אודה לסיועכם

liorasar

New member
אודה לסיועכם

חברה מדברת על הקליינטורה שלה בישראל ומביאה דוגמאות, וכותבת כך:
1. Israeli Practice, Representative engagements​
איך הייתם מתרגמים זאת ? "פעילות וייצוג בישראל " ? ומספר ביטויים נוספים:
2. represents X in connection with "filings, complicance and corporate governance matters" 3. "acquisition of a stake " in X company 4. employment litigation - תביעות בתחום תעסוקת עובדים ? 5. representz X company in connection with "securities matters" - זה ערבויות או בטחונות לדעתכם ? בתחום העסקי 6. represents "bidders" 7. "controlling stake" 8. "a securities class action" 9. "its officers" - מנהלים ? הכוונה לחברה מסחרית ת ו ד ה​

ננסה

1. פרקטיקה / תחומי התמחות בישראל. תיקים מייצגים. הכוונה שהתיקים מייצגים את תחומי המומחיות של החברה. 2. הליכים מול הרשויות השונות, עמידה בדרישות הרגולטוריות והתנהלות פימית של תאגידים. ה-filings יכול להיות הגשת מסמכים, בקשות, ייזום תביעות משפטיות ומה לא. לכן ההצעה הכוללנית והבלתי מחייבת שלי governance זה כל הנהלים והעקרונות שלפיהם התאגיד מתנהל כדי להבטיח מניעת "שטיקים" דוגמת השערוריות של אנרקון. יש לזה גם מילה בעברית, אבל לא זכורה לי. אפשר גם ממשל תאגידי. 3. רכישת אחזקות בחברה 4. ייצוג בבית הדין לעבודה או פשוט, ליטיגציה בדיני עבודה 5. עניינים הנוגעים לניירות ערך 6. ייצוג מגישי הצעות במכרזים 7. גרעין שליטה 8. תביעה ייצוגית בנושאים של ניירות ערך 9. נושאי משרה 10. בדיחה בנושא. המדענים החליטו שמעכשיו לא עושים יותר ניסווים על עכברים, אלא על עורכי דינים. למה? כי: - יש יותר עורכי דינים מעכברים - יש דברים שעכברים לא יסכימו לעשות אבל עורכי דין - כן...

liorasar

New member
תודה.אפשר עוד בתמורה לבדיחה שבכאן ?

Adam, Eve and G-d It was Adam, Eve and G-d in heaven, so G-D decided to reproduce the human race. He told Adam: Go and kiss Eve. Adam: sorry, but, what is a kiss ? G-D: i will explain, my son So, G-D explained 10 minutes how to kiss. Adam went and returned after 20 minutes so excited. Adam: Done, what is next ? G-D: go and hug Eve. Adam: sorry, but, what is a hug ? G-D: i will explain my son. So, G-D explained 20 minutes different ways of hugs. Adam went and returned after 30 minutes, more excited. Adam: Done, what is next ? G-D: go and make love to Eve. Adam: sorry, but what is making love ? G-D: i will explain my son. So, G-D explained 40 minutes about making love. Adam went and returned very dissapointed after 2 minutes. G-D: what happened, my son ? Adam: sorry, but what is a HEADACHE​

