אוברדרייב

RoieL

New member
דווקא אני אישית ניסיתי שלושה חיקויי

ם עלובים, כמו זה של דאנלופ.

The Walrus

New member
לא יודע מה ניסית

(את כל הפדאלים שרשמתי למעלה אין בארץ, חוץ מהפאז של קילי), אבל יש המון חיקויים מוצלחים מאוד. ובקשר לזה של דאנלופ - לדאנלופ יש את הזכות להשתמש בשם המקורי - פאז פייס - ולצערנו הרב, הם כנראה חושבים שהשם לבד מספיק כדי למכור לרוב האנשים, אז למה בכלל להשקיע בלעשות אותו אפקט טוב יותר (ולהעלות את מחירי הייצור). אותו דבר קורה לגבי הביג מאף החדשים, הם פשוט לא ברמה של הישנים בגלל שאלקטרו הרמוניקס לא טורחים לעשות פדאל טוב בגלל שהשם לבד מוכר. בגלל זה הרבה יותר טוב לקנות מחברות בוטיק כמו red witch או analog man, שאין להם שם והם צריכים "לשכנע" אותך לבחור דווקא במוצר שלהם. וחוץ מזה, חברות כאלה מנוהלות לרוב על ידי מוזיקאים ומהנדסים שמכורים לעסק, ולא על ידי אנשי עסקים כמו דאנלופ נגיד...

eran377

New member
כמה אתם מתעסקים בשטויות../images/Emo122.gif

לכו לנגן, נצלו כמו שצריך את הזמן הפנוי שלכם במקום לברבר פה כל כך הרבה על הנושא הזה...

RoieL

New member
דווקא מעניין אותי לקרוא על זה

גם אם על רובם אני כנראה לא אנגן. לא נראה לי שזה יכול להזיק והיום הסטראט סבלה אותי בערך 4 שעות והאיבנז האקוסטית עוד חצי שעה אז מגיע להן הפסקה..

eran377

New member
אני שמח לשמוע, כי בגדול יש פה בעיה

יש בעיה באופן כללי בפורומים של כלי הנגינה. אני צמא לראות שאלות בנושא נגינה ולא בנושא ציוד, כי בתכל'ס ציוד זה שטויות... זה כל המסביב. אנשים יושבים ומתעסקים בשטויות האלה כל כך הרבה במקום לנגן שזה כבר מגוחך. מה שנוצר מהפורומים האלה באינטרנט (גם הפורום הזה וגם פורומים אחרים בארץ ובעולם) זה המון "נגנים" שלא בדיוק יודעים לנגן אבל מחזיקים ציוד בשווי עשרות אלפי שקלים ודולרים. מה שאני אומר בגדול זה שצריך להתחיל לנגן יותר ופחות להתעסק בשטויות. ציוד זה שטויות.

The Walrus

New member
צודק, ובכל זאת

אתה לא יכול להסיק שאני לא מנגן הרבה, גם אני ניגנתי היום איזה שעתיים (שים לב שההודעה הראשונה שכתבתי היום הייתה בארבע וחצי), אבל בכל זאת אני מרגיש שגם ציוד נוסף עוזר לי להתפתח כנגן. אני יתן לך דוגמה: לפני שקניתי את הmudhoney, עם ערוץ הקלין של המגבר היה סאסטיין מאוד קצר, לא היו כמעט שומעים טאפינג וכו'. מאז שקניתי את הmudhoney, שיש לו סאסטיין מטורף, אני יכול הרבה יותר להחזיק תווים הרבה זמן (לפני זה הרגשתי שאין טעם להתאמן על זה אם אני לא שומע את התו), ובכלל ממש השתפרתי בטאפינג (טכניקה שתמיד לא ניסיתי בגלל שפשוט לא שמעתי כמו שצריך...). עכשיו אני מרגיש נניח שדיליי או wah-wah יוכלו מאוד מאוד לעזור לי להתקדם לכיוונים שונים ויפתחו לי הרבה דרכים חדשות בנגינה (כמו שהmudhoney עשה). אתה מבין? וחוץ מזה, אני מודה שנהייתי קצת אובססיבי לגבי פדאלים
.

loomer4

New member
זה טוב להבין את עולם הציוד.

