"אהבה ברשת" - ספר חדש

"אהבה ברשת" - ספר חדש

"בתולה 19 עזב/ה את החדר" - מאת: נעה ידלין, סופשבוע-מעריב, 03.10.04 http://www.nrg.co.il/online/10/ART/791/452.html "אבל לא נורא, יש עוד המון דגים ברשת. ורובם שנונים ואינטליגנטים ומצחיקים (או לפחות ככה הם מתארים את עצמם). פרופ' אהרון בן-זאב, מחבר הספר 'אהבה ברשת', פגש את כולם". ראיון עם פרופ' אהרון בן-זאב, מחבר הספר "אהבה ברשת - האינטרנט: המרחב הרומנטי החדש" (הוצאת זמורה-ביתן),‬ שעוסק באהבה ובסקס באינטרנט. פרופ' אהרון בן-זאב הוא נשיא אוניברסיטת חיפה ועוסק בחקר הרגשות, תחום אליו הגיע מפילוסופיה. בספרו הנוכחי הוא כותב על הגבר האידיאלי החדש, שכבר לא צריך להיות גבוה, בלונדיני ובעל עיניים כחולות, אלא " פיקח שיודע להדפיס ביד אחת מהר", עתיר דמיון ויצירתיות, וכשרוני במשחק מילולי מקדים. "מישהי כתבה, למשל, שהיא לא יכולה לעשות סקס באינטרנט עם מישהו טיפש. זה ברור. אם מישהו, למשל, פתאום כותב בשגיאת כתיב באמצע הרגע הכי מרגש, הכל יורד פתאום. זה בדיוק כמו שתהיי במיטה עם מישהו, ופתאום הוא מתחיל לדבר שטויות". פרופסור בן-זאב כותב על כך ש"יותר קל להתאהב באינטרנט ויותר קל שתהיה משיכה מינית באינטרנט",‬ "האנונימיות מאפשרת חשיפה עצמית הרבה יותר גדולה, וזה נותן תחושה חזקה של קרבה ושל ממשות שחיוניות להתעוררות של רגשות חזקים". לדבריו, השקרים באינטרנט הם על פרטים חיצוניים, "אבל הפרטים העמוקים יותר, כמו מה אתה חושב ומרגיש, הם אמיתיים. ותוך כדי הרומן, אגב, מתוודים מהר מאוד גם על השקרים החיצוניים". הגברים נעשים דברנים יותר וחושפניים יותר, כדי למצוא חן בעיניי הנשים, והנשים הופכות ליותר נועזות ויותר מדברות בחופשיות על מין. לדעתו, של פרופסור בן-זאב, בעוד כמה עשרות בודדות של שנים - מערכות היחסים, בין גברים לנשים, תהיינה גמישות יותר מכפי שהן קיימות כיום, ולא תהייה מחויבות לבלעדיות מינית בנישואין, וכל זה - כיוון "שהיום הנוער והאנשים בכלל יותר ויותר מכירים, באמצעות האינטרנט, את האפשרות להיות עם כמה בני זוג בעת ובעונה אחת".

articulate

New member
כדי שיהיה לו מה לעשות

בזמן שהבחורה עסוקה בלהתאהב ביציר דמיונה

../images/Emo6.gif

אז גם באינטרנט הבנים נותנים רגש כדי לקבל סקס, והבנות נותנות סקס כדי לקבל רגש?

קא זו או

New member
מה בנות נותנות סקס כדי לקבל רגש?

אני לתומי סברתי שהן נותנות סקס כי הן רוצות לקבל סקס, במקרה הסביר וההגיוני של כלכלת סקס בריאה ולא קפיטליסטית. כמובן שלא ענית על שאלת היד האחת של הפרופסור.

אני רואה,

שאתה לא אומר כלום על זה שבנים נותנים רגש כדי לקבל סקס, ולא סובר לתומך שהם נותנים רגש כדי לקבל רגש... ועל שאלתך - ארטי כבר ענתה בחינניות רבה.

קא זו או

New member
זה חלק ב' שהיה תלוי בתשובתך

מה? בנים נותנים רגש כדי לקבל סקס? ואני חשבתי שבנים נותנים רגש על מנת לקבל רגש, כמקובל בכלכלת רגשות סבירה, הגיונית ובריאה.
רק עכשיו, כשקראתי בפעם השניה הבנתי. תגידי, בנות לא מקלידות רק ביד אחת, כדי שלא יהיה להן משעמם בזמן שהבחור מתמזג עם יצור דמיונו בידו הפנויה?

articulate

New member
בנות מקלידות ביד אחת

כי הן עסוקות בלנסות לדמיין איך תראה הטבעת על היד השנייה.

OriIdan

New member
אני מנסה לדמיין את התמונה

הבת עם יד למעלה מסתכלת על האצבע ששם תיהיה הטבעת... ואז לא רק שהיא מקלידה מהר ביד אחת אלא גם עיוור לחלוטין, אפילו לא רואה את המסך...

