אהבה טורפת אהבה?

Megie

New member
אהבה טורפת אהבה?

ערב טוב יקיריי!
|
מה שלומכם?
איך התקופה האחרונה עוברת?
לחוץ כאן נורא..תסלחו לי שאני לא נמצאת כאן יותר ממה שמתאפשר כרגע

טוב.. אז חשבתי להעלות דיון לגבי נושא שעלה בעקבות אירועים שקראו לאחרונה...

האם לדעתכם, אפשר להתאהב באמת-מכל עומק הלב, באדם חדש שהכרתם (כמובן שתדעו לפרש את זה כעבור תקופה מסוימת) מיד לאחר סיום קשר של שנים עם אדם שהרגשתם שאתם אוהבים והחלטתם להוציא מחייכם בגלל דפוס שלא הייתם מוכנים לקבל (ולא בגלל חוסר רגש כלפיו)?
ואם נלך יותר לעובדות ואתם מרגישים שעובדתית אתם אוהבים את האדם שהגיע אחרי האהבה הקודמת ועברה תקופה והאהבה והזאת רק התעצמה-ומעבר לכך, אתם מרגישים שיש לכם איתו הכל.. מה בעצם זה יכול להעיד על עוצמת הרגש בזוגיות הקודמת? האמת אפשר לקרוא לרגש שהיה שם-'אהבה' אם בכזאת קלות הלב פתח את שעריו ונתן מקום לאהבה מטורפת להכנס...איך זה הגיוני?
אני לא מדברת עם געגועים-כמובן שהם לא נעלמו לגמרי, אני מדברת על אהבה ממשית לאדם החדש-מול כלום כלפיי הזוגיות הישנה.. איך הייתם מפרשים את היכולת שלנו לנתח רגש?

ואתם...קרה לכם פעם? שסיימתם קשר וממש בסמוך-הכרתם את הדבר שלא האמנתם שייכנס לחייכם?
תספרו

sani48

New member
היי מגי היקרה

מה מצב?
,כמובן שזה אפשרי,הדפוס של אותו בן אדם שהבחורה לא היתה מוכנה לקבל,גרם לזה שמשהו היה חסר בקשר,משהו
שגרם לבחורה להיסוסים במשך הרבה זמן,אז למרות שהיה לה רגש חזק אליו,היא לא היתה שלמה עם עצמה וחלק מתוכה כבר לא באמת היה שם,לכן שהגיע שלב הפרידה,זה לא היה משהו מפתיע,זה היה משהו שהיא היתה מוכנה אליו נפשית(למרות כל הקושי),וברגע שהיא הכירה בחור חדש(סוג של גורל)שניראה לה בחור כל כך מרשים,היא אמרה לעצמה שהיא לא יכולה לוותר על היזדמנות שכזו,ומהר מאוד היא הבינה שהבחור הזה יכול לתת לה כל כך הרבה דברים שהיא לא קיבלה מהבחור הקודם,ושיש בנהם הרבה יותר התאמה,כמובן שעם הזמן זה רק היתחזק והיתחזק,ומקווה שזה ישאר ככה לעוד הרבה זמן
,ביי מלכת הפורום,מקדיש לך שיר
-
http://www.youtube.com/watch?v=xDeMgEFeVkI

Megie

New member
אתה פשוט מדהים!

תודה ושוב תודה
..שולחת לך את אהבתי לתאילנד הרחוקה..

כמובן שקשה לך להיות אובייקטיבי ולא לקשר את הדיון אלי-במיוחד אחרי שהיית מעורב לאורך כל הדרך-כל כך מודה לך על כך!! אז בהקשר אלי..תיארת במדויק..

לגבי הדיון..דווקא הייתי מנתקת את המקרה שלי, באמת שזה לא הפתיע אותי שהצלחתי להרגיש, מעבר לזה שהרגש לאקס התחיל לרדת הרבה לפני-והיו יותר מדי סיבות, מצד שני היו גם דברים שראיתי בהתחלה והתעקשתי להישען עליהם, גם הקושי לעזוב הכל-עשה את שלו(עבודה, דירה, נוחות, חתולים..אפילו חיי השגרה שהתרגלתי לראות והקיבעון לראות משהו בכל מחיר)..ומעבר לבחור הקודם-הבחור שהכרתי באמת מדהים ואני באמת מאמינה שזכיתי ואי אפשר שלא להתאהב בגבר בו מכל בחינה.

ומעבר לזה, מסקרן אותי לשמוע על מקרים דומים והמסקנות מהם אצל אחרים..

