אגרסיביות

• פותח הנושא RN27
  • פורסם בתאריך

אוראיין

New member
אני אצליח להסתדר

אני לא למתדי קרב מגע ואני גם לא יודע מה זה קרב מגע אני אצליח להסתדר אם אני לא יודע קרב מגע אבל זה יהיה נחמד מאוד עם אפשר יהיה לחוות אומנויות לחימה אחרות ומה מידת היעילות שלהן

fa jing

New member
אגרסיביות לסוגיה.

תראו אני נוטה עם הגישה של יובל ( נחמקין). ומתריע גם על העניין שבהגדרות. לפי מה שצחי אומר על האגרסיביות שבמכה זה פשוט ל"פוצץ" את היריב. אם בכך עסקינן אז...הייתי ממליץ לחסוך בכל הדם, יזע ודמעות שאנו משקיעים באומנויות לחימה ופשוט להסתובב עם אקדחים, התוצאה הכי אגרסיבית עפ"י השקפה זו. מצד שני אם אנו מדברים על אגרסיביות כפי שיש בכוחות הבטחון ולצערי יצא לי לעשות כמה קורסים מעין אלו, המטרה היא פשוט שונה, הלימוד הוא על דגש של אגרסיביות יותר בקטע של: להשיג את המטרה... להיות ממוקד ויהי מה... ז"א שאם יש אדם שעומד מולך עם אקדח ויורה לכיוונך במטרה להוריד אותך, אתה עדיין תמשיך לרוץ אליו ועליו( אם יש באפשרותך)ובשום פנים ואופן לא לתפוס מחסה, זהו מנגנון של אוטומט ועליו מתאמנים בכוחות הבטחון...אימונים מסוג זה טובים לכוחות הבטחון ולא לאומני לחימה. יהיה זה טיפשי על לוחם מכל אומנות לחימה להמשיך ולהתקדם בקו האש של יריבו, מה גם שיