אוי,אלוקים שלי..

אלדר אתה קצת מגזים...

האם אני מתנסה מעל שי שאל את שי אני תן לך את האייסי שלה ושאל אותה האם אתה מכיר אותי בתור מתנשא.... אבל לא משנה אני מצטער אם זה מה שקלטת אבל זה לא כך זה היה צחוק ביני לבין עידן שהיא חברה מאוד טובה שלי... בדיחה פרטית כזאת... ושתיים לקחתי את האייסי הוספתי את נתי לרשימה ואני אדבר איתה ישר כשאני יראה אותה און ליין אבל אל תבוא אחר כך בטענות של למה דיברת איתה... אוהב אמיר

desert water

New member
אפשר להתערב?

אולי אין לי זכות לכך... אבל אני מקווה שאתם סלחנים. ואני שפכתחם הנרצעת!!! אוהה על תפגעו בי! אנא מכם! אוקי, מספיק התרצעות להיום. בכל אופן, אלדר, בתור מישהי שמכירה גם את אמיר וגם את שי אני יכולה לומר לך בבטחון שזה נאמר בצחוק קל ועוד יותר אני אומר לך ששי מאוד נהנית כשמשעשעים אותה... ולאמיר! תזכור! שי היתה שלי קודם! נה! :) ואלדר, אני עלולה לומר משהו שיעצבן אותך כאן, אבל לדעתי, האתגר שהצבת הוא לא מדויק, כי האמיתי הוא אם לך יש מספיק כבוד ואומץ אתה תשלים ביניכם. וזה נאמר מנקודת מבט שלא מכירה או מבינה את הסיפור ולו במיל. אבל מה שאני כן יודעת למרות האינטלקט המעורער שלי הוא, שאם אתה בעצמך לא עושה זאת ושולח אחרים, הקשר הזה לא נשמע לי בריא במיוחד. בכל אופן, באמת תרגיש טוב. עידן

אלדר

New member
הקשר לא נראה בריא?????

כי אולי הוא עדיין לא היה בריא?????? תחשבי שניה.. אם הוא לא היה בריא אז לא הייתי חושב כבר על זה זו לא "סתם אהבה" כפי שאת חושבת ואמיר יודע על מה אני מדבר עכשיו וזה משהו שונה..... ואם יש לי אומץ?? פפפחחחחח יש לי כזה בשפע....... אבל מבעיות שלי אני לא זה שיכול להשלים איתה...או לדבר איתה.... לא פנים מול פנים ולא בצורה אחרת ממש....... אני לא יכול ממש לעשות את זה..... וזה בגלל בעיה אחרת שלא קשורה ממש בה אבל זה לא משנה לך עידן............ ואני לא שולח אחרים!!!! אני מההתחלה אמרתי שאי אפשר לעזור לי בדיבורים.. ומי שרוצה לעזור לי ובלי שאני יגיד לו איך... זה דרכה! ואני יודע את זה ואני לא שולח אותו! אמרתי לו בסך הכל אם הוא רוצה לשנות משהו או לעזור בלי שאני יבקש מימנו שידבר איתה כבר......לבדו... יש די הרבה שאני יודע שמדברית איתה אז מה?? לא שלחתי אליה אף אחד! פשוט הוציאו מימני את המספר שלה....... שלך אלדר

Tal_Ya_Tal

New member
היי desert water ../images/Emo42.gif

את צודקת. אמונה היא היא הכח המניע. מה שאנו מאמינים בו- הופך להיות אמת עבורנו. ואת זאת כבר אמר בודהה(הנאור) לפני כאלפיים ומשהו שנה: "אתה מה שהנך חושב והופך להיות מה שחשבת". אמונה הוא כח אדיר הגורם לדברים להתגשם. על כן, אמונה היא הדבר הכי שנוי במחלוקת. מפני שכל מה שמישהו מאמין בו, הופך להיות אמת עבורו. ועל כן, הוא מוכן להלחם על האמת שלו. א ב ל , אין זו סיבה לרדת לשפל המדרגה ולהשתמש בבוז ועלבונות בכל הקשור לאמונה, כפי שעשה כאן מרקי קקטוס. אין זה מקובל עלי כלל. זכותו להאמין במה שהוא רוצה. אף אחד לא כופה עליו מאום. אבל אין זו סיבה לזלזל בכבודו של מי שמאמין. כי מי שמזלזל בכבוד הזולת, בכבודו ובעצמו הוא מזלזל. (כי הלוא כולנו אחד, גם אם אין הוא מאמין בכך.
L&L TALYA

desert water

New member
דעתי?

