אהבה טורפת אהבה?

אני מסכים עם מגי

אהבה זוגית יש רק לאדם אחד בכל פעם, אבל אהבה כללית יש להרבה אנשים ביחד. אם באמת אוהבים אדם כי מרגישים שהוא אדם נחמד, רוצים להיות אתו ככל שיותר, וככל שנמצאים אתו יותר יותר טוב לנו. כיוון שחברות זוגית קרובה יותר מידידות, ייתכן שיאהבו אדם כך שיקוו להיות בני-זוגו אבל יסכימו גם לקשר רחוק יותר אם ירצה.

אור603

New member
אני לא מסכים עם מגי בכלל

לדעתי האישית לסיים קשר ולהתחיל ישר קשר חדש זה דבר נוראי.

האדם שנוהג כך הוא די חסר רגש (יכול לפעמים לחשוב שהוא מלא ברגש..אבל לא, הוא בלי רגש)
כשמסיימים קשר ארוך, יש תהליך מסוים שצריך לעבור.
לאחר סיום קשר נוצר פתאום חלל מאוד גדול וריקני שמקשה על הרבה אנשים והם לא יודעים פתאום מה לעשות עם עצמם.
ולרוב אנשים פחות מנוסים (גם אני עברתי את זה פעם) ינסו לחפש במהרה תחליף לזוגיות. אם זה ריבאונד, סטוצים ולהיכנס לקשר חדש ישר..

לדעתי באופן כללי וסוחף! אדם שנכנס לקשר רגשי ורציני ישר לאחר סיום של קשר ארוך טווח הוא די חסר רגש או שיש אצלו פגום מסוים שהוא לא מצליח להבחין בו
ועלול לחשוב שהוא מתנהג בצורה נורמטיבית.

נ.ב. זה גם תלוי אם אותו אדם נפגע ונכווה מהאהבה ...ועד כמה קשה היא רמת הפגיעה. כל זה מתחבר בקשר ישיר אין אם אדם יכול לפתוח את שעריו לאהבה חדשה.

Megie

New member
טוב..

החיים מוכיחים אחרת..אתה כנראה מתבסס על דברים מוחלטים ונשאר מקובע..כי לרשום דברים כל כך נוקבים בלי בסיס-זה סתם עצוב..אולי מעולמך הסובייקטיבי זה נראה נכון..אבל לתת הגדרות קיצוניות כל כך-ולהתבסס על עקרונות וחוקים-זה מראה על טיפה חוסר ניסיון וידע להבין שהחיים הם ממש לא מוחלטים.

עובדתי הייתי בקשר בו נתתי הכל ומי שהיה איתי לא העריך ופגע..שיקר וכו..ובכל זאת אהבתי אותו..נפרדתי ממנו ממנו ריקה ומתוסכלת והאדם שהכרתי אחריו מבלי לחפש או החלטה מראש-גרם לי להתמלא מחדש ואנחנו יחד כבר מספיק זמן כדי להגיד בלב שלם שאני אוהבת אותו כמו שלא ידעתי שאפשר.. הוא לא היה ריבאונד אף פעם..אם כבר-אז הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים..
והכרנו יום אח"כ ולא ראיתי שום סיבה לוותר עליו ועוד ככבוד לקודם?!לא מספיק שבקשר ויתרתי על הרבה..למה שאעשה את זה גם אחריו?!

החיים שלנו מלאים בהמון דברים לא צפויים והמון הזדמנויות-מאוד קל לפספס אותם ברגע שרואים הכל'שחור או לבן' מאחלת לך שיום אחד תצליח לראות דברים אחרת ולהיות מאושר. .
בשורה תחתונה..כל המילים שלך לא מקבלות משמעות כל עוד יש אפיל ומקרה אחד-שמוכיח את ההיפך בכל טענה שלך..ויש הרבה יותר מאחד (וסתם כדי לחזק את דבריי..אימא שלי הכירה את אבא שלי כמה ימים אחרי פרידה מגבר שהייתה מאורסת לו-וההורים שלי נשואים כבר 24 שנה טפו טפו..
)

תשובה לאור

כשאוהבים אדם, רוצים להיות אתו יותר. אם אדם נחמד ונהדר להרגשתנו, אוהבים אותו ורוצים להיטיב לו, וזה טוב. הרבה אנשים יכולים להיות נחמדים ונהדרים במידות שונות, מסיבות שונות ובאופנים שונים. לכן אין רע בלאהוב הרבה אנשים ביחד, וכולנו עושים את זה כל החיים וזקוקים לזה כיצורים חברתיים.

