אוטיסטים ו"אחרים"...

דעתי האישית

האלטרנטיבה היחידה היא אצלי בבית , לבת שלי טוב בבית, אבל מצד שני היא רוצה בית ספר, אז אצלנו אין אמצע..
אצלנו יש או בית או בית ספר שצריך לעבור שינויים והתכונית שאני הבאתי מתאימה לנו ברמה האישית שלנו,
התודעה האוטיסטית של הבת שלי ומה שהכרתי אצל חברים שלה, זה או בית או בית ספר עם שינויים

ניאו30

New member
כן, אני מבין אותך ...

מקווה שתמצאי את המקום הנכון לה
...

אין מקום נכון

אם לא יערכו שינויים, גם אם היא תבוא לבית הספר, אני יודעת שתמיד יהיו בעיות, כי יש לשנות דברים..

ניאו30

New member
מקום נכון שמתאים למה שקיים במציאות

אפשר לקרוא לזה "הרע במיעוטו" אולי...

טסרקט

New member
אוי, נשמע לי נורא, בית הספר שמתנהל ככה

לדעתי התנהלות כזאת אינה טובה גם עבור יתר התלמידים שלומדים שם.

זה בית ספר שהפרסים שלו

מעטרים את חדר המנהלת, ככה זה עובד אצלנו במדינה, המנהלות דואגות, ליפות כלפי חוץ ע למנת לקבל פרסים, והילדים סובלים בפנים

שמו לב להשקעה שיש בחיצוניות של בתי הספר לח"מ..

את כל כך צודקת!!!!!

ובלי קשר דווקא לחינוך מיוחד.

כמה מפקחים דיברו עם הילדים לראות איך הם מרגישים בבית הספר?
כולם מתרשמים מהצגת תכלית של הצוות, אבל אף אחד לא בודק מה באמת קורה בבתי הספר.

כולם מתרשמים מכל מיני בחינות שכאילו מייצגות ומלמדות.
מערכת החינוך בישראל צריכה לעבור טלטלה רצינית!!!
מלמדים פה כמו במאה ה-16 או ה-18.
צריך להבין שהעולם משתנה וגם בית הספר צריך לעבור שינויים.
בדברים מסוימים אפילו לחזור לעבר. למשל, גודל הכיתות הלא הגיוני בעליל. בעבר הכיתות היו קטנות יותר וילדים רבים למדו בבית.
כיום יש דברים שקשה ללמוד בבית וצריך למשל מעבדות, אבל אהבתי את הרעיון של להביא את הבית לבית הספר. לדעתי, אפשר לעשות דברים דומים עם לא הרבה תקציבים.
למשל, בזמן שיושבים עם קבוצה קטנה ולומדים, ילדים אחרים יכולים להיות בלי השגחה בחדר הביתי שתיארת. או אולי עם השגחה מעטה. (רק שלא תהיה אלימות, למשל).

אני חושבת שהחזון שכתבת מרתק, ולא רק זה - אם רוצים, הוא גם ישים ובלי הגדלה גדולה מאוד של התקציב.

שיטת חלוקת הפרסים לבתי ספר גם צריכה להשתנות וכפי שכתבת על מנת לתת פרס לבית הספר צריך לשוחח עם התלמידים לא רק עם הצוות, עד היום לא שמעתי שועדת פרסים מגיעה תלמידים משוחחים עם הועדה, להפך שמעתי שהורים קבלו טלפונים לא לשלוח לאותו היום {שוועדה מגיעה
} ילד עם הפרעת התנהגות..

ניאו30

New member
גם בבית ספר בו אני עובד

רק לפני כמה שבועות, תוך זמן קצר, הבית ספר "זכה" בכמה פרסים, עירוניים וארציים... לי, דברים כאלו ישר מעוררים ספקות, ושאלתי את אחד הסייעים, היותר טובים ( בעיניי ) שם " תגיד, אבל באמת תהיה כנה - אתה חושב שאנחנו ראויים לפרס הזה ? ", אמר לי שכן, והתחיל להסביר... וזה בן אדם שאני מאוד מעריך ...לפעמים, אני פשוט חושב שאני לא יודע "לקרוא" את המציאות נכון, שאני מתמקד בשלילי וכדומה... אבל, שאני קורא כאן אני רואה שזו הדרך, וזו הגישה, גם במקומות אחרים... ההתנהלות הזו שהחיצוני הוא החשוב... פשוט גורם לי לבחילה כל פעם מחדש

