אולי דוד170 יודע

naftalyb2

New member
אולי דוד170 יודע

איפה מוזכרים הדילוגים בתורה? ובאיזה פסוק? תודה נפתלי

דוד170

New member
אני לא רוצה לפתוח דיון בנושא זה .

כל עוד לא גמרנו את הנושא הקודם. אם אתה רוצה אני ישלח לך בלי נדר הסבר מפורט באי מייל שלך.

גוססי

New member
שים לב

הצהרה נוספת: התורה ניתנה לבני ישראל ע"י השטן הפרך זאת.

דוד170

New member
מה זה משנה מה שמו של מי שנתן את

התורה, לפי הראיה שהבאתי מספר דברים שאין עוד מישהו בעולם שהופיע לפני עם וכו´ צריך להבין שהוא הראה שליטה על כל הבריאה ומכאן אני הבנתי שצריך לשמוע לו וכדאי לשמוע לו, ולאחר שאני חזרתי בתשובה ראיתי שזה טוב גם בעולם הזה.בכדי להוכיח זאת צריך לנסות.

Governor

New member
איזו ראיה הבאת מספר דברים? לא

ראיתי כל ראיה. מה שכן ראיתי היא מעשיה מן המיתולוגיה היהודית. אין אנו אחראים להבנות שלך, ולאור הפגנת הבינה והשכל העמוקים שלך אנו מהססים לקבל את המלצתך...

voguemaster

New member
אין מישהו שאומר שהוא בורא עולם

"לפי הראיה שהבאתי מספר דברים שאין עוד מישהו בעולם שהופיע לפני עם וכו´" הראיה לכך שהופיע בורא עולם באה מתוך ספר דברים. לא רק שהסימוך היחיד הוא סיפור (למה שאני אאמין ??), גם יש סיכוי טוב שהסיפור בדוי לחלוטין (כמו כל הספר). דוד, תנסה להבין: כשאתה בא ואומר שאין באף תורה אחרת מישהו שמופיע בפני העם ומראה שהוא בורא עולם, אני אומר בחזרה: גם בדת היהודית אין כזה מישהו!! ואז אתה מצטט את ספר דברים, ואני אומר בחזרה: אבל זה רק סיפור בספר, למה שנאמין ??? אתה יוצא מתוך אקסיומה שהסיפור בספר דברים נכון, וכל הראיה שלך קורסת. אני טוען שהסיפור נכתב ע"י בני-אדם, במיוחד למטרה הזו. ובכל מקרה, רק כי זה כתוב בספר דברים, לא אומר שזה נכון!!!

דוד170

New member
לדת היהודית יש ספר שכתוב בו

שהופיע מישהו שאומר אני בורא העולם האם אתה מסכים לכך? (בלי להכנס בשלב זה אם מה שכתוב הוא היה באמת או לא.)

Governor

New member
בוא נראה. לעם היהודי יש ספר

מיתולוגיה גדוש מעשיות שכמה מהן בדויות בעליל ולכל האחרות שקדמו למאה התשיעית לפנה"ס אין שום אישוש חוץ-מיתולוגי. אחת הדמויות במיתולוגיה היהודית טוענת כי היא בראה את העולם. כן, כך כתוב במיתולוגיה. אז מה?

answers2

New member
הצהרה חסרת משמעות.

ההצהרה : "התורה ניתנה לבני ישראל ע"י השטן " הינה שוות ערך לחלוטין להצהרה : "התורה ניתנה לבני ישראל ע"י האלוהים". אתה קורא לו "שטן" ואני (וגם התורה) מעדיפים את השם "אלוהים". זה הכל.

דוד170

New member
האם אתה חושב שמישהו בשם שטן

ברא את העולם והוא טוען שהוא יתן שכר ועונש בהתאם לקיום תורה ומצוות?

גוססי

New member
לא בהכרח

אין שום סיבה לחשוב שיש זהות בין בורא העולם ונותן התורה. אלה יכולות להיות שתי ישויות שונות לחלוטין.

