אהבה

kung fu

New member
אהבה ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif

מה גורם לכם להרגיש נאהבים? (לא משנה על ידי מי - היקום, עצמכם, אנשים)

אהבה

אדם ממוצע מוטרד מדי בחיבוב בני אדם או בלהיות מחובב בעצמו, לוחם מחבב, זה הכול. הוא מחבב כל דבר וכל אחד שברצונו לחבב, אך אינו מוטרד בנוגע לכך קרלוס........

kung fu

New member
תשובה

לקרוא את קריון כשהכל בהרמוניה אצלי וזורם, ודברים מופלאים קורים לי כשאני בחברת אנשים אהובים עלי שגם מראים את אהבתם יש עוד. זה מה שעלה כרגע.

אחלה, סבבה !!!

אני עדיין לא מבין על מה את מדברת ! איך אפשר להשתמש כל כך הרבה במילה "אהבה"? או בכל מילה אחרת (שלא יודעים בדיוק איך להגדיר אותה)? מה זה אהבה? מה האובססיה הזו לאהוב ולקבל אהבה?

RieM

New member
הממממ .... שאלה טובה

אני מניח שזה חלק מהחיברות שלנו, I guess ... בערך כמו "הצורך" במשפחה וילדים. ואולי זה אפילו משהו ברמה אינסטינקטיבית שלא ניתן לשים את האצבע עליו. חוץ מזה, זה שלא תמיד מצליחים להגדיר ענין מסוים, עקב ממגבלות אישיות או מגבלות שפה אובייקטיביות, עדיין לא אומר שאי אפשר להשתמש בו.

טוב .....

אתה חושב שלכולם יש "צורך" במשפחה וילדים, אני חולק על דעותיך. לא מדובר על להגדיר "עניין מסוים" במילים אלא בלהסביר את הכוונה מאחורי מילה שמשתמשים ... על טוהר המילה שמעת? אני "משתמש" ב"אהבה" וגם אתה ... אולי ... וכמעט בטוח ששנינו משתמשים בדברים שונים... אז על מה אנו מדברים? אם צד אחד לא יודע על מה הצד השני מדבר קשה לקרוא לזה דיאלוג.

o fri

New member
מה אתה באמת לא מבין? לא יצא לך פעם

להרגיש כמו בן אדם? אולי תנסה להזכר... זה נראה לי מוזר ותמוה השאלה הזאת. אני תוהה אם היא אמיתית בשביל לדעת או רק כדי להעביר ביקורת או משהו כזה.

אולי אתה צודק, והייתי צריך לשאול

את זה בפורום של 4 ההסכמות... אך חשבתי שבצורה כלשהי, גם בפורום הזה אנשים שמעו על מושג 4 ההסכמות, חשבתי שבפורום הזה אנשים מתכוונים למה שהם אומרים/כותבים ... ולא ברור איך הם יכולים להתכוון למשהו שהם לא יודעים מה הוא... אני לא מבין כפי שכתבתי בהודעתי הקומדת: * איך אפשר להשתמש כל כך הרבה במילה "אהבה"? * או בכל מילה אחרת (שלא יודעים בדיוק איך להגדיר אותה)? * מה זה אהבה? * מה האובססיה הזו לאהוב ולקבל אהבה? כעת אני יכול להוסיף שאלות: * למה אתה מתכוון כשאתה אומר "להרגיש כמו בן אדם"? האם הכוונה שלך היא ל"צורה האנושית" או למשהו אחר? * אני לא מעביר ביקורת (על מה?), אך אם אתה מרגיש כך זה אולי כי לקחת את זה באופן אישי והנחת ש....(אני בטוח לא יודע מה אתה הנחת). שאלתי שאלות בכנות, ואני ממשיך לשאול, כי שאלות בעיניי זה אחד המפתחות החשובות להשגת מידע. אם השאלות שלי לא ברורות אני יכול לנסות לנסח אותם בצורה אחרת, אולי לזה התכוונת כשכתבת "מה אתה באמת לא מבין?"... אני בוחר לא להניח הנחות ולשאול אותך למה התכוונת (למרות שמסך הכל ההודעה שלך אפשר להרגיש טיפה עוינות מצידך... אך יכול להיות שזו סתם הרגשתי או סגנון כתיבה שלך...). אז אם אתה רוצה לענות לשאלות שלי, אקרא בעיון את התשובה אם אתה רוצה לנהל החלפת "האשמות" אשקול את צעדיי אם יש לך שאלות אענה, בדיוק כמו שאני עונה לך בהודעה הנוכחית בכל דרך שתבחר, אין לי מקום להתערב, כי זו דרכך שלך... ואני אמשיך בדרכי שלי, אשאל על מה שאני רוצה לקבל תשובות כאן ובכל מקום אחר...

