אוטיסטים ו"אחרים"...

ניאו30

New member
אוטיסטים ו"אחרים"...

בעודי קורא כאן על התודעה השונה של האוטיסט - על השונות בחשיבה הקיומית שלו, הלא היררכית אלא הדדית, עם הקשרים רחבים בין נושאי חיים מתחומים שונים לכאורה, כך שנוצרת תמונת חיים מורכבת יותר, מקושרת יותר, ושלמה יותר -שאני עוד מנסה להבין מה זה אומר מבחינה קונקרטית יותר, ואני מניח, מאמין ובטוח, שעם הזמן גם יגיעו יותר "תשובות" שיענו על חלק מהשאלות שלי, עלתה בי שאלה אחת מאוד חזקה.

השאלה הזו קשורה גם לתחום בו אני עובד – בתי הספר – אבל היא גם רחבה יותר, והייתי שמח לשמוע את דעתכם בעניין. אם התודעה הזו ייחודית לאוטיסט, ומכאן דורשת התייחסות ייחודית ושונה מה"רגיל" ( כמו הקמת סביבות אלטרנטיביות למערכת החינוך הנוכחית ) - מה זה בעצם אומר לגביי הילדים בחינוך המיוחד שהם לא אוטיסטים ? ( כאלו שיש להם פיגור, תסמונת דאון או עוד הרבה דברים אחרים ) ואיפה זה משאיר אותם ? אני יודע שאתם לא יכולים לדבר בשמם, אבל מעניין אותי מה מחשבתכם בנושא...

כי הרבה מהדברים שכתבו פה, שעולים כאן בתור מצוקה של ההורים ( ואחרים ש"נפגשים" עם מערכת החינוך ), נכונים גם ביחס לאותם ילדים שהם לא אוטיסטים ( ויש שיגידו שגם במערכת בתי הספר ה”רגילים” )... ושלא לדבר על הרבה ילדים שיש להם "שילוב" , אוטיזם עם פיגור למשל... איפה זה משאיר אותם, מבחינה תודעתית ? אז האוטיזם זה רצף, אז אפשר להגיד שגם התודעה על רצף ולא משהו אחיד שמתקיים בצורה דומה אצל כולם...

אחת המחשבות שעלו לי - גם מהנסיון שהיה לי בהתמודדות המתסכלת לעיתים עם המערכת כשעבדתי עם ילדים שלא כולם היו אוטיסטים – היא שמדובר ב"משהו" הרבה יותר רחב, בתודעה יותר רחבה, שהאוטיסטים הם מייצגים את הצד היותר בולט שלה, אבל ניתן לראות את התודעה הזו במקומות אחרים, בצורה פחות בולטת ועדינה יותר ( למשל, עם ילדים ומבוגרים שיש להם "תסמונת דאון" או מי שמוגדר שיש לו "מחלת נפש" ).

אז, עלתה בי המחשבה שהאוטיסטים, כמשקפים את החברה והתרבות האנושית בצורה הכי שלמה, הם כמו "חלוץ לפני המחנה", כלומר תודעה ראשונית וחדשה (?) שמסמנת איזה תודעה "עתידית", כלומר שתהיה יותר נרחבת בעתיד הרחוק יותר של האנושות...

אז בעצם, יש כאן שתי תהיות – מה לדעתכם צריך להיות עכשיו מבחינת אותם ילדים בחינוך המיוחד שהם לא אוטיסטים ? ( האם המסגרות האלטרנטיביות שחושבים עליהם כאן יכולים להתאים גם להם ? ) והאם אתם באמת רואים את מה שקורה עכשיו עם האוטיסטים כמשהו שיהיה בעתיד הרחוק גם עם "איכויות מיוחדות" אחרות ? ( שהן גם לא נטיו"ת אני מניח , אבל אולי, רק אולי, זה גם יוכל להגיע גם לאוכלוסייה הנטי"ת... )

ענתנוי

New member
אבחנה דקה ומדויקת

הבעיה היא לא אצל האוטיסטים אלא בהגדרת המושג "אדם" - ו"אוטיזם" זה רק "הסמן הימני" - המקום שבו השגיאה העקרונית נחשפת במלוא עוצמתה.