אני לא ראיתי את מה שמרק כתב כבוז על אמונה... אני ראיתי את זה כיותר סוג של איזשהי ביקורת חברתית שמובאת על גב דמות שבמקרה היא אלוהים כי כך העניין יועבר יותר טוב... אני מקבלת את העובדה שכן אולי אני טועה...כי פה מדובר ביצירתו של אדם אחר. אני רק יודעת, שבתקופותי הרבות שכתבתי כל מיני פרוזות חברתיות הרבה פעמים יצא לי להשתמש הרבה באלוהים ככלי להאשמה כזו... כי זה היה נוח והעביר דברים בדרך מאוד נוחה עקב הניגודיות ואנלוגיות וכויוצא בזה,לא שזה אינו דיון מעניין הוא פשוט לא חלק מהנושא. העניין הוא, שאם זו אמונתו של מרק, זו אמונתו שלו וזכותו לבטא אותה כך, הוא לא זילזל "באלוהים שלך" סלחי לי על הניסוח... אלוהים בכתוב מובא כדמות די כוללנית. כך שאני לא מוצאת סיבה לקחת ללב את השימוש בו. בברכה, עידן

Tal_Ya_Tal

New member
desert water../images/Emo13.gif נראה שיש כאן אי

הבנה קטנה. ראשית, העירו לי, שלא עניתי לך על שאלתך לגבי האנרגיות, שאת ´רואה´. אז אכן, את רואה את הגוף האנרגטי. או אולי את מעדיפה לקרוא לזה:´השדה המגנטי´ של הגופים הפיזיים. אכן, זה אותו אחד הנקרא גם הילה. בראיית הילות, אין חוקיות מסוימת. עיני הגוף, אינם כמו עיני הנפש וכל אחד ´רואה´ אחרת. על כן, את כאילו מקבלת תחושה על הדברים אך לא ´רואה אותם´ בבירור. זוהי חלק מהתפתחות ואין צורך לציין זאת כציון דרך. לגבי התבטאותו של מרקי קקטוס, כמובן שאין כאן עלבון. לא אישי ואף לא קבוצתי. ואף לא ביקורת. ציינתי זאת בהקשר להתבטאותו הלא מכבדת כלפי דוד ואמונתו. גם אני חלוקה בדעתי עם דוד, אך אין זו סיבה לקלס וללגלג. היה בזה מעין צורך להביע את שאיפתי, שהפורום ימשיך להתנהל כמו עד עתה, עם לשון נקייה וכבוד הדדי. אין כאן שום ´אלוהים שלי´ ואין כאן שום הגנה על התדמית של אלוהים. אני דוגלת ב: ´איש באמונתו יחיה´. ואילו ´לקחתי ללב´ את דבריו של מרקי, או אפילו את התיחסותך, כי אז, מסתבר, לא עשיתי את עבודתי הרוחנית נאמנה. אבל היה לי צורך להתחלק על כך שפשוט לא אהבהתי את הסגנון. לא ´הזלזול כלפי אלוהים ´ הוא המפריע, אלא הזלזול כלפי כל אדם אחר, שבעצם משקף את העצמי הפנימי שלו. L&L TALYA

desert water

New member
עוד אי הבנה....

טליה יקירתי, לא שאני זוכרת בברור מה היו מעשי כאן באותו ערב, אבל, או שלא קראתי את כל חלקי הדיון...או עד שהגעתי לסופו כבר זכרתי רק את תגובתי האחרונה... והיא לפי דבריך עכשיו, חסרת קשר. בכל אופן, חשוב לי להדגיש לך שהיא לא כוללת בתוכה תקיפה... סתם זווית מבט כל שהיא.

נרקיסית

New member
זוית מבט פלוס

אני מציעה שתלכי לחדר אמבטיה.. לראי.. את רואה את הפס האדום הזה סביבך? ריחצי פנים, ואל תצאי מישם עד שהפס הזה לא ישנה את צבעו לחכלכל בהיר.

