אדם וחווה

shkool

New member
ושוב, לאדם אין בחירה חופשית

שאלה לי אליך: כאשר יש לך אפשרות לבחור בין (סתם דוגמא) לשתות קולה לבין לשתות מיים, ונגיד ובחרת במיים, על פי מה בחרת דווקא לשתות מיים ולא קולה? shkool

taro

New member
לאדם יש בחירה חופשית

אם לאדם אין בחירה חופשית, אזי מערכת המשפט לא מסוגלת לתפקד. מערכת המשפט לא מנסה לברר רק אם הנאשם בצע את הפשע או לא, אלא גם מה הניע אותו, מה הייתה מידת השליטה העצמית שלו בעצמו, וכו´. אני יכול לשתות מים ממליון סיבות, כשם שאני יכול לרצוח ממליון סיבות. אם את טוענת שלאלוהים אין זכות להעניש מישהו על בחירה לא נכונה, לחברה האנושית וודאי שאין.

shkool

New member
קודם כל אני בן

אני ילך איתך בדרך שונה.... אתה מסכים איתי שלכל תוצאה יש סיבה?(עזוב כרגע את אלוהים שהוא בעיינך סיבת הסיבות, אני מדבר בפאן האנושי) shkool

taro

New member
הבנתי לאן אתה חותר

אבל אני לא מקבל את הטיעון. האדם יכול היה לבחור בין אונס לבין לתת לנערה ללכת לדרכה. אם אתה טוען שהוא אנס אותה כי לא הייתה לו ברירה, מתוקף היותו מי שהוא, ולכן אלוהים לא יכול להעניש אותו, אזי החוק המדיני בוודאי לא יכול.

shkool

New member
אתה פשוט לא מוכן לקבל את האמת

"אדם יכול לבחור בין אונס לבין לתת לנערה ללכת לדרכה" - אם הוא יאנוס אותה - אז יש לכך סיבה! והסיבה היא חשיבה מעוותת של אותו אדם - שלכך גם כן יש סיבה - לכל תוצאה סיבה! גם לחוק המדיני יש סיבה, כנראה שבני האדם הבינו(שגם לכך יש סיבה) שעדיף לצמצם פשעים למינימום מסיבות של הישרדות(שגם לכך יש סיבה) וכו´... לכל דבר יש סיבה, לא ייתכן מצב שלא. shkool

taro

New member
אולי מדובר בנפש מעוותת

אבל עדיין הוא בחר. למה את חושבת שהחרדים לא מקיימים יחסי מין? זה הרי כיף, מחקרים מראים שזה בריא. אין לך סיבה אחת, אחת, מלבד אמונתם וחינוכם, שלא לעשות זאת. כל אדם יכול להתגבר על יצרו. אם לא, אני מאמין שאלוהים פותר אותו מעונש, ובמיוחד מערכת המשפט, שמכירה בטיעון "אי שפיות". אם הסיבה הייתה חמדנות, גרגרנות, תאווה, זעם, או כל חטא אחר שנוסח לדוגמא הנוצרית של שבעת החטאים, אזי על האדם היה להתגבר על היצר הזה. אם אלוהים מעניש אותו, כנראה שהוא יכול היה להתגבר ולבחור אחרת. גם החוק המדיני נוהג כך, אגב.

taro

New member
חס וחלילה

עשיתי מה שנקרא טעות לעולם חוזרת, תקנתי את עצמי והתנצלתי. אל תשייך לי טון ציני. אם הייתי רוצה להיות ציני, המגדר שלך היה אחד הדבר האחרונים שהייתי מתעכב עליו.

shkool

New member
הסיפור שלא נגמר

שוב, לכל תוצאה/דבר יש סיבה. החרדים לא מקיימים יחסי מין? אתה אמרת בעצמך! "אמונתם וחינוכם, שלא לעשות זאת". - הם חונכו להאמין באלוהים או שהסיבות לאמונתם בו אחרות אבל עדיין הסיבות קיימות! בן אדם לא שפוי - יש סיבה לאי שפיותו, בין אם גנים דפוקים, או חינוך גרוע או טראומת ילדות וכו´.. אבל אם תחקור לעומק תגלה שלכל תוצאה יש סיבה! shkool

taro

New member
אבל מה הרעיון שמאחורי זה?

