אהלן! שאלה לי אליכם

...

א-טירה (נפת חיפה) – 11.12.1947 כחלק מגל התקפות של אנשי אצ"ל על פלסטינים בכל הארץ, תקפו אנשי אצ"ל את הכפר הגדול א-טירה, מדרום לחיפה (כיום טירת כרמל). על פי "ספר תולדות ההגנה" נהרגו 13 כפריים. העיתון "פלסטין" דיווח שקבוצה של 20 אנשי אצ"ל תקפו את הכפר, פוצצו בית אחד בקצהו וירו על בתים נוספים. ה"ניו יורק טיימס" דיווח שבית אחד נהרס ואחרים ניזוקו. ההסטוריון הישראלי אורי מילשטיין כתה שהתוקפים פגעו בעשרות ערבים והרסו בתים רבים. * מקורות: וליד אל-ח'אלידי (עורך), כל מה שנשאר: הכפרים הפלסטיניים שנכבשו ורוקנו מתושביהם בידי ישראל ב-1948, (1992), "א-טירה", עמ' 196. אורי מילשטיין, תולדות מלחמת העצמאות, זמורה ביתן, 1989, כרך ב', עמ' 77, 109. שער שכם, ירושלים – 12.12.1947 הפיגוע הראשון בירושלים במהלך המלחמה. קבוצה של אנשי אצ"ל הגיעו עם מכונית לאיזור שער שכם וגילגלו חבית חומר נפץ לעבר ההמון: 20 פלסטינים נהרגו וכ-50 נפצעו. * מקורות: יצחק לוי, תשעה קבין, משרד הבטחון, 1986, עמ' 337. אורי מילשטיין, תולדות מלחמת העצמאות, זמורה ביתן, 1989, כרך ב', עמ' 46, וכרך ג', עמ' 218. נתנאל לורך, קורות מלחמת העצמאות, מסדה, 1989, עמ' 111. זאב שיף ואיתן הבר (עורכים), לקסיקון לבטחון ישראל, זמורה ביתן מודן, 1976, "ארגון צבאי לאומי", עמ' 57-59. כביש ליד נבי יושע (נפת צפת) – 12.12.1947 כחלק מסדרת התקפות של הפלמ"ח על תחבורה פלסטינית, תקפו אנשי הגדוד ה-3 אוטובוס פלסטיני ליד נבי יושע שבגליל העליון, הרגו שישה נוסעים, פצעו שלושה ושרפו את האוטובוס. "שוב הושג סדר על הכבישים", כתב מפקד הגדוד מולה כהן בדו"ח שלו. * מקורות: אורי מילשטיין, תולדות מלחמת העצמאות, זמורה ביתן, 1989, כרך ב', עמ' 93-94. אורי מילשטיין, תיק רבין – איך תפח המיתוס, ירון גולן-שרידות, 1995, עמ' 94. קפה "ונציה", יפו – 13.12.1947 אנשי אצ"ל זרקו פצצה אל תוך בית הקפה "ונציה" ביפו, הרגו שישה ערבים ופצעו 43. * מקורות: אורי מילשטיין, תולדות מלחמת העצמאות, זמורה ביתן, 1989, כרך ב', עמ' 69. ארכיון צה"ל, תיק 135/8275/1949 עמ' 276. אל-יהודיה (נפת יפו) – 13.12.1947 קבוצה של 24 אנשי אצ"ל מפתח תקוה נכנסו לעיירה אל-יהודיה (כיום יהוד) בארבעה כלי רכב כשהם מחופשים לחיילים בריטים. הם הניחו מטעני נפץ ליד כמה בתים, ירו על יושבי בית קפה ועזבו לאחר שהגיעה למקום יחידה בריטית אמיתית. ה"ניו יורק טיימס" קבע את מספר ההרוגים ל-7, עם 7 נוספים פצועים קשה, מתוכם שניים שנפטרו לאחר מכן (ילד בן 5 ואישה). * מקורות: וליד אל-ח'אלידי (עורך), כל מה שנשאר: הכפרים הפלסטיניים שנכבשו ורוקנו מתושביהם בידי ישראל ב-1948, (1992), "אל-עבאסיה", עמ' 232-233. אריה חשביה, אם ועיר - פתח תקוה 1878-1998, מלוא, 1998, עמ' 233. יש עוד .. תודיעו לי אם יש צורך בעוד כאלו... דרך אגב אתם מוזמנים לאמת נתונים.