arana1

New member
זה יעזור גם ל"אחרים" שאינם אוטיסטים

אמנם יתכן שהפתיחות המיוחדת והאופיינית לאוטיזם,להדדיות ,גם בין תחומים וגם בין אנשים וגם בין דברים,לא קיימת בדיוק באותה מידה ובאותה צורה אצל אחרים כמו אנשים עם תסמונת דאון למשל אבל עצם הגישה והתפישה שיוצאת מתוך הבנה כזאת מאפשרת הרבה יותר מקום וזמן לכל דבר שהוא אחר ויחודי ולא רגיל,כי במרחב כזה המשקל של הנכון והרגיל והנורמטיבי הוא בלווא הכי הרבה יותר קטן ויש עניין ואפילו משיכה לסוגים רבים ככל האפשר של תפישה
כי הכל נתפש כמשלים ומוסיף
בעוד שהתפישה הנורמטיבית ממהרת לתייג כל דבר אחר כגורע או גרוע

ניאו30

New member
האם זה באמת משנה ?

אני לא יודע האם כוונתך בשאלה הזו היא מהסוג הקנטרני של "הוא סייע, מה הוא בכלל מבין ? ואיפה הוא יכול בכלל להשפיע? מאיפה הוא יודע מה *באמת* קורה בשטח?...” ( אני כותב את זה כי נתקלתי לא אחת בזלזול במקום הזה של "הסייע", וגם אם לא זלזול אז גישה שקולם לא שווה לאלו ש"מעליהם", וגם גישה של "סייעים" שבאמת מסכימים עם זה, ורואים את התפקיד שלהם בצורה הכי קטנה וטכנית שיש, כ"ממלאי פקודות והוראות" ), או שזה באמת כדי לדעת פרט טכני ולא חשוב ( "הטפל ולא העיקר" ) , מתוך סקרנות כאילו, שאז כל מה שכתבתי עד כה לא באמת רלבנטי לגבייך... סליחה אם זה קצת תוקפני, או מתגונן ( מהצד שלי )... זה נובע ממקום מאוד כואב שהגיע לשיאו בערב הפסח הזה, ולכן "חי" בי עכשיו בצורה מאוד אישית ואמוציונאלית

בכל מקרה, לעצם השאלה - אני סייע 7 שנים בבתי ספר ( שונים) לחינוך מיוחד, וגם בשנה שעברה התנסיתי קצת בשילוב של נער וטיפול
( במבוגרים ), ומשנה הבאה אני מתכוון לשנות כיוון “מקצועי” - בתחילה, חשבתי לכיוון שיותר מתאים לי, פרטני ואישי, ולכן חשבתי על "עבודת יום" בשילוב פרטני ( בדרך כלל זה בכיתות רגילות אבל יכול להיות גם בכיתות תקשורת ) ו"עבודת המשך" בטיפול ביתי ( אני לומד טיפול ABA , וכן אני יודע איך זה משתלב, או נכון יותר לא משתלב, עם מה שאני כותב כאן...), אבל אני עוד לא במקום "בטוח" מספיק כדי לדעת שזה באמת הכיוון שאני רוצה, אלא מגשש ובודק אפשרויות נוספות שיכולות אולי להתאים לי, מבחינת המבנה הפנימי שלי וגם התפיסה שלי את העולם, אם את מבינה את כוונתי ( קצת קשה לי להסביר את זה במילים... ). הכיוון בכל מקרה כן ברור לי – יותר עבודה עם המשפחות עצמן, בצורה ישירה, ופחות עבודה "בתוך המערכת"...

ניאו30

New member
השאלה שלך...

לחצה לי על נקודה רגישה בתוכי - החוסר בטחון בתוכי שפוגש את הקשיים שלי עם הסביבה / חברה ( "המציאות" )... ואולי הייתי פשוט צריך לכתוב "סייע" בלי לפרט את כל השאר... :- ... בכל מקרה, את גם צודקת ( למרות שגם נתקלתי ביוצאים מהכלל ) - גישה של "סייע" היא בדרך כלל יותר פתוחה מאשר הגישה או המקום של "המורה", "המנהל" או "המפקח", בדרך כלל חלק מהמערכת, אבל לא שקועים בתוכה...
ככה שהתפקיד "גמיש" יותר, פתוח יותר, וכך גם הגישה, שוב לא תמיד, אבל בדרך כלל...

arana1

New member
סייע יודע טוב מכולם

כי ביחוד ובוודאי באוטיזם מה שהכי משמעותי זה כל הפרטים הכי הכי קטנים של היום יום

בחברתנו ההיררכית,ולכן גם האטומה,יש הפרדה ערכית בין מי שדואג לכל הפעולות הקטנות של היום יום,שנחשבות כנחותות,לבין מי שמחליט את ההחלטות החשובות והגדולת ומייצר את התיאוריות
מה שמחריג אוטיסטים מהחברה זה גם העובדה שאצלם המעשה הכי קטן נוגע ונובע בצורה הכי עמוקה מההחלטה הכי גדולה והתיאוריה הכי מכלילה