שלאלוהים אין זכות להעניש מישהו שפעל בדרך בה הוא ברא אותו? שוב, אם מדובר באדם משוגע, אזי ראשית שוטה הכפר פטור ממצוות (או לפחות מרובן), ובשמיים אני מאמין שיתחשבו בו. אם מדובר במשהו ששיקול הדעת של אותו אדם יכול לשנות, אזי הוא היה צריך להפעיל אותו. חיות פועלות בכיוון אחד, לאדם יש תודעה. אלא אם כן אתה חושב שהאדם הוא כמו בהמה.

taro

New member
אם תשאלי מדען או אתאיסט

סביר להניח שיענה לך שבגלל הגנים שלו. אבל את שואלת אדם דתי. בתור אחד שגדל בבית חילוני לכל דבר, שהיה שותף למרצ ולחד"ש בדעותיו, אני יכול להגיד ששום דבר, חוץ ממני עצמי, לא השפיע עלי לבחור באלוהים. אני בחרתי באלוהים בסופו של דבר, אחרי שמצאתי אותו כאופציה המוסרית והחוויתית ביותר עבורי. כל אחד יכול לשמור שבת וכל אחד יכול שלא לרצוח. החוקים הדתיים בנויים כך שכל אחד יכול לעמוד בהם, ואם הוא לא, דוגמאת שוטה הכפר, הוא פטור מהן (ואני מאמין שגם בשמיים). אם אדם בכל זאת בחר להתהולל, לזנות אחרי אלוהים אחרים, להתאכזר לרעיו, לגנוב, לרצוח, לאנוס, לנאוף, לשקר וכו´, אזי הוא נענש על כך שלא שלט ביצר הרע. שוב - יצר הרע ניתן לריסון. אם לא, הוא שוטה הכפר.

shkool

New member
ושוב, אני בן...

תגיד,אנשים שדתם היא הנצרות או סוג של דת אחרת מגיעים לגהנום? אם לא, אז מה קורה להם אחרי מותם? (תענה על השאלה בלי להניח מה הפואנטה של השאלה, פשוט תענה עלייה!)

taro

New member
עד כמה שאני מאמין

הם לא מגיעים לגהנום. מן הסתם לגויים יש שבע מצוות בני נוח, והנוצרים מקיימים אותן (בהנחה שהם מקיימים אותן). אני גם לא מאמין בגהנום או גן עדן כמקומות ממשיים, אלא כמקומות מטאפורים, קרי, שכר ועונש לאחר המוות. אני מאמין שאם גוי קיים את שבע המצוות, הוא מקבל את השכר המובטח לו.

shkool

New member
אני מדבר על דתות שמאמינות באלילים

(אם עוד יש כאלה), 7 מצוות נוח לא חלים רק על הנוצרים? או שמה הם חלים גם על המוסלמים ושאר הדתות..?

taro

New member
7 מצוות בני נוח חלות עם כל הגויים

אם הוא עובד אלילים, אזי הוא עובר על המצווה הראשונה. אם הוא לא עובד אלילים - בין אם הוא אתאיסט ובין אם הוא מונותאיסט - אזי הוא פטור מעונש.

shkool

New member
האם יש בעולמנו דתות שמאמינות

באלילים? וחוץ מזה, נגיד אני נולדתי לאיזה שבט אפריקאי מנותק מהחברה החיצונית שבחיים לא שמע על היהדות ובטח שלא על 7 מצוות נוח, למה אני צריך להענש על אי הידיעה? חונכתי בשבט אפריקאי להאמין באלים/אל שלהם ולא סופר לי על שום דבר על היהדות/7 מצוות נוח, במה אני אשם??? shkool

taro

New member
אני מניח שיש

אם נולדת בשבט אפריקאי ולא שמעת על כך דבר, אני מאמין שבשמיים יתחשבו בכך. מבחינה הלכתית אומנם הגוי חייב במצווה הזו, אבל אין זה אומר שהאדם יענש. שוב, כל הרעיון הוא בחירה.

shkool

New member
שאלתי רב

והוא אכן אמר לי שאלו המאמינים באלילים מקומם בגהנום, וכמו כן הנוצרים הקתולים המאמינים במשולש הקודש גם כן מגיעים לגהנום... מה אני אשם בכך שחונכתי להיות בדת X ולנהוג לפי דת X וכל חיי סבבו סביב דת X ואני מאמין באלוהי דת X בגלל שחונכתי להאמין בו??? shkool

למעלה