אובססיה למאווררים

יש פשוטים מאוד בגרושים בכל חנות משחקים

ואם את רוצה מצאתי אתר ממש מעניין למשחקי מדע לקטנים, ושם מוכרים גם אריזה כזו של עשרה קליידוסקופים ב-65 ש"ח

http://inbalskits.com/wp-content/uploads/2013/10/win2013.pdf

ראיתי למשל שבשבות שם, ואולי גם את זה הילד יאהב. אולי כדאי באמת לקנות מארזים כאלה, למקרה שאחד יהרס וכבר יש לכם גיבוי ולא צריך לדאוג. 10 שבשבות עולות 45 ש"ח. לא משהו שאי אפשר לעמוד בו, אני מתארת לעצמי.

אני בדעה שצריך לזרום עם הילד וללכת אתו לתחביבים שלו ולדברים שמעניינים אותו ולנסות להרחיב באותו התחום. אם הוא אוהב דברים מסתובבים אפשר להרחיב לשבשבות ולקליידוסקופ ועוד.

כדאי לך להסתכל באתר הזה. יש שם דברים מקסימים, לדעתי.

מספיק שאחד מהם עובד, כי שניהם מובילים לאותו

מקום.

כדאי מאוד לחפש שם, כי נראה לי שזה מסוג המשחקים שבנך יאהב.

אם הוא חוקר בנשמתו, כמו שכתבת, אולי כדאי לתת לו למתנת יום הולדת גם משחקים נוספים, כמו זכוכית מגדלת, משקפת וכו'. יש גם ערכות למדען הצעיר בחנויות משחקים, שגם הן יכולות להיות נחמדות.

לדעתי, את מגדלת בבית מדען וכדאי מאוד לפתח את זה.

באתר שצירפתי לך יש עוד משחקי מדע, חלק מהם קשורים בסיבובים, שכנראה מאוד מרתקים את בנך.

לא הבנתי. אצלי השני כן נפתח דווקא.

אבל אולי התכוונת למשהו אחר?

האתר נקרא ענבל ישראל - כשיצירה פוגשת במדע. אולי אם תרשמי את זה בגוגל תגיעי אליו בלי בעיות.

יש שם המון דברים מדליקים וחבל לפספס.

וזו ראשית הכתובת:
http://inbalskits.com/

אולי גם משם אפשר להגיע.

rm12346

New member
איזה אתר מדליק

בא לי לקנות שם ערכות אפילו לעצמי... חחחח
תודה רבה

ימימה

New member
סטרובוסקופ (או זואוטרופ)

זה גם רעיון מעולה. אני הכנתי פעם לבד, זה מאד פשוט. הוא עוד קטן מכדי לעשות לבד, אבל אפשר להכין עבורו, ועדיין זה יעניין אותו - גם מסתובב, גם יש שם מין "סרט מצויר" וגם אפשר ללמוד ממנו הרבה...
כאן יש הוראות איך להכין בבית:
http://www.youtube.com/watch?v=eHmSG1j7hXM
אני השתמשתי בתור בסיס בצלחת פלסטיק חד פעמית, ובמקום לשפד אותה על עיפרון, נעצתי אותה עם סיכה (מאלה שמשתמשים על לוחות שעם) על תחתית של קופסת פלסטיק הפוכה, ואז לא צריך להחזיק ביד, אלא מסובבים וזה רץ.
כאן יש את התמונות הקלאסיות של הסוס הרץ - אפשר להדפיס, לגזור ולעשות מזה את פס התמונות (ואפשר כמובן גם לצייר מה שרוצים):
http://yuvalcadmon.blogspot.co.il/p/learning-from-masters-photography-of.html

schlomitsmile

Member
מנהל
מגניב

rm12346

New member
סליחה על הבורות..

