אובד עצות

• פותח הנושא 5101
  • פורסם בתאריך

Hwoarang

New member
אני עברתי מקרה מאוד דומה

כאשר באמצע אימון שברתי את עצם הבריח...אמנם לא עבדתי באותה תקופה אבל לא ראיתי שום התנגדות מהמאמן לנסות לתבוע את הביטוח, מכיוון שהפציעה עברה במהירות(3 שבועות) ולא סבלתי אחריה משום דבר... במקרה שלך אני מציע לך לתבוע את המכון(במקרה שהמאמן שלך באמת לא עשה לך ביטוח), ולקבל שכר עבודה מלא של חודש + פיצוי על עוגמת נפש לאנשים כאלה אסור לתת לפתוח בכלל מכון ונקווה שמקרה כזה לא יהיה בעתיד שוב. אוססס דור

נשמע מפחיד ומסוכן ביותר!!!../images/Emo4.gif

לאותו המאמן יש בוודאי גם ילדים רכים, ועוד מתאמנים חלה עליך החובה לדווח עליו!!!! איך תרגיש אם תשמע שילד רך נפצע אצלו??? כאשר לא עשית כלום... לאותו מאמן גם אסור לאמן!!! הוא לא אמין , רודף בצע כסף... שחשובה לו היתרה בחשבון הבנק יותר מהביטחון של תלמידיו!! סיפור רע, רע מאוד ומציק!! אפילו שאתה רודף צדק ושלום אתה צריך לתבוע את האיש... גם במחיר איבוד הכבוד שלו כלפיך, וגם במחיר זה שתפסיד ידיד........... זה עניין של עיקרון!!! - כבוד הדדי, ואימון הדדי ........ שנשבר... זה בהנחה שהסיפור נכון... וזאת דעתי! יניב

Erunaamo

New member
רצוי להבהיר משהו בנוגע לאמת

אני סומך עלייך שכתבת כאן את כל מה שידוע לך. אבל אי אפשר להיות בטוח שמה שידוע לך היא התמונה בכללותה. בהתחשב בזה שהידיעה הגיעה אלייך דרך סוכן הביטוח שלך, שבתורו קיבלהּ מסוכן הביטוח של המכון, קשה לקבוע. אם הכל באמת כך - ההחלטה היא שלך. אני לא הייתי יכול להמשיך ללמוד אצל מורה כזה, ולא בגלל הידיעה שאני לא מבוטח, אלא בגלל הידיעה שאי אפשר לתת בו אמון. באשר לתביעה - זכותך להחליט אם תרצה לעבור את כל הטרטורים למען מטרה מוצדקת. אבל שוב - בינתיים, אתה לא יכול להיות בטוח. אני הייתי ממליץ לך לדבר, בזהירות ובעדינות רבה, עם המורה. אולי אפילו בטלפון קודם. אולי מדובר באיזושהי אי-הבנה מצדך, מצד הסוכן שלך, או מצד הסוכן שלו? כל דבר יכול לקרות, ואפשר לנחש עד מחר. לכן, אתה צריך להבהיר הכל, ורק כשהתמונה תהיה ברורה - לפעול כראות עיניך.

pzirpim

New member
האים יש במועדון מתאמן וותיק שעל יושרתו

אתה סומך? אם כן, אולי כדאי להתיעץ איתו (או איתה)? בברכה

LionHeart

New member
כל כך עצוב המקרה של האמון

ולבטוח במישהו שאתה רואה אותו כמלמד.. ובסוף מתברר מה שהתברר עצוב .עצוב וכואב.

5101

New member
תודה לכולם על התגובות

אני אחליט במהלך סוף השבוע הזה סופית מה אעשה. כנראה לא אגיש תלונה אישית נגדו , אתבע את הביטוח של המכון בכדי שיהיה איזה כיסוי לסיפור שלי. לעניין יידוע שאר המתאמנים במיוחד הורי הילדים הקטנים במכון באשר לסבירות הנמוכה שיש להם ביטוח , אני צריך לחשוב איך לעשות את זה. ככל הנראה אפסיק להתאמן בדוגו' שלו , חבל לי.

pzirpim

New member
באמת חבל,

אבל. אני בטוח שעם מעט מאמץ תוכל למצא דוג'ו שיענה לציפיותך. לא לוותר! בהצלחה.

ליושר יש עלויות נוספות....כבדות....

