"אהבה ברשת" - ספר חדש

קא זו או

New member
הקישור הזה מוכיח בפעם המליון

ואחת איזה יצורים אגוצנטריים אנחנו, מרוכזים בעצמנו, ואפילו כשאנחנו כותבים מכתב "סליחה" אנחנו עסוקים ב"להיות מרגשים את עצמנו" במיוחד. סליחה על התגובה הקצת עצבנית שלי, המכתב ההוא, שרק אותו קראתי, הוא אחד הביטויים המבחילים והנלוזים ביותר לאוננות רגשית, לנרקסיזם מהסוג הנורא ביותר. פיכס מסכן שי שגם זכה לעצות ממנה ואולי גם קרא את המכתב האכזר הזה שלה.

כולה ילדה בת 16

(או כך לפחות היא טוענת), מה קרה לך, אתה?
לפי הכרטיס שלה - זו ההודעה היחידה שלה בפורומים בתפוז. אז יכול להיות שהיא באמת ילדה בת 16, והמכתב מספר על משהו שבאמת קרה. ואם כן - אז "מותר" לה בגיל 16 להתרגש מעצמה ומכמה שהיא רגישה וענוגה... וגם יכול להיות שהכל "ספרותי", והיא לא בת 16 אפילו. אז זה סתם קטע, שהיה אמור להיות רגיש ומרגש, ובמקום זה - הוא נדוש ומשמים. אני רוצה להבין מה עצבן אותך במכתב הזה: ה"ספרותיות" שלו, שנועדה ללחוץ לנו על בלוטת הדמעות, אבל לוחצת על בלוטת המיאוס? זה שהכותבת מרוכזת בעצמה? ההתחזות שלה?

קא זו או

New member
אבל כתבתי מה עצבן אותי

אגב בכרטיס שלי לא תמצאי שום הודעה שלי, מה זה אומר?

כן, כתבת,

שהיא מרוכזת בעצמה. אבל גם כתבת שמסכן השי הזה, כאילו פסלת את הקטע של ההתחזות, וזה לא הסתדר לי עם דברים קודמים, שדיברנו עליהם, על כך שהאחריות באינטרנט היא של הקורא, שצריך לקחת בחשבון שהתחזות היא חלק מהמשחק הזה. בכרטיס שלך לא כתוב כלום - זה אומר שלא רצית שיידעו למצוא אותך בפורומים השונים, בהם אתה כותב. זה שונה מכרטיס שכן יש בו פירוט הודעות אחרונות, ומופיעה אך ורק הודעה אחת. תחושת הבטן שלי היא, שזו מישהי שקיבלה עבודה בחיבור, לכבוד הימים הנוראים, לחבר איזה מכתב סליחה למישהו, וכל כך הייתה מרוצה מעצמה (אולי קיבלה גם הרבה מחמאות) - שהחליטה לפרסם את זה בפורום ההוא.

קא זו או

New member
תמיד ידעתי שאת יותר "מתוקה" ממני

לגבי "שי" זו היתה פליטת קולמוס, קליד אני חושב. כל כך עצבן אותי המכתב המגעיל והאונניסטי שקראתי שמראש ריחמתי על המקבל.

coaxcable

New member
נכון לגבי: ההפתחות והמיניות

רוצה לקנות את הספר :) נשמע מעניין

"מה זה בעצם ממשי"

אחלה שאלה. הדבר המעניין ביותר, לטעמי, בראיון הזה, היא השאלה הזאת. "בן-זאב מסביר שכדי שדבר מסוים ייהפך לממשי צריך להיות לו קיום פיסי, אבל גם צריכה להיות בו חיות. זו הסיבה שבעטיה אנשים נוטים להתייפח בסרטים אבל ברוב המקרים מדלגים בחוסר רגש על פני ידיעה בעיתון, שמדווחת על מותם ברעב של אלפי ילדים באפריקה. 'מה שקורה באינטרנט הוא שהדמיון אינטראקטיווי, וזה הרבה יותר חזק מכל אמנות שבה הדמיון פאסיווי', אומר בן-זאב, 'אני חלק מההתרחשות של המאורעות והאדם שאני מתכתב אתו הוא אדם ממשי, בשר ודם. זה נכון שאותו אדם יכול להיות שונה ממה שהוא מתאר לי, אבל כמו בהצגה אני נכנס לתוכן, ולא מסתכל עליו כמו על שחקן' ". מה זה ה- "ממשי" הזה באינטרנט? ביחסים הבינאישיים שנרקמים (ונשארים רק ברשת)? בסקס? ברגשות? מה זה שונה מכל פנטזיה אחרת? ולא, אני לא חושבת שהאינטראקטיביות עושה את ההבדל. אני יכולה להבין שיש כימיה בין אנשים ברשת. אבל כדי שמשהו יהיה ממשי - צריך להיות לו קיום פיזי, לא?

קא זו או

New member
בסוף נצטרך לקרוא את הספר, בגללך

הוא נתן דוגמה: בסרט בוכים ומידיעה בעיתון לא. ממשי = משפיע ישירות על הרגשות, גם אם הוא וירטואלי ולא אמיתי לגמרי. יש משחק עם המושג ממשי ועם המושג קיום פיזי. לדעתי זה סוג של המשגה קאנטיאנית עם ניחוח פוסטמודרניסטי משהו, לפי הדוגמה שהוא נתן.

למעלה