אהלן

אהלן

לא יודעת אם זה המקום הנכון אבל יש לי שאלה או בעיה. יש לי חברות שעובדות במסעדה, במהלך העבודה הן מקבלות טיפים, הבוס שלהם משלם להם נגיד 100 ש"ח ליום אבל אם נגיד הן מקבלות 40 ש"ח טיפ אז הוא נותן רק את ההפרש כלומר 60 ש"ח. זה חוקי? מותר שהטיפים יחשבו בתור חלק מהמשכורת? אני זוכרת שקראתי פעם שלא, אבל אולי מותר. מה כתוב בחוק? תודה לעונים, שבוע טוב : ).

PoisonousLitchi

New member
בלי

שלמדתי משפטים, אנ יכולה לומר שזה לא חוקי. כמו שזה לא חוקי להעסיק עובדים רק "על בסיס טיפים", גם אם הטיפים הם כ40 ש"ח לשעה..

sacrament

New member
נא לשאול זאת בפורום חוק ומשפט/דיני עבודה

ואגב- היי איילת (-:

dana146

New member
פס"ד בנושא הטיפים

בעיקרון מותר שהשכר יהיה מבוסס על טיפים כל עוד היא מקבלת בסה"כ לא פחות משכר מינימום ראי פס"ד: 300113/98 , ענבל מלכה 'נ ד.ג.מ.ב. אילת מסעדות בע"מ

sacrament

New member
נא לא לענות על שאלות שכאלה בעתיד../images/Emo18.gif

מדובר בייעוץ משפטי ולא בעזרה לימודית. מלבד העובדה שזה לא פורום לייעוץ משפטי ושיש בשביל זה מלא פורומים אחרים, ומלבד העובדה שאנחנו עלולים להטעות אנשים- גם יש את עניין האחריות שלנו. המטרה שלי היא להגן על האנשים פה בפורום מפני תביעות ותלונות (גם אם הן על זוטי דברים ובסוף יידחו את התביעה- מדובר בהליך ארוך של חשיפת האדם שמאחורי הכינוי ובכלל זה לא נעים תביעה בשום הקשר).את כמובן מוזמנת לענות למי שתחפצי במסרים. (אני כותבת בהרחבה גם בשביל שאחרים יקראו וילמדו להבא להיות זהירים).

למעלה