אני רוצה להדגיש את המצב מצד אחר. קופות החולים אינן מכסות נזקי ספורט ותאונות דרכים. רוב פגיעות הספורט החובבני הן קלות ולא כרוכות בנזק ארוך טווח. אולם חלקן כן. לא משנה במה עוסקים - הלא נערים מתו גם באמצע משחק כדורגל. אולם באומנויות לחימה יש סיכון גבוה יותר ובאומנויות במגע מלא (וקראטה נושק לכך) - הסיכון עולה. הבעיה מחמירה עוד יותר כשמדובר בילדים. אתן דוגמה קטנה. זוג ידידים שלי התאמנו יחד בסקווש במועדות הקנטרי של אוניברסיטת ת"א. בעת משחק, פגע, ללא כל כוונה ידיד אחד עם הרקטה שלו בפניו של ידי שני. לא נראתה כל פגיעה חיצונית אולם אחת משיניו של הידיד נשברה באזור השורש. עוד באותו יום נאלץ הבחור לעבור עקירה כירורגית. לקחח עוד זמן רב (חודשים) עד שהצליחו להרכיב לו תותבת. הבחור פנה לאוניברסיטת ת"א והתברר שאין ביטוח, למרות שגבו על כך תשלום במסגרת הכרטיס. אתם יודעים מה היתה העלות? אלפי שקלים. תוכלו לומר על כך, שמקסימום היה יכול לחיות גם ללא השן. אולם למשל אילו היה מדובר בילד? שן קדמית? גיל ביה"ס???? מרבית העונים התייחסו למשבר האמון. בכך אני מסכימה עם התגובות. אולם הכותב העלה נקודה נוספת והיא אחריותו, כמי שיודע את האמת כלפי עמיתיו! ראשית זהו גילוי אחריות ואתיקה יוצא דופן בנוף הישראלי וחשוב מאד להדגיש אותו. אני מעריכה מאד את האמפטיה שמגלה הכותב כלפי חבריו לאימונים, והצורך שיש לו להגן עליהם - צורך מוצדק לחלוטין. ואני ורצה להתייחס לנקודה זו: ברור לי שאין הכותב מעוניין להתעמת עם מורהו. ברור לי שהוא סבור כי את בעיותיו הוא יפתור בעצמו ודי לו בהפסקת הקשר ביניהם. גישה זו בהחלט מקובלת עלי, ונראית לי מאד. אולם, עצם אי גילוי העובדות כפי שהן לאנשים אחרים המאמנים בדוג'ו בהאמינם שיש להם ביטוח הינו בעייתי לא פחות! לכן, בהתמקד בהיבט זה, ובו בלבד, אני סבורה שחייבים למצוא דרך להעביר את המסר לשאר המתאמנים. הוצע כאן לדבר עם אחד מהבכירים. נקודה טובה אולם אם אותו בכיר נאמן למורה, יתכן שהוא ישמור את זה בסוד ולא יעביר הלאה. אני אישית וכשלעצמי הייתי בוחרת לדבר עם המורה, להסביר לו מה היה בשיחה בין סוכני הביו=טוח, לומר לו שלאור כך, אני נאלצת לצערי לעזוב את המועדון, שאין לי כוונה לתבוע אולם אני עומדת על כך, שהוא יפרסם מנשר ויתלה אותו שביטוח הפועל "הופסק". זה מאפשר למורה "לשמור פנים" ועם זאת להפסיק לשקר, ולתלמידים לקבל מידע מדוייק. לשמוע מה הוא אומר. אם הוא לא מוכן לשתף פעולה להסביר לו עניינית שחבל מאד, כי "עכשיו זה בינינו, אבל מישהו יכול לפלוט את זה לתקשורת, ואז אנה אתה בא?" כמובן שאפשר להודיע את זה אישית לכל התלמידים האחרים ובכך לשמור דיסקטריות, אבל נראה לי שאם אינך נוטר למורה - כדאי להניח לו לתקן את דרכיו בעצמו. ובלבד, שתוודא, שכולם יודעים שאין ביטוח. מה היה עד עכשיו כבר לא חשוב. משנה מה קורה הלאה.

5101

New member
איזה כיף לרום עם אמא כזו !

