אובד עצות

• פותח הנושא 5101
  • פורסם בתאריך

5101

New member
אובד עצות

מבקר כאן בפורום באופן פסיבי מזה זמן. התחלתי באימוני קראטה לפני כ-8 חודשים ואני מתקדם ומוצא בהם עניין וכיף אמיתי. תרגילי הגמישות והכושר כמו האימונים עצמם מאוד נחמדים. אני כנראה לא אובייקטיבי אבל חש חובה לומר זאת, השיטה נראית לי די מתאימה וקולעת לאשיות שלי. לא אפרט בקשר אליה ומיד יובן מדוע. בעת ההרשמה נתבקשתי לשלם ל-3 חודשים מראש לאימונים , שילמתי עבור חליפה, מגינים למיניהם וכן שילמתי בנפרד לביטוח ב"הפועל". כל זה נעשה מול הסנסאיי שלי. לפני כחודשיים נפגעתי במהלך אימון בקרסול וברצועות סביב לו (במקרה מי שפגע בי היה הסנסאיי , בלי כוונה זדונית כמובן). הייתי מושבת מהליכה במשך כשבוע ומעבודה כחודש. עד היום אני הולך עם רצועה תומכת וחש כאבים בעלייה במדרגות אחרי אימון וכו'. הקיצר , ביקשתי לקבל את פרטי פוליסת הביטוח שלי על מנת להתנהל מולם בכל הקשור לפיצוי ולאחריות שלהם להחמרה בעתיד. הסנסאיי בכל מיני סיבות ניסה להניא אותי מכך וטען שכדאי לי יותר לתבוע את צד ג' של המועדון ולא את ה"פועל" , הוא טען שהפועל ישלמו לי 700 ₪ לשבוע וזו סתם פוליסה ועוד ועוד. ממש בתוקף ובלי להתייאש לא מסר לי את פרטי הפוליסה ב"הפועל" אלא הפנה אותי לתבוע את צד ג' של הדוג'ו. הרגשתי משהו לא תקין אבל התקשתי להאמין שזה מה שהסנסאיי שלי עושה (אני מאוד מכבד אותו , וחושב שהוא מצוין בתחומו). סוכן הביטוח שלי שוחח אתמול עם סוכן הביטוח של המכון וביקש להבין את העניין , התשובה של הסוכן של המכון הייתה מוחצת ולא השתמעה לשתי פנים: "מה אתה רוצה , אין ל-XXXX (הסנסאיי) פוליסה ומעולם לא עשה פוליסה בהפועל , זאת הסיבה שהוא מנפנף את YYYY (אותי)". מאז אני מתקשה לחשוב בכלל. יותר מהעובדה שאין לי את מי לתבוע (לא יודע מה יצא מהצד ג' של הדוג'ו) , הסנסאיי שלי תיחמן בגדול ויש לי משבר אמון גדול וחריף. מוסיפה לתחושה המגעילה הזו הידיעה כי בדוג'ו מתאמנים לא מעט אנשים וילדים , האם הם יודעים כי גם להם אין ביטוח ב"הפועל" ???? אני רוצה להמשיך להתאמן , קשה לי איתו , קשה לי הידיעה. זה ממש לא קשור בכסף ,ממש לא. זה חוסר אמינות מוחלט של מי שמתיימר ללמד אותך חוץ מקראטה גם משהו בקשר לחיים ולהתנהגות. אני שואל את עצמי איך הוא לוקח את הסיכון הזה והולך לישון טוב כאשר הוא לא מבטח את התלמידים שלו , אלא לוקח את הכסף שגבהה מהם למטרה זו לעצמו. מדהים ממש. לא רוצה לפתוח דיון של השמצות , אני לא מעוניין, ולכן לא מסרתי כל סימן מזהה. אולי זה יאפשר לאנשים כאן להתייחס לעניין ברצינות ולחוות את דעתם בעניין כקולגות , כחברים וכמדריכים. יום טוב

עדיף שתתבע אותו ותפרסם את שמו

כי למישהו כזה אסור להרשות ללמד שלא לדבר על ללכת חופשי אלא מאחורי סורג מה שהוא עשה זה חמור מאוד

chim chim

New member
המלצה שלי

תעזוב וכמה שיותר מהר יותר טוב. מורה טוב ואמין(אחד שאתה יכול לבטוח בו)הוא אחד הדברים הכי חשובים ביותר להתקדמות שלך.ואם היחסים שלך עם המורה בשפל המדרגה עדיף שתמצא מקום אחר וגם תודיע את זה לחברים שלך שיזהרו גם הם! (נכון שזה קל להגיד תעזוב תעזוב אבל זה האפשרות הנכונה ביותר לדעתי) חוץ מזה שזה לא בעיה גדולה למצוא מקומות שמלמדים את זה.זה די נפוץ (זה לא שאתה לומד קונג פו הנזיר האחרון וזה המורה היחיד בעולם שמלמד את זה)

orii

New member
התמודדות

אמיתית מצדך שתפתור לך את הבעיה (מה לעשות) זה פשוט לדבר עם המורה שלך באופן גלוי. לפי התשובות שלו תדע מה לעשות. למרות שזה קשה מאוד לבוא לאדם שאתה מכבד ולהגיד: ביררתי... ועל פניו משתמע שלא אמרת לי אמת. זו דרך הנכונה לדעתי. מעבר למה שתלמד על המורה, כנראה שתלמד גם על עצמך.