כן. לא רק קרה- אני נשואה לו

היה לי בן זוג במשך שנתיים, גרנו ביחד. הוא בגד בי, גיליתי, נפרדנו. יומים לאחר מכן התחלתי לצאת עם מי שהיום הוא בעלי, יומים אחר כך (4 ימים אחרי הפרידה) כבר עברתי לגור איתו (כך שבפועל העברתי את הדברים שלי ממש מהדירה עם האקס לדירה איתו, הוא עזר לי להעביר אותם אפילו...). רוב האנשים חשבו שזה מוזר, גם אנחנו חשבנו שזה קצת מוזר- אבל זה הרגיש נכון ואני כל כך שמחה שנתתי ללב ולא לשכל להחליט... כי כבר 6.5 שנים שאנחנו ביחד, נשואים, הורים לילדה מדהימה, האהבה הכי גדולה שהיתה לי בחיים.

Megie

New member
מדהים! ♥

הינה עוד הוכחה לטענות המקובעות שלך 'אור603'

אור603

New member
כל אחד בסופו של יום חי את עולמו

אני לא מרגיש שאני מפספס מגי. אני אדם די בוגר שעבר כבר המון בחיים והתנסה די הרבה,
אני אדם גם מאוד ליברלי למרות שיש כאלו שיספידו. מאוד פתוח לקדמה ולקבלת האחר

טענה מקובעת? - אפילו לא קרוב למציאות.
במקרה הזה אני די בטוח בדעתי כי אני מבין את מורכבותו של הרגש.
הנפש היא עדינה והרגשות הרבה פעמים עולות על המחשבה וההיגיון.

גם אם יש מקרים שקרו בצורה כזאת - כל הכבוד ואני שמח בשביל האנשים שזה קרה להם.
אבל מבחינתי כן יש וצריך להיות בכל מחיר קו אדום מכיוון שאני בחיים לא הייתי מסוגל להתעלם מכאב של פרידה
ולעשות מהפך מטורף בתוך ימים או אפילו שבועות וישר להכיר מישהי חדשה.
זה תהליך שלוקח זמן, לפעמים גם חודשים.

כן, זה קשה. זה באמת קשה. אבל אדם צריך לחוות את הבאסה, לחוות את החושך כדי באמת להעריך את האור

אלו החיים מבחינתי.
מן הסתם תמיד יהיו יוצאים מן הכלל. מאחל לכל אלו בהצלחה עפ"י מקרה זה.

marioForever

New member
אם רק היית כותב את זה אחרת

אז זה היה אחד המשפטים הגדולים...
אבל היית צריך לכתוב אחרת.. משהו כמו
בלי שבן אדם יחווה את החושך הוא לא ידע להעריך את האור...
או משהו כזה

אבל באמת משפט גדול .

אני חושב גם שאתה ומגי מתכוונים ל2 דברים שונים.

אתה מבחינתך חושב שמגי לא מסכימה איתך,
אבל אני חושב>שמגי חושבת>שאתה חושב שזה בלתי אפשרי נקודה.

והאמת היא שאתה חושב שזה אפשרי אחרי תהליך פנימי של כמה חודשים.

אבל משפט ענק אמרת ! :)

Megie

New member
ממש לא מסכימה

יכול להיות שאדם חווה את החושך כבר בתוך הזוגיות ולכן עזב אותה..לא רואה סיבה לעינוי בכוח. .חוץ מזה, יכול להיות שאדם חווה הרבה חושך בקשרים אחרים..כמו במקרה שלי אחרי קשר של 4 שנים אחריו הייתי לבד הרבה זמן..בכאב מטורף..

הנקודה היא..שאי אפשר לכלול הכל תחת כותרת אחת..ואדם לא צריך לחיות בעוני כדי להעריך כסף-מספיק שהוא יעבוד בשבילו..