Tal_Ya_Tal

New member
לרגע לא חשבתי ../images/Emo9.gif desert water,

שרצית לתקוף אותי. ההפך, הייתה לי הרגשה, שאת רוצה להפיס את דעתי לגבי מה שסברת שאני רואה כתקיפה של מרקי קקטוס. על כן, אני אומרת לך שלא נפגעתי לא ממנו ולא ממך (אם חשבת שאולי פגעת) ושזה בכלל לא הISSUE כאן
דברייך אינם חסרי קשר ולא אמרתי זאת
למרות שאולי זה מה שהשתמע. כל זויות המבט מבורכות, כל עוד הן נעשות בלשון נקייה (ושוב, אין הכוונה אלייך)
L&L TALYA

שי פי

New member
אני חושב ש...

שלום מרק אני חושב שאלוהים לא מינה אף אחד להיות לו שליח או דובר פה זה שיומן השבוע מתמקד רק בדברים רעים זה העורך אשם לא אלוהים יש בעולם דברים שקורים טוב ורע זה בעיניים שלך נראה לי שהאדם התבגר במשך השנים ואלוהים שחרר את האדם כמו שהורה טוב צריך לעשות לילדיו שבגרו. והאדם מנצל את החופש בדרכים שונות בינהן גם פגיע האחד בשני. אלוהים לימד את האדם מוסר מזמן אם האדם בוחר לא לצית לחוקים זה שלו. האל חי בעולמות הרוח ומשם בה גם האדם ולשם יחזור אנכנו לא יודעים מה המטרה של הכל אבל יש אפשרות שהניסיון של אלו שמתו בשואה יביא אותם לחיזוק כוחות הנפש שלהם בזמנים אחרים. אולי לא? רק אפשרות. יש גם אחרות. פגשתי אנשים שמחלת הסרטן הביאה אותם להתפתחות רוחנית ואישית רבה והם מוקירים לה´ תודה ששלח להם את המחלה הזו ואולי יביא אליהם את מותם ממנה, אבל בזכותה הם למדו לחיות. אז סרטן זה טוב או רע. מה אנחנו מבינים?

ten

New member
לדעת אלוהים?

תפיסת האלוהים משתנה החל מהתפיסה המקראית ועד ימינו.בעמים שונים ובעמינו. ההתיחסות לאל לוותה תמיד ביראה ובקודש עד כי נמנעו אפילו מביטוי שמו. הכרת האלוהים הינה בלתי נתפסת וככל שיתפס כך "יקטן"כל אחד תופס בהכרתו את אלוהים על פי הבנתו לאחדים הוא אידאה לאחרים רעיון למאמינים במקורות הוא כל יכול המסוגל לחולל שינויים ברוח ולשלוט בחומר כרצונו כאשר כל הקיים והנסתר כפוף למרותו.אלוהים אינו משהו מכני או אשלייתי שיצר מכוחו של תהליך ומשמש תפאורה לתודעתינו.אחרת גם הוא תוצר כלשהו אלוהים יכול להיתפס משני אספקטים האישי הפנימי והכללי החיצוני. או משניהם יחדיו.איני מתיימר לדעת את האלוהים.אך כשם גדלותו ונסתרותו יכול הוא להיות הכל גם מחוץ לחומר ורוח.כשם שהמחשבה אינה חלק מאיתנו אלא תודעה מודעת ונו מחליטים כיצד לנהוג בה נוכל אולי לתאר לעצמינו שאלוהים הוא כאותה מחשבה המניעה את עצמה מכוחה.דבר שמקנה לה אינסופיות בכל היבט מוכר ונסתר.לא חומר לא רוח לא אנרגיה אנו מצביעים על המחוללים המזהים של כל הויתינו ואנו מודדים באמצעות כלים את הנמצא אין לנו השגה על הנעלם בשום צורה.לא הנעלם מן העין ומין המוח,אלא הנעלם מהתודעה. מהו אלוהים איני יודע אולם זו השערתי האישית.אפשר גם לא להתייחס לכך והכל יעלם רק מהמתעלם. בברכה אביר

אלדר

New member
למה כתבת בסוף........

בברכה אביר????. אתה אביר?? אז למה אתה לא כותב בכינוי מאג´ אביר כבר????????????. שלך אלדר

למעלה