אהלן! שאלה לי אליכם

אהלן! שאלה לי אליכם

אני קצת אבודה בכל הקשור לפוליטיקה ולמלחמות ישראל בתור בנאדם רוחני שמאמין בערכים שמוקנים לאדם ובדרך חיין, לא התעניינתי לעולם בפוליטיקה. אבל קרה משהו ששינה לי את הראייה לגבי ההתרחשויות בארץ. אשמח אם מישהו יהיה מעוניין להסביר לי יותר לעומק על מדיניות הכיבוש ולהראות לי עוד זוית ראיה על העיניין ------------------------------------------------ שיהיה לכם יום נפלא חברים =) ואל תשכחו לחייך!

תקציר- ביבי רע, השמאל טוב.

(ומי דיבר על שטיפות מח?
)

ofekm1

New member
זה כמו להסביר על הציונות ב-60 שניות

אוכל לענות על שאלות ספציפיות או להפנות אותך לחומר קריאה בנושא. תוכלי לפנות אליי גם במסרים.

noamgk

New member
על הכיבוש.

בקצרה: העם היהודי הספיק לעבור תלאות, פוגרומים, נדודים ושואה במשך 2000 שנות גלות, מפוזר ומפורד בין העמים בכל העולם, בלי זהות ובלי לאום, בלי מולדת ובלי מדינה משלו. הדבר היחיד שהחזיק אותו כעם, ובכלל, היה התורה (אם אתה תוהה לפשר הפלא). לפני כ-120 שנה החלו לעלות יהודים לארץ ישראל - העם היהודי שב למולדתו. ארץ ישראל הייתה אז שממה, שום עם לא הצליח להתיישב בה ולהפריח את המדבר שהיה פה (כך כתב מארק טווין על מסעו בארץ ישראל, וכך כתב עוד הרבה לפניו הקב"ה - "ושממו עליה אויבכם"). כמו שהיה ידוע אז, וגם היום ידוע לכולם, המוח היהודי הוא משהו מיוחד. הערבים מהארצות השכנות - ירדן, מצרים, סוריה וכו' - ראו שהיהודים האלה משוגעים ומתחילים להקים פה יישובים, ולכן החלו להגר לארץ בתקווה שיוכלו להנות מפרי הציונות. כך כבשו הערבים את ארץ ישראל של היהודים, מקום המפלט היחיד בכל העולם שבו היהודים היו אמורים לחיות בשקט ובשלווה, מקום שבו לא היה חשש תמידי לשריפת בתי כנסת ולביזוי הדת היהודית, מקום שבו יהודי יכול ללכת עם כיפה ברחוב בלי שיחשבו שהוא מפלצת, ומעל הכל: זו הארץ שנועדה לעם היהודי בלבד. הכיבוש הערבי רדה ועודנו רודה בנו כבר כמעט 100 שנה, ממאורעות תר"פ, דרך מלחמת העצמאות ועד היום - בין ביהודה ושומרון ובין בירושלים ותל אביב. מטרתו לחסל אותנו: בין בחרב, בין בגירוש וחזרה לגלות. על השטות ההזויה המכונה "העם הפלשתיני" אפשר לקרוא בקובץ המצורף. על האשליה שהשמאל קונה ומוכר כבר שנים המכונה "שלום" עם הערבים - לא צריך להסביר, אבל הנה תקציר: www.readme.biz . על הפתרון היחיד ועל מדינת פלשתין האמיתית אתה יכול לקרוא בקישור כאן: http://www.therightroadtopeace.com/heb/DefaultHeb.html .

toxic2004

New member
אוי איזה מכה מתחת לחגורה

וגם, תחפשו בגוגל את צמד המילים הכיבוש הערבי, לא תאמינו לאן תגיעו

lithium1914

New member
כמה שאלות לכבודו.