את צודקת במיליארד אחוז , וכל מילה שלך בסלע. אני באמת מוטרד מעניין הגילוי להורים ולמתאמנים האחרים ואני מאמין ששיחה ישירה עם הסנסאיי בו תבוא , רק שהוא יכול להבטיח לי המון דברים בעניין הודעה אודות הביטוח , חוששני כי הוא לא יעשה זאת. אני לא מאמין לו יותר. באשר לשיחה עם חניך בכיר בעניין - קלעת בול , אני מסופק אם יעשו משהו , לדעתי הקנדידטים לזה הם נאמנים ומשוחדים מדי (ויש לי הרבה כבוד אליהם). תודה לך על התייחסותך.

תודה ! אני אמסור לזאטוט

שרק אתמול אחרי שאמרתי לו איזה ילד נפלא הוא ושאלתי אותו איזו אמא אני קיבלתי את התשובה: "את אמא סתם!" וכדי שאני לא יקנא חלילה הוא הוסיף "וגם אבא סתם.." ורץ לתעלוליו.... אתה נמצא במצב מאד לא נוח, אבל אני מאד מאמינה ביושר אישי, וכמו שאתה כותב, לא יהיה לך נוח לישון טוב בלילה אם לא תטפל בזה. מאחלת לך טיפול כמה שפחות לא נעים, ובתקווה שהידיעה שאתה עושה משהו טוב ונכון תקל עליך את המלאכה.

avima

New member
את יודעת על המקרה בת"א

ממקור ראשון ? זה קצת מטריד אותי כי אני מתאמן שם. בכול מקרה - לפני מספר שנים היתה לנו שם פציעה (ואף ביקרתי את הברנש בבית החולים) שלשם הובהל מהאימון. עכשיו כשאני חושב על זה - אולי זו לא אינדיקציה מספיקה. גסיקה - את ידעת משהו על זה ?

Pyongwon

New member
Avi - two things to do...

א. תבדוק מי זה הבן אדם שנפצע באימון - תהיה איתו בקשר ודבר איתו ישירות. תראה מה הם קבעו, אם הם שילמו (כי תלוי מי המקור האחראי על הביטוח, לפעמים הם עלולים לקחת כסף לכיסם בלי לעשות דבר!) ב. דבר עם נצר - שאל אותו - אולי הוא יודע, אולי לא. אבל אתה חייב לשאול אותו - רק חסר שמשהוא יקרה או לך או בקורס מדריכים - לחן היה פציעה בקורס מדריכים ומכבי שילם הכל, בלי בעיה. יש מצב דומה בתל אביב, אבל שם הם ישלמו רק אם זה קרה במהלך אימון שם בתל אביב - במכבי ישלמו איפה שיהיה אימון. (שזה לא טוב - מה אם האימון בירושלים? אז מה עושים? ) לכן כל החברה שלי שיוצאים מחוץ למועדון מבוטחים במכבי - 75 ש"ח לשנה, אבל מכוסים על כל דבר. ג. תהיה בטוח שאתה מכוסה על כל דבר שעלול לקרות. יש מספיק מאמנים שמאמינים ש"הביטוח ישלם" אבל כאשר צריך שישלם - או שעושים בלגן או שלא משלמים או שאלף ואחד סיפורים. תהיה בטוח!!! ואם צריך - שאל את יוסי אשכנזי - מכיר אותו? הוא עו"ד. גם טוב לשאול את גיל הפקידו - אולי הוא מכיר יותר טוב ממני, (בטוח יודע לכתוב יותר טוב ממני) אבל לצערי כבר היו תאונות במועדון - ואני יודעת שהחברה שהיו מבוטחים במכבי היו מאה אחוז מסודרים. תהיה איתי בקשר - ושמור על עצמך! ג'ס.

כן . כאמור זהו ידיד קרוב.

ויש לו סוכן ביטוח טוב מאד. ולבסוף כל העלויות היו עליו. לא משנה היכן אתה מתאמן ובמה, באטמוספרה הישראלית רצוי לבדוק בציציות את פוליסת הביטוח של המקום, ואם לא מספיקה - או לעזוב או לעשות ביטוח פרטי.

