אוברדרייב

maco taco

New member
ts-9 ותשדרג אותו ל ts- 808

זה אחלה רעיון והרבה עושים את זה. 3style עשה את זה ופירסם פה שזה יצא משהו משהו גם שלי שודרג וזה נשמע חבל על הזמן. אני מציע לבדוק את האופציה.

3Style

New member
../images/Emo45.gif אופצייה יקרה קצת אבל עדיפה

אם הייתי יותר חכם בעבר לא הייתי קונה את הTS9 מלכתכילה אלא את ה DS1. לא שהוא גרוע או משהו ,פשוט הבוס טוב בצורה אחרת וזול משמעותית. ראש בראש אני הייתי הולך על הבוס.

maco taco

New member
אחי איכזבת אותי, בכנות...

ראשית כל ה ts9 לא כזה יקר (אני מדבר על איביי כמובן) ולהשיג את הערכת שדרוג זה ממש כלום... אני חושב שכולנו מסכימים על זה. אחרי שאני שומע את זה הts-9 המשודרג על הבס שלי אני בהלם מכמה שזה מדהים, אישית לא אהבתי את הds-1 ולאחרונה מכרתי אותו (תודה ערן על העזרה!), זה לא שאני לא אוהב את בוס, יש לי פלנג'ר גרין לייבל, פייזר בלק לייבל, דידי2, קורוס גרין לייבל... פשוט ה ds-1 אני לא אוהב אותו...

3Style

New member
ebay אכן אופצייה זולה אבל לא כולם

קונים מחו"ל. בקשר לבוס... עניין של טעם. לדעתי הסאונד של הSD1 של בוס יותר טוב מTS9 לא משופר. מה גם שהוא יותר זול (אגב, יש לו יותר GAIN)

maco taco

New member
אחי-אי הבנה

אנחנו מדברים על ds-1 (דיסטורשיין) או על sd-1 (אוברדרייב) ? אני התייחסתי ל ds-1 כי היה לי אותו עד לא מכבר ואני לא מת עליו. אף פעם לא ניסיתי את ה sd-1 אחי, אנלא יודע. ts9 משופר זה תענוג, פשוט תענוג. לכל מי שיש ts9 אני ממליץ לקנות איזה ערכת שדרוג באיביי, זה איזה 10 או חמש עשרה דולר, חיפשתי ביקורות ולא מצאתי מישהו שלא אהב את הסאונד השידרוג (אשכרה). משום מה רק תשבחות שמעתי על זה.

3Style

New member
../images/Emo67.gif התבלבלתי. התכוונתי ל SD1

סופראוברדרייב של בוס. הדיסטורשן הכתום שלהם DS1 די זוועה (כמובן שיש לו ערכת שיפור ש סטיב ואי משתמש בה....)

Idan Katz

New member
תראה

אני מבין את הרצון העז שלך לקנות פדאל אחד שיתן לך סאונד כמו של קלפטון, קנופלר, גילמור והאריסון אבל אתה צריך להבין שאין פדאל כזה. מה שכן יש זה פדאלים שיכול להיות שתאהב ותוכל לנגן עליהם כל אחד מהסגנונות הללו. זה לא ישמע אחד לאחד אבל גם לא אמור ככה. אני יכול להמליץ לך על אחד - האינגליש מאפין של אלקטרו הרמוניקס כשהגיין על אפס - קלין מוחלט! ויש לו טווח מאוד רחב. 2 מנורות מאוד מאוד שקוף, וגם איכותי, בלי קשר טרו בייפס עולה סביב ה180 דולר עד כמה שזכור לי ושוב, כשהגיין על אפס, או סתם נמוך [תלוי כמה רוצים ללכלך] אתה מקבל קלין אבל קלין שעבר את המנורה והEQ של הפדאל ולא תאמין איך זה פותח את הסאונד. אני באמת ממליץ לך לנסות אותו. בהצלחה.

RoieL

New member
נשמע מעניין. זה נמכר במיוזיק סנטר,

נכון? אני אגיד לך למה יותר חשוב לי קלין בוסט מובנה (תקן אותי אם אני טועה- מבחינה תאורטית)- כשאני הופך את הפדאל לקלין בוסטר הוא יקבל את ה- EQ של הפדאל שאני אכוון למתאים לדרייב, וכל פעם כשאשנה את הגיין אצטרך לשנות את ה- EQ לאיך שאני אוהב בקלין ובדרייב. פדאל שאמור לתת בוסט לקלין מראש לוקח את הסיגנל המקורי ומוציא אותו מבחינת "עיצוב" צליל באותה הצורה, לא?