דוד170

New member
ל---גוססי

בספר התורה כתוב שבמעמד הר סיני שבו הופיע ישות שאומרת אני בורא העולם לעם שלם אני טוען שהם בגלל שהסכימו שהוא בורא העולם העבירו לדורות הבאים את הספר המתאר את המעמד . שמות יט´ טז וַיְהִי בַיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי בִּהְיֹת הַבֹּקֶר, וַיְהִי קֹלֹת וּבְרָקִים וְעָנָן כָּבֵד עַל הָהָר, וְקֹל שֹׁפָר, חָזָק מְאֹד; וַיֶּחֱרַד כָּל הָעָם, אֲשֶׁר בַּמַּחֲנֶה. יז וַיּוֹצֵא מֹשֶׁה אֶת הָעָם לִקְרַאת הָאֱלֹהִים, מִן הַמַּחֲנֶה; וַיִּתְיַצְּבוּ, בְּתַחְתִּית הָהָר. יח וְהַר סִינַי, עָשַׁן כֻּלּוֹ, מִפְּנֵי אֲשֶׁר יָרַד עָלָיו יְהוָה, בָּאֵשׁ; וַיַּעַל עֲשָׁנוֹ כְּעֶשֶׁן הַכִּבְשָׁן, וַיֶּחֱרַד כָּל הָהָר מְאֹד. יט וַיְהִי קוֹל הַשֹּׁפָר, הוֹלֵךְ וְחָזֵק מְאֹד; מֹשֶׁה יְדַבֵּר, וְהָאֱלֹהִים יַעֲנֶנּוּ בְקוֹל. כ וַיֵּרֶד יְהוָה עַל הַר סִינַי, אֶל רֹאשׁ הָהָר שמות פרק כ´ וַיְדַבֵּר אֱלֹהִים, אֵת כָּל הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה לֵאמֹר. {ס} ב * אָנֹכִי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים: לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהִים אֲחֵרִים, עַל פָּנָי. ג לֹא תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל, וְכָל תְּמוּנָה, אֲשֶׁר בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל, וַאֲשֶׁר בָּאָרֶץ מִתָּחַת--וַאֲשֶׁר בַּמַּיִם, מִתַּחַת לָאָרֶץ. ד לֹא תִשְׁתַּחֲוֶה לָהֶם, וְלֹא תָעָבְדֵם: כִּי אָנֹכִי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֵל קַנָּא--פֹּקֵד עֲוֹן אָבֹת עַל בָּנִים עַל שִׁלֵּשִׁים וְעַל רִבֵּעִים, לְשֹׂנְאָי. ה וְעֹשֶׂה חֶסֶד, לַאֲלָפִים--לְאֹהֲבַי, וּלְשֹׁמְרֵי מִצְוֹתָי. {ס} קישורים לתאור מעמד הר סיני בתורה. http://www.mechon-mamre.org/i/t/x/x0219.htm http://www.mechon-mamre.org/i/t/x/x0220.htm כתוב בספר שמות : פרק כד´ פסוק יב´ .ויאמר יהוה אל משה, עלה אלי ההרה והיה שם ואתנה לך את לוחות והתורה והמצוה, אשר כתבתי, להורותם. הפצה ראשונית. "ויכתוב משה את התורה הזאת ויתנה אל הכוהנים, בני לוי, הנושאים את ארון ברית ה´ ואל כל זקני ישראל" (דברים ל"א ט´). התורה דאגה לעדכן אותנו במסירה הראשונית של התורה שנמסרה לכוהנים ולכל זקני ישראל (כמובן במספר העתקים).

Governor

New member
נו, מה אתה מחדש? הרי אנו יודעים

שזה מה שכתוב במיתולוגיה היהודית. אבל זו רק מיתולוגיה. מהיכן נדע שזה באמת קרה?

Governor

New member
הריני משיב לעצמי ואומר שזה ס"ה מה

שכתוב במיתולוגיה היהודית. אבל זו רק מיתולוגיה. אין לספורי המיתולוגיה שום אישוש חוץ-מיתולוגי...

דוד170

New member
יפה שאתה מודה שזה כתוב. ומה שכתוב

בספר התורה אין באף ספר אחר. ואת זה ניבא נותן התורה ולמרות שיש אפשרות להפריך את התורה עם ספר דומה לא עשו זאת הכופרים. כי בכדי להפיץ ספר דומה צריך להראות שליטה בבריאה ואת זה לא ניתן לעשות על ידי אדם.

Governor

New member
לא. אתה משקר ביודעין ומצטט אותי

במסולף. לא אמרתי שזה מה שכתוב. אמרתי שזה ס"ה מה שכתוב במיתולוגיה היהודית. אין מה להפריך מיתולוגיה. אלא חוקרים אותה בעזרת כלים של ספרות משווה, לאתור ספורי פולקלור עמים והתגלגלותם...

למעלה