o fri

New member
זה מצחיק, טוב...

העוינות שהרגשת זה בגלל שקראתי כמה וכמה הודעות שלך שעיצבנו אותי ונשמעו לי קטנוניות וביקורתיות כאלה ואז הגבתי בהודעה הזאת גם עליה עצמה, וגם על כל מה שהרגשתי. (ממש מצחיק אותי שזה קרה לי ככה, בכל אופן next time אשתדל להפריד יותר טוב, לא להניח וכו'). אז התשובות שלי יש כרגע הן- א. אני מניחה שכל אחד יודע למה הוא מתכוון כשהוא אומר "אהבה". יש הרבה מילים שדיי קשה להגדיר אותם במדויק. מילים זה לא בדיוק מתטיקה לפי הנסיון שלי, אבל הן בכל זאת עוזרות לנו לתקשר דברים הרבה יותר מופשטים ורחבים וגם שונים מאחד לשני, ומקונטקסט אחד למשנהו אפילו אצל אותו בן אדם. הן עוזרות והן רחוק מלהיות מדויקות. מה זה "שפוי"? מה זה "הרגשה"? מה זה "טוב"? אין לזה סוף... . אפשר להשתמש הרבה במילה "אהבה" כי היא כל כך הרבה דברים שאי אפשר להגיד אחרת. וגם שילוב של המון דברים שיהיה נורא ארוך להגיד אותם בנפרד. ב. מה זה "אהבה"- ארשום באופן חלקי את מה שעולה אצלי כרגע למושג הזה- זה רגש זה הרגשה זה חום זה שמחה זו הדרך בה פועל העולם - כשהכל עושה כמיטב יכולתו בכל רגע. זה שהכל מעודד את הקיום. זה יכול להמצא בכל דבר ולהתבטא בצורות שונות אפשר להרגיש כשמישהו אוהב אפילו כשהוא מרביץ, ולהרגיש בחוסר אהבה גם במגע רך ומלטף. זה בכוונה זה משהו טהור משהו שלא מצפה לתמורה אוף... הסתבכתי, אני מנסה, אבל זה לא הולך. יש סטייה כזו של המילים מהכוונה. אני לא מצליחה לשים אותם על אותו קו. ובכל מקרה זה לא מצליח באמת לבטא את כל מה שהוא אהבה. אולי זה מראה בדיוק את הבעייתיות עם מילים. ג. מה האובססיה הזאת לאהוב ולקבל אהבה?- יש דברים שמסבירים את עצמם. אני עובדת עם ילדים ומהסתכלות יש הבדל משמעותי ברמת האושר והבריאות הנפשית והפיזית בין ילד שמקבל אהבה לילד שמקבל פחות אהבה לילד שלא מקבל אהבה. למרות ששלושתם יקבלו תנאים פיזיים מספקים. ככה זה. ככה המערכת מתפקדת. אני מנסה כרגע לדמיין אדם שאין לו שום רצון ו/או צורך בלתת ולקבל אהבה וזה כמעט בלתי אפשרי, והתחושה המעורפלת שאני מקבלת מהנסיון מרגיש לי מעוות וחולה. אני לא רואה את זה כאובססיה, אלא יותר כמו- "ככה העולם פועל"- בני אדם, חיות, ונדמה לי שגם דברים אחרים (אני לא בטוחה). עניתי כמיטב יכולתי ובאופן הכי כן ונקי שיכולתי למרות שלא היה קל להמיר למילים דברים שכל כך ברורים בתור ידיעה עמוקה ולא מוסברת כזאת. כמו לנסות להעביר לראש דברים ששייכים ללב. * "להרגיש כמו בן אדם"- רציתי לכוון אותך להסתכל על מצבים בהם הרגשת את ה"אובססיה" הזאת וכך לבחון את ה"אובססיה" מתוך חוויה אישית שלך ואולי לקבל תשובה על השאלה שלך. *דמיינתי שאתה מעביר ביקורת על הרצון לתת ולקבל אהבה. באהבה
עופרי