ערך לדברים יכול להגיע גם מבלי שתחווה את הדברים בצד הקשה.. יש אנשים שיקבלו מתנות בכל יום ועדיין יתרגשו ויערכו בכל פעם מחדש-ויש שיעשו בשבילם והם תמיד יצפו ליותר..

sani48

New member
הבעיה שלך

שאתה לוקח אותך כודגמא ועושה הכללה,וקשה לך להבין שלא כל הפרידות מיסתיימות באותה צורה,יש כאלה שבשבילם הפרידה היא סוג של הקלה אחרי תקופה ארוכה של תסכול,ואז אם פתאום נופל עלהם מלאך משמיים(לא ביוזמתם בכלל)ו,הם רואים מישהו כל כך מרשים,כל כך נחמד,כל כך מסקרן,אין שום סיבה שהם לא יתנו לו היזדמנות,וכל עוד הכוונות שלהם אמיתיות,אז הם לא פוגעים באף אחד,לסיכום,אמרתה מישפט חכם - אדם צריך לחוות את הבאסה, לחוות את החושך כדי באמת להעריך את האור,לכן אתה אמור להבין שמי שהיה לו הרבה זמן חושך במערכת יחסים שלו,ופתאום הוא מגלה את האור,זה תיהיה טעות מבחינתו לא ללכת לשם,כל טוב

אור603

New member
מסתבר שאצל כל אחד זה אינדיבידואלי

לא תמיד יש קואליציה והסכמה בין הצדדים.

אני לגמרי לא מסכים עם דבריה של מגי ודבריך סאני.
אבל שוב..אני זה אני

Megie

New member
מקובל

אולי תצטרך לחוות זוגיות בה תתן את כולך ותרגיש מתוסכל ומיואש ותחווה שקרים וסבל..עד שרק תרצה לברוח..אני רוצה לראות אותך מוותר על מישהי שתכיר בהזדמנות בסמוך..ויהיה בה הכל-ובכל זאת תוותר על זה כי מבחינתך הולכים עם הראש בקיר.

הדבר הכי יפה שאוכל להגיד בהקשר-תקרא פה:)

למזלי אוכל להוסיף שאם הייתי פועלת כמוך..הייתי מפספסת את הגבר שלצידי היום..בחיים לא גרמו לי להיות כל כך מאושרת. .יש בו הכל מהכל..וכל מה שחיפשתי. .וזאת המתנה הכי גדולה שהחיים העניקו לי..ואני אעריך את זה כל החיים שלי.

marioForever

New member
מגי...

