - כי ככה אתם מתארים אותנו, נשים, גברים, וואטבר - קורבנות פוטנציאליים בכל רגע נתון לתעמולה חברתית-תקשורתית. זה לא כאילו שיש לנו מח משלנו, יכולת לשפוט מה טוב ומה רע, ומה מתאים לנו . זה לא קצת התנייה חברתית ?

טל קר

New member
אבל ההגדרה של מה זה להראות טוב

זה משהו חברתי. לכן אין ממש דבר כזה של לרצות להראות טוב בלי קשר לחברה. ראית ישראלית ששמה טבעות על הצוואר כדי להאריך אותו, כי לדעתה מה שיפה זה צוואר ארוך כמו איזה שבט אפריקאי? אכן לא כל בנות הנוער הן כאלה, אבל יותר ויותר כן. והגילאים שבהם מתחילים לעשות דיאטה הולכים ויורדים. ותראי איזה פלא! איך שהתחילה האופנה של כל הלהקות בנים עם הבנים הרזים המקפצים פתאום התחילו לגדול אחוזי ההפרעות האכילה אצל בנים! כנראה שזה צירוף מקרים מוזר. האדם הוא יצור חברתי. האדם פועל לא רק על פי חוקים אלא גם על פי נורמות. נורמות הם תוצר של החברה לא של צו חיצוני. אנחנו לא נולדים עם קריטריונים לפרמטרים. אנחנו רוכשים את הקריטריונים לפרמטרים. מה שטוב ומה שרע זה משהו שתלוי בחברה בה אנו חיים, בחינוך שנחשפנו אליו. כדי לבחור באופציה מסוימת צריך לדעת שהיא אפשרית בכלל.

אבא גאה

New member
נכון מאוד.

כבר חשבתי שאני בודד במערכה.... ותראי (לא זוכר מי כתבה לפני טל) עם כל המודעות שלי גם אני עושה דיאטות ורוצה להיראות "טוב", אלא מה גם מי שבאמת "רק" רוצה להיראות טוב מושפע ממה זה נחשב להיראות טוב היום. וברור שכיוון שגם אני גדלתי כאן אז קיבלתי את ההתניות החברתיות - דהיינו גם בעיני בחור חטוב זה יפה יותר מבחור שמן, אבל אני יודע שאם הייתי חי לפני כמה מאות שנים אז בחור מלא היה יפה יותר בעיני מבחור רזה.

לא רק נוער

באופן מדהים לגמרי, סיבוב בבתי הספר היסודיים, יכול לתת מושג על מצב הרזון אצל הפעוטות - ילדות היום רזות הרבה יותר ממה שהיו כשאני הייתי בגיל היסודי - ברובן המאד מכריע. בתי, ילדה רזה לכל (?) הדעות, הודיעה לי לפני זמן מה, שלא תלך לשעורי הריקוד שלה, משום שהיא נראית שמנה בבגד בלט. ואלה בפירוש *לא* מסרים שהיא מקבלת בבית - לא רק משום שאני צדיקה שמסוגלת להתעלם ממסרים חברתיים (אני לא), אלא שמבעד לעיני שלי, היא עונה אפילו על מושגים חברתיים של רזון. והיא עוד לא בת שבע.

ספיר ק

New member
נורמות חברתיות

"אני לא מצליחה לקבל את העובדה, שהשאיפה להראות טוב, זוכה כאן לבוז ולבקורת - אני מצטערת לנפץ כאן למישהו את הבועה, אבל לא כל מי שרוצה להראות טוב עושה את זה בשביל החברה. יש כאלה שבשבילם "להוריד במשקל", זו לא התנייה חברתית, אלא צורך אסטטי." כאן את אוטומטית מניחה שלהראות טוב=להוריד במשקל. מה זה אם לא התניה חברתית? גם כשאנחנו עושות את זה בשביל עצמנו, נורמות היופי מוכתבות (כן, עד כדי כך) לנו על ידי החברה. צורך אסטטי? את חושבת שהחוש האסטטי שלנו נוצר מעצמו? אם להתיחס להודעתה של WASABY, את חושבת שכמעט כל אחת מאיתנו, בלי קשר לחברה, החליטה על דעת עצמה ששערות ברגליים זה מגעיל וצריך להפטר מזה? זה חוש אסטטי שנולדנו איתו? הבעיה היא שזה כלל לא קשור לחשיבה עצמאית. בלי קשר למוח שלי וליכולת החשיבה שלי, אני מושפעת מנורמות. יכולת החשיבה שלי גורמת לכך שאני מודעת להשפעה הזו, אבל לא מבטלת אותה. זה שיש לי מח ויכולת לשפוט מה טוב ומה רע מביא אותי לרצון לשנות ולהגמיש את הנורמות, אבל ממש לא מבטל את ההשפעה של הנורמות הקיימות עלי. אם הנורמות ישתנו, הבת שלי לא בהכרח תחשוב ששערות ברגליים זה מגעיל.