את שוב יכולה להחילט שאני קטנוני

ומעצבן ... זו באמת לא הבעיה שלי. למרות המאמצים שלך לא הצלחת להסביר לי, או אני לא הצלחתי להבין, מה את מתכוונת כשאת אומרת/כותבת אהבה... אם את רוצה תשובות על מה זה בעיניי: אהבה, שפוי, הרגשה, טוב ... את יכולה לשאול, בעיקר אם את חושבת שאלו מילים שאני משתמש ואת לא מבינה את הכוונה שלי. אם זה מונע ממך להבין את מה שאני אומר אז רצוי מאוד שתשאלי ולא שתניחי שאני מתכוון ל-X כשאני מתכוון ל-Y. מילים יכולות להיות מדוייקות וחדות עד מאוד, זה תלוי רק באופן השימוש בהן, מילים יכולות להשפיע ל"טובה" ול"רעה"... אם הייתי מרשה לעצמי להניח שאני מבין מה הכוונה שלכם (רוב כותבי הפורום) כשכותבים "אהבה" מתוך תוכן ההודעות הייתי מבין שזו מילה ש"סתם נזרקת" על ימין ועל שמאל וזה כל כך רחוק ממה שאני מתכוון כשאני אומר אהבה, שככל הנראה מדובר על משהו אחר לגמרי. אולי הכוונה היא "אתה מצחיק" אבל כותבים "אוהבים אותך" או משהו בסגנון... אך אני לא מרשה לעצמי להניח הנחה כל כך גרועה, ואני יושב כותב ושואל שאלות... ובמקום לקבל תשובות אני מקבל הודעה שאומרת שאני קטנוני ומעצבן... ובכן אפילו אם אני כזה (מעולם לא ראית אותי אז על פי מה את מנחשת?) אולי בכל שאת מגיע לי תשובה. "ככה העולם פועל" ו "ככה זה" לא שונה בהרבה ולא עונה על שום דבר, עדיף להגיד "לא יודע" מאשר להגיד "ככה זה" ולהציג את זה כאילו שניתנה תשובה... ש- למה ציפורים עפים? ת- ככה זה, ככה העולם פעול זה עונה לשאלה??? ""להרגיש כמו בן אדם"- רציתי לכוון אותך להסתכל על מצבים בהם הרגשת את ה"אובססיה" הזאת וכך לבחון את ה"אובססיה" מתוך חוויה אישית שלך ואולי לקבל תשובה על השאלה שלך" תודה על העצה אך לא הצלחתי, אז ככל הנראה על פי הגדרתך "אני לא בן אדם" או אולי "אני לא מרגיש כמו בן אדם". די ברור (כאילו דא!) שאני לא מסכים איתך, אני כן חושב שהנני יצור מהסוג הנקרא "אדם". מה עוד שאני עדיין לא יודע מה הכוונה שלך (ובעצם גם של רוב הכותבים כאן) כשכותבים "אהבה" אז על מה בעצם אנו מדברים? זה בערך כמו לכתוב לך שאני מציע לך להזכר מתי פעם אחרונה ראית דגכרRRTהגכע? "*דמיינתי שאתה מעביר ביקורת על הרצון לתת ולקבל אהבה" אינני מעביר ביקורת בכלל ובפרט לא על דברים שאין לי כל מושג מה הם... אם אפשר לשמוע מקצת של ביקורת זה רק על האובססיה (באופן כללי) אך זה לא למעשה ביקורת אלא תמרור שאתם יכולים להסתכל ולבחון איך להמשיך את הצעידה בדרך... "באהבה עופרי" דווקא? או מתוך הרגל? אגב, על פי ההגדרה שלי לא יתכן מצב ש"מרביצים בגלל שאוהבים" אני אסביר לך מה זה ציקיפט כשעץ תפוזים מקבל המון ציקיפט הוא גודל ונהיה עץ בריא עם המון פירות. כשעץ תפוזים מקבל מעט ציקיפט הוא גודל לא כל כך טוב ונותן כ-78% מעץ שמקבל המון ציקיפט. עץ תפןזים שלא מקבל בכלל ציקיפט יש לו סיכוי למות בגיל צעיר מאוד יחסית לעצי תפוזים אחרים שקיבלו ללפחות קצת ציקיפט. ובכן ..... האם כעת את חושבת שאני הגדרתי ציקיפט ואת יודעת מה זה? בעיניי, לא הסברתי בכלל, ואם את חושבת שאת יודעת אני מניח שאת טועה, לא רק שאת לא יודעת אלא שלמעשה אין לך ממש מושג. "באהבה עופרי" על פי איזה הגדרה של המילה אהבה את אוהבת אדם שהוא לא בן אדם ובנוסף הוא גם קטנוני ומעצבן? הנה לך דוגה נוספת לשימוש "קליל" במילה המייצגת משהו מיוחד במינו (בעיניי). אני לא יודע כמה פעמים כבר כתבתי את המשפט הבא: אני לא מבקש שתאמצו את ההגדרה שלי למילה מסויימת אני גם לא רוצה לאמץ את ההגדרה שלכם אני רק מנסה להבין מה אתם אומרים כשאומרים X. ואתם מוזמנים לעשות את אותו הדבר (לנסות להבין מה שאני כותב). אני לא יכול להבין אם לא מסבירים לי מה הכוונה מאחורי מילה X אני יכול רק להניח שאני מבין... כפי שכתבתי קודם התוצאה של ההנחה שלי הייתה כזו שעדיף לזרוק אותה לפח ולשאול... אם ההנחה נכונה תגידו לי (ואז באמת יתכן שבפורום הזה אני אהפוך להיות יצור ציני, מעצבן, מטריד, ... אבל בטח לא קטנוני) לא באהבה ממש לא, ומהמון סיבות עמנואל מניח שברור שבמשפט הקודם נכתבה המילה אהבה על פי ההגדרה שלי.