אבל לדעתי מיותר לדעת ולזכור בעל פה את כל הפדאלים שאין בארץ שמחקים את הפאז שגילמור השתמשו בו, או לדעת את כל האופציות של פדאלים מסויימים שסביר להניח שלעולם לא תנגן בהם

The Walrus

New member
צודק

בקשר לגילמור - יש לו סאונד מדהים, ומאוד עניין אותי איך הוא השיג אותו, אז חקרתי את הסאונד שלו ממש לעומק, בעיקר בזכות gilmourish.com (אתר מעולה...).

loomer4

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifכן| גם אני חשבתי על זה

חבל להתעסק כל היום במאמרים באינטרנט על ציוד, כשאפשר בזמן הזה לנגן.

grassus

New member
אתה צודק ב100%

אנשים שוכחים לנגן מרוב המרדף לציוד אבל עדיין ציוד זה אחד החלקים הכיפיים בנגינה זה כמו שתשחק כדורסל טוב אבל כשתדע להעביר בין הרגליים זה יהיה יותר מגניב...

RoieL

New member
מסכים פחות או יותר

למרות שתסכים איתי שאם תקבל הזדמנות לקבל מגיבסון לס פול קאסטום בכלום כסף זה בטוח יוסיף לתענוג של הנגינה. ברור לי שלפחות כרגע המצב לא ריאלי, אבל מבחינת פדאל אוברדרייב ואני- יש לי כסף, רצון וצורך, אז אם בזכות השיחות האלה אני אשפר את הסאונד שלי -> יותר חשק לנגן, אז למה לא

RoieL

New member
חוץ מהקטע הזה, באמת שמתי לב

בפורומים כמו בהייד פארק באנשים שמספרים לך על המקום שבו נקנתה העצם לנאט של קלפטון אבל תכלס את הריף של Cocaine הם לא מסוגלים לנגן...

The Walrus

New member
../images/Emo45.gifנקודה נוספת

חוץ מזה שציוד טוב פותח עולמות חדשים וטכניקות חדשות, הוא גם מעלה את החשק לנגן ומעלה את הכיף בנגינה (הרבה יותר כיף לנגן עם סאונד טוב...). ואני אני עוד פעם מתרץ את האובססיה שלי... יש מכון גמילה לדברים האלה?

eran377

New member
אתם לגמרי מתעלמים מהנקודה...

אני מדבר על זה שאתם מבזבזים יותר מדי זמן בלהתעסק בציוד. אם יש לך כסף - לך לחנות תבדוק פדאל אוברדרייב וקנה מה שנראה לך. אבל להתחיל לחקור על כל פדאל ופדאל שקיים בעולם הזה נראה לי כבר מגוחך לגמרי.

RoieL

New member
ברור שאני מסכים

רק שלא בא לי להכנס לבודגוב ולהיראות כמו אידיוט, אני מעדיף לדעת על מה אני מדבר ולשמוע מראש המלצות. אם יש לי נניח חצי שעה ואני מחפש פדאל עם קלין בלנד חבל שאני אבזבז את הזמן על SD1 כי הוא לא מה שאני מחפש.

loomer4

New member
לא הבנתי משהו.

ערן כתב שחבל לבזבז זמן על לקרוא על ציוד באינטרנט, ואתה כתבת "למרות שתסכים איתי שאם תקבל הזדמנות לקבל מגיבסון לס פול קאסטום בכלום כסף זה בטוח יוסיף לתענוג של הנגינה". מה הקשר?

RoieL

New member
תמשיך לקרוא

"ברור לי שלפחות כרגע המצב לא ריאלי, אבל מבחינת פדאל אוברדרייב ואני- יש לי כסף, רצון וצורך, אז אם בזכות השיחות האלה אני אשפר את הסאונד שלי -> יותר חשק לנגן, אז למה לא
"

terje

New member
../images/Emo45.gifצודק

אני מוכר את כל הציוד שלי. למכירה גיטרה, מגבר, מלא אפקטים, כלב ופלאפון. או שלא

למעלה