"אוטיזם" בעין הסערה

ענתנוי

New member
"אוטיזם" בעין הסערה

הנושא הזה מעורר המון מחלוקות וויכוחים ואי הבנות כי המושג עצמו שגוי:
מה הקשר בין אוסף הסימפטומים (אין תקשורת, אין רגש, אין אמפתיה, אין מודעות אין הבנה של האחר וכ"ו) לאנשים עצמם שמאובחנים כ"אוטיסטים"?
המכנה המשותף היחיד הוא "המבט האובייקטיבי" של המאבחנים וזה תיאור מדויק של המבט הזה: לא תקשורתי, מנוכר רגשית, חסר אמפתיה, לא מבין ולא מודע לעובדה שה"צופה" משפיע על תצפיתו...

אז מה ההבדל בין אלו שמאובחנים כ"אובייקטים" לאחרים? למה ילדים או אנשים מסוימים הופכים ל"מראה" שמשקפת את המבט של הצופה במקום לחשוף את עצמם ואת מבטם?
הבדל קטן ופשוט שמשנה הכל: אם חמשת החושים שלנו מעובדים במוח בנפרד מתפתחת זהות חברתית, "נורמאלית". (נורמאלית = שכיחה, נפוצה יותר).
אם חמשת החושים מעובדים ביחד נוצר "חוש שישי" - חוש שחושף את התווך שבתוכו מתנהלת התקשורת (האוויר) ומתפתחת "זהות תקשורתית" - זהות שמתגבשת דרך התקשורת של האדם עם סביבתו ולא באמצעות נקודת המבט של האחר עליו (כי ה"מבט" מחובר לשמע, למגע, לתנועה ולריח...).
אז למה רוב האוטיסטים נכים או מוגבלים וסובלים מבעיות של תפקוד וזהות?
פשוט מאד - התקשורת שלהם עם הסביבה לקויה, חסרה ו"נכה" - לא בגללם אלא בגלל שלאנשים עם זהות "נורמאלית" יש נתקים תקשורתיים, שנובעים מהנתק החושי.....

אם הכל כבר פשוט וברור ומובן מאליו, למה החוקרים מחפשים שיטות להכחדת הזהות התקשורתית?
למה המטפלים ממשיכים לטעון שהבעיה היא של הילד ולא שלהם וממציאים שיטות שונות וחסרות הגיון, שלא מובילות לשום מקום?
למה ההורים ממשיכים להשקיע משאבים עצומים בכדי לחסל את השונות הייחודית והנפלאה הזו?
למה הסטיגמה החברתית רק הולכת ומתחזקת ודווקא בתקופה הזו, כשכולם מדברים על הכלה וקבלת השונה, מתנהל "ציד מכשפות" נגד ה"אוטיסטים"?

התשובה פשוטה: ל"אוטיסטים" יש "חוש שישי", ולכן הם מסוכנים לחברה.....

הכל טוב ויפה...

בסופו של יום הילד שלי הוא השונה חברתית והוא הוא זה שצריך ללמוד להבין ולהכיל את הנורמל. החברה לא מעוניינת לקבל את השונה. השונה הוא אני זו סתם סיסמא. לכן אנו משקיעים ועומלים על מנת לתת לילדים שלנו כלים להתמודדות עם החברה. נכון שהם ייחודיים ומדהימים. אך היתרונות האלו לא יתממשו אם לא יהיו חלק מהקבוצה ולו במעט...

arana1

New member
ואת לא מבינה למה זה לא פתרון ?

את באמת לא מבינה שילד, או אפילו מבוגר, לא יכול לשאת לבדו ובאחריותו וכאשמתו את כל מה שמעוות בחברה ?
את באמת לא מבינה שעצם היותו של אדם חלק ממיעוט שונה לא יכול להיות שיהווה סיבה לוויתור על עצמיותו וזכויות האנוש הכי בסיסיות שלו ?
את באמת לא מבינה שגם אם הוא יחליט לדכא ולחסום ולזרוק את כל מה שהכי יפה ואוהב ויצירתי ושמח בו למען השתלבות בחברה זה לא יפתור שום דבר ?

ולכן עצם מה שאת מזהה כנתינת כלים מהווה שלילת הכלים היחודיים לילד
ואצל אוטיסטים זה ניכר וכואב במיוחד
כי חלק ממה שכל כך יחודי ומדהים בהם נובע גם מההתאמה שעדיין אינה מצויה, ולכן הם מיעוט מצורע, בין הכלי לתוכן

כמה ילדים יצטרכו לסבול למוות לפני שמישהו יבין את הדברים הכל כך לא מסובכים האלה ?

