אהבה רומנטית

2 Mיכל

New member
אני לא מאשימה אותה, רק אומרת שזה

היה שונה. כלומר, לא נראה לי שהיא הייתה צריכה להפיל דברים על הארי אבל אני די מבינה אותה. ובקשר לאהבה ראשונה, אני לא בטוחה שהיא ממש נופצה. באמת ציפית שבגלל שהארי התאהב בצ'ו כשהיה בן 14 הוא יתחתן איתה והם יחיו באושר ועושר? (ומה שהיה בין רון ללבנדר לא היה אהבה).

2 Mיכל

New member
בעיקרון יש פוטנציאל כי היא נערה

חיובית, אבל הנסיבות הקיימות כבר הורידו את הסיכויים שהקשר יצליח.

אני באמצע...../images/Emo222.gif

אני גם מבסוטית מהמצב כי הוא נראה לי בסדר גמור אבל מצד שני הייתי מתה לאיזו רומנטיקה עם הארי..

AnGeLiNa JoNsOn

New member
לדעתי...../images/Emo141.gif

אין מקום ליותר מדי רומנטיקה. שימו לב, היה את כל המחשבות של הארי בראש לפני, וכולנו חייכנו כשהוא דפק לה נשיקה אחרי המשחק ורון לא התפחלץ. ואני חושבת שזה די מספק. אחרי הכל כמה היא יכולה להתעסק כבר ברומנטיקה- כלומר, בתוך הספר זה פרט די שולי, אם היא רוצה שהארי יעבור הרפתקאות אמיתיות וקרבות כיאה לספרי הארי פוטר. לדעתי אם רולינג הייתה נכנסת לרומנטיקה חזק מדי, זה היה משנה את הסגנון של הספר. הצורה בה היא מתארת דברים היא מושלמת. כמובן שהרבה יותר חשובים ערכים כמו חברות ודאגה ונאמנות- ואתזה היא מעבירה מושלם. היא מתארת לעצמה שעם הגיל היא די מחויבת להכניס רומנטיקה, ולדעתי היא עשתה אתזה במינון המושלם. הו, רולינג גאון. נ.ב פתטי, אני יודעת, אבל שאלה- אני היחידה שעבר במחשבתה לפחות פעם אחת שהיא ממש רוצה לחיות בתוך הספר המושלם הזה?
:-

adiss

New member
לא פתטי ולא

גרביים! להפך- למי זה לא עבר במחשבתו?

רזושש

New member
לדעתי..

אם היא היתה מוסיפה עוד קצת, זה פסדר, אבל זזה מוזר שעד גיל 16 הארי לא חשב על בנות בכלל, לא הגיוני..

קקטוסץ

New member
הוא חשב, אבל

מחשבותיו לא נענו רק סביב זה. כמה מרענן לדעת שעוד אפשר לקרוא ספרים בלי-כל-הזמן-לקרוא-על-אהבה-בינו-בלינה.

2 Mיכל

New member
עד כמה שהוא אולי שולי,

נראה לי שהיחסים בין הארי לג'יני יותר מעניינים מלשמוע שוב ושוב שרון ולבנדר מתמזמזים. חצי ספר הארי חושב כמה הוא היה רוצה לצאת עם ג'יני וברגע שזה קורה אנחנו לא שומעים על זה מילה. לי זה הפריע. ולא, גם אני הייתי רוצה לחיות שם (אם הייתי קוסמת כמובן
).

sky44

New member
../images/Emo45.gifזה נכון אבל../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

אני חושבת שאיפשהו רולינג רצתה להדגיש את הגיחוך הזה של רון ולבנדר. כמה זה טפשי כמה זה לא מציאותי וכמה זה נפוץ בספרות ובמיוחד בפאנפיקים. יש לה דרכים להעביר ביקורת תוך כדי העלילה (כמו עיתונאות עם ריטה סקיטר ופוליטיקה מושחתת ומטומטמת עם פאדג' וסקרימג'ור, בתקווה שככה קוראים לו אחרי שהבנתי שהוא נראה כמו אריה זקן), והיא מעבירה ביקורת על כל הטמטום הזה כולל סרטים הוליוודים והתקשורת המערבית בכלל. והיא עשתה את זה לא רע. וחוצמיזה, רון רצה להחצין את החברות שלו עם לבנדר. הארי אוהב את ג'יני באמת, ככה שהוא לא רוצה גם לחלוק את זה עם כל העולם.

2 Mיכל

New member
זה לא עניין של לחלוק עם כל העולם

אלא לחלוק עם עצמו. גם כשהארי יצא עם צ'ו הוא לא התכוון להתמזמז איתה בראש חוצות, אבל כן שמענו על זה כי העניין העסיק אותו. אני בטוחה שגם הקשר שלו עם ג'יני היה משמעותי עבורו. זה ממש נכון מה שאמרת על רון ולבנדר אבל לדעתי הניגוד הזה היה גדול מדי. זה לא "תירוץ" לא להזכיר את ג'יני והארי כזוג.

קקטוסץ

New member
לדעתי רולינג יצאה כלה בתחום הזה.

רוב בני-הנוער (וגם המבוגרים) תופסים בבן-זוג חלק מרכזי בחייהם. הם מחפשים אחריו בכל זמן ומקום, הם נמשכים יותר לדברים שבהם מוצגת אהבה והאהבה שתופסת מבחינתם היא אהבה רומנטית של אופרות סבון ורומנים רומנטיים. רולינג מנסה להראות כאן שהעולם מכיל אהבות גדולות לא פחות. אהבת חברים, אחים, משפחה. שמתי לב שלא פעם חבר'ה (אפילו כאן) מדברים על "זוגות" בהארי פוטר ומנסים להוציא בכוח זוגות גם במקומות שאין. לדעתי זה פשוט מיותר ושולי ולא מעניין. הרבדים של הספר הרבה יותר עשירים ועמוקים מאשר ההתעסקות הזו בבני-זוג כל הזמן. היא כן כותבת על אהבה כי זה חלק טבעי וחשוב בחיינו. אך האהבה שסביבה סובב הספר היא לא אהבת בני-זוג אלא אהבת אם לבנה ואהבת אדם לאדם באופן כללי. מה גם, שספר כמו הארי פוטר לא היה מצליח אם הוא היה נשען על אהבה ספציפית בין שני אנשים ספציפיים. אנשים כבר שכחו שיש ספרים שהם לא על בני-זוג או על אהבה רומנטית. הספרות הרבה יותר מעניינת מאשר עוד סיפור אהבה.

רונישית

New member
אבל כן יש רומנטיקה! ../images/Emo122.gif

בין טונקס ללופין!
מה שהיא אמרה לו אחרי שדמבי מת..
איזה חמודה!
טוב, זה לא ממש רומנטיקה, אבל זה משהו

black robe

New member
נראלי שזה בגלל שהם עדיין../images/Emo63.gif

'צעירים' יחסית. ז"א, לא הייתי מצפה מהארי שיהיה לו קשר רומנטי הדוק בינו לבין ג'יני רק שהוא בן 16. או בינו לבין צ'ו כשהוא עוד היה בכלל בן 15! אמממ... תמיד ה'אהבה' בגילאים צעירים כאלה היא יותר של דאגה וחברות, לאו דווקא אהבה רומנטית.

למעלה