אני כמה ימים מתלבט בשאלה אם לענות או לא, כי זה נושא מאוד רגיש..
במיוחד אצלי,
הייתה לי חברה הרבה זמן, שנים... ואז יום אחד נפרדנו.
כל אחד האשים את השני, אז זה לא רלוונטי מי אשם, כי שנינו היינו קצט אשמים..
בערך חודשיים אחרי שנפרדנו, (אולי פחוט ..) היא מצאה בחור חדש, שהיא איתו כבר שנה. אז כן, בהתחלה מאוד הייתי עצוב, ומאוד בדיכאון ורציתי רק ליצור איתה קשר, בפלאפונים, בפייסבוק, בג'י מייל בכל דרך אפשרית שיכולתי לחשוב עליה, והיא סיננה אותי ולא ענתה לי בעצם לשום דרך. את מבינה אני אישית מבחינתי רציתי לדבר כל דבר, לעשות איזה שהוא CLOSER, או אולי אפילו לחזור לדבר להכיר מהתחלה... אבל שוב כמו שאמרתי היא שנה שלמה לא ענתה לי בשום דרך אפשרית.
אם זה מרגיז ?
"טיפה..."
למה אמרתי את כל הסיפור המייגע הזה ?
תראי, אני מאמין ולא מאמין בגורל, מצד אחד אני לא חושב שמה שאמור לקרות קורה, ושאין לנו שום דרך לשנות את זה. אבל מצד שני אני מאמין כמו מורפיוס, בזה שאם משהו כבר קרה, אז הוא קרה בדרך היחידה שהוא היה יכול לקרות ולא היה יכול לקרות בשום דרך אחרת.. די מנגד אחד את השני נכון ? ..
הייתי מסביר את זה יותר לעומק, אבל באמת שאני יקצר (אם תרצי אני יסביר לעומק בתגובה או משהו..)
אממ, הכרתי את מיכלי..(שסוף סוף התחילה לכתוב גם בפורום !!:) )
אממ, היא משחקת איתי בפלייסטישן.. (טוב נו.. מנסה)
היא רואה איתי סרטים במחשב
היא שרה איתי שירים ביו טיוב.
אבל הכי הכי חשבו, היא מדברת איתי
על הכל,
תמיד,
אם משהו מפריע לה, אם משהו לא מפריע לה,
על הכל תמיד מדברת ולעולם לא שומרת דברים בשקט, וגם אני אותו הדבר.
זה עזר לנו לפתור הרבה בעיות שאחרת היו גורמים לנו להיפרד.
אם להגיד שאוהבים את האדם החדש יותר ?
תראי, השאלה היא ממה בנוייה אהבה,
האם זה רגש, שמשלב בתוכו, התלהבות, וכמיהה, ורצון להיות ביחד, והתרגשות, ולהט, אז כמובן, שהתרגשות, להט והתלהבות אפשרי להרגיש רק לבן אדם שאת איתו ולא לבן אדם שאת לא איתו.
אבל, כן אני חושב..
שאפשר בסופו של היום לאהוב בן אדם מקסים ומדהים שהוא כל העולם שלנו.
גם אחרי קשר רציני.
אני חושב שצריכה לעבוד תקופת המתנה של כמה חודשים, או משהו כדי לתת כבוד של געגועים וזה לחבר הקודם, אחרת לא היה לכם כבוד אליו מלכתחילה, אבל כן, זה אפשרי להתאהב שוב.

קרו לי הרבה בעיות בחיים, איבדתי 2 אנשים הכי קרובים אלי בעולם הזה, איבדתי מקומות עבודה, עתיד, באמת שאני לא רוצה להכנס למה קרה, ואני לא מחפש רחמים,פשוט משהו אחד אם משהו אחד למדתי מהחיים שלי,
זה .. משפט שקראתי פעם בספר, והוא כל כך נכון,
LIFE ALLWAYS FINDS A WAY
וזה נכון, החיים תמיד מוצאים דרך , דרך חדשה, דרך לחיות מחדש, דרך לפרוח שוב, לא משנה כמה פעמים החיים מורידים אותנו.

אממ, האמת יש לי עוד כל כך הרבה להגיד, אבל זה תגובה ממש ארוכה אז נסיים אותה פה.

מצטער שגם אני לא הייתי יותר מדי פה בזמן האחרון,
תמשיכי לכתוב, אם את והמלאח שלי, לא תיהיו פה זה יהיה מקום הרבה יותר עצוב ...

marioForever

New member
הבהרה !

אם זה לא היה ברור :)
מגי אני מת עליך, תמיד.
מלאח שלי .. אתה תמיד תיהיה המלאח שלי :)
ומיכלי אני אוהב אוהב אוהב אותך... יותר מהכל !!! :)

זה רק למקרה שזה לא הובן מהפוסט הקודם ... רציתי להבהיר..

sani48

New member
רגע רגע,זה לא עדיין לא ברור כל כ ך

זה שאתה מת על מגי,זה ברור,אבל מי זה המלאך שלך?(תיזהר לא לענות תשובה נכונה חח),ומיכלי זו חברה שלך?(יבוגד)היא איתנו פה בפורום?מה הכינוי שלה שנעשה לה קבלת פנים ראויה
(למרות שאני קצת כועס עליה שהיא חטפה לי אותך חח),ועכשיו ברצינות,אני שמח מאוד שמצאתם אחד את השני,היא ברת מזל כי אתה באמת בחור זהב,ואני בטוח שגם היא מותק של בן אדם,שיהיה לכם המון בהצלחה ביחד,ביי גבר

sani48

New member
כן,למה אתה מיתפלא?חח

מסקרן אותי לדעת מי ברת המזל

marioForever

New member
פשוט חשבתי שזה היה ברור

כאילו PEACHFOREVER...
חשבתי שזה ברור שבמשחק של MARIO הוא מציל את הנסיכה PEACH...

למעלה