החברה תשתנה, לטובת האוטיסטים ,לטובת האדם בכלל, לטובתה, כשהסביבה תלמד את יופיים של הכלים האוטיסטים במקום לכפות עליהם כלים ששוברים אותם לרסיסים

גור42

New member
"כלים להתמודדות עם החברה" זה דבר מצויין, בתנאי...

...שבאמת מדובר בכלים שמסייעים לבן-אדם לשמור על זהותו ולטפח אותה מול החברה.

אני יכול להגיד לך שבמשך למעלה מעשר שנים, לימדתי את עצמי לא מעט כלים שימושיים של איך להסתדר בחברה שהיא כה שונה ממני. אני גם יכול להגיד לך שאיש מעולם לא לימד אותי את הדברים האלה בילדותי: לא ההורים, לא אנשי חינוך, ובוודאי שלא המטפלים. ה"כלים להתמודדות" שלימדו אותי במשך כמעט 20 שנה פשוט לא היו שווים כלום. להיפך. אני נאלצתי לבזבז את מיטב שנותיי כדי למחוק את כל הזבל שהכניסו לי לתוך הראש.

ענתנוי

New member
בסופו של היום

לילד שלך יש כישורים ייחודיים שיאפשרו לו לחיות את עצמו ולגרום לחברה לקבל אותו בדיוק כמו שהוא, אם הוא יקבל את עצמו בדיוק כמו שהוא עצמו....

ענתנוי

New member
ללמוד מהעבר

השיטות האלו לא עזרו לאף אחד ויש מליון דוגמאות - ובכל זאת כולם חוזרים שוב ושוב על אותן טעויות.
ואפילו קצת היסטוריה חושפת את זה: אנחנו "עם לבדד ישכון" ושילמנו מחיר כבד על השונות הזו, אבל התבוללות לא עזרה - בדיוק להיפך. הניסיון "להיות כמו כולם" הוביל לשואה.

בסופו של יום - כל העולם הוא גשר צד מאד והעיקר לא לפחד כלל.....

גור42

New member
לא ממש מדויק (או ליתר דיוק - מה שכתבת זה רק חצי אמת)

החצי השני הוא, שכל מה שכתבת על חוסר היכולת של נ"טים להבין אוטיסטים, תקף גם בכיוון ההפוך.

נכון, הנ"טים מפחדים מאיתנו בגלל שאנחנו "מזעזעים את הספינה". אבל האין זה נכון גם להיפך? הרי האוטיסט הממוצע מפחד מהנ"טים בדיוק מאותה הסיבה. הם, עם כל הקטעים החברתיים שלהם והדרך הסופר-מסובכת שבה הם עושים כל דבר. ממש חייזרים מכוכב אחר. אז תגידי לי, מה אני צריך אותם, שיזעזעו את הספינה שלי?

מה שיש פה זאת התנגשות תרבויות - לא פחות ולא יותר. ברמה הפרקטית, כמובן, אין סימטריה, מפני שתרבות אחת מהווה רוב מוחץ של 98-99%, ואז אנחנו, כמיעוט, נדפקים. אבל ברמה העקרונית של הבנת התהום התקשורתית, יש סימטריה מלאה. כל צד נראה זר ומוזר לצד השני, וכולנו (כן - גם אוטיסטים) נרתעים באופן טבעי ממה שנראה לנו זר ומוזר.

החדשות הטובות הן, שאפשר להתגבר על זה. בשביל זה אנחנו בני-אדם ולא גורילות - יש לנו את היכולת להתעלות מעל הנטיות הפרימיטיביות הטבעיות האלה. והחדשות העוד יותר טובות, זה שככל שלומדים להכיר לעומק את מי שנתפס בעיננו כ"מוזר", כך הוא הופך למוזר פחות.

arana1

New member
ממש לא מאותה סיבה

הסיבות של האוטיסטים ממש לא דומות לאלה של הנ"ט
לאנשים שונים יש סיבות וכוונות שונות
הרי אחרת הם לא היו שונים
שוב ושוב ושוב אתה כופה סימטריה שטחית, רדודה, שמונעת כל אפשרות להבנה ומפגש אמיתי בין נקודות מבט שונות

מבחינתי למשל, מה שהנ"ט עושים ממש לא סופר מסובך, הוא פשוט נתפש לי כמאוד מאוד אלים ומאוד מאוד לא נעים ומאוד מאוד פשטני
מה שמעמיד אותי במצב לא אפשרי