o fri

New member
עמנואל

קודם כל לא כתבתי או התכוונתי שאתה קטנוני ומעצבן. אני לא מכירה אותך, לא ראיתי אותך מעולם, אין לי מושג מי אתה. מה שכתבתי זה: "קראתי כמה וכמה הודעות שלך שעיצבנו אותי ונשמעו לי קטנוניות וביקורתיות". (אולי אפילו תמצא דרך להשתמש במידע הזה ללמוד, כמו פידבק מסוים- אם תרצה בכך). דבר שני- אני באמת לא יודעת איך להסביר אחרת מה זה אהבה. אני מרגישה שזה כמו לנסות להסביר לעיוור מה זה צבע לבן (או אדום). אם אתה יכול לעשות את זה אני אשמח להתוודע ולו רק בשביל לצפות בתופעה מרשימה כזו. בעיני התמרור שאותו אתה מציב הוא מעורר אבל הוא גם מתייחס רק לסוג מסויים של נתינת וקבלת אהבה. הרי באמת יש כל כך הרבה מקרים שונים וסוגים שונים של הפעולה עליה הצבעת "לקבל ולתת אהבה". תודה בכל אופן על התמרור, אותי הוא משמש להסתכל על דבר מסויים ועכשיו אני רואה אותו- אז תודה. "באהבה עופרי" דווקא או מתוך הרגל?- גם וגם וגם. גם בגלל התוכן שעליו מדובר, גם מתוך הרגל (מתוך פחד מסוים שהתמוסס עכשיו כשראיתי אותו), וגם כי אם אני רוצה אני מסוגלת למצוא בי אהבה אליך (אהבה כמו שאני מתכוונת אליה עכשיו בהקשר הזה). " "באהבה עופרי" על פי איזה הגדרה של המילה אהבה את אוהבת אדם שהוא לא בן אדם ובנוסף הוא גם קטנוני ומעצבן?" לא אמרתי או התכוונתי לדברים שכתבת, תסתכל שוב בשרשור, ובדברים שכתבתי כאן- נראה לי שיש תשובה לכל זה. "לא באהבה ממש לא, ומהמון סיבות עמנואל" תודה. למדתי המון מהשרשור הקצר הזה. (הרבה יותר ממה שאפשר להסיק מפני השטח!). עופרי