aaa123

Member
העובדה ש60 אחוזים לא רואים את

הטקס מצביעה על כך שלא לכולנו אותה דעה ,ויש הרבה אנשים שכלל לא ראו את הטקס(למשל אני). אני משער שמלכת היופי היא פשוט בחורה שהצליחה יותר למצוא חן בעיני השופטים. מראה חיצוני הוא רק אחד הדברים שמשפיעים על השופטים. אין קריטריונים אובייקטיבים כמו שאין קריטריונים אוביקטיבים בתחרות ריקודים או תחרות התעמלות.

צר לי, אין כאן מקום לסימני שאלה..

למרות שנתוני הטבעיים בהחלט אפשרו לי להשתתף בתחרות זו ובשכמותיה, אני לא מרגישה כל צורך לעשות כן (...) גם החברה שאני מסתובבת איתה, מעבר לליגלוגים המתנשאים הברורים והמובנים הרגילים, לא הייתה מאמצת לחיקה מלכת יופי שכזו. ז´תאמרת, מעבר לחקירה מעמיקה של אברי גוף דומיננטיים, אני לא מניחה שסאגת מלכות/מלכיי היופי קורצת יותר מדי לצוות המתנשאים שאני מגדלת סביבי, ועל כן נותר לי רק להניח שזו באמת שאלה של זהות. אדם הוא מה שהוא בוחר להיות. הסביבה יכולה לעצב אדם במידה זו או אחרת, אבל לא באופן קיצוני שיביא פיזיקאית גרעין לרצות להיות מלכת יופי, גם אם יש לה את הנתונים. זו שאלה של התאמה ושאיפות. ואם תשימי לב, באופן סותר למדיי, החברה מרוממת מלכות יופי וסוגדת לאידיאלים שכמותה, אבל גם בצורה מאד נלעגת ואירונית. היא זוכה בתואר, אבל באותה מידה נאלצת להסתובב עם "בגד ים" מיניאטורי על הבמה, כמין עונש. והמועמדות מודעות לזה, אף אחד לא משלה אותן באיזה חלום זוהר, אף אחד לא דוחף אותן בכח. אני מניחה שאם החברה הייתה מעריצה בצורה אבסולוטית מודלים כאלה, לא היינו מנהלים בכלל את הדיון הזה. בטח היינו עטות על דלתות התחרות או משהו .. הממ, או שלא . עדי. שכבר עייפה מפמיניזם, מלכות יופי ופורנו ביום אחד.

טל קר

New member
במקרה הכי גרוע תוכלי להשתתף

בפורום חלומות http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=210 או בפורום חלומות צלולים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=27 בנוסף תוכלי להתרענן בפורום סקס והעיר הגדולה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=223 או לקבל את מנת השוביניזם היומית בפורום מתגיסים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=164 בקיצור, אל דאגה! השפעת השהות בפורום פמיניזם איננה בלתי הפיכה, הקמט שנוצר לך במצח יתישר חיש קל, ונתוניך הטבעיים יוכלו להמשיך לשמשך לריצה לכיוון תחרות מלכת היופי (ואם לא, זה לא משהו שכמה ניתוחים לא יוכלו לעשות).

