אוי ממש עצוב לי פה :)

אוי ממש עצוב לי פה :)

אי אפשר לשלם ביטוח לאומי בשבת. חח.. המערכת האוטומטית בדיוק הייתה בתפילת שחרית או משהו. חח.. סתם, רציתי לשתף

אממ כן זה נכון..

אבל זה אתר רישמי של המדינה ולא סתם אתר של בין אדם פרטי דתי.. מוזר
(אבל משעשע... השיעשוע מחפה על הטמטום) :)

e-magine

New member
כלומר עד היום לא ידעת

שגופים ממלכתיים במדינת ישראל לא גובים כסף בשבת ובחג.

אבל דרך האינטרנט?...

מישהו שמכיר חוקי דת למיניהם יכול להסביר לבור כמוני למה אתר אינטרנט לא יכול לעבוד בשבת? (לאסוף פרטים וכיוצ"ב ללא נגיעת יד-אדם).. מסקרן.. והאמת באמת שלא ידעתי שגופים ממשלתיים לא גובים כסף בשבת, זה או כי לא שילמתי עד היום, או כי בשבתות בדרך כלל אוכלים אוכל של אמא, ולא משלמים חובות מדינה :) להת'

e-magine

New member
אני אנסה

בהנחה שאתה יהודי, ואתה מבצע תשלום בשבת, אתה עושה עבירה דתית. בכלל, זה שאתה גולש בשבת זו עבירה דתית. מוסדממלכתי לא רוצה להיות שותף לדבר עבירה שלך וגם "כל ישראל ערבים זה בזה" ככה שהדתיים חושבים שכשיהודי מחלל שבת, זה מרחיק את הגעת המשיח. חוץ מזה, גם אם השילטון חילוני, הוא לא רוצה לעצבן את הדתיים. כל זה למיטב הבנתי החילונית. (נכתב בעזרת גוי של שבת
)

../images/Emo8.gif

באותה מידה אמורה לסגור את כל כבישי ישראל בשבת, כדי שיהודי כמוני לא יעבור על חוקי-השם?

האמת, מה שמציק יותר הוא עצם העובדה

שהשרת כן פועל, רק לא מספק את השירות "דווקא". כלומר, אם היו מכבים את השרת, היית מקבל הודעת שגיאה. מבחינת השרת אין הבדל בין שליחת הודעת "נפתח שוב במוצאי שבת" להודעת "איך אתה רוצה לשלם עכשיו?". שניהם בסה"כ דפי הטמל שנשלחים אל/נמשכים ע"י מחשב הקצה. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtWin.jhtml?itemNo=524930&nl=12_01

זה לא קצת כמו שעון שבת?

הרי החשמל מגיע מחברת החשמל בכל מקרה (או ששעון חשמל עובד רק על גנרטור?).

ומה, בגנרטור אין אש?

זה ההבדל בין דת ומוסר, אני מניח. דת היא אוסף חוקים שיש לקיימם כלשונם וככתבם, אך אין שום הכרח לקיים את רוחם. מוסר זה ההפך... אגב, אני מקבל טעויות כל פעם שאני מנסה לשלוח מסר. קיבלת מסר ממני?

הורדת קבצים בשבת

נזכרתי בידיעה, שפורסמה במעריב, ב- 07.01.05 , מאת: יובל לידור (לא מצאתי את זה ברשת, לצערי): הרב של צפת פסק, שהורדת קבצים מהאינטרנט בשבת מותרת בתנאי שמתקיימים 4 תנאים: 1. על המשתמש במחשב אסור לעשות במהלך השבת פעולה שתחלל את השבת. 2. המשתמש לא יתעניין בפעולות המחשב, ולא יבצע פעולות בשבת. 3. האתר ממנו מורידים את הקבצים לא יופעל בשבת ע"י יהודים. 4. במהלך השבת יישאר המסך כבוי. נשארה לי התמיהה, אם ליהודי דתי אין דברים יותר דחופים לעשות בערב שבת, מאשר להוריד קבצים מהרשת...

אני מניח שהכוונה לרשתות P2P

בהן כיבוי השיתוף למשך יממה יגרום לאיבוד המקום בתור...

מממ...

סתם אחרי שקראתי את התגובה פתאום עלה לי משהו... נגיד לא הייתי יהודי ולא הייתי מכיר את נבכי הדת היהודית המוזרה מעט... זה נראה כמו עושים של חוקים פרימיטיביים של כת מוזרה באיזה הר נידח.. חח. מסך כן/לא כבוי.. וכאלה דברים. בעולם במודרני (לחילונים) החוקים האלו נראים תלושים מהמציאות... נחמד

סרפד

New member
יש הבדל

אסור להעביר כספים בשבת הן מצד המשלם והן מצד המקבל. קבלת הכסף בשבת היא חילול שבת, גם אם הכסף יועבר לחשבון הבנק רק ביום ראשון, התהליך החל בשבת. כלומר, הבעיה היא לא שהמשרד הממשלתי יאפשר לציבור לחטוא, אלא שהוא יחטא בעצמו. לגבי השרת, כמו לגבי מכשירים חשמליים, אסור להדליק אותו בשבת אבל מותר שהוא ישאר דלוק, כך שהמשרד הממשלתי לא חוטא כשהוא לא סוגר את האתר כולו בשבת (אם אתה, כאזרח וכיחיד, תבקר בו או לא זה עסק שבינך לבין אמנותך).

א. גם שעון שבת זו עבירה דתית

העובדה שרבנים הכשירו אותה מצביע ביתר שאת על ההבדל בין דת (כמערכת משפטית חילונית גרידא, בה האמונה משמשת תירוץ ותו לא) ומוסר ערכי (בו האמונה משמשת כמוטיווטור להתנהגות). ב. האם האיסור הוא חוק מדינה? האם לדרך ארץ אסור לגבות כספים מאנשים שנוסעים בשבת בכביש 6? האם לרשות השידור אסור לגבות אגרה ממי שמחזיק בביתו טלויזיה רק בשבת? האיסור אינו בחוק. המדובר בכפיה דתית ותו לא.

בהיותי עובד בתי מלון בירושלים

בראשית שנות השמונים - נאלצתי בשבת להחביא את הקופה הרושמת בחדר אחורי, ולקבל כספים מתיירים שעזבו בלי שהמכ"ש יראה. לפעמים היו מצרפים למשמרת של סוף שבוע לא יהודים כדי שיגבו כסף. שלא נדע כפיה דתית ותו לא

זו גם שיטה

אז מהיום אני יכול להתארח בבתי מלון בחינם, ובלבד שאני עוזב במהלך השבת? הרי האיסור הוא גם על המשלם, לא רק על המקבל, ואני יהודי - זה רשום בת"ז שלי... לא כפיה דתית לדעתך?

למעלה