אובדת עצות

נוסעת27

New member
אני ממש מזדהה איתך

כירושלמית לשעבר היה לי מאוד קשה לעזוב, עזבתי כמוך לאיזור המרכז, בשל עבודה, סביבה וכו'. והייתי מאוד רוצה לחזור לירושלים, קרובה למשפחתי, לאווירה, לבית בו נולדתי וכו'. אבל ברור לי שבן זוגי, איתו אני רואה עתיד, לא יזרום איתי בחיים. ענייני נסיעות, עבודה וכו'. ואני לא מרגישה שיש לי זכות לתבוע דבר כזה ממנו. הכרנו בתל אביב כשיש לו חיים כאן ואין לי שום לגיטימציה לעקור אותו מכאן. אם הייתם מכירים בצפון כשיש לך חיים שלמים (עבודה דירה וכו') והוא היה שם לתקופה, בטוחה שלא היית ממהרת לעזוב איתו למרכז ולעזוב הכל את העבודה וכל חייך מאחורייך.
אגלה לך אפילו שיש לי פנטזיה לגור בצפון וחלקתי אותה עם בן זוגי, הבנתי שאין סיכוי. אז הוא רוצה לגור בעיר גדולה, מרכזית, רועשת ומלוכלכת ואני מפנטזת על פרבר ירושלמי או בית באמצע שדה ירוק בצפון. אז הציפיות שלנו לא זהות וכרגע המציאות העכשווית שלנו מכתיבה את המצב. ובקשר לעתיד? נאלץ להתחשב באלף ואחד אילוצים ולא רק מה שבא לי או לו... ולדעתי זה שבעלך זרם איתך למושב, זאת אפילו פשרה לא רעה שאני דיי בטוחה שהייתה יותר למענך מאשר למענו. נשמע שסך הכל יש לכם זוגיות טובה. מעבר לעיר צפונית ורחוקה זה שיקול של עבודה, חברים, משפחה, סביבה ולא רק שלך אלא גם שלו, זה המון לבקש וזה לא מובן מאיליו שהוא יסכים לדבר כזה.
בכל זוג יש גם אי התאמות, ואם הוא שווה את זה (ואני מאמינה שכן) יש מקומות שתילאצי לספוג ולהתפשר, כמו שהוא בטוח עושה בשבילך...
מה שכן, את כן יכולה ליצור יותר הזדמנויות לבקר אצל ההורים (למשל לעשות אצלם סופ"שים בתדירות יותר גבוהה בחודשים הראשונים אחרי הלידה) ככה תהנו מקצת טבע ירוק וקצת מנוחה לשניכם ועזרה עם התינוק בסוף השבוע, (תאמיני לי שתצטרכי את זה כשהתינוק יגיע). אפשר למצוא פשרות שגם את תיהי יותר מרוצה..

הפוך גוטה, הפוך... היא לא אוהבת אותו...

כי היא לא מוכנה לוותר על מגורים בצפון כדי שבעלה האהוב יהיה מאושר במקום עבודתו, בתחבורתו הנוחה, בחבריו הקרובים, בבילוייו המגוונים ומשפחתו.

anati43

New member
זו ההמלצה שלך בכל מקרה. אפילו לא צריך להכנס לפרטי המקרה.

סטנגה Joe

New member
נשמע

שמהראש ,מהרציונלי ,את די מסכימה איתו שמגורים באזור המרכז הם רעיון לא רע כל כך ולעומתם מגורים בצפון בעייתיים מעט יותר.
יש סיכוי שהורייך יעברו לגור באזורכם?
אולי את עושה סוג של אידיאליזציה לצפון? משהו עם נוסטלגיה?
קצת בעיה של להחזיק את המקל מ 2 קצותיו.
בסוף את צריכה להפעיל שיקול דעת ולראות מה חשוב יותר.

אייבורי

New member
בעלך צודק

&nbsp
את אין שום סיבה שתעברו לצפון, אין לו שם פרנסה, חברים, מקומות בילוי ותרבות.
&nbsp
רק גחמה שלך לחזור לצפון.
&nbsp
לדעתי, עד שלא תמררי לשניכם את החיים, עד שלא תוציאו לו את המיץ, לא תרגעי.
&nbsp
זה יגמר בגירושים.