liorasar

New member
מספר שאלות נוספות

1. CORPORATE ATTORNEY - עורך דין חברות ? 2. INSURANCE BROKER - ברוקר בענף הביטוח ? או סוכן ביטוח ? (כי נאמר לי שבאנגלית לא נהוג לומר INSURANCE AGENT - אך מדובר בחברה משפטית שמייצגת כל מיני חברות וגם בתחום ניירות ערך. האם סביר שתייצג ברוקרים בענף הביטוח (האם יש דבר כזה) או סוכני ביטוח ? ) 3. חברה שעוסקת ב CORPORATE FINANCE - טיפול בצד הכספי של חברות ? 4. DIVESTITURE - נאמר לי "משיכת השקעות" ואילו מילון חוק באנגלית מגדיר זאת בצורה יותר מורכבת: . DIVESTITURE. ההגדרה של מילון החוק באנגלית היא divestiture n. the court-ordered or voluntary giving up of a possession or right, which is a common result in an antitrust action to prevent monopoly or other restraint of trade 5. החב' הזו עושה גם STOCK EXCHANGE LISTING AND DELISTING היא עוסקת ברישום ומחיקת ניירות ערך בבורסה ? (האקדמיה מגדירה זאת כמחיקה" בנקאות (תשנ"ו, תשס"ב, תשס"ה), 1995 delisiting delisting מְחִיקָה [של נייר ערך מהרישום בבורסה] 7. . CONDUCTING LEGAL DUE DILIGENCE. מה עדיף, מנהלת\מעבירה\מבצעת "טיפול משפטי נאות" (הגדרה של מילון מוזס) או בְּדִיקַת נְאוֹתוּת (על פי האקדמיה. האם משתמשים בטרמינולוגיה של האקדמיה לעניין זה ?) 8. האם מוכר למישהו הביטוי CONTROLLING CLASS ACTION ? מה פשר הקונטרולינג כאן ? שמירה שתביעה ייצוגית לא תחרוג ממשהו ? רב תודות לכולם.

כאן זה פחות ברור ורצוי הקשר

1. פרקליט של תאגידים אבל יכול להיות גם פרקליט החברה 2. סוכן ביטוח 3. מימון חברות 4. פשוט, חברות שנמכרו. יכול להיות שיש מונח ייעודי אבל אני לא מכיר 5. אישום למסחר ומחיקה מן המסחר בבורסה 7. ניהול הפן המשפטי של בדיקת הנאותות. רצוי לוודא עפ"י ההקשר 8. אולי תביעות ייצוגיות נגד בעלי השליטה. שוב, חיוני ביותר לקבל הקשר. הבדיחה שלך הייתה אחלה.

liorasar

New member
תודה ובפנים

תודה. לגבי התביעות הייצוגיות אני אשאל את הלקוח. המשפטים הללו הם ללא הקשר. אלה מעין נקודות (bullets) כאלה, כל אחת משפט או שניים, לגבי מה שהחברה הזו מסוגלת לעשות

אופס:

corporate lawyer הוא עו"ד העוסק בדיני תאגידים, ולא חלילה עו"ד של תאגיד / חברה. חברה העוסקת ב corporate finance היא חברה העוסקת במימון חברות (אבל צריך לבדוק את ההקשר). due diiligence הוא "גילוי נאות", הליך שעושים לפני שקונים או מוכרים חברה. מוזס ממש לא מדייק (גם בזה...), בדיקת נאותות היא מונח נכון אך לא ממש בשימוש. משתמשים ב"בודקים גילוי נאות", למרות שכמו שהיתה אומרת המורה שלי בכתה ג', זו לא עברית. הביטוי האחרון לא קיים בעולם התביעות היצוגיות הישראלי. תוכלי להעלות הקשר יותר ברור? אם אני מבין נכון, מדובר ברשימת פעילויות של משרד עורכי דין, ואין הקשר בעצם. בהעדר הצעה טובה יותר, הייתי מתרגם "ניהול תביעות יצוגיות".

ועוד תוספת לרשימת הבדיחות:

האמת שעל עורכי דין יש רק בדיחה אחת. כל היתר פשוט נכון. שתי חיות נפגשות ביער, בחושך, ולא מצליחות לזהות אחת את השניה. מחליטות למשש, אולי כך יגלו. הראשון מגשש את השני ואומר: יש לך אזניים ארוכות, פרווה רכה, שפמפם - אה! אני יודע! אתה ארנב! נכון, אומר הארנב. עכשיו אני: אתה חלקלק, מתפתל, ואין לך ביצים... אה! אני יודע! אתה עורך דין!