אני עשויה לראות זאת ככרטיס יציאה

מנומס .. אין לי בעיה כלל וכלל עם השהות בפורום פמיניזם, בהחלט פורום מכובד (היי, אפילו בלי ציניות) אבל בתור אחת שמעולם לא נתקלה ואילו פעם אחת בצורך לפנות לפורום שכזה, או כל ארגון המתיימר להגן על זכויות הנשים, אני לעיתים מפקפקת בנחיצותן של ארגונים כאלה. אני גם חושבת, שבמידה שהייתי נתקלת בבעיה הנובעת מהיותי אשה, בתור אשה (שאתם אולי הייתם מגדירים כ"משוחררת"), לא נראה לי שהייתי נשענת על ארגון נשים או על כל ארגון אחר. אני מודעת לעובדה שבימים רחוקים ואפלים יותר, היה צורך בתנועות פמיניסטיות שייגנו על זכויותינו, אולי אפילו תוך כדי נקיטת צעדים קיצונים ומיתוסיים כשריפת חזיות. אני גם יודעת שגם עכשיו, בימים נאורים יותר כביכול, תמיד תהיה אפליה של נשים על רגע מינם. אבל כבר לא מדובר כל-כך בתופעה רווחת, ואני יכולה רק להניח שאלו המפלים נשים - יפלו גם אנשים אחרים, בעלי "מומים" (מלבד ה"מום הוגינאלי) אחרים - בין אם זו אפליה על רקע מין, גזע, דת, נטייה מינית או צבע שיער. זו הנטייה של החברה ושל צרי האופקים המכילים אותה. אני לא חושבת שכל מאבק פמיניסטי,של נשיאת דגלים ושריפת חזיות, ישנה את זה. השאלה האמיתית היא, האם אשה, צריכה מאחוריה עדר של נשים אחרות, על מנת להרגיש שווה, על מנת למנוע אפליה ? או שבעצם, התנועה הפמינסטית עושה שירות הפוך, בכך שהיא לא באמת משחררת את האשה - הרי כל העניין מאחוריי הפמיניזם הוא מתן בחירה חופשית לאשה, ומתן ביטוי אישי כאינדיבידואלית - האם העובדה שקבוצה של נשים שלרוב מוצגות כמתלהמות, המנפנפות פעם אחר פעם,בכל פעם שניתן להם פיתחון פה, במאבק להשגת שיוון, תוך כדי התעלמות מהעובדה שהוא כמעט כבר כאן, האם זה לא פוגע במידה מסויימת במעמד האשה ?

דיסמוסטנס, ראשית ברוכה הבאה לפורום

כבר נתקלנו כאן בעבר בגולשות שהעלו את אותן שאלות, וחלקן גולשות עמנו עד היום....אף אחת מאיתנו לא עושה את זה על מנת שיעמוד "עדר" של נשים מאחוריה אלא כדי לחדד ולהעמיק את תפיסות העולם של באמצעות שיח ודיון בין נשים, שמטבע הדברים מתלבטות בסוגיות דומות ושחוזרות על עצמן. נתפסתי דוקא למשפט שאמרת לגבי התאמתך הגופנית לתחרויות יופי. יש מידה של זרימה קלה במצבים חברתיים ומקצועיים כשאת נראית טוב. אל תתני לזה ךבלבל אותך עם שוויון - זהו לא שוויון, זה בא בדיוק ממקום של חוסר שוויון. חשבתי כמוך פעם, ואני ממש לא מתאימה לתחרויות יופי אבל נהנתי ממרווח ופירגון שנבעו ממראי החיצוני. טיפול בהלם, לדוגמה, היה כשצמחה לי בטן בהריון הראשון. הפכתי מ"כוסית" ל"אשה" וקבלתי בבת אחת מבול של התייחסויות שנחסכו ממני כשהייתי עדיין זאת שנראית טוב. ולא בגלל שנראיתי רע בהריון (להפך) - אלא בגלל שהפכתי לאשה ממשית ביותר. אני מאחלת לך עוד הרבה שנים קלות כמו מהלכייך עד כה. בדיוק השבוע הסבירו לי את ההבדל בין אופטימיסטי לפסימיסט - פסימיסט זה אופטימיסט עם נסיון. אז אני לא פסימיסטית אבל הנסיון כן משחק לטובתי בכך שכבר הספקתי להווכח שהשוויון הוא ברובו אילוזטיבי ועוד ארוכה הדרך. ולא רק לגבי נשים, אלא בכלל. את מוזמנת להשאר אתנו. חנה

למעלה