למה שעון שבת זו עבירה דתית?
אין לי מושג לגבי החוק, אבל גוף שרוצה להקרין ממלכתיות עשוי לבחור להתייחס לשבת בדרך מסוימת גם כשזה לא נדרש בחוק. לא ניסיתי להגן על ההחלטה של הביטוח הלאומי, רק להסביר אותה. למרות שאני אישית לא רואה בה שום רע. יש אנשים שתומכים בהפרדה מוחלטת בין דת ומדינה, עד אחרון סמלי הדת, כמו למשל שלא תהיה התייחסות כלשהי לחגים הדתיים בטלויזיה הממלכתית או ציון החגים ברשויות הממלכתיות והמונציפליות או ארגון אירועים לחגים ע"י העיריה או ביה"ס. לי אין בעיה עם התייחסות סמלית מצד המדינה ומוסדותיה למסורת או לדת הדומיננטיות במדינה כאשר זה אינו גורם לאי נוחות משמעותית ואינו מתערב בגסות בחופש הפולחן הדתי (כולל החופש מפולחן דתי). למשל, העובדה שאין בארץ נישואים אזרחיים היא בעיני כפיה דתית המתערבת בגסות בחופש הפולחן הדתי. חוסר האפשרות לשלם את מסי הביטוח הלאומי באתר אינטרנט בשבת הוא בעיני בגדר התייחסות סמלית מצד מוסד ממשלתי למסורת הדומיננטית במדינה ללא גרימת אי נוחות משמעותית או התערבות גסה בחופש הפולחן. הדוגמה של מי שמחזיק בביתו טלויזיה רק בשבת היא לא מוצלחת כי לרשות השידור אין שום קשר לזמנים בהם כל פרט מחליט להחזיק טלויזיה ברשותו או לצפות בה, היא לא מעורבת בזה, להבדיל מגביית תשלום בה הגובה הוא צד. כמובן, זה יהיה פרדוקסלי אם רשות השידור, שמעניקה שירותים בשבת (שירותים הכרוכים בעבודה בשבת), תאפשר תשלום האגרה באינטרנט, אך לא בשבת. לגבי ההגדרה של דת כמערכת משפטית חילונית בה האמונה משמשת רק תירוץ - זה קצת גורף, לא? היינו, ההומניסט, למשל, הוא אדם אמוני ואילו החרדי, למשל, הוא בעצם חילוני - הוא פועל בלא אמונה אותנטית, על פי מערכת חוקים הנוגעים לחיי היומיום, שנקבעו ע"י אנשים חסרי אמונה בעצמם. המוטיבציה שלו לא ידועה, אבל ברור שהמוטיבציה הזו היא לא אמונה אותנטית - זה מה שאתה אומר?