amir_aikido

New member
רגע, רגע, לפי הודעתך יש ביטוח

דבר אחד לא ברור לי כ"כ ומעלה תהיות האם יש פה רק אי-הבנה
כתבת שלאותו המאמן יש ביטוח צד ג' ואותך הטרידה העובדה שאין לו ביטוח של |הפועל" למרות שלהבנתך, הוא אמר לך שיש לו ושעליך לשלם עבור. לא ברור לי למה למורה אמורים להיות שני-ביטוחים חופפים. ביטוח אחד של אחריות מקצועית ושל צד ג' זו חובה, ורצוי גם ביטוח לתאונות אישיות במועדון (כי ביטוח אחריות מקצועית לא יכסה תאונות שנגרמו בלי "התרשלות המדריך"). אבל למה אמורים להיות לו שני ביטוחים
האם יתכן שהחברות ב"הפועל" איננה ביטוח, או שהיא כוללת ביטוח בתנאים ירודים ו/או שמתאים רק לתנאים אחרים (במהלך השתתפות בתחרות/מפגש הפועל למשל)? ולכן המורה עשה גם ביטוח עצמאי למועדון, שאותו הוא מעדיף שתתבע? במצב כזה יתכן גם שסוכן הביטוח בכלל לא מודע לנושא של הביטוח של "הפועל" כי עיקר התשלום שם הוא על חברות של המועדון באגודה ותשלום הביטוח בכלל לא עובר דרך הסוכן. לאור המחשבות הנ"ל, אני באמת מציע שתנסה לברר היטב את העובדות האמיתיות, בטרם תנסה להגיע לאיזושהי החלטה ערכית. אמיר

5101

New member
אמיר , שאלתי את השאלה הזו גם אני

ביטוח הפועל הוא ביטוח שלי מול אגודת הספורט בה אני חבר , וככזה אני מבוטח שלה בעניין פגיעות אימונים. ביטוח צד ג' של המאמן הוא ביטוח של הדוג'ו לכל תביעת שיבוב או אחריות כלשהיא שלו או של המועדון מול חב' ביטוח למיניהן. למען הגילוי הנאות , אני חשבתי שאין עניין בביטוח נוסף שלי כשהתחלתי להתאמן. אמרתי למאמן כי יש לי ביטוח מנהלים נהדר וכו'. הוא טען בתוקף כי חלה עליו חובה לאמן אנשים רק כאשר הם מבוטחים בהפועל. על כך הוא התעקש , על כך קיבל כסף אותו לא העביר למטרה לשמה שולם. לכן , ביטוח צד ג' הוא של המועדון ושל הסנסאיי כלפי כל העולם. ביטוח בהפועל הוא ביטוח שלי מול חב' ביטוח/אגודה למקרה פגיעה באימון.

amir_aikido

New member
אם הביטוח הוא מול האגודה

האם בהכרח הוא מבוצע דרך סוכן הביטוח של המאמן? האם יתכן שסוכן הביטוח שלך דיבר עם סוכן הביטוח שלו שאיננו מעורב בביטוח הזה כי הוא מבוצע דרך האגודה ? אני לא מבין גדול בביטוח, ואולי לכן כל הנושא הזה מעט מתערבב אצלי. ואני שב ומציע שתדבר עם המורה, ורצוי ביחד עם סוכן הביטוח שלך, כדי לטפל במצב. ואולי אז יתבהרו כל העובדות. במקביל אולי כדאי שתברר מול אגודת "הפועל" ישירות האם אתה מבוטח דרכם ובכלל חבר באגודה. אין כל ספק שאם המורה שלך לקח ממך תלום תמורת ביטוח שהוא לא עשה - הוא לא בסדר ברמה הפלילית
אני רק עוד לא מצליח להבין האמנם זה המקרה, או שמדובר כאן בחוסר הבנה בין הצדדים. אמיר

Pyongwon

New member
Sorry, welcome to the real world...

שלום, מצטערת שהיית צריך להיפצע כדי לדעת שיש הבדל בין מה ש"אמורים" לעשות למה ש"עושים. בטח מאוד מעצבן. אני בודקת שבכל מקום בו אני עובדת יש ביטוח - והיה לי כמה מקרים כי היו פציעות והביטוח שילם. זה שהמאמן לא מבטוח, ושאין למקום ביטוח - עם כל הכבוד, זה לא בסדר. השאלה היא כמה אנשים צריכים להיפצע כדי שהמקום או ייסגר או יקבל ביטוח - עדיף השני על הראשון. בכל מקרה, כל זה לא עוזר לך, כי בנתיים הפסדת ימי עבודה ובטוח הוצאת המון כסף על טלפונים! מציעה לך ללכת לעו"ד ולסגור את העניין. ואם אומנויות לחימה מעניינים אותך - יופי- אך מציעה שתנסה (ותבדוק קודם עניין ביטוח) במקום אחר. ושמור על עצמך!

למעלה