אודה להמלצה לרכב

enigo

New member
אבל בתחום שלך? LOL....

אתה לא יודע אפילו לעשות חישובי עומס לפרגולה - או אפילו מבין איך בכלל עושים אותם - אבל חושב שאתה יודע לתכנן פגוש חכם?
ללא ספק, אתה ממלא את תפקידך כשוטה הפורום בצורה מעולה. כל הכבוד על ההשקעה!

אתה פשוט טיפש , לא פחות . אתה טיפש הפורום ולא אף אחד אחר

לך תקבל אורגזמה מלנהוג בפיקנטו

enigo

New member
אל תאבד עשתונות, אתה לא משעשע ככה...

במקום, ספר לנו על התוכניות שלך לפגוש קוואנטי עם בינה מלאכותית או משהו

היצרנים יודעים מזמן, ממש פרה היסטוריה לייצר פגוש

שלא יקרה לו כלום במכה עד 30 קמ"ש, הם בודאי התקדמו מאז.
רק שלא איכפת להם לחסל טמבלים כמוך על הכביש .
והם לא יכולים למכור את זה לטמבלים שקונים רכבים לפי איך שהם נראים .

enigo

New member
ואיך הטמבונים הללו נראים? וכמה הם שוקלים? ומה חכם בהם?

enigo

New member
אומנם הלינק ששמת לא עובד (לא מפתיע) אבל השאלה היותר מעניינת

היא מה בדיוק חשבת שיוכיח פטנט שנרשם - בארץ או בכל מקום אחר? ארכיוני רישום הפטנטים מלאים ברעיונות לא ישימים - לפעמים רק בתקופתם, הרבה פעמים בכלל - ממגוון סיבות. בחלק מהמקרים הם פשוט לא אפשריים פיזית, במקרים אחרים המחיר שלהם הופך את הרעיון ללא מעשי, ויש גם מקרים שבהם בעיקרון הרעיון צריך לעבוד, אבל במציאות מגבלות שונות הופכות אותו ללא ישים.
אני יודע שאתה וחישובים הנדסיים לא ממש חברים - זה דורש מחשבה יותר מדי מסודרת, שלא לדבר על ידע שבבירור חסר לך - אבל נסה, בכל זאת, לחשב כמה אנרגיה אצורה ברכב משפחתי ממוצע שנוסע במהירות של שלושים קמ"ש. עכשיו נסה לחשוב איך אתה נפטר מכל האנרגיה הזו בצורה ש(לפי הצהרתך) לא תפגע בפגוש, וגם לא תייצר תאוטה שתפגע בנוסעי הרכב. ושתהיה ישימה בעולם האמיתי, כמובן.
בהצלחה! (לא, ברצינות - בהצלחה. אם תצליח, אתה תעשה מליונים. מאות מליונים. אני מפרגן).

הפטנט לא מדבר על 30 קמ"ש , סימפלטון לא מסוגל להבין

בכלום .
פגוש שלא קורה לו כלום ממכה עד 30 קמ"ש זה מוצר עתיק קיים עובד, שגנזו אותו משיקולים זרים . הרי פרטי מידע חשובים אתה לא מסוגל לאחסן בקופסא שלך .
הפטנט מדבר על 3 שכבות של פגוש שמחוברות בברגי קריסה הדרגתיים
ישים לגמרי
חוץ מזה יש עוד אפשרויות רק לפגוש, שלא לדבר על השאר .

הקישור זה לדף PDF אולי בגלל זה זה לא עובד .

enigo

New member
כן, באמת יש לי בעיה להבין את התוכן של קישור

לא עובד... אני אשתדל להשתפר בעתיד.
כמובן שלינק עובד (כן, אפשר גם ל-pdf) זה באמת יותר ממה שאפשר לדרוש ממך.
אבל הנה משהו שאני לא מבין - איך הטענה שלך ל"פגוש שלא קורה לו כלום" מסתדר עם האמירה שלך על "ברגי קריסה"? או ששוב התחלת לדלג בין דברים לא קשורים באותו דיון?
וכמובן, אני עדיין מחכה לתשובה לגבי הגודל, המשקל והמחיר של פגוש שמסוגל לספוג אנרגיה של רכב שנוסע במהירות שלושים קמ"ש מבלי להינזק, ומבלי להזיק לנוסעים ברכב.
וכן, תחסוך לנו את תאוריות הקונספירציה של "גנזו משיקולים זרים" - אתה יכול לאחסן אותן ליד תאוריות הקונספירציה על חיסול המפתח של המנוע שעובד על מים...

טעות בסיסית

אתה מחפש ב10k בלבד.
אם הרכב שלך אמין ואתה מרוצה ממנו ומצבו טוב למעט הקלאץ' אז עדיף שתתקן את הקלאץ'. גם אם זה 2000 שח זה עדיין תיקון של בלאי נדיר ושוב תהיה פטור מבעיות קלאץ' לכ10-20 שנה כמו הקודם וזה טווח זמן גדול שלא תזדקק לו כי לא תחזיק הרכב כל כך הרבה זמן.
רכב אחר שתרכוש ב10: עלולים להיות לו הרבה בעיות שתופתע כשתגלה לאחר שתרכוש...