אין סימטריה תקשורתית
הסימטריה הכמותית היא בעייה אבל חלקית וחולפת ולכן ממש לא מועיל ולא יעיל ולא הולם משום בחינה להציב אותה כשיקול או מניע לשינוי של הצד האוטיסטי
המיעוט לא צריך להשתנות בשביל הרוב
זה עקרון דמוקרטי בסיסי
שרק בגלל שכל הנ"ט הם פשיסטים הם לא מסוגלים אפילו להתחיל לנסות לממש אותו

אחת הסיבות שאוטיסטים נחשבים למנותקים וחיים בבועה זה בדיוק בגלל שהם בניגוד לנ"ט ממש לא מנסים לזעזע את הספינה
בסך הכל רוצים לחיות בשקט ובשלום עם הסביבה
שיוצאת מדעתה על מנת להוציא אותנו מדעתנו

למה פשיסטים? מה הקשר?

אני לא מבין למה הם פשיסטים, וזה גם קצת קשה לכנות קובצה שלמה פשיסטים אבל כל אחד ודעתו והשקפתו, אני לא חלק מאלו שחשובים ככה וזה נראה לי לא נכון להכליל ולא כזה קשור אבל שהיה.

arana1

New member
פשיסטים זה מי שכופים צורה אחידה על הכלל

פשיסטים תופשים את המסגרת החברתית כחשובה יותר מהפרט

הנסיון של האוטיסטים לקיים דיאלוג עם הסביבה נתקל כל הזמן ב"אתם ממש מקסימים, עכשיו תהיו כמו כולם והכל יהיה בסדר", זה פשיזם
גם התפישה שלפיה כל מי שחורג מהנורמה הוא לקוי היא פשיזם
שבשביל האוטיסטים מתגלם כרצחני במיוחד

קל לפתור את התקפי הזעם של האוטיסטים כנובעים מכל מיני תיאורים שבינם לבין רפואה אין שום דבר
האמת
שלאנשים עם תצורת זהות הדדית החיים בחברה פשיסטית הם גהנום שאין לו סוף

בסדר אתה קורא לזה פשייזים אין בעיה..

אין לי בעיה אמרתי לך כל אחד ודעתו,בעני זה דומה קצת לתורת הגזע של היטלר אבל אני לא טוען שכולם ככה, אלה שיש לא מעט אנשים שדוחים אנשים בגלל היותם שונים וחושבים שהם הגזע העליון כי הם "נורמטייבים" סך הכל אני חושב בצורה שהיא די דומה לדעה שלך רק לא רוצה להכליל את כולם. וקורא לזה בצורה שונה. אבל העניין הוא ואני ידגש את זה שאותה תורה גרמה לפגיע של אנשים בשל שונתם ובצורה הקשה- והבוטה ביותר ללא רחמים, אבל פה זה קצת שונה יותר" מכובס".

כמו שנקרא קוראים לזה אוטאיזם-מחלות נפש, ושזה לטובתנו אבל עדין נותנים לנו בסך הכל אפשרות לבחור איך לחיות אף אחד לא יהרוג אותך פיזית אפשר לדחות אותך ולנסות לשנות אותך שזה מוות נפשי ולא פחות גרוע, אבל צריך להיות פופרצנלים על זה אי אפשר עדין להכניס לכלא זה לא אומר שאני בעד השיטה, אבל שזה עדין נחשב כחוקי מה שגם נחשב הפשיזם בזמנו וגם היום אבל עדין אין מה לעשות יותר מדי לפי דעתי.

arana1

New member
פשיזם זה תפישת עולם, ממה לא קשור לתוצאה

יש גם בישראל גופים שמוכרים כפשיסטים למרות שהם מעולם לא פגעו באף אחד
ככה שאין כאן עניין של פרופורציות
אדם יכול להיות פשיסט גם בלי להרוג אף אחד

לא טענתי אחרת.

תראה מה כתבתי אמרתי שפשוט זה נחשב חוקי בעצם מה שאתה טוען, לכן אין מה לעשות נגד זה עכשיו הכל ברור?, אפשר לנסות להילחם לא בטוח שיש סיכוי שננצח את הממסד הזה או נשנה את דעותם של אנשים פשיסטים- או כל דעה אחרת זאת הייתה כוונתי

arana1

New member
לא כל מה שנחשב חוקי הוא תקין

יש הרבה מה לעשות נגד פשיסטים וצריך להאבק נגדם בכל דרך אפשרית
כתיבה היא אחת הדרכים

את התחושות אפשר ומותר ואפילו רצוי לבטא גם אם לא נראה כרגע שאפשר לנצח או לשנות משהו

צודק אראנה אנחנו צריך להביע את רגשתנו

זה נכון לגמרי, ואנחנו יכולים וזה רצוי- וזה כדאי אין לי בעיה עם זה אני לא חולק עליך בדעה זו בכלל
הדעה שלי היא בול כמו דעתך שלך אני חושב.