חמעפה

New member
שכחתם כבר את מה שהעכבר הכתום

כתב פה בקשר לסקס באינטרנט שקורה במוח ורק במוח מין דרגה מאד גבוהה של אקסטזה מוחית זה מאד הרשים אותי אבל אז היו פה בפורום אנשים אחרים אז הייתי שמחה אם העכבר הכתום היה נכנס ומעדכן את זה מחדש ומסביר

וואי התקלת אותי

וגםת מהתאורים האמורים לא ממש נראה לי שמדובר על אותו "סקס" אבל שיהיה. לא זוכר מה שאמרתי אז, אבל אני זוכר למה התכוונתי. אני מניח שתארתי את התהליך הארוך של cyber roleplay דמיינו לכם קריאה של ספר (מתח, רומנטי, אימה. מה שעושה לכם את זה) שבו אתם בו זמנית אחד הגיבורים וגם אחד היוצרים. בקיצור, כשכבר מגיעים לשיא (אם הפרטנר לא בורח באמצע, הרשת לא נופלת, החברים לא מחליטים לקפוץ לביקור פתע) מדובר בשיא! פיצוץ למוח. אבל אם להתייחס לנושא המקורי, יש משהו בזוגיות וירטואלית שאין ביחסים "אמיתיים". אני חושב שביחסים וירטואליים אנחנו פשוט מעיזים יותר. מושג ההופעה החיצונית מוחלף במושג של רהיטות ויכולת כתיבה. מצד שני אני מרגיש שהתופעה של "רפי תרגש אותי" מעצימה ביחסים הוירטואליים. הצורך להיות מוחצן ולהרשים בשורות הראשונות עושה עוול גדול מאוד לעומק ולהערכה של הדברים הפשוטים והקטנים בחיים וזה מעציב. אני למשל ממעט לדבר עם גברים מתחת לגיל 25, כי לרוב "צר עולמם כעולם נמלה". לגבי הנשים מסתבר שהגיל הנפוץ של נשים בחדרי ROLEPLAY הוא 19. אלו שמתחת ל 19 אומרות שהן בנות 19 כדי שלא להבריח מי שלא רוצה לדבר עם קטינות ואלו שמעל 19 מורידות בגיל כדי להראות אטרקטיביות יותר. אבל האמת היא שנשים בסביבות 35-55 הן הכי כייפיות והכי כיף לדבר איתן. הבעיה היא שאין הרבה כאלו
בנושא של ריבוי בני זוג, אני לא יודע, כנראה שאני מאוד מיושן. אבל לפחות אצלי זה לא קרה. כנראה בגלל שלמדתי על בשרי שצריך להפריד בין העולם האמיתי לוירטואלי. עכבר

קצת על הספר, כפי שכתב המו"ל:

"אהבה ברשת" http://www.bakbook.co.il/bookstore/bookstore.asp?category=75&id=129334 אני רוצה להתעכב על הציטוט מ- "Sydney Morning Herald": "הספר אהבה ברשת חוקר כיצד מחשבים שינו את הדרך שבה אנו מתאהבים ואת מחשבותינו על נאמנות ומין. זהו חומר מרתק. המחבר מציג באופן משכנע את הפוטנציאל של יחסים ברשת, ומדוע יותר ויותר אנשים יגלשו ברשת כדי לפלרטט, לשחק ולחפש אהבה, ואז לקבל אהבה". המחשבים שינו הדרך בה אנו מתאהבים? את המחשבות שלנו על נאמנות ומין? - בראיון במעריב, אמר פרופ' בן-זאב, שעדיין רוב האנשים (2/3 אם אני זוכרת נכון) רואים ברומן ווירטואלי בגידה לכל דבר.

קא זו או

New member
מה אני אגיד לך, מה

הפנטזיה המתאפשרת ברשת בעקבות פיענוח של סמלים מילוליים בלבד הולכת ונפוגה עת המצלמה הוכנסה לשימוש. במלים אחרות, פרופ' בן-זאב מפגר, לפחות עפ"י המו"ל אחרי התפתחויות הטכנולוגיה. אני גם חושב, שגבר/ת שאינם חדשים ברשת בשלב מסויים מבינים שאין ממש קשר בין הפנטזיה לבין המציאות. תגידי, כבר סיפרתי לך שאני לא הולך יותר למפגשי פורום על מנת לשמר את הפנטזיה? אין סיכוי שאקרא ספר זה או ארכוש אותו.

e-magine

New member
קישור שנראה לי מתאים

ראיתי אותו כרגע בעמוד הראשי של
.

השירשור הזה מוכיח

את מה שאמר הפרופסור בראיון: שאנשים משקרים לגבי הפרטים החיצוניים, אבל כנים ברגשות שהם חושפים. ועל התגובות הצדקניות להודעה ההיא - אני מעדיפה לא להגיד כלום... אגב, אני, בניגוד לפרופסור, לא בטוחה לגבי כנות הרגשות. כלומר, אני לא פוסלת את זה באופן גורף, ובטוח יש גם דברים אמיתיים, אבל, נראה לי, שגם "חשיפת הרגשות" יכולה להיות סוג של משחק. גם משחק מודע - כלומר, מישהו (או מישהי) שמשקר ומבלף ביודעין, כדי לקבל כל מיני תוצרי לוואי (צומי, הערכה, תלות בו, ועוד); אבל גם משחק לא מודע, מעין רצון ו/או צורך להתנסות בביטוי של רגשות בסביבה לא מאיימת, ועם רגשות לא ממש אמיתיים. מעין תירגול רגשי-נפשי "על יבש".

למעלה