בהחלט משתלם להחליף קלאצ ולא להכנס למסע חיפוש

צרות חדשות ולא ידועות . הרכב שלך טוב להשקיע בו זה
הדבר הכלכלי הנכון לעשותו .
תקנה מולטימדיה חדשה ותדמיין שזה רכב חדש .

חן 1111

Active member
אני הייתי מתקן את הקלאצ'

אם יש לך רכב טוב, למה לא לתקן?
בכל רכב שתקנה ב-10K יכולות להיות הפתעות, כולל החלפת קלאצ'.

דן73

New member
תגובה

מסכים איתך. מבחינת נסיעה חסר רק לתקן את הקלאץ'. אבל האוטו מתקרב ל- 200K ק"מ, ולך תדע איזה עוד הפתעות יהיו בדרך (למרות ששוב, בחמש שנים שאני מחזיק את האוטו לא היו תקלות), ויש עוד כמה דברים שמזייפים, למשל מנעולי הדלתות, מתזים של המגבים, ודליפה מהמזגן שרק בשביל לאתר אותה צריך לפרק חצי אוטו. אפשר לנסוע גם ככה, אבל נניח שנתקן את כל אלה, נגיע לכמה אלפים. לכן משתלם להשקיע עוד קצת ולהתקדם למשהו חדש יותר וקצת מרווח יותר (בשביל הילדים).

לא אמרת את זה בהתחלה

מנעולי דלתות, מתזי וישרים, מזגן...
אם כל אלה פגומים כלומר הרכב אינו במצב פרפקט.
&nbsp
(אם כי בהסתייגות שאת מתזי הווישר הסתומים אמור להיות קל לפתוח עם סיכה)
&nbsp
אצלי רכב יד 1 ענתיקה גיר ידני מוסב לגפ''מ שהכל בו עובד (כולל מזגן, חימום, וישרים, רדיו-דיסק usb וכד')
הקלאץ' אצלי עובד תקין. מפריד היטב ולא מחליק אבל דוושת הקלאץ' קצת קשה.
השקעתי ברכב התקנה של גפ''מ ואם אצטרך להחליף קלאץ' אעשה זאת. אבל אם תהיה בעיה במנוע אז לא אתקן.

דן73

New member
מסכים איתך

ברגע שיש תקלה רצינית לא תמיד משתלם לתקן. זה עלול להפוך לבור ללא תחתית מבחינת ההוצאות בהמשך.
לגבי המתזים- זה לא בעיה במתזים עצמם אלא ההפעלה שלהם מהידית ליד ההגה. אנשים (כולל אני) לא נוהגים לבדוק דברים כאלה כשקונים רכב, אלא מתמקדים רק במנוע וגיר. אבל דבר כזה קטן כמו ידית מתזים לא פחות חשוב.

חן 1111

Active member
את המתזים לא בעיה לתקן. מסדרים לחצן נפרד בדשבורד

מנעולי דלתות לא צריך בכלל. גנב פורץ דלת תוך שניות, וברכב כזה הוא לא יטריח את עצמו בכלל. אז בשביל מה לנעול?
מזגן לא תמיד שווה לתקן. היה לי רכב שפעם בשנה, בתחילת הקיץ, הייתי ממלא גז ב-200 שקל, וזהו. לא היה שווה להתעסק באיתור ותיקון החלק שדולף.

דן73

New member
לא רק גז

אין לא קירור ולא חימום. ואם היו עולים על הדליפה היו מתקנים. אבל שני מוסכים בדקו את זה ומילאו גז, והגז ברח אחרי יום. כמו שכתבתי, לא שווה להשקיע.

לדעתי בארצנו מזגן זה must

אם זה ככה ומילוי גז בורח אחרי יום אז הייתי מחליף הרכב.
מצד שני הדלף ענק ולא הצליחו לאתרו?

חן 1111

Active member
לא אמרתי שלא. אבל לפעמים, אם הדליפה קטנה,

עדיף פשוט למלא מפעם לפעם. ואם הדליפה גדולה, אז כמו שכתבת, צריך להיות קל לאתר אותה ואפשרי לתקן. נכון שלפעמים התיקון עולה כמו הרכב, אבל עדיין זו האפשרות הזולה יותר לעומת החלפת רכב רק בגלל מזגן לא תקין.

חן 1111

Active member
אתה צודק, אם יש לך 50K להשקיע, או משהו כזה

אבל כתבת 10K. ברכב שתקנה במחיר הזה יהיו לך לא פחות הפתעות. אצלך אין הפתעות, אתה פחות או יותר יודע את המצב. שים לב שבמצב שלה, עם קלאצ' לא תקין, לא תוכל אפילו למכור אותה במחיר נורמלי.

למעלה