פסקה 1: אם העם היהודי היה "בלי וזהות ובלי לאום", כלשונך, מדוע אתה קורא לו "העם היהודי"? דומני ש"עם" זו מלה המציינת קהילה אתנית מלוכדת, לא אוסף מאמינים בדת מסוימת, מפורדים, מבוזרים ומפוזרים "בין העמים בכל העולם". מדוע ביצעו ב"עם היהודי" "פוגרומים" (אין כמו אנאכרוניזמים כדי לפלפל סיפורי סבתא, ראה-ערך התנ"ך) ומדוע הוא "עבר תלאות", במשך 2000 שנה, אם הוא היה "חסר זהות"? אתה יכול להזכיר איזה "פוגרום" או תלאה ספציפיים לפני 200 השנים האחרונות? פס' 2: האם ארץ-ישראל של המאה ה-19, שהיתה "שממה" כלשונך, היתה יותר ריקה מאזורים אחרים סביבה? האם היא היתה פחות מפותחת מאזורי ספר אחרים במזה"ת, או אפילו אירופה? (דגש על "אזורי ספר"; ייתכן שמר קלמנס היה פשוט בור בגיאורפיה ובא עם ציפיות גבוהות מדי.) אגב, לא מצאתי פה אי-אלו דברי כפירה? מה זה "כתב עוד הרבה לפניו הקב"ה"? ממתי מותר לייחס לזקן מלמעלה תכונות גשמיות? חוץ מזה, מה שאינו קיים, לא יכול לכתוב. תוכל למצוא לי, בבקשה, מחקר שמראה על הגירה ערבית גדולה מהרגיל לפלשתינה בעקבות הגירה ציונית אליה (מחקר שמראה כי ההגירה היתה למטרת תעסוקה במשקים או עסקים יהודיים)? פס' 3: כל המלים "של", "אמורים", "נועדה" וכו' -- האם מדובר פה בעובדות, כלומר בחלק קונקרטי מהעלילה? או שמא מדובר פה במין מונולוג פנימי בנוסח הספרות הפוסט-מודרנית? ניתן לומר שבטקסט כגון יש שאיפה לייצר השלכה סימבוליסטית-פסיכולוגית-מטאפיזית מן התודעה האישית של הגיבור אל המציאות האובייקטיבית. כלומר, המספר מעביר לנו את הוויית הקיום של הגיבור: לא צריך להסתכל על העובדות, צריך רק "לדעת" שזה נכון. אפילו לא לדעת, אלא להרגיש -- "אם אני מרגיש שזה ככה אז זה נכון". "הכיבוש הערבי רודה בנו". אשכרה, תראה את כל האזור 10 ק"מ צפונה ממרכז תל-אביב, תראה איך הכיבוש הערבי הרודני מוריד יהודים רחמנים בני רחמנים לחרפת רעב, לדלות ועוני שרואים רק בקומות הגבוהות ביותר בעיר התחתית בניו יורק. אבל עזוב את זה, לך ליו"ש ותראה איך היהודים ממש כמו בגלות: מפוזרים וכלואים בגטו מאחורי גדר (או חומה) של כמה מטרים!

noamgk

New member
תגובה קטנונית.

ברובה אתה יורד לעומקם של דברים קטנים שתלויים בי ולא במה שקרה באמת. אז נכון, כתבתי "העם היהודי", וזו לא טעות. היום אנחנו עם, חזרנו לארצנו, התגבשנו לכדי עם אחד עם זהות ועם לאום. פעם היינו "היהודים". בשבילך. " מדוע ביצעו ב"עם היהודי" "פוגרומים" (אין כמו אנאכרוניזמים כדי לפלפל סיפורי סבתא, ראה-ערך התנ"ך) ומדוע הוא "עבר תלאות", במשך 2000 שנה, אם הוא היה "חסר זהות"? " - אז לא הייתה שואה, שבה רצו הגרמנים לחסל כל יהודי בשל היותו יהודי? וב"סופות בנגב" לא הותקפו היהודים? גירוש ספרד - 1492. אני לא יודע מה היה עם איזורים אחרים בסביבה. אני יודע מה כתב מארק טווין, וזה היה יותר בשביל אלו שלא מאמינים בתנ"ך. "ושממו עליה אויבכם" - לא צריך ללכת רחוק כל כך בשביל לקבל הוכחה. לחולות גוש קטיף, למשל, קראו הערבים "האדמה המקוללת". הממצאים הארכאולוגיים היחידים שהתגלו באיזור היו של אוהלי בדואים נודדים ובתי קברות. באו יהודים, וכמו קסם - האדמה מניבה את הירקות הכי טובים בארץ. היום הערבים נאבקים בחממות שהם עצמם עבדו בהן במשך 20 שנה (פחות או יותר) ושום דבר לא השתנה פרט לגירוש היהודים משם. לא, אני לא יכול למצוא לך מחקר. אבל אני יכול לסמוך על גנדי - שהוא מכיר את העם הערבי קצת הרבה יותר משנינו ביחד. והוא יודע לזהות לפי שמות המשפחה שלהם מאיפה כל משפחה הגיעה בארצות ערב. בספרו של מיכאל ששר הוא אומר כי מספר המשפחות שבאמת גרו פה בלי קשר לעליה היהודית מסתכם בבודדות. אכן, אני יודע ומרגיש שזה נכון. מה לעשות, זה חלק מהיותי יהודי. זה מה שניסיתי להעביר לפותחת הדיון. הכיבוש הערבי רודה בנו: מתפוצץ באוטובוסים ובשווקים, יורה על כבישים, משליך בקבוקי תבערה ומפריע לנו לחיות. לילה טוב.