o fri

לא כתבת שאני "קטנוני ומעצבן" ולא "מרגיש כמו בן אדם"? נכון ... כתבת שכך הרגשת כתוצאה מהאופן בו כתבתי כאן... יש באמת הבדל בין השנים? "אולי אפילו תמצא דרך להשתמש במידע הזה ללמוד, כמו פידבק מסוים- אם תרצה בכך" תודה, אני לא צריך "פידבק נוסף" על מנת לדעת שאנשים מתעצבנים, מרגישים מאויימים ועוד כמה רגשות בסגנון, ברגע שמציגים להם אופן פעולה שונה עד מאוד מהדרך בה הם מורגלים לפעול ולחשוב. "אם אתה יכול לעשות את זה אני אשמח להתוודע ולו רק בשביל לצפות בתופעה מרשימה כזו." לא ברור אם את מבקשת את ההגדרה שלי למילה "אהבה" או לאפשרות ללמד עיוור על ההבדל בין לבן ואדום. "גם כי אם אני רוצה אני מסוגלת למצוא בי אהבה אליך (אהבה כמו שאני מתכוונת אליה עכשיו בהקשר הזה)" הנה שוב דוגמא של משפט שאני כלל לא מבין, בטח לא לאחר שאת כותבת שחתמת "בהאבה" מתוך הרגל ודווקא. אולי נמקד קצת את בעיניין, על תגדירי מה המושג מאחורי המילה "אהבה" תסבירי לי רק את המובן במשפט הקודם (בבקשה...). "למדתי המון מהשרשור הקצר הזה." אם למדת קצת (ולא המון) אז עשיתי את שלי...

o fri

New member
עמנואל

לא כתבת שאני "קטנוני ומעצבן" ולא "מרגיש כמו בן אדם"? נכון ... כתבת שכך הרגשת כתוצאה מהאופן בו כתבתי כאן... יש באמת הבדל בין השנים? כן. עולה בדעתי כרגע לפחות אדם אחד שלפעמים ההודעות שלו או דברים אחרים שהוא אומר או עושה מעצבנים אותי מאוד ועדיין הוא אחד האנשים שאני הכי אוהבת ומעריכה בעולם כולו. ורק בשביל להראות את המציאות כולה- יש גם הודעות שלך שלא עצבנו אותי בכלל, להפך. ובכל אופן אני שמחה על כל מה שאתה כותב, כך או כך זה מעורר דברים. בקשר לפידבק- הכוונה היא שיש דרכים שונות להגיד את אותו דבר שרוצים להגיד. אתה לפעמים בוחר דרך שמתפרשת אצלי (ואולי גם אצל אנשים נוספים) כביקורת, ואפילו כזלזול. אין לי בעיה עם זה, אני לומדת גם מזה, אבל תשאל את עצמך אם זה מה שהתכוונת לגרום. זה הכל. (ואם אתה לא צריך אותו (את הפידבק) אז לא...) *התכוונתי בהודעה לאיך היית מסביר לאדם עיוור מה זה צבע לבן, אבל עכשיו בעצם הרבה יותר מעניין אותי לראות איך אתה מסביר את המילה "אהבה"- איך עושים את זה? אשמח אם תראה לי. "גם כי אם אני רוצה אני מסוגלת למצוא בי אהבה אליך (אהבה כמו שאני מתכוונת אליה עכשיו בהקשר הזה)" הנה שוב דוגמא של משפט שאני כלל לא מבין, בטח לא לאחר שאת כותבת שחתמת "בהאבה" מתוך הרגל ודווקא. אולי נמקד קצת את בעיניין, על תגדירי מה המושג מאחורי המילה "אהבה" תסבירי לי רק את המובן במשפט הקודם (בבקשה...) - כרגע אני לא יודעת להסביר את זה אחרת מאשר פשוט להגיד שאני יכולה. עובדה- הנה. אתה יכול להרגיש? אולי. כשאמצא הסבר יותר טוב אכתוב אותו.