אוטיסטים מתחרפנים בחברה,לא מסוגלים להשתלב בכלליה,בדיוק או לפחות גם בגלל החלוקה הזאת לממלאי ההוראות הפשוטות שלמטה מול החכמים הגדולים שיושבים למעלה
ההוראה הפשוטה,המעשה הקטן,הוא הוא החוכמה הכי גדולה
וברגע שאנשים יבינו את זה הם יצליחו להיות מוסרים ולא רק להעמיד פנים שהם כאלה

אוטיסטים הרי כל הזמן נעצרים על פרטים טכנים קטנים ולא חשובים,לכאורה ,כי,בהיותם יצורים לא היררכים אלא פתוחים ותקשורתיים,הם חשים ומגשימים בגופם את הקשר המדהים בין הפרט הכי קטן וזניח לכאורה לדבר הכי גדול וחשוב ועיקרי
לכן גם המסננות שלהם אחרות ואז הם באמת מתחרפנים בסביבה חברתית שכל הזמן תוקעת להם באלימות שחצנית בדיוק את הפרדות שמשבשות את מה שהכי מחובר בהם בצורה הכי מופלאה, ולכן גם משבשות עליהם את גופם ונפשם

ולכן אני לא מתפלא שאתה מגיב בנושא הזה בצורה אמוציונאלית
זה קטע מאוד אמוציונאלי
הכי
דווקא בגלל שהוא נוגע גם בתפישת עולם ובלוגיקה שנ"ט לא מסוגלים לתפוש ולא מסוגלים להכיל
ולכן מצטבר עם הזמן למועקה ותסכול בלתי נסבל

גם בגלל הדברים שכתבתי ל מעלה אז ABA ,וניתוח התנהגות בכלל,זה תועבה,מכל כיוון שלא תסתכל על זה,אי אפשר להתחמק מזה

אם יש מישהו שעושה עבודה ששווה משהו במערכת זה רק המשלבים
כל היתר רק מפריעים
אבל גם המשלבים והסייעים זה סוג של קביים שנועדו בסך הכל לפצות על העובדה שאנחנו שולחים אנשים למקומות שהכי לא מתאימים להם
עדיין,המשלב,מגונן בגופו על תינוק שנזרק לכלוב אריות
ולכן מבחינתי הוא האדם היחיד שעושה עבודה בעלת ערך במערכת

ניאו30

New member
אני לגמרי מרגיש את מה שכתבת

אני גם חש את זה על עצמי, ולכן אני גם יותר ויותר מרגיש שיש משהו מהתודעה האוטיסטית גם אצלי... גם מה שכתבת במקום אחר, על כך שאנחנו צריכים "להוריד נוכחות" – זה משהו שמאוד חזק בתובנות שצברתי עם השנים, שאני גם מנסה לעשות ב"שטח", שדווקא הורדת הנוכחות שלנו מאפשר להם להגביה את הנוכחות שלהם... מאוד מתחבר לזה ! ( וגם כאן, מכיוון שאני לא הורה, שזה מקום אחר מסייע, אני מדבר רק מנקודת מבטי ).

עכשיו, לגביי ה-ABA – אומר זאת ככה, אני מבין על מה אתה מדבר אבל לא חושב ( עדיין ) בצורה כזו מוחלטת וחד משמעית... אני לא רואה בזה תועבה או "בני החושך", שוב, למרות שאני מבין מאיפה זה מגיע... אני חושב שצריך לנסות ולהתנסות בהרבה גישות ושיטות, דווקא משום שקשה לדעת מה נכון... אני יודע שאצלך יש וודאות ברורה יותר, ואני באמת מבין אותך... אבל אצלי זה ( עדיין ) לא ככה... ואני חושב שיש תחומים מסויימים שזו כן יכולה להיות שיטה טובה ( אחת הבעיות שלי עם השיטה היא שהיא מתיימרת להיות "כוללנית", כלומר נכונה לכל מצבי החיים, אבל אם תופסים את המוגבלות שלה ייתכן שאפשר גם לראות את האפשרויות החיוביות שבה ).