תראי, ככה אי אפשר להסביר...

בודאי שלא על גבי הפורום. מה גם שיש גירסאות שונות שמתועלות לצרכים פוליטיים עכשויים. בשביל להסביר בקצרה יש צורך בזמן של לפחות שעה וחצי של דיבור בלבד (וזה מאוד בקיצור). בשביל להקיף את הנושא יש צורך בלפחות 8 מאמרים גדולים לפי הערכתי. ההגדרה שלי במשפט: אנחנו עם שקיים כבר יותר מ 3000 שנה, יש לנו את הזכות על הארץ הזאת, אנו ממשים את הזכות הזאת בציונות כדי לשרוד. באנו לארץ מכל העולם, גירשנו מכאן חלק מיושבי המקום והקמנו מדינה. חרטה על המעשה משמעותה יציאה לגלות ואיום ממשי על קיום העם היהודי (בשל כך שהוא אלא בארצו). לדעתי אין להתנצל על זה שאנחנו יושבים פה וכמובן לא על כך שאנו מתגוננים מפני התקפות.

iknow

New member
מה זאת אומרת "מדיניות הכיבוש"?

מדינת ישראל כבשה את שטחי יש"ע (יהודה, שומרון ועזה) במלחמת ששת הימים (גם הגולן וחצי האי סיני נכבשו. חצי האי סיני הוחזר במסגרת הסכם שלום עם מצרים). במסגרת הסכם שלום עם ירדן, שטחי יו"ש (יהודה ושומרון) לא הוחזרו (הסיבה העיקרית (מבחינת ירדן), אם איני טועה, היא תחושת הלאומנות החזקה יחסית של הפלסטינים בשטחי יו"ש ביחס לאותה תחושה של הפלסטינים הנמצאים בירדן, והחשש שהיא תתפשט גם בירדן. בירדן, מרבית האוכלוסיה היא פלסטינית, אך אין נציגים מהאוכלוסיה הזאת בשלטון). אי שם באזור שנות ה-70 נבנו לא מעט התנחלויות ישראליות ביש"ע. הצבא, לפיכך, לא שומר רק על הגבול אלא גם על ההתנחלויות הללו. במקביל, הצבא נכנס מידי פעם אל תוך הערים הפלסטיניות בכדי לסכל התארגנויות שונות מצד פעילי הטרור השונים. זה בגדול.

iknow

New member
בעזרת חיילים, אלא מה?

בכל אופן, אין לך מה לדאוג, אני בצד שלך, אפילו שאני לא בדיוק חושב כמוך.

מעבר ל.. עם חילים

כל מדיניות העוצרים, המחסומים , יומת ההפרדה.. אלימות מטורפת.. איסור על הכנסת מיים, איסורי בניה כל מיני דברים נחמדים.... אני ממליצה לך גם להכנס לקישור.

iknow

New member
אמרתי שאני בצד שלך לא?

השיקולים שלי שונים משלך, אך התוצאה הסופית דומה סך הכל.

iknow

New member
את צריכה לשים לב עם מי את מדברת

לפני שאת אומרת לאנשים מה חשוב ומה לא חשוב לראות.

לא התכוונתי

לזלזל או משו.. פשוט אני חושבת שכל בן אדם צריך לראות את זה זה הכל.. מצטערת אם נשמעתי מתנשאת או משו.. זאת ממש לא הכוונה.

למעלה