לא מסכים עם אורי

אין כאן שום התמודדות שהמורה ראוי שיערכו מולו ברמה הבינאישית. לא כל דבר הוא מבחן יכולת ... בפלילים - נוהגים כבפלילים. ושוב ובזהירות: בהנחה שהסיפור הוא 100% מדוייק ...

orii

New member
אז זהו שחיבים לדעת ב- 100%

והדרך היחידה לדעתי היא להתעמת

orii

New member
ואם יודעים ב- 100%

כמו שאני מבין, שהמורה לא היה בסדר. יש שתי אפשרויות להגיד שלמדת את כל מה שניתן להפרד ולחפש מורה אחר. או אם עדיין אתה לא בטוח לגבי זה שאתה רוצה ללמוד מהמורה הזה - תדבר איתו. אני משער שתלמד רבות על האיש.

../images/Emo45.gif

לדבר עם המורה. ואחרי זה, כמובן לעזוב. מה לעשות עם זה הלאה זו שאלה טובה מאוד, כשמה שמטריד אותי היא טובתם של שאר האנשים שמתאמנים אצלו במכון. אני לא יודע מה תהיה דרך הפעולה שתפיק את המירב במינימום נזק.

הדבר אכן חמור מאוד.

אני לא משפטן, אבל נראה שיש מקום לשקול תביעה. השאלה היא נגד מי? איך "הפועל" מרשים לאדם ללמד אצלם בלי שיהיה מבוטח? זה דבר שצריך לבדוק, ויתכן שיש מקום לתבוע אותם. צריך גם לבדוק את אופציית התביעה נגד המורה. אולי המקום הנכון להתייעץ בנושא הזה הוא פורום חוק ומשפט. לגבי פרסום שמו של המורה, כדאי שתחליט מה אתה רוצה לעשות בנידון לפני שתפרסם את שמו.

אם זו האמת, כל האמת ורק האמת ...

ואין עוד צדדים לסיפור / אי הבנות / קצרים תקשורתיים, בינך לבין המורה, הרי שמדובר בהונאה לכל דבר וענין ועליך להיוועץ בעו"ד. אשר לפן האטי - כאן המצב חמור אף יותר לטעמי: הופר כאן, כלל בסיסי של של אמון באדם ממנו אתה לומד ואליו אתה נושא עינך ואין לך מה לחפש במקום כזה! יש מספיק קראטקות שהם גם בני אדם וגם מקצוענים - שכדאי לך ללמוד אצלם. אני רואה בסיפור כזה (בהנחה שהוא מדוייק לחלוטין) משום הכתמת שמנו הטוב - שלנו כולנו: מדריכי אומנויות הלחימה באשר אנו. ושוב: כל זאת בהנחה שכל מה שתיארת לנו הוא האמת הצרופה, שכן אנו צריכים להיזהר מ"להתיר דמו" של מי שטרם הוכחה אשמתו ...

5101

New member
יובל תודה לך , היות והדגשת באופן

ברור מאוד את עניין האמת וכל האמת , כפי שאכן צריך לעשות במקרים כאלה , להלן הבהרתי: זה הסיפור היחידי האמיתי ואין בילתו (הלואי והיה משהו אחר ולא הייתי נכנס לזה). יותר מכך , לא הכנסתי שום פרט מזהה לא שלי ולא של סנסאיי. אני לא רוצה להתמודד איתו בעניין יותר , הרי הוא מס' פעמים גם אישית וגם טלפונית התעקש כי הביטוח של הפועל לא טוב , כאשר ברור לו כי אין ביטוח כלל , כאשר ברור לו שהוא משקר - חד וחלק. הייתי שמח אם היה ביטוח ולא היינו בסיפור הזה. הייתי אומר יותר מזה , אם הוא היה אומר לי כשפניתי אליו בעניין , תראה , לא עשיתי ביטוח בהפועל , לא הספקתי , לא בישלתי , אכלו לי שתו לי - ניחא. לא כשר אבל עוד איך שהוא יש פתח להמשך. שנינו אנשים לא צעירים כבר. אבל במס' רב של פעמים ופניות הוא מתעקש שמה שטוב לי זה הצד ג' שלו , דחילאק. לא רציתי להאמין ולכן הסוכן שלי התקשר ישירות לסוכן שלו , הוא זה שאמר לי חלאס עם ההתמרחות , האיש לא עשה לך ביטוח ולקח את הכסף לכיס. בכל מקרה אין לי כוונה לתבוע אותו , לא רוצה להיכנס לזה. אינני קטנוני , לא איש ריב ומדון כלל , וחשבתי רבות לפני שכתבתי את ההודעה. אני רוצה לשמוע מה דעתכם על הסוגיה , לא רוצה להיכנס לאספקט הפלילי משפטי. אני מקווה שהבהרתי.