o fri

משונה לי לכתוב כותרת כזו, אך בכל זאת כתבתי על מנת לראות איך זה נראה לי... נראה "רע" כאילו שאני כותב עליך או אליך בלבד... וזה כלל לא נכון... אני כותב בפורום הפתוח ל"כל העולם ואחותו".... "אין לי בעיה עם זה, אני לומדת גם מזה, אבל תשאל את עצמך אם זה מה שהתכוונת לגרום" תשובה קצרה ופשוטה:כן. הסבר מורחב יגיע רק אם אתבקש. "כרגע אני לא יודעת להסביר את זה אחרת מאשר פשוט להגיד שאני יכולה. עובדה- הנה. אתה יכול להרגיש? אולי." כן, אני יכול "להרגיש" שאת לא רוצה ו/או יכולה ו/או מסוגלת להסביר. "הרבה יותר מעניין אותי לראות איך אתה מסביר את המילה "אהבה"-איך עושים את זה? אשמח אם תראה לי." אני אסביר כי ביקשת (פעם ראשונה, אחרי המון זמן בפורום הזה משיהי מבקשת), לא בישביל "לשמח אותך" ולא בישביל "להראות לך" אלא בשביל להסביר מה הכוונה שלי כשאני אומר/כותב/חושב אהבה... מילה שאני לא מרבה להשתמש כי היא מייצגת דבר נדיר ולא תדיר ויום יומי... אנסה לקצר כמה שאני יכול, כי הסבר ארוך מידי יכול להיות גם מסובך מידי, אגדיר מספר מילים על מנת שתבינו למה אני מתכוון שאני כותב אותם, אם יש שאלות בסוף ההסבר עדיף שתשאלו דברים ספציפיים ולא תניחו שהתכוונתי ל-X כשכתבתי Y... תחושה: זה מה שקולטים באמצעות מרכז התחושות (וחלקית באמצעות מרכז הרצון). רגש: זה התוצר של מה שהשכל/הגיון עושה עם התחושה ("הטבעת הראשונה" המורכבת ממרכז השכל ומרכז הדיבור) מרכז הדיבור: אחראי בין היתר לתרגם דברים בכלל ותחושות בפרט למרכז השכל/הגיון. זאת אומרת שרגש זה למעשה תוצר של המניפולציה שהשכל עושה מהתירגום שקיבל ממרכז הדיבור (ולא מהתחושה עצמה, השכל לא מסוגל לקבל תחושות באופן ישיר). אהבה זה לא רגש אלא תחושה. ההיפך מאהבה זה לא שינאה (כי שינאה זה רגש), ואם אתעקש לחשוב על אהבה כרגש אז ההיפך מאהבה אמור להיות אפטיה. כששני יצורים נמצאים במגע (לאו דווקא פיזי) נוצר יצור שלישי שנכנה אותו "א.ב." לצורך ההסבר... אף פעם לא נתתי לו שם, אין לו שם, סתם המצאתי מילה בישביל להקל על המשך ההסבר. כששני היצורים נפרדים, א.