אדם וחווה

shkool

New member
אדם וחווה

למה אדם אכל מעץ הדעת? ואם תגידו לי שזה בגלל שחווה שיכנעה אותו אז: א)למה אדם התפתה להצעתה? ב)למה חווה אכלה מעץ הדעת? ואם תגידו לי שזה בגלל הנחש אז: א)למה חווה התפתתה להצעת הנחש? ב)למה הנחש פיתה את חווה לאכול מעץ הדעת? shkool

preacher

New member
ולמה הזאב אכל את סבתא?

זאת אגדה, מה אתה מחפש הגיון באגדה? המטרה של הסיפור הוא להסביר למה העולם אכזרי אם אלוהים יצר אותו בשביל בני האדם.

shkool

New member
רגע אחד...

אתה רוצה להגיד לי שהיהדות גם כן מאמינה שזוהי אגדה???

preacher

New member
לא,

אני אומר שלשאול שאלה מציאותית על סיפור כזה הוא רעיון שטותי. מה בן אדם מאמין כבר יוכל להגיד לך? אדם שוכנע ע"י חווה וזהו זה. זה מה כתוב בתנ"ך. מקסימום הוא יצטט לך כמה ממדרשי חז"ל בנושא. תכף תשאל איך הנחש דיבר, ואז תתחיל לשאול איפה בעולם נמצא גן עדן, מה הם שרידי הדינוזאורים, ובסוף מי יודע עוד תגלה שהכל שטויות...

shkool

New member
לשאלה שלי יש פואנטה

ואתה תראה אותה כאשר יענו לי על השאלה(מישהו דתי)... shkool

CHOFA

New member
אדם אכל מעץ הדעת

בס"ד כיוון שהוא ראה שחווה אכלה מהעץ ולא מתה כפי שאלוקים אמר. חווה אכלה מהעץ היות שלאחר שהיא נגעה בעץ ולא מתה(כפי שבטעות היא הבינה את האיסור) היא ראתה שהפרי נראה טוב למאכל ובנוסף הנחש אמר לה לפני כן שהעץ לא רק שאינו ממית(כמו שנאמר לה) אלא הוא נותן דעת. בקשר לנחש ולמה לו לעשות את זה יש מדרש:מסתבר שבאותם ימים הלך הנחש על 2 רגליים(כי אחרת מה העונש ב"על גחונך תלך"?)והוא חשק בחווה ,מטרתו היתה לגרום לאדם למות ע"מ שהוא יוכל להיות עם חווה(אם כי אני לא בטוחה שזה כל הסיפור,נראה לי שפספסתי משהו...) ועכשיו שיש תשובות-מה הפואנטה??

shkool

New member
לפני הפואנטה כמה שאלות...

למה חווה האמינה דווקא לנחש ולא לציווי האלוהי? למה הנחש חשק בחווה? ומאיפה הידע הזה? shkool

אם אגלה לך שאדם וחווה הם מבשר..

ודם זה יעזור לך להבין? המדרשים דנו בזה מכל כיוון אפשרי, מה יש לך לחדש או לסתור? אנא שתף אותנו... ** אל תבקש ממני להביא דוגמאות מהמדרשים, מפני שלא למדתי אותם, רק שמעתי דרשות.

shkool

New member
יש לי הרבה לסתור...

אבל קודם כל אני רוצה לקבל תשובות לשאלות שלי... ומאיפה אלו שכתבו את אותם מדרשים יודעים? ואני עדיין מחכה לתשובות... shkool

אז אתה בקטע של חידון בהמשכים?..

נו.. טוב.. אמתין לקרוא את שורת המחץ. כפי שאתה רואה הרבה אני לא יכול לעזור לך וגם אחרים.

לא, בסך הכל אמרתי שהישועה לא..

תבוא ממני. תשובות לא חסר. לכל שאלה יש תשובה, לפעמים צריך למצוא את האדם הנכון.. וזה לא אני.

uuuaaa

New member
- - - -

ובכן אדם הראשון ראה בכל דבר בטבע את יד ה´. לא כמו בימינו שאנשים הולכים לעבוד ומרוויחים בדיוק את הסכום שנקבע שהם יקבלו, ורק בגלל העונש הם צריכים לעבוד (כדי להסתיר את הנס). לאדם הראשון היו מלאכים שהכינו לו אוכל והכל. הוא חי בגן-עדן. אם הוא היה מחכה עם החטא עוד מס´ שעות, היתה נכנסת השבת לנצח. מכיוון שתפקיד האדם היה לקדש את שם ה´ בעולם, האדם רצה לקדש את שם ה´ לא מתוך פינוקים ותנאים קלים, הוא רצה לקדש את שם ה´ בעולם דווקא מתוך חושך. לכן הוא אכל מהעץ כדי שיצר הרע יכנס לתוך גופו פנימה, ואז תהיה לו בחירה בין הטוב לרע כאשר כל אחד מושך לכיוונו. לכן גם אנחנו, שכולנו הרכבנו את נשמת אדם הראשון, צריכים לתקן את חטא אדם הראשון דווקא מתוך שנקדש את שם ה´ בחושך, כשקשה להאמין בה´ וקשה לשמור מצוות. (מבוסס על הרב דסלר)

shkool

New member
! ! ! !

