יש הבדל גדול בין לבקש ולדרוש.
בקומונה שלי אני "דורש" מהמשתתפים להתנהג בצורה מוסיימת, כאן אני מבקש הסברים... לא זכור לי שאי פעם דרשתי משהו בפורום הזה או באחרים... נראה לי שאני מבין מה כוונתך כשאתה כותב "הזדהות מסויימת" אך כלל לא ברור לי מה כוונתך כשאתה כותב "ההגדרות שלך תלויות באוויר" ... אתה מוזמן להסביר או להשאיר את המשפט באוויר... up to you "הדמות שאתה מנסה להציג לעולם כאדם שחי ע"פ 4 הסכמות והמוות משמש לו כיועץ היא לדעתי לוחם לעניין, אבל הדמות שעולה לי מול העיניים כשאני קורא את ההודעות שלך מאוד רחוקה מהדמות שאתה מציג." אז איזה דמות אני כן מציג? לא נראה לי שאי פעם הצגתי (או ניסיתי להציג) את עצמי כ"לוחם", בטח שלא "בעולם"... ואני די בטוח שהתכוונת לכתוב "בפורום" (אך זו סתם עוד הנחה שלי)... גם בפורום לא נראה לי שהצגתי את עצמי כ"לוחם"... "נשלחת לכאן" על ידי מי? "אני לא יותר טוב ממך, הכוונה שלי שתבין אותי. אני מוכן לביקורת, ומאוד אשמח אם תצליח לגרום לי להבין אותך" אם בכנות אתה רוצה שאני אבין אותך, אין ברירה אלא להסביר לי את מה שאני לא מבין, אחרת איך אוכל להבין אותך? מצידי אני מוכן לענות על כל שאלה (כמעט) אך אני לא מקבל שאלות על מה שאני כותב (משום מה...) לדוגמא, כתבתי לא פעם שהשימוש במילה "אהבה" בפורם הזה לא מובן לי כי ככל הנראה אני לא מבין את הכוונה של הכותבים מאחורי המילה, אני גם לא מבין את כוונת המילה מקריאה בפורום... אז שאלתי מה ההגדרה של כל אחד ואחד, או האם יש "הגדרה משותפת"... מין שפה פנימית, ...,אף אחד לא שאל מה ההגדרה שלי, כנראה שזה לא מעניין אף אחד... וזה סבבה מבחינתי. בשיעורים שמועברים בהנחייתי נוצרה סוג של "שפה פנימית" שתקפה בשיעורים, על מנת להקל על התקשורת ולמעט במילים... ברור לכל משתתף (בשיעור) שיש הבדל בין תחושה לרגש (למרות שבשפה ה"יום-יומית" ההבדל הוא קטן אם בכלל קיים), יש הבדל בין חלום לחלימה, ואלו רק דוגמאות... ברור לכל משתתף בשיעור שאם מילה לא מובנת לו (באופן כללי או בקונטקסט מסויים) הוא אמור לשאול מה הכוונה ולא להניח שהוא מבין (ואחרי זמן מה להבין שהוא לא הבין בכלל)... אני לא מנסה כאן "להעביר שיעור" (לפחות לא במודע). אני לא רוצה "לגרום לך" להבין אותי, אך אם אתה "רוצה להבין אותי" אשמח לעזור לך.