לעולם לא טענתי שמה שנחשב חוקי הוא תקין.

אני לא חושב שהייתי לא ברור, רק אמרתי כל עוד זה נחשב חוקי אז היה קשה להפוך את זה ללא חוקי זה לא אומר שלא אפשר לשנות את המצב אלה היה קשה, וזה שהיה קשה לא אומר שלא צריך לנסות להפך אני אוהב אתגרים.

גור42

New member
ה"ממסד" זה לא כלל האוכלוסייה - זה מה שחשוב לזכור

החברה שאנחנו חיים בה, כחברה, היא באמת דורסנית ואפשר אפילו לומר פאשיסטית. הרבה יותר טוב ממה שהיה, נגיד, בימי הביניים, אבל המצב עדיין רע מאוד.

אבל הנ"ט מהממוצע, כמו הא"ס ממוצע, הוא פשוט בן-אדם. והם קורבנות של המערכות הדורסניות האלה בדיוק כמונו. זה לא שאיזו מועצת נ"טים התכנסה והחליטה ליצור את מערכות החוקים החולות שקיימות בחברה. מדובר בדברים התפתחו באופן טבעי, ושאנחנו תקועים איתם כבר אלפי שנים (או יותר - את חלק גדול מהמוסכמות החברתיות "ירשנו" מאבותנו הקופים).

אז נכון, המצב לא סימפטי בכלל. אבל לא נשיג שום דבר בזה שנייחס אשמה לאנשים חפים מפשע. ואם כבר מדברים על זה, אז הקטע הזה של לתפוס שעיר לעזאזל ולהאשים אותו בכל צרותנו, זה הדבר הכי פאשיסטי שאפשר להעלותו על הדעת.

arana1

New member
הדברים מתפתחים באופן טבעי כי זה הסנטימנט של הרוב

אם הרוב הנורמטיבי לא היה פשיסט אז גם המימסד היה מתנהל בצורה שונה
בדיוק בגלל שאין מועצת נ"ט אלא דינמיקה שמבטאת את רוחו וזהותו של האדם הממוצע

הרוב הנורמטיבי הוא שעיר לעזאזל ?
אין שום הגיון במשפט שלך

אכן יש אמת בדבריך.

האנשים שנולדו בחברה הזאת סך הכל הם די מסכנים הייתי אומר כי הם מושפעים מהחברה בצורה לא הגיונית אפילו, הם לא באמת יכולים לשנות את הגישה אפילו עם אולי היא לא מוצאת חן בעניהם אבל זה לא אומר שהם לא צריכים לנסות, יש הבדל גדול בעני בין לשבת בחיבוק ידם ולהיות מרוצה מהמצב אפילו שהוא לא טוב לאחרים או הפך גם לכואב אבל לא לעשות כלום כי אין סכוי, לבין להלחם ולנסות לשנות את פני החברה, יש הבדל בין שני הטיפוסים האלו ומה לעשות שמהיכרות שלי רוב האנשים הם הם משתכים לקובצה הראשונה שבוכים ולא עושים או כאלו שאכפת להם רק מעצמם וכלל לא רוצים שנוי, ולא באמת משתכים לקובצה הראשונה היוזמת שכן רוצה שנוי לא היו כאלו הרבה דמויות בהיסטורי שניו את התפיסה -האנושית.
&nbsp
וגרמו לשנוי במחשבה אני יכול למנות אולי אני מאמין קובצה קטנה מאוד לא יודע בדיוק כמה שבאמת גרמו לשנוי מהותי- ומשמעותי, וזה בעני אומר עלינו הרבה בתור חברה, אנחנו לא יוזמים אלה רוצים שיעשו בשילנו במקום שאנחנו נפעל זה דעתי היסיבה שאין באמת שנוי ועדין חלשים- סובלים כי הם עצמם לא נלחמים כמעת כי קשה להם ואין באמת מי שעמוד מאחורים ויש דווקא שרוצים לשמר את המצב כמצב נתון ולתמיד זה דעתי.

למעלה