בכל העולם כבר מדברים בשפה חדשה: המגוון הנירולוגי במקום הפרדה בין "נורמלים" לכל השאר, הכלה במקום שילוב, הנגשה במקום הפרדה מהחברה וזכויות אדם במקום אפוטרופסות.
ישראל חתומה על אמנה בינלאומית לזכויות אדם עם מוגבלות, וזה כולל גם אוטיסטים אבל אמנה לחוד ומציאות לחוד.......

אומרים שחברה נמדדת לפי יחסה לחריג וישראל נמצאת אי-שם בחשכת ימי הביניים.....

היהדות דת מבדלת וזו תרבותנו

גם ל"חילונים" שבנינו. מה שחריג ושונה מוקצה, גם הכהן.
היום מנסים להחזיק במקל ב-2 הקצוות.
גם חילוניות חלקית, רק במנהגים, גם מדינת לאום יהודית,
לא ש"ס ולא מר"ץ, בגלל זה הכל נראה ככה.
תחילת ימי בריאת האנושות....

ניאו30

New member

אבל אני לא בטוח שזה "בכל העולם", אולי ב"איים" מסויימים בתוכו, לפחות מהנקודה האישית שלי...

די מקבל מה שכתוב

מה שאפשר היה ליישם בימי השאמן והכהן לא ניתן ליישום היום.
צריך קפיצת מדרגה תרבותית כדי לקלוט ולהפנים את זה
משהו בסגנון חולית

רואה 6 6

New member
קרא את הספר ,עדיף יותר מהסרט.

לסרט אין קצה של יכולת לכסות את שלל הרובדים בספר.

רואה 6 6

New member
רוח מאוד פילוסופית עוברת בפורום לאחרונה

בכל זאת אהיה תמציתית: המסגרות יכולות לעבוד עבור כל ילד תלוי במידת ההנגשה לדעתי כלומר, מסגרת סופר אישית בתוך המסגרת הכוללת. לגבי העתיד אני כמו שלום חנוך, "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר" כלומר,לדעתי יהיה יותר גרוע לטווח הקרוב. כמות האבחנות שגדלה גורמת לרצון הפוך בצד השני: ביטול הלגיטימיות, צימצום משאבים או לפחות הימנעות מהרחבתם, אפס הסברה והכשרה או לפחות מינימום וגם זה קלוקל. לא טוב בכלל, בכלל. אבל אנשים לא יפסיקו להיוולד לכן בואו ניקח כמה עשורים קדימה, אולי יש מקום לתקוה אמיתית.

dina199

New member
רוח פילוסופית זה דבר מצויין .

גורמת לאנשים לחשוב

ניאו30

New member
המעשי והפילוסופי הולכים יד ביד

הפילוסופי – עוזר לנו לראות להיכן הולכים, ומה רוצים לעשות בטווח הרחוק יותר... המעשי – קונקרטי – עוזר לנו לראות היכן אנחנו נמצאים עכשיו, ומה עושים בטווח הקרוב יותר...שני הדברים חשובים, לדעתי, כדי לראות תמונה שלמה יותר...מה שנקרא "ראיית 6 6- אמיתית "
( המשלה מהכינוי שלך
).

ולעצם מה שכתבת –
מסכים, רק שכרגע זה נראה חלום רחוק... אני גם מה"חולמים" אז לא נותר לי אלא להצטרף לתקוותך ש”יום אחד אולי...”