שיהיה לך יום סופר-מדהים

sani48

New member
תודה נשמה יפה

שולח לך את אהבתי בחזרה
,לגבי מה שרשמת,אז שיערתי שניכנסת לכל מיני מחשבות לגבי מה שקרה לך,ולכן רשמתי תשובה שבעצם מדברת עליך(רק שהישדלתי לא לציין שמדובר עליךך
),אבל גם בלי קשר למיקרה שלך,אני חושב שרב האנשים שזה קרה להם,כבר הרבה לפני הפרידה הרגישו שמשהו היה חסר שם,ופשוט המשיכו להישאר בקשר מכל מיני סיבות,ואז שמגיע רגע הפרידה,ותוך תקופה קצרה התמזל מזלם(אני מאמין שזה יותר גורל מאשר מזל)והם הכירו מישהו חדש שמושך אותם מכל הבחינות,וממלא להם את כל החוסר הזה שהיה להם תקופה ארוכה,אז אין סיבה שהם לא יתאהבו בו/בה,נחכה לראות אם יש בפורום עוד אנשים שזה קרה להם,שיהיה לך גם יום מדהים עם כמה שפחות עומס חח

Megie

New member

איזה עולם זה היה אם היו יותר אנשים כמוך...

אני גאה שאתה חלק מהפורום הזה!!!

אני פחות בכיוון של גורל..יותר בכיוון של לייצר את המחר, לא חושבת שאנחנו משחקים תפקידים שנכתבו מראש

בכל מקרה..אין כמוך!
מצרפת תמונה קולאז' שאילתרתי היום-שלי עם החבר

sani48

New member
וואו,איזה מקסימים אתם ניראים ביחד

הבחור שלך ניראה בחור זהב,ואני שמח שאת בידיים טובות
,לגבי מה שאמרת שאת פחות בכוון של גורל אלה יותר בכוון של ליצר את המחר,אז במיקרה שלך את באמת רק צריכה לבחור,כי אם יופי כמו שלך את לא תקבלי הרבה סירובים
,אני אישית מאמין שיש יותר מדי צירופי מיקרים בשביל שהם יהיו סתם צירופי מיקרים
תודה על המילים החמות,זכיתי להרבה מחמאות ממך היום

Megie

New member
ומה אני אגיד?!

אתה ראוי לכל מילה!
תודה רבה

ורק כי אני חייבת לשתף...
היום חזרתי הביתה וקיבלתי שוק..
הגבר המושלם הזה-עבד מ5 בבוקר עד 10, נסע אלי-אירגן עם המשפחה שלי את ההגעה, סידר את החדר שלי שהיה נראה כמו אחרי מלחמה כי אין לי שנייה להתארגן ולסדר אותו.. שם סדין לבן על המיטה, פיזר עלי כותרת של ורדים, כתב לי ברכה מדהימה..
סידר את הכל בצורה מדהימה ורומנטית ונסע ללימודים...אני הגעתי הביתה וברגע שפתחתי את הדלת הייתי בהלם, לא האמנתי שבלחץ של המבחנים כשאין זמן לנשום-הוא עשה כזה דבר בלי שום סיבה...זה היה מטורף.
ויותר מזה-אחרי הלימודים במרחק כשעה ממני-הוא נסע עד אלי רק כדי לנשק אותי-וממני נסע חזרה הביתה..
אני פשוט לא מצליחה לקלוט שזה באמת קורה לי..
וחשבתי לשתף

sani48

New member
וואו

ואני תמיד חשבתי שאבירים על סוס לבן זה סתם פנטזיה
,במיקרה שלך באמת מצאת לך אביר אמיתי,איזה משקיען,ואיזה רומנטיקן,מקווה שהוא ישאר ככה לנצח
,תודה על השיתוף,כיף לקרוא על מיקרים כאלה רומנטים,במיוחד שזה קורה לך שאת בחורה כל כך טובה,ובאמת מגיע לך את הטוב ביותר,מאחל לכם עוד המון שנים של אושר ביחד

Megie

New member
תודה ענקית! ♥

אין ספק שזכיתי בנסיך אמיתי..לראשונה אני מרגישה מהצד השני-איך זה מרגיש כשמפנקים אותך סתם בלי סיבה..תמיד עשיתי את זה ולא חיפשתי שיעשו לי..וואו..זאת הרגשה מדהימה! אולי זה אפילו עוצמתי יותר כשזה הגיע ממנו..
אני מעריכה אותך בטירוף!תודה לך על כל המילים המדהימות..ריגשת אותי. .

שיהיה לך בוקר מדהים ויום מושלם!!!