כמוך, אני יותר מתחבר לעבודת השילוב, אולי משום ששם זה פחות "שיטה" ויותר "אדם" או "מפגש בין אנשים", ולכן יש בה את האפשרות, לפחות האפשרות, להביא משהו מגישה קצת "אחרת" ( כי קשה ולא נכון, לדעתי, להכניס את החיים, את התקשורת בין אנשים, את החברה ואת עצמנו לתוך תבניות ומסגרות שסוגרות ותוחמות ) , ולא לשקוע בתוך "השיטה", כמו שבעבודה הבית ספרית שוקעים בתוך "המסגרת" או "המערכת".

ועוד משהו אחד – אנחנו חיים במציאות, המציאות היא בוודאי לא מושלמת, אבל היא עדיין המציאות. אנחנו רוצים לשנות אותה, אבל יש לנו גם צרכים בסיסיים וחומריים, ולכן כל בן אדם צריך לעשות את הבחירה המתאימה לו איך הוא מתמודד עם המציאות שלו, עם זו הפנימית ועם זו החיצונית, ולכן הבחירות שלנו מורכבות מהרבה בחירות שהם לא אידיאליות, אבל הם חלק ממה שנקרא התמודדות עם המציאות.

למה אני כותב את זה ? כי אני אידיאליסט באופי שלי, ואני בן אדם חולם, ואוהב גם להסתכל מגבוה על המציאות, אבל חשוב לדעתי גם לראות לא רק את "הגבוה" אלא גם את "הנמוך", לא רק את האידיאלים אלא גם את המציאות, ולראות כיצד "מעלים" את המציאות שתתקרב לאידיאלים שלנו.

זו דרך מאוד לא פשוטה, בלשון המעטה, והיא בוודאי לא "דרך לינארית", ישרה, שברור שצריך ללכת בקו מסויים ולא אחר, ויש בה הרבה בחירות בדרך שהם לא אידיאליות, אבל אז כשמציבים למול עיננו את האידיאליים, אפשר לראות גם את הכיוון הכללי והרחוק, ואז גם ב"גליות הזיגזגית" ( עליות וירידות, נסיגות והצלחות ) של החיים אתה מבין שאתה עושה את מיטב יכולתך הנכונה לאותו הרגע...

אני אומר בצורה יותר קונקרטית – יכול להיות שלא הייתי הולך ללמוד את זה אם לפני כן הייתי עובר את מה שעברתי לפני החג ( שאז "התפוצצה" לי הבועה שאני יכול להשתלב ב"מערכת", ולהעלים עין מהדברים שחשובים לי ) ואם לפני כן הייתי נחשף לפורום זה, אבל...זה היה, זאת המציאות ו”אין בוכים על חלב שנשפך", ולכן מה שמטריד אותי הוא לא איך לשנות את העבר אלא איך להתמודד עם המציאות העכשווית, בצורה הכי נכונה בשבילי, גם אם במבט מבחוץ ( ואולי גם מבפנים ) היא נראית לא הבחירה הכי טובה, ולראות איך היא מביאה אותי לבחירות נכונות וטובות יותר בשבילי כדי ליצור מציאות טובה, מתאימה ונכונה יותר בשבילי, בעתיד...

לא בטוח שהצלחתי להסביר את זה בצורה מובנת ( לא שאני צריך, אבל זה חשוב לי, ולו גם כדי שאני אבין את זה טוב יותר ), אבל זה מה שעלה במחשבותיי...

arana1

New member
המציאות היא חלום,וטוב שכך

והדרך שאני מציע אינה ליניארית ונוקשה אלה בדיוק ההפך מזה
הדרך שניתוח התנהגות מציע היא ליניארית ונוקשה כי היא מבוססת על חוסר מודעות וחוסר ספקנות לגבי מיקומו של ה"מסך",של המטרה,של הבסיס לתודעה

והרי מה שכתבתי מתייחס בדיוק ליכולת ולצורך,שהוא והיא חזקה במיוחד אצל אוטיסטים,לראות את הגבוה והנמוך בעת ובעונה אחת,וזו הדרך להעלות את המציאות בצורה שאולי נתפשת כעקלקלה למי שמאמינים בישר המדומה אבל היא הכי ישרה למי שחשים את החיבור בין הגבוה לנמוך ,בין החלום למציאות, כדיאלוג שעליו מושתתת המציאות

מה שכתבתי התייחס לצורך לגעת דווקא ב"נמוך" ולא להתעלם ממנו אלא שהשאלה היא איך אנחנו מגדירים ותופשים וחשים את הקשר בין הנמוך והגבוה,
ולכן ממש לא דיברתי על בחירה של דבר אחד על חשבון האחר

ABA ודומיו מבוססים על הנחת הפרדה נוקשה בין המישורים,ולכן הם בדיוק הפוכים לצרכים ולכיווני ההתפתחות הנחוצים לאוטיסטים

למעלה