א)מאיפה לרב דסלר ידוע שזה מה שקרה? ב)נגיד ואכן זה מה שקרה, מאיפה לאדם שהוא לא ימות אם יאכל מעץ הדעת? הרי ה´ אמר בפרוש "מות תומת", למה הוא לקח את הסיכון? ג)ה´ "הראה" לאדם שהוא לא רוצה שהוא יאכל מעץ הדעת, אתה אומר, כי אדם עשה זאת מתוך אהבתו הרבה לה´, ה´ אסר על משהו ואדם עשה את המעשה בכל זאת - אני לא רואה פה שום אהבה או כיבוד ה´... shkool

taro

New member
אני לא מבין מה מטרתך

האדם אכל מעץ הדעת כמו שהאדם עבד את עגל הזהב, כמו שהוא שלח את אוריה החיתי למותו כדי לשכב עם אשתו, כמו שהוא רצח אדם כדי לרשת את כרמו, וכו´ וכו´. הוא עשה את זה כי הוא אדם, ויש לו חולשות. כל זאת כמובן, אפשרות. אינני יכול לדעת מה עבר בראשו של אדם, כמו שאינינ יכול לדעת מה עבר בראשו של נפוליאון. כל ניתוח טקסטואלי - בין אם היסטורי ובין אם ספרותי (כמו "החטא ועונשו", כפי שהזכיר זאת אנגסט) - הינו אפשרות בלבד. אני עדיין לא מבין לאן את חותר.

shkool

New member
מיד תבין...

"לאדם יש חולשות", בעקבות ה"חולשות" שלו אדם היתפתה ואכל מעץ הדעת הלא כן? אלוהים ברא את האדם עם חולשות וידע כי חולשות אלה יגרמו לו לא לעמוד בפיתוי ולאכול מעץ הדעת - אז למה אלוהים ברא את אדם עם חולשות אלה??? ומילא ברא אותו עם חולשות, למה להעניש אותו על חולשותיו?? shkool

taro

New member
לאלוהים מותר הכל

כפי שאמר כאן כבר מישהו, מותר לו לרצוח, לגנוב ולנסוע בשבת, והוא יכול להרע גם לצדיקים כמו איוב. אני יכול לשער, אם כי זו השערה, שכן אינני יכול לנתח את אלוהים. אלוהים ברא את האדם עם חולשות, שכן הוא רצה שלאדם תהיה בחירה. אם הוא היה רוצה התנהגות קבועה וברורה, הוא היה בורא אותו כמו את החיות, או כמו את המלאכים.

shkool

New member
לאדם אין בחירה

אדם "בחר" לאכול מעץ הדעת בגלל "חולשותיו", לא היה לו בחירה מכיוון שאלוהים ברא אותו עם תכונות אופי קבועים מראש המכלילים בתוכם "חולשות", אדם בחר לאכול מעץ הדעת על פי שיקולים שעשה(כמו כל בן אדם הניצב לפני בחירה), השיקולים שעשה הם תוצאה של דפוס חשיבה שהם תוצאה של תכונות האופי שלו, מכיוון שאלוהים ברא אותו עם תכונות אופי ספציפיים אזי הבחירה החופשית שלו היא סך הכל אשלייה והכל נקבע על פי תכונות האופי שלו אשר הגיעו אליו הישר מאלוהים. מכאן נובע שאלוהים ברא את אדם בידיעה שיחטא, ועוד הוא מעניש אותו על זה! shkool

taro

New member
לא מדוייק

כפי שאמרתי - אם אלוהים היה רוצה שהאדם ינהג בדרך זו או אחרת, הוא היה בורא אותו כמלאך (אם היה רוצה שיהיה טוב) או כחיה (אם היה רוצה שיהיה רע). הוא נתן לו בחירה, כלומר, יש לו חולשות להבדיל ממלאך, ויש לו יכולת בחירה בטוב להבדיל מחיה. כל אדם אחראי לבחירה שלו. אדם וחווה בחרו את שלהם, ונענשו על כך. גם החוק המדיני מאפשר לבני אדם לבחור בין הטוב לרע, כמו למשל שחרור של עבריינים, או אי מעצרם של אנשים בעלי דעות כהניסטיות. הם יכולים להענש רק על המעשה, הגם שהחוק לא הפריע להם לבצעו.

למעלה