toxic2004

New member
ועוד משהו קטן

העם היהודי תמיד היה מפורד, מפוזר, ולא מאוחד. אבל משהו מאוד חזק מחזיק בו כשהוא הצליח לנצח אומות גדולות כמצריים ויוון שאף אומה בעולם לא הצליחה. יש אמנם פירוד, מחלוקות, אבל דבר אחד מאחד את כולם, היהדות! וזה מה שלהרבה קשה לקבל, שאנחנו יהודים! לא ישראלים לא אזרחים לא בני אדם, יהודים! יש משהו מאוד חזק ביהודי מאשר סתם אדם. לילה טוב. ושנקום ליום קצת יותר טוב, ומחייך..

פשוט הותרת אותי

חסרת מילים.. אני לא בן אדם, לא אזרח... אני יהודיה.. איך אפשר להגיב על זה בכלל.. מרוב דמגוגיה לא רואים את היער....

lithium1914

New member
תשובה

"העם היהודי" בהקשר שדיברת עליו, הוא כן מונח שגוי, שכן עד המאה ה-19 היהודים לא היו עם, אלא מגוון רחב של קהילות דתיות סגורות. כך שזה מוטעה להגיד ש"מה שהחזיק אותו ביחד היה התורה", כי הוא לא היה "ביחד". מי שבכלל "איחד" אותו בסוף היו חילוניים, שלרוב לא נזקקו בכלל לאותה תורה. השואה וה"סופות בנגב", ופוגרום קישינב ועלילת הדם של דמשק וכו' וכו' הם אירועים של שתי המאות האחרונות, ובכוונה לא שאלתי עליהם. גירוש ספרד היה מכוון גם נגד מוסלמים, כך שקשה לומר שהוא נעשה ממניעים אנטישמיים, אלא משוביניזם נוצרי. כל שאר האירועים של ימי הביניים וכו' הם עוד דוגמאות לרדיפה דתית, ששכנה גם בין נוצרים לנוצרים, מוסלמים למוסלמים, נוצרים למוסלמים, מוסלמים לעובדי אלילים וכו'. לא היה ביהודים שום דבר מיוחד. בקשר למוסלמים ולחולות גוש קטיף: זה עוד משחק בשמות, א-היסטורי בעליל. אין שום קשר בין השם שהערבים המקומיים נתנו לאדמות שהחלו לגור בהם יהודים שנים רבות אחרי קום המדינה, שלא לדבר על תחילת הציונות, לבין מה שהיה שם אחריהם. חוץ מזה, כמה מחקלאות גוש קטיף לא היתה בחממות או אדמה מיובאת? שוב, אני נאלץ לחזור על הטענה, שרמת הפיתוח של אזור לא מעידה על קיומה או אי-קיומה של קהילה אתנית באזור בעלת רגשות חזקים כלפיו. אין ספק שרמת הפיתוח הטכנולוגי אותה הביאו ציונים לאזור היתה גבוהה הרבה יותר משל המקומיים. אבל זה לא נותן להם זכות גדולה יותר לקחת בעלות עליו, או מעיד על כך שיש להם רגשות חזקים יותר כלפיו. אין לי ספק שארץ-ישראל היתה מקום בלתי-מפותח עד הגעת המנדט הבריטי. מה שיש לי ספק לגביו הוא טענתך כאילו רוב ערביי המקום הגיעו לאחר הגעת הציונים הראשונים, מה שמביא אותי לנקודה הבאה. טענתו של זאבי, כפי שאתה מציג אותה, לא אומרת כלום. המשפחות יכולו היו להגיע בכל עת, אם אתה רק בודק לפי שמות משפחה. אשמח אם תוכל להציג את ממצאיו וטענותיו ביתר פירוט. לא מדובר פה בכיבוש, וגם לא ברודנות, אלא מדובר (בחלקן) בפעולות טרור. נא לקרוא לצ'אקי בשמו.

למעלה