The Heretic

New member
לא אבל אמרת משהו

לקראת הסוף, שאם הצלחתם לאהוב את האדם החדש אז זה מטיל ספק קל באהבה לבן אדם הקודם-
התחברתי מאד.
באיזשהו מקום אני אישית מרגישה שלא אוכל לאהוב מישהו אחר, וחלק מזה זה גם בגלל מ שאמרת. שאני מרגישה שזה ממעיט באהבתי אל האדם הקודם.

מצד אחד, אני בן אדם די קשה ואני "לא מוכנה" עקרונית לוותר על האהבה שלי בגלל סיבות רציונליות.
מצד שני, זה החובה לעשות כדי שתהיה לך הזדמנות להיות.. שוב מאושר? וכן, אני נדפקת.
מצד שלישי, אני מאמינה שאני יותר מאושרת מלאהוב מישהו ספציפי מרחוק מאשר לחפש מישהו אחר שיהיה מקרוב...
(העקשנות הורגת לפעמים)

גישה בעייתית.

צריך להיות מאד גמיש ברגש ובמחשבה בשביל להתאהב בבן אדם חדש, או לפחות לשחרר ולהתחיל לחפש.
ואולי באמת, כל המ שאמרתי עד עכשיו זה בקשר לחיפוש ולהתרגלות ל"רעיון" הזה של מישהו אחר.

אבל, אני מאמינה שאפשר לאהוב עוד בן אדם גם אם עדיין יש לך רגשות לקודם.
אנחנו לא אוהבים רק בן אדם בחיים, אמא, אבא, סבתא,סבא, אחים, חברים... זה לא מוגבל למספר אנשים.

Megie

New member
היי

בגדול, האהבה הרומנטית שונה מאהבה לקרובים..על אותו משקל-את לא יכולה לאהוב באופן רומנטי כמה אנשים במקביל..אבל בהחלט מסכימה שאנחנו מסוגלים לאהוב יותר מפעם אחת.

לדעתי אין קשר לעקשנות..זה יותר סוג של תלות ופחד להשאר בלי-וכתוצאה, סובלים עם..

במקרה הספציפי שלי..ידיד שלי הכיר לי את הבחור יום אחרי הפרידה מהקודם..בכלל לא למטרה רומנטית..אבל זה היה בלתי נמנע..אני יודעת ללא ספק-שאם לא היינו מכירים, לא הייתי מחפשת הזדמנויות להכיר..פשוט הייתי לוקחת זמן לבד אחרי ביחד של שנתיים..אבל כמו שאמרתי וכמו שסאני אמר-כשמכירים את האדם שעושה לנו משהו בלתי רגיל-לא מוותרים על זה.

תודה על התייחסותך

The Heretic

New member
...

אני לא מסכימה. לפי דעתי אפשר לאהוב יותר מבן אדם אחד במקביל, ומשיכה היא בסיס לכל רצון לקשר עם מישהו.
(אפשר גם רק להמשך אבל לרצות זוגיות עם מישהו בלי להמשך אליו? מניחה שיש אבל..)

צודקת בקשר לשינוי הגדרה שנתת. פחד כלשהו.

נחמד לי לשמוע על זוגות שהכירו במקרה, קוסם לי.

גם אני לא מסכימה :)

אני מאמינה שאפשר לאהוב כמה אנשים במקביל במיוחד בשלב שבו אהבה אחת מתפתחת והאחרת הולכת ודועכת

Megie

New member
אז זהו..

התאהבות זה משהו אחד..אהבה זה אחר..בשלבים שהאהבה דועכת את מתאהבת במישהו חדש..את אוהבת אותו באמת-ברגע שעוברת תקופה ואת מכירה אותו ומקבלת בו ואותו ואוהבת באמת..
צריך להפריד בין אהבה עמוקה לרגש של הדלקות/התאהבות שאז אפשר להרגיש..ושוב-לא אמרתי שאי אפשר להרגיש..אמרתי שאי אפשר לאהוב אהבה רומנטית(עם כל העוצמה שבה) שני אנשים במקביל..כי זה קצת סוטר את העובדה שבאהבה אמיתית-הרגש טוטלי לאדם אחד מבלי שאפשר בכלל לדמיין או לחשוב על מישהו אחר

אני לא מסכים בכלל

כיצורים חברתיים אוהבים הרבה אנשים ביחד כל החיים, בדרכים שונות ובעוצמות שונות, כל אחד בגלל אופיו ומידת ההתאמה. זה שאוהבים אדם מסוים לא אמור למנוע מאתנו לאהוב מאד אדם אחר.

למעלה