אני חושבת שזו *חובה* שלך לתבוע אותו

זוהי אינה קטנוניות ותובעים הם אינם "אנשי ריב ומדון", זוהי עשיית צדק, ומחשבה על הכלל- על כל אותם נפגעים עתידיים שיינזקו ע"י אותו מורה- גופנית, כלכלית, ונפשית. (פגיעה באמון היא פגיעה חמורה!) וכמובן קיימת גם הפגיעה שהזכירו כאן, בשמם של כלל המורים לאמנויות לחימה. (אגב- מה שלום הרגל?
) קרקס זה סיפור שסיפר לי אבא כשהייתי ילדה קטנה למה נזכרתי בו היום אני פשוט לא מבינה האם הסיפור קרה באמת? גם זה עוד לא ברור אין לי את מי לשאול כעת נשאר רק הסיפור לעיירה אחת הגיע קרקס של צוענים קרקס קטן קרקס צנוע קרקס של עניים היו שם עז וחמור ונמר קטן דוכן עם הגרלות בולע עשן אשה עם זקן וקורע שרשראות ובכיכר העמידו אוהל סיפרו שיש בו סוד אנשים חיכו שעות בתור כולם רצו לראות והסוד לא התגלתה אלא אחרי שנים רבות באוהל הגדול ישב בריון בריון מפחיד מאוד וכל מי שנכנס לאוהל חטף סטירה אדירה בפנים והוא ברח מהר ולא סיפר דבר לאחרים " לא יאמינו לי לא יאמינו לי " חשב מי שחטף "הם לא הזהירו אותי אז למה לי להזהיר אותם עכשיו" והקרקס ממשיך לנסוע והאוהל עוד מסקרן והבריון ממשיך לפגוע אך איש לא מתלונן יש הצגות בחושך ובאור והלב נשבר בפנים לראות בין המחכים בתור את כל הילדי ואי אפשר לצעוק להם "רגע" אי אפשר לעצור בעדם לא יאמינו לך לא יאזינו לך הם שומעים רק את עצמם כן אי אפשר לצעוק להם "זהירות" אי אפשר לעצור אותם אף אחד לא לומד מאף אחד אנשים מלמדים את עצמם והקרקס ממשיך לנסוע והאוהל עוד מסקרן והבריון ממשיך לפגוע אך איש לא מתלונן זה סיפור שסיפר לי אבא כשהייתי ילדה קטנה למה נזכרתי בו היום אני פשוט לא מבינה (מילים ולחן: חוה אלברשטיין)

mickeym

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif מסכים מאד עם שירה.

אותו מורה הוא לפי דבריך סכנה לציבור. אדם מפקיד את גופו בידי המורה תוך מחשבה שאם יפגע- יטפלו בו. לא צריך לתלות פשקווילים ומכתבי נאצה כנגד אותו מורה, מספיקה תביעה משפטית. אני כמובן אבין אם לא תרצה ללכת עם זה עד הסוף, אבל אני חושב שזה שירות ראוי שיש לעשות לציבור. מיקי

../images/Emo45.gif שייטת לא דוקרים ג´בלים

מסכים כנ"ל... עת ל-let go ועת לאורה שטו ברקה.

Hwoarang

New member
אתה לא חייב לתבוע אותו

אבל אפשר לרמוז לו שאם הוא לא יסדר את עניין הביטוח במכון שלו, הנושא יעבור לגורמים שיעשו לו בעיות... לפחות ששאר הקבוצה לא תהיה בסכנה ואז אולי לא יהיו לך ייסורי מצפון

שב עם עו"ד ובדוק את הנושא

תגיע למסקנות שלך איתו ואם יש הפרה כלשהי של זכויותיך ונגרם לך נזק מחוסר אחריות של המורה זלזולו והתחמקותו מהנושא סימן שיש משהו מאחורי העניין ואין עשן בלי אש. ואם המורה הזה מספיק מטומטם חסר אחריות כדי לא לעשות ביטוח על התלמידים שלו ועוד מנסה להתחמק בתואנות שווא וסרק אסור ללמוד אצל אחד כזה ויש לידע את הציבור להתרחק ממנו כמובן אחרי שבדקת ב100 % שהוא אשם שלא תסתבך אתה אחכ . ותתבע לו את הצורה כדי לקבל את המגיע לך בלי טיפת סנטימנט אל תתבייש כי מדובר בגוף שלך ומגיע לך את כל ההגנה והביטחון .

למעלה