אהלן, שאלה

A d i 1 2

New member
אהלן, שאלה

לפני שבוע בערך פניתי למכללה למנהל לגבי לימודים באוקטובר הקרוב, והם התקשרו לקבוע לי ראיון אישי. יש לי מספר שאלות שממש אשמח אם תוכלו לענות לי: 1. זה אומר שמבחינת ציונים התקבלתי ונשאר רק הראיון? (הבנתי שכולם עוברים ראיון, אבל האם מישהו עם פסיכומטרי 500 למשל פונה אליהם גם אותו הם יזמנו לראיון?!) 2. אם אפשר לקבל קצת טיפים לגבי הראיון (איך הוא מתנהל, מה שואלים וכו') היועצת לימודים משם אמרה לי שבוחנים גם את יכולת הביטוי בכתב.. 3. האם כדאי לנסח מכתב שבו אני מסבירה שיש לי הרבה מוטיבציה, וכמה אני רוצה ללמוד שם.. וגם אם כדאי להביא מכתבי המלצה מהצבא, עבודה.. תודה :)

Alm0st Happy

New member
../images/Emo31.gif

ברור לך שעובדתית זה לא נכון, כן? אז מה הטעם באמירות שכאלה?

Alm0st Happy

New member
צודקת ../images/Emo140.gif

1. אני לא באמת יודעת, אבל אני מניחה שאם קיבלת ראיון הציונים שלך מספקים. אכן, הרוב הגדול עובר את הראיון, אבל ממש לא כולם. לפחות זו התשובה הרשמית של המכללה, ושמעתי מחברים על אנשים שלא עברו. ממקור ראשון לא נתקלתי בזה מעולם. 2. בהתחלה את מקבלת דף עם קטע קריאה קצר. בצד השני של הדף יש שאלה ואת צריכה לענות עליה בכתב. מדובר בחומר משפטי, אבל ברמה ממש ממש ממש נמוכה. אני קיבלתי קטע מפס"ד שמדבר על חוזה ג'נטלמני, ואז שאלו אותי מה ההבדל בין חוזה כזה לחוזה רגיל. עניתי תשובה של 3 שורות. זה *ממש* לא מורכב. פשוט רוצים לראות שיש לך טיפ-טיפת אינטיליגנציה, ויש עם מי לדבר. במהלך הראיון שואלים אותך שאלות מאד בנאליות- למה את רוצה ללמוד משפטים, מה השאיפות שלך בתחום, איפה את רואה את עצמך עוד 10 שנים וכו' וכו'. אני לא חושבת שיש כאן תשובות שגויות, פשוט רוצים לוודא שלא תפרשי אחרי שנה. 3. ממש ממש אין טעם. כל עוד לא תעני שאת לומדת משפטים כי הרול מודל שלך היא אלי מקביל ואת רוצה לצעוק אובג'קשן כל היום בבית המשפט- את תהיי בסדר. למיטב הבנתי, המטרה העיקרית של הראיון הזה היא לוודא שיש לך את היכולות הבסיסיות ביותר שיאפשרו לך לסיים את התואר. בודקים בעיקר מוטיבציה, פחות ידע. בנימה צינית יותר- אני חושבת שדווקא בגלל שהם לא מקבלים כל מי שיש לו כרטיס אשראי, הם עושים את הראיון הזה כדי לוודא שלא תפרשי להם באמצע, ותתפסי מקום של סטודנט שהיה יכול לסיים. סטודנט שסיים את התואר יותר רווחי להם מסטודנט פורש.

Proper2

New member
רק שטויות. זה משול לקריאת זאב זאב

אתה כ"כ איש קטן. אני באופן אישי לא אתייחס יותר ברצינות לדברים שאת/ה כותב.

JaneLame

New member
כל מיני שמות של אנשים שלא כתבו פה מעולם.

יש מצב שכולכם יח"צנים של המכללות?

Proper2

New member
אני לא כתבתי פה מעולם ?

אתה מוזמן לחזור אחורה ולראות את השיחות שבהן השתתפתי. אמנם אני סטודנט במכללה למנהל למשפטים ומאוד אוהב ללמוד בה אבל אני לא ממש מעודד אנשים ללמוד דווקא בא וחושב שמאוד מאוזן בתגובות שלי לאחרים. יש לי חברים שלומדים בבינתחומי ומרוצים עד הגג. כמו גם חברים אחרים שלומדים באוניברסיטה. הבעיה איתך שאתה יותר מידי רדיקלי ועם ראש סגור לרעיונות חדשים.

sacrament

New member
חברים, הנושא ננעל ממש פה ../images/Emo18.gif

ננעל באופן דימיוני, כמובן, אין לי אפשרות לנעול שרשורים, אבל יש לי יכולת מדהימה למחוק הודעות. כרגיל, ההודעות הכמעט יחידות בפורום הזה שמושכות תשומת לב הן טענות בעד או נגד מכללות (לעיתים יש גם הודעות בעד/נגד משתמטים, אבל למזלי עברנו את זה). אבל לכל דבר יש גבול. אתם רוצים לריב למי יש יותר גדול? תעשו את זה במסרים. רוצים לעלוב אחד בשני? תוסיפו גם את זה למסרים. יש מערכת מסרים יפה וחדשה ונוחה לעלבונות הדדיים. תהנו. פה אני לא אסכים לזה. הפורום הזה מיועד לכולם, ורחמנא לצלן גם לסטודנטים מאוניברסיטאות/ ממכללות או מחו"ל או מתעניינים או ילדים בני 10 או עם פסיכומטרי 300. תנאי הקבלה נוחים ומצריכים כינוי ומייל, וברוך השם אפילו לא כרטיס אשראי. כולם רצויים פה, חוץ מטרולים ומפרסמים. אנא אפשרו לאותם "כולם" להרגיש פה בנוח. ולא יזיק אם לפני שאתם לוחצים על "שלח" קחו כמה שניות לקרוא את ההודעות שאתם כותבים.

למעלה