תשמע
הגעתי קצת מאוחר לדיון, אבל קראתי אותו. ה´ ברא את האדם עם בחירה. זהו הבסיס העיקרי לאמונתנו בשכר ועונש. בלי בחירה, היינו סתם רובוטים והעונש או השכר שהיינו מקבלים כלל לא היו הוגנים. לי כבן-אדם יש בחירה האם לשתות מים או קולה. אמנם יכול להיות שאני מעדיף לשתות אחד מהם, אך לא יצא ברק מהשמיים אם אני אבחר במשהו שאני לא אוהב. אנו כבני-אדם מסוגלים להתגבר על התאוות שלנו, ולכן יש בחירה. אם לא היינו מסוגלים להתגבר על התאוות וההעדפות - לא היתה בחירה. גם לך יש בחירה האם לרצוח מישהו שאתה ממש שונא, ואתה בוחר שלא לעשות זאת, כי אתה מפחד כנראה מזה שישימו אותך בבית-סוהר. אפשר להגיד שזה בערך אותו דבר אצל הדת. אם לא, מה ההבדל ??? אתה מפחד מכלא, אני מפחד מגיהנום ומכלא ביחד, אבל לשנינו יש בחירה. כן, אפילו לך. בקשר למה שאמרת בסוף. התנ"ך הופץ בעולם בלמעלה מ-4 מיליארד עותקים, כמעט בכל שפה קיימת. גם שפות אינדיאניות, וגם שפות אפריקאיות, לכן הסיכוי ממש גבוה שגם אם היית אפריקאי משבט נידח - היית נתקל בתנ"ך. בנוסף לכך, ה´ לא סתם זורק נשמות לכל מיני מקומות נדחים בעולם. יש בכל מעשה שלו מחשבה עמוקה וחכמה אינסופית. כל אחד נולד במקום שנתפר עבורו אישית, (תלוי גם אולי בגלגול הקודם שלו, ובמעשיו שם) וכל האופציות, וכל האפשרויות שיבחר בהם, והנסיונות שיעמדו בפניו בחייו, כבר מתוכננות מראש. לכן, גם אם היית אפריקאי, ה´ היה מתכנן זאת שהיית שומע על האמת והיית בוחר האם להאמין בה או לא. אמנם קשה לצאת מהמסגרת שכל המשפחה שלך וההורים שלך מאמינים בה, אך צריך לזכור - - כגודל הקושי שבבחירה כך גודל השכר שבצידו, ועוד משהו - מהשמיים לא מעמידים אנשים בנסיון שהם לא יכולים לעמוד בהם. ועוד משהו שראיתי שכתוב באיזה ספר - לכל אדם יש (לפחות) הארה אחת גדולה מהשמיים, כלומר הוא מועמד ממש מול האמת, ויש לו הזדמנות לבחור האם להאמין בה או לא. (כמובן שתמיד יש כאלה, אבל הארות גדולות אין הרבה).