ב. מתחיל לגסוס עד שהו מת. כששני יצורים נפגשים ויש ביניהם אהבה, א.ב. הינו יצור הרבה יותר "מוצק" חי ו"פורח" גם כששני היצורים לא נמצאים אחד ליד השני וגם כששני היצורים מופרדים על ידי מרחק של 10000 ק"מ (או יותר). א.ב. חי כי הוא נוצר על ידי אינטרקציה של 2 יצורים שיש ביניהם אהבה. מאפיינים נוספים של אהבה: כיוון שאהבה קיימת בין 2 יצורים, מה שקורה בין 3 יצורים (או יותר) זה לא אהבה אלא משהו אחר. כיוון שאהבה קיימת בין 2 יצורים המשפט "היצור X אוהב את עצמו, ריק מתוכן (אלא אם כן ל-X יש פיצול אישיות
). כשיש אהבה בין 2 יצורים אף צד לא רוצה לשנות את הצד השני, כל צד מקבל את הצד השני כפי שהוא. אהבה קיימת בין 2 יצורים, צד אחד יכול "להציע אהבה" (כפי היקום עושה) אך אם הצד השני לא מוכן לקבל ולהחזיר את התחושה הזו למעשה אין כאן אהבה,... במילים אחרות, היקום מוכן לאהוב את כל היצורים שבתוכו אך הוא אוהב רק את אלו שאוהבים אותו. כשיש אהבה בין 2 יצורים לכל יצור החיים של היצור השני יותר חשובים לו מאשר החיים שלו עצמנו (ללא מחשבות וללא מחשבות מיותרות, הרי הוא "יודע" את זה) אני לא מכיר שום אדם המסוגל לאהוב יותר מ-5 יצורים אחרים בפרק זמן נתון. ההגדרה שלי של המילה "חבר" כוללת בתוכה את ההגדרה של המילה "אהבה" (חבר, זה אדם שאני אוהב, ולעיתים יצור) וזו הסיבה שאני טוען שאדם יכול לספור את החברים שלו על אצבעות של יד אחד, אם הוא לא יכול, רצוי שהוא יבדוק אם החברים שלו בהאמת "חברים" ולא אנשים שהוא מכיר ושותה איתם מידי פעם קפה (או דברים בסגנון). מההסבר הנ"ל אמור להיות ברור ש"אהבה ללא תנאי" זה כמו להגיד "מים רטובים" כי בהגדרה שלי של אהבה היא חייבת להיות ללא תנאי, אם יש תנאים זו כלל לא אהבה. הערות ושאלות יתקבלו ויענו אם הם מכוונות לקבל הסבר נוסף על מה שכתבתי, אך אני לא מתכוון לענות על הודעות שיכתבו בסגנון "ההגדרה שלך לא מקובלת עלי" ...כי ההגדרה שלי לא צריכה להיות מקובלת אליך, את/ה רק אמור/ה להבין מה הכוונה שלי כשאני כותב/אומר X (ואני את שלך, אם את/ה מוכנ/ה להסביר אותם).