liorasar

New member
OK - here are two jokes in English

After Adam was created, there he was in the Garden of Eden all alone. Of course it wasn't good for him to be all by himself, so the Lord came down to visit "Adam," He said, "I have a plan to make you much, much happier. I'm going to give you a companion, a help mate for you -- someone who will fulfill your every need and desire. Someone who will be faithful, loving and obedient. Someone who will make you feel wonderful every day of your life." Adam was stunned. "That's sounds incredible!" "Well, it is," replied the Lord. "But it doesn't come for free. In fact, this is someone so special that it's going to cost you an arm and a leg." "That's a pretty high price to pay," said Adam. "What can I get for a rib?" A Catholic Priest was so compulsive a golfer that once, on Christmas Sunday morning, he left the church early and went out for a quick nine holes by himself. An angel who happened to be looking on immediately notified his superiors that a grievous sin was being committed on earth. On the sixth hole, G-d caused a mighty wind to take the ball directly from the tee to the cup for a miraculous and dramatic hole in one. The angel was horrified. "Lord," he said, "you call this a punishment?!" "Sure," answered G-d with a smile. "Who can he tell?"​

liorasar

New member
לאבא תודה ועוד משהו לאבא ולאחרים

גם על זאת אודה לכם ותודה שהצלתם אותי מהפשלות אני אערוך בסוף רשימה קטנה מסודרת שתוכלו להוסיף בטקליינים 1 LITIGATION LAWYER ? LITIGATION MATTERS .תביעות בבתי משפט ? 2 INITIAL AND SECONDARY PUBLIC OFFERINGS OF THEIR SECURITIES IN THE USA 3 SECURITIES CLASS ACTION 4 CORPORATE GOVERNANCE 5 X IS A SUCCESSFUL BIDDER IN THE PRIVATIZATION OF Y 6 HE REPRESENTED X IN THE ACQUISITION OF A STAKE IN Y 7 ISRAELI PRACTICE - פעילות בישראל ?

Eldad S

New member
../images/Emo62.gif ליאורה, באשר לעריכת רשימה

מסודרת: אם תוכלי, זה יהיה ממש מועיל. אשמח אח"כ להעלות את זה לפורום הן לטאגליינס והן בתור מאמר-מונחון.

בבקשה

1. לא חשוב מה אומרים המתרגמים. המקובל זה פשוט ליטיגציה (בדקי הודעות דרושים לעורכי דין) 2. הנפקות ראשוניות ומשניות של ניירות הערך שלהם בארה"ב 3. כבר ניחשתי ץץץ תביעו ייצוגיות בענייני ניירות ערך 4. כבר ניחשתי: מימשל תאגידי או משהו דומה 5. X זכה במכרז להפרטה של Y. זה לא התרגום המילולי אבל אני לא רואה פירוש אחר למישהו שהיה משתתף מוצלח במכרז. ההצלחה מתבטאת בזכיה 6. הוא ייצג את X ברכישת אחזקה ב-Y 7. צריך הקשר אה, ולגבי בדיקת נאותות - נסי את גוגל ותראי אם זה בשימוש ועד כמה.

ליטיגציה אינה ייצוג משפטי,

Litigation lawyer הוא עורך דין המופיע בבתי משפט. ליטיגציה היא טיעון והופעה בפני בימ"ש. בהתאמה, litigation matters הם ענייני בית משפט. SECURITIES CLASS ACTION היא תביעה ייצוגית בנושא ניירות ערך. X IS A SUCCESSFUL BIDDER IN THE PRIVATIZATION OF Y - הצעתו של כהן היא הזוכה בהנפקה פרטית של חברת לוי בע"מ. HE REPRESENTED X IN THE ACQUISITION OF A STAKE IN Y - הוא ייצג את כהן ברכישת אחזקות בחברת.. ISRAELI PRACTICE עוסק בעריכת דין בישראל. (רשיון לעסוק בעריכת דין הוא למדינה המנפיקה בלבד. עו"ד ישראלי אינו יכול לעסוק בכך בחו"ל, אם אין לו רשיון גם במדינה שם).

למעלה