מה זה קליידוסקופ וסטרובוסקופ?
ועוד רציתי לשאול האם ההנאה שבהסתכלות ובחקירת התנועה הסיבובית גורמת לנתק מוחלט מהסביבה? כלומר
האם זה יכול לגרום לכך שהוא יהיה מרותק לזה ולא ירצה יותר לשחק בדברים אחרים או לעשות דברים שהיינו רגילים אליהם בגרת היום יום?

arana1

New member
לא יודע איך את מגדירה ניתוק

חלק מהשונות האוטיסטית מתבטאת כמצב שאחרים מבטאים ומרגישים כניתוק אבל דווקא האוטיסט עצמו מרגיש בו הכי מחובר

לא חושב שזה יגרום לזה שהוא ירצה לעשות רק את זה
מה שיקרה זה שהעיסוק הזה יעצים וישרה משהו גם על העיסוקים האחרים שלו
למשל
אדם יכול ללמוד המון המון המון על מגזרות נייר והדבקות דרך התבוננות במאוורר או קליידוסקופ

rm12346

New member
שמחה שהתייעצתי

בהחלט איישם את הדברים שרשמו כאן.
תודה

rm12346

New member
הוא קודם מסתכל עליו כמה דקות

אחר כך מדליק ומכבה כמה פעמים. לאחר מכן מסובב אותו אחורה קדימה ולצדדים. ואז עובר למשהו אחר ושוב אחרי כמה דקות חוזר להתעסק עם המאוורר.

dina199

New member
נראה מאוד נחמד

אולי תגדירו שעות לו ספציפיות שיהיו במיוחד כדי להתעסק עם מאוורר.
כך זה ייכנס לסדר יום כללי ומתוכנן , ולא יהווה הפרעה.

rm12346

New member
הוא צופה גם בטלויזיה

יש לו כמה תכוניות שהוא אוהב מאד ובלי קשר גם אוהב את המאוורר.
אבל כמו שציינתי לא מדובר כל כך בבהייה במאוורר אלא ממש משחק
הוא חוקר אותו מכל כיוון ומנסה להבין את הטכניקה של המאוורר, זה מה שמקסים אותו

dina199

New member
אז זה כבר נקרא תחביב ולא אובססיה

הוא אפילו לא משחק, הוא חוקר . אז אין טעם להגביל אותו , זה יפגע בסקרנות הטבעת שלו

הזכרת לי נשכחות

כשבני היה קטן כל דבר קטן ובמיוחד מאוורר משך אותו והוא היה מסוגל שעות לשבת מול המאוורר ולהסתכל עליו. הוא היה עוצר ברחוב מול מנועים של מזגנים כי יש להם מאווררים קטנים. בגן הוא היה יושב ובוהה יום שלם במאוורר. הוא אפילו למד להגיד "מאוורר מסתובב" כשעדיין לא דיבר ואני בתומי חשבתי שזאת התחלה של צירופי מילים (אבל הוא פשוט שמע אותנו ואומרים את זה כשביקש להדליק את המאוורר והשתמש בזה פשוט כצליל שאחריו המאוורר מתחיל להסתובב.
לשכוח - אני כבר אומרת לך שאין שום סיכוי שהוא ישכח. לא מהמאוורר הספציפי שהחבאתם ולא מהמאווררים בכלל. למנוע ממנו מאווררים זה גם לא יעזור. את האובססיות צריך לנצל לדברים שאת רוצה ללמד אותו. אנחנו לא עשינו כלום כדי למנוע מילד את המאווררים ודברים מסתובבים אחרים, זה ירד לו לבד בשלב כלשהו, הוא כמובן גם היום אוהב כל מיני מסתובבים אבל זה לא ברמה חריגה שמפריע לו באיזשהי דרך. הוא יכול פתאום לעמוד ליד איזה מאוורר במשך דקות ארוכות מוקסם ממנו לגמרי, אבל זה לא קורה הרבה ובאמת שלא מפריע לאף אחד.

TikvaBonneh

New member
זה שהחבאתם את המאוורר

מזכיר לי את אבא של היפיפיה הנרדמת שהחביא את כל הכישורים בממלכה

למעלה