שילה112

New member
אני חושבת שטרם הפנמת:הצפון כבר לא הקן שלך,כי את

גוזלית שעפת ובנית קן חדש והוא החשוב.
הקן בצפון שייך לזכרונות שלך ומוטב שישאר שם ותבקרי אותו פעם בשבוע.
הצעתי?מלאי את חייך ,מלבד עבודה,בדברים שעושים לך טוב.הי עסוקה וזנחי הרעיון.

pov2

New member
טבעי וליגיטימי לגמרי לחשוב ולהרגיש שהצפון הוא הבית

טבעי וליגיטימי לגמרי לרצות לגור בצפון ולא במרכז
והנסיון שלך להפוך את רצונה לעבור צפונה, לרצון לא לגיטימי
(להבדיל מהרצון שלו להשאר במרכז)- הוא פסול.
אם לך אין צורך לגור ליד הורייך, זה לא אומר שגם היא צריכה להיות כמוך.
&nbsp

מעמקים39

New member
אגב, כותבת ההודעה אף ציינה שיש לה מכרים שחוזרים לצפון

כך שהדבר אפשרי ולעיתים מתבקש. אני באופן אישי מכירה אנשים שהעתיקו מגוריהם למרחקים כי האישה רצתה להיות קרובה להורים והגבר בחר להתחשב ברצונה. אלה לא דברים תלושים מהמציאות, מדובר בהחלטות שאנשים כן לוקחים בחיים. השאלה היא האם מולך עומד אדם שאוהב אותך ורוצה לעשות לך טוב או אדם שלא אוהב אותך ודואג רק לעצמו.

pov2

New member
אגב, גם בתנך כתוב שעל הבעל לדבוק באשתו- ולא ההפך

"...על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באישתו והיו לבשר אחד"
כלומר- אם מישהו צריך לוותר ולהתרחק מהוריו למען הזוגיות- זה הגבר ולא האשה.
&nbsp
אך ברור לי שהנורמה השוביניסטית היא שויתורים למען הזוגיות הם "תפקידה שלה האשה".
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

V i n a

New member
זה אותו סיפור שחוזר על עצמו..

אני סומכת על האנטי-וירוס של מריוס, למרות שלעיתים נראה כי מדובר בגרסת בטא לא חפה מבאגים..

נוסעת27

New member
טוב, התנ"ך הוא בהחלט הספר הפמיניסטי המובהק

ובכלל התורה והיהדות.
על כן יברך הגבר בכל בוקר "ברוך אתה יהוה אלוהינו מלך העולם שלא עשני אישה"

אייבורי

New member
אני לא מבין

&nbsp
למה איד מעמקים ואלטר אגו POV
&nbsp
לא עוברים בעצמם לצפון.

שילה112

New member
איש לא דן כאן בצרכים שלי,

ועצם אזכורם-פסול לדעתי.
אגב-בהחלט אין לי צורך לגור ליד הוריי.הם נפטרו.

נוסעת27

New member
ברגע שתצליחו צמד חמד

להתייחס לבעיה לא כ"גבר" ו"אישה" אלא כבני אדם שבמקרה האישה פנתה לפה להתייעץ (באותה המידה בעלה יכול היה להעלות בדיוק את אותו הפוסט).
אז או אז תהיו פמיניסטים אמיתיים.
להלביש כל בעיה לא משנה מה היא על גבר מול אישה רק הופך אתכם לדבר שנגדו נדמה לכם שאתם נלחמים.
&nbsp
בדיוק כמו הטענה "הוא לא אוהב אותה כי הוא לא עושה מה שהיא רוצה" נוכל גם להגיד: "היא לא אוהבת אותו ולא עושה מה שהוא רוצה". בפועל אף אחד לא חושב ככה (חוץ ממכם כמובן).
&nbsp
זוגיות היא קצת יותר מורכבת מזה, אבל היינו בסרט הזה כבר, אז רק מקווה שכותבת ההודעה המקורית מבינה במה מדובר ותדע להיות מספיק חכמה ולהתעלם.

למעלה