רואה 6 6

New member
אני מכירה אמא אחת

שנאבקת השנה למען פתיחת כתת תקשורת לבנה ועוד חבר'ה. מדובר ברשות מקומית אמידה, גדולה (זו מועצה,לא עירייה) אוכלוסיה מהעשירות בארץ (חלק מהיישובים שלה ידועים מאוד) והם מוציאים לה את הנשמה ,כמו שהיא מתארת. אני בטוחה שכל אחד שעשה את זה חווה אותו דבר אם לא יותר.
הורג אותי,שמקומות בהם כל המשאבים מצויים, שחורטים על דגלם עשייה חינוכית (החינוך הכללי במועצה הזו מגוון ורמתו גבוהה מאוד) כתת תקשות מסכנונה היא עצם בגרון.
כשמתקבלים אבחונים מאוחר מזמן הרישום ואין לאן להכניס את הילדים או שאין תקציבים,כמחכים לאישורי תקציב שילוב והוא בושש לבוא ושנת הלימודים נפתחת, ואלו מחלות של כל הארץ, לא רק של רשות נקודתית כל זה ועוד הרבה מראה לי שהמצב ליטרלי מסרב להתקדם.

dina199

New member
ממש מרגיש שמקומות חזקים ומבוססים

הם נגד חינוך מיוחד

dina199

New member
אבל לא נראה לי שזה רק כסף.

התקציב מגיע ממשרד החינוך.

רואה 6 6

New member
המורה מגיעה ממשרד החינוך
ועוד כמה גרושים

אבל המבנה והסייעת מהעירייה. זה הרבה תחזוקה.

dina199

New member
כן . תמיד כשמשהו נדרש מרשות מקומית,

אף פעם אין להם כסף

אני מרשה קצת לענות לך

היות שהבת שלי למדה גם בבית ספר לח"מ שאיננו מתמחה באוטיזם,
הגישה שם הייתה גישה של אילוף, קבלת מרות של בעל סמכות בצורה הכי סמכותית שאפשר לעלות על הדעת,
והיה אם יש התנגדות מצד אחד התלמידים רופאת בית הספר נקראת להתערב מבלי לראות את התלמיד והתלמיד מוכרז
כבלתי שפוי, כן זה מה שראיתי {לא רק עם הבת שלי - זו שיטה} וכך התלמידים מטופלים בצורה של תרופות או אישפוזים וכו'..
ולאחר מכן הם כבר לומדים לשתוק מבינים גם אם מצבם לא פשוט{כמו פיגור}
"אם אתה הילד רע יש עונשים|אישפוז} או תרופות נוספות.."
הבת שלי לא נותנת שיאלפו אותה ולהיות בבית ספר כזה מבחינתה ומבחינת כל אוטיסט זה קטלני!!

ניאו30

New member
את זה אני מבין, אבל אני שאלתי שאלה אחרת...

שאלתי לגביי הילדים ( או מבוגרים ) שהם לא אוטיסטים, ואפשר לראות שמסגרות חינוך מיוחד גם לא מתאימות להם, ואז עלתה בי השאלה – האם הסביבות האלטרנטיביות שעולות כאן כצורך לתת מענה לתודעה האוטיסטית ( ללא היררכיה, הדדית, מרחב,זמן וקצב שונה וכדומה ), יכולות להיות אלטרנטיבות גם לתודעה שהיא לא אוטיסטית בטבעה ? אני לא אומר תודעת נ"ט, אבל כן תודעה "אחרת", אולי שהיא לא שם ולא שם או גם וגם ( כמו , למשל, תודעת א"א, אנשי אמצע, שאני יותר מבין אותה כתודעה של אנשים מבוגרים ולא ילדים...יכול להיות שאני טועה, או שזה לא דבר ברור... ), או משהו "מעורבב ולא ברור", כלומר כזה שאין לו קווים ברורים של התודעה האוטיסטית...

ניאו30

New member
רק להבהיר מה ששאלתי...

אין הכוונה לבתי ספר שונים, אלא לאלטרנטיבות לבתי הספר, אלו שעלו כאן על ידי ענת והאמא מחיפה ( לא זוכר עכשיו את הכינוי...), ואולי עוד לפני שהתחלתי לקרוא כאן...אלו שבאו במטרה מאוד ייעודית לאוכלוסייה האוטיסטית, ועל סמך התודעה האוטיסטית...

למעלה