אהבתי.

WarrenBuffett

New member
אפשרית, לא ממש ריאלית. עוד סיבה שגם אני פה.

מאידך, מצבי חירום אמיתיים עשויים להביא שינויים, ולכן, אולי אולי, כשיהיה ממש ממש רע למספיק אנשים, משהו ישתנה. אבל שוב, אני ומשפחתי כבר לא בונים על זה.

yhager

New member
הגעתי למסקנה שזכות הקיום של ישראל

נובעת מכך שהיא מדינה יהודית. ההצדקה המוסרית לשהיה על שטח שנכבש באלימות היא שהיא "הארץ המובטחת", וההצדקה בעיני העולם היא השואה, שכוונה נגד היהודים. חוץ מזה, אם תפריד את הדת מהמדינה, תהיה חייב להפרד מהשטחים (אחרת לא יהיה רוב יהודי), מה שיהיה מאוד קשה אל מול הכח הפוליטי של המתנחלים, וגם ככה תאבד מהר את הרוב היהודי. כיוון שהמדינה כבר לא תהיה יהודית, אז רוב יהודי זה לא דבר חשוב, אבל הערבים לא ישכחו מי ערבי ומי יהודי, וינצלו מהר מאוד את כוחם הפוליטי להחזיר את הדת למדינה, אבל לא בהכרח תהיה זו הדת היהודית...

WarrenBuffett

New member
מכל הבחינות, תנאי הכרחי ע"מ להפריד את הדת

מהמדינה הוא הפרדות מקדימה מהשטחים (ללא שום קשר להצדקה מוסרית). גם בשביל ה"רוב היהודי", גם בשביל קיצוץ הכנפיים לימין הדתי וגם בשביל שדעת הקהל תוכל "להתפנות" לטיפול בנושא בלי "הלחץ הבטחוני". אישית, הייתי שמח לפתרון שישאיר את המתנחלים להתגורר בשטחים הכל כך אהובים עליהם, וגם הייתי שמח לסוג של "טרנספר מרצון" אם או בלי שטח, של ערביי המשולש לגדה, אם כי זה כנראה לא כ"כ ריאלי בגלל העדר אלמנט ה"רצון". לגבי היהדות, אנחנו חוזרים לויכוח הנצחי - היהדות דת או עם. לתפישתי היהדות כדת היא לא יותר מהדת שרוב בני העם היהודי (השבטים העבריים) אימצו לעצמם בשלב מסויים בהסטוריה, ולכן אין לה שום משמעות מוסרית. העם היהודי/עברי/ישראלי יכול להתקיים גם בלי הדת, עם דת מוחלשת או עם רוב חילוני מכריע, ואין בכך כל קשר לזכות הקיום המוסרית של מדינת ישראל, במיוחד כשהמדינה כבר יותר מ-60 שנה לאחר קבלת העצמאות. הזמן מרפה הכל, וגם חורים במוסריות (למישהו עדיין טענות מוסריות כנגד ארה"ב או קנדה על כיבושן מהילידים או מהפירסט ניישן?).

yhager

New member
לפירסט ניישן

אין לובי גדול המשפיע על תוצאות פוליטיות של בחירות במעצמה הכי גדולה בעולם. אם תפריד את הדת מהמדינה תאבד גם את יהודי ארה"ב, ואיתם את התמיכה שלה בבסיס הקדמי שלה במזרח התיכון.

idohatam

New member
נוטה להסכים יותר עם ו"ב

הפרדת הדת מהמדינה לא תשנה את העובדה שמדינת ישראל תשאר מקלט לבני העם היהודי. לכן לדעתי לא תאבד את תמיכת יהודי ארה"ב.

idohatam

New member
אבל ראש ממשלה מוסלמי יכול להבחר לכאורה

גם היום אם היה רוב שיצביע עבורו.

yhager

New member
נראה לך?

אל תדאג, ימצאו איזה תירוץ - ביהמ"ש העליון, תיקון לחוק, הגדרה מחדש של זכות ההצבעה, הצבעה חוזרת.. זה לא יעבור..

WarrenBuffett

New member
מה הקשר?

הפרדת הדת מהמדינה אומרת שחוקי המדינה ומערכת שיקוליה יהיו מנותקים משיקולים דתיים. זה לא אומר שיאסר פולחן דתי, או שיפגע חופש הדת למעוניינים בכך, או שבהכרח יהיה ראש ממשלה מוסלמי (שאין מניעה גם כיום על היבחרו). יהודי ארה"ב הרפורמים והקונסרבטיבים, שהם הרוב המכריע שם, אפילו ישמחו על השינוי ועל השתלבות ישראל בחיק המדינות הנאורות. והאורתודוקסים? לא ממש צריך את תמיכתם בארץ, ואף עדיף שיקראו ל"אחיהם" שבארץ לחזור לארה"ב.

לא להפריד אלא להפחית את השפעת הדת

השאלה אילו חגים לאומיים יהיו, מתי יהיה סופשבוע, ועוד גורמים הקשורים לצביון יהודי של המדינה, שאלות אלה יישארו בלתי פתורות אם המדינה תהיה חילונית לגמרי. מה שאני הייתי מציע הוא להחזיר את הגלגל לאחור, למצב שבו הייתה המדינה בשנות ה -50 שבו המדינה הייתה חילונית עם השפעה יהודית חלשה. אם זה מעשי או לא...אני לא יודע

yhager

New member
זה אולי יותר פרקטי..

אם הרוב החילוני יתאחד סביב למשהו כזה אז אפשר לעשות את זה. הבעיה שהדתיים יהפכו את זה לשאלת זהות גורלית וזה יגביר את הקרע בעם...

dekelsgi

New member
מה שהיה הוא שיהיה...

כך חשבתי אבל יאיר שכנע אותי. הם באמת ניצחו. החומניזציה בדרך. שלטון הרבנים שיקח את הבחירות בשלב זה א ואחר יחוש בבית במזרח התיכון הפונדמנטליסטי. תודה לך אלוהים שהולכת אותי מארץ אבות אוכלי בוסר יום יום לארץ הבנים ששיניהם לא תקהה ושהעתיד החופשי שלהם הוא ליצור ולהנות ולא למות על עפר הארץ . לא ליפול כשהידים יהודים המועלים לדרגת קדושים מעונים. לגלות אופקים חדשים וכשיראו אור בקצה המנהרה ידעו שזו לא פנס הרכבת הפוליטית המסואבת הבאה לדורסם.

yhager

New member

למעלה