o fri

New member
יפה מאוד.

אני עדיין לא מבינה את עצמי כל כך טוב. אבל אני מנסה. אני גם רוצה לכתוב שאני עוד לא לגמרי מודעת למילים שלי, ולפעמים לכוונות שלי אבל אני בכל זאת בוחרת להמשיך להתבטא ועדיין לא להפסיק לנסות להיות יותר ויותר מודעת.

תודה על הציון ../images/Emo13.gif

... אני לא מצליח להכיר את היקום יותר ממה שאני מסוגל להכיר את עצמי... אך זה לא מונע ממני לקחת אחריות על כל מה שאני עושה/חושב/אומר... אולי עכשיו אני בכל זאת יכול לתת הצעה (לך ולכל קורא את ההודעה הזאת) ותביני אותי בצורה אחרת ממה שהיית(ם) מבינה לפני יומיים. את כעת כותבת שאת "לא לגמרי מודעת למילים שלי,ולפעמים לכוונות שלי", אני מניח שלפני כמה ימים לא היית כותבת דבר כזה (כי לא חשבת כך) אני לא "מתחכם" אם אני שאול אם את חושבת שאת "לגמרי לא מודעת ל-..." ... אל תעני לי על זה (זו מין שאלה רטורית) האם יש דרגות של מודעות? של לקיחת אחריות? ... למעשה תשובה של "כן" נכונה לשאלות הנ"ל, וגם התשובה "לא". לרגע לא הצעתי שתפסיקי להתבטא ולהשתמש במילים, רק ביקשתי (וזו ההצעה שאני נותן עכשיו) שתשימי לב לכך שאת משתמשת במילים שאת לא יודעת מה הכוונה מאחוריהם וששווה "לעצור לרגע" ולבדוק האם יש מילה אחרת ש"מצביעה על אותו הדבר" ואותה את כן יכולה להסביר לעצמך ולאחרים. אני גם מציע לא להניח (או להציג את זה כעובדה) שהצד השני מבין את מה שאת אומרת ושאם הוא אומר שהוא לא מבין הוא עושה את זה "רק על מנת לעצבן"... הכי קשה להבין את הכוונה של הצד השני כשהוא משתמש במילה שהוא בעצמו לא יודע מה הכוונה שלה (אפילו אם חי באשליה שהוא כן מבין, והוא כל כך משוכנע שהוא מבין אותה עד כדי להגיע לאבסורד ש"אני לא צריך להסביר את זה כי אני מבין וכולם מבינים"). הצעה אחרונה (לעכשיו, יש עוד הרבה במגירות) לא להשתמש בביטויים כי "כולם משתמשים בהם" כי כוונת המילים כן משפיע... אתן דוגמא (אולי בעייתית אך היא הראשונה שעולה לי, אז תסתכלי על הדוגמא בלי מטענים רגשיים) אדם אומר לעצמו "תודה לאל" כמה פעמים ביום בכל מיני מקרים, מצד שני הוא חזק בדעתו שהוא לא מאמין שאלוהים קיים, הוא משתמש בביטוי כי "כולם משתמשים בו" הוא לא באמת מתכוון להגיד תודה לאלוהים ש"לא קיים"... אבל הוא בכל זאת אומר "תודה לאל". יום אחד הוא כמעט נדרס על ידי משאית, ניצל בחוט השערה, מגיע למדרכה ואומר (כהרגלו) "תודה לאל ניצלתי" ... ורק ליתר ביטחון רק לבית כנסת הקרוב להדליק נר. ..... הרגלים: דבר נוסף שצריך לתת להם את תשומת הלב שלנו... נכון שאנו נמות עם או בלי הרגלים אך נראה מיתר למות בגללם. טוב, טעיתי, עוד עצה לסיום: במקום "לנסות להיות יותר ויותר מודעת." תפעלי על מנת להיות יותר מודעת.

o fri

New member
../images/Emo92.gif

זה לא ציון. זה באמת יפה בעיני. תודה על ההצעות. אני פועלת, עושה כמיטב יכולתי, ואמשיך כך גם בעזרת עצותיך. הקול שהציע להפסיק להתבטא בא מתוכי ואליו הגבתי כשכתבתי שאמשיך. הייתי רוצה עצה נוספת- אם יש לך- כרגע כל שאני יכולה לראות זה מערכת של הרגלים ותגובות. כמעט כל דבר שעובר "בי" משתלט "עליי" ועושה בי כרצונו. לא אגזים אם אומר שרוב הזמן אני חשה נאנסת (אני יודעת שזה נשמע קצת דרמטי, מה לעשות...). איך ומאיפה להתחיל לקבל בחזרה את הבחירה? עופרי

o fri

New member
לאחר בדיקה יותר מדוקדקת

"גם כי אם אני רוצה אני מסוגלת למצוא בי אהבה אליך (אהבה כמו שאני מתכוונת אליה עכשיו בהקשר הזה)" הנה שוב דוגמא של משפט שאני כלל לא מבין, בטח לא לאחר שאת כותבת שחתמת "בהאבה" מתוך הרגל ודווקא. אולי נמקד קצת את בעיניין, על תגדירי מה המושג מאחורי המילה "אהבה" תסבירי לי רק את המובן במשפט הקודם (בבקשה...). אוקיי לאחר בדיקה יותר מדוקדקת מסתבר שזה באמת לא אהבה, מה שאני מסוגלת לחוש כלפיך, אלא חיבה+ חמלה+ רוך+ תודה. *נחמד ומעניין לנתח תחושות ורגשות באופן כזה.

למעלה