The Walrus

New member
פשוט

בפדאל עם קלין בלנדר יש knob מיוחד (clean או mix או משהו כזה). אני יתן לך דוגמה על הספרקל דרייב (בכל פדאל זה פועל אחרת, אבל זה על אותו עיקרון): אם תשים את הקלין עד הסוף, תקבל את הסאונד של המגבר בערך (עם קצת בוסט). אם תשים את הקלין על 0, תקבל אוברדרייב טהור. אם תשים את הקלין איפשהו באמצע, תקבל כל מיני שילובי ביניים, כמו קלין עם קצת אוברדרייב, חצי חצי, אוברדרייב עם קצת קלין מעורבב בתוכו כדי לעשות אותו נקי יותר (אחד האהובים עלי, סאונד נפלא!) וכו' וכו' וכ'ו...

3Style

New member
BOSS SUPER OVERDRIVE

מדהים מה שהפדאל הזה מוציא. זול אמין ומעולה. לדעתי הוא עונה על כל הקריטריונים שלך. מנסיון עובד טוב עם סינגלים ועם האמבקרים. הדיסטורשן היחיד שארז נץ מנגן איתו כבר שנים. תנסה ותתפלא מה יוצא ממנו. נ.ב. יש לו ערכות שיפור רציניות דרך רוברט קילי. אתה יכול לקנות פדאל מוכן ממנו בערך ב 130$ אם אני זוכר נכון. נ.ב.ב. בגיטרה עם סינגל בגיין 0 הוא בוסטר מעולה.

grassus

New member
אני חושב ש"גיליתי" שיטה

לכל הנושא של מבחר.. במקום לקנות אחד לקנות 2-3... אני מדבר בעיקר על דיסט או אוברדרייב זה נראה לי הגישה הכי טובה.

oneman2

New member
נצל"ש- נראה לי שמצאתי

אמרו לי שגיטרה זה כמו אישה. כשתמצא את האחת, אתה תדע. ואתמול זה קרה. במהלך "טיול" לת"א הלכתי לחנות מיוזיק סטור. אני אתחיל בלהגיד שזאת החנות הכי טובה שהייתי בה עד עכשיו. יחס מדהים, נתנו לנגן על הגיטרות בכיף, וגם מבחר לא רע. עוד כשנכנסתי ראיתי אותה- פנדר טלקאסטר. מבט מקרוב סיפר לי שהיא יפנית ומחירה הוא 3,800. בגלל שהיא חרגה מהתקציב בדיי הרבה, החלטתי לבדוק כמה אחרות. עד שבסוף לא יכולתי עוד, הורדתי אותה והלכתי למוכר. הוא חיבר אותה, ניגן טיפה ו... זה הגיע. הבנתי שזאת הגיטרה. אחר-כך גם אני ניגנתי עליה "קצת", פשוט לא יכולתי להפסיק. נשמעת כ"כ טוב, כ"כ נוחה... בסוף גם המוכרים הבטיחו לסדר לי הנחה לא רעה. שבוע הבא אני אגרור את אחד מההורים בשביל לקנות.

doc monti

New member
קבל המלצה

זה אמנם לא יענה על כל הדרישות שלך, אבל אני אומר שלא יזיק לשמוע כל דבר שיכול להתאים: קילי עושים מודים לכל מיני פדאלים של בוס, ביניהם BD2 (בלוז דרייבר) ו SD1, וגם לטיוב סקרימר. בנוסף יש להם פדאל אוברדרייב וינטאג' סטייל משלהם בשם TIME MACHINE BOOST. תן לשם קפיצה אם אתה יכול ותנסה אותם. אולי תתחבר לאחד מהם. ראיתי שהזכרת גם פאז פייס, אז בדוק גם את ה FUZZ HEAD של קילי, לדעתי פאז הגרמניום שלו נשמע ממש טוב. (אגב, פאז פייס זה פדאל פשוט לאללה, אני מתכנן לבנות אחד בקרוב אפילו שאין יל כמעט ידע באלקטרוניקה)

RoieL

New member
אז איך עד היום ההצלחה שלו לא שוחזרה

? קצת תמוהה. בכל מקרה אשתדל לקפוץ לרעש געש בקרוב, תודה רבה!

The Walrus

New member
ההצלחה של הפאז פייס שוחזרה

ועוד איך, יש עשרות פדאלים דומים אבל הרבה יותר טובים ו-וורסטילים (keeley fuzz head, analog man fuzz face, red witch fuzz god, voodoo lab superfuzz ועוד ועוד ועוד...). עם הדאלאס ארביטר המקורי היה יוצא היום הוא לא היה נחשב מי יודע מה. הוא נשאר הכי נחשב רק כי הוא המקור - הוא הפדאל ששומעים בכל ההקלטות של הנדריקס ובכל הדארק סייד, הוא הפדאל שכולם מנסים לחקות. לכן חלק גדול מהנגנים שמנסים לחקות את הסאונד חושבים שעדיף לקנות מקורי מאשר בוטיק מסויים. בכל מקרה, הפאז פייס המקורי הוא פדאל מאוד מאוד בעייתי: הוא חייב להיות ראשון בשרשרת, הוא לא אוהב פדאלים עם buffer כמו בוס (הוא פשוט לא יכול להיות עם בוס בשרשרת!), יש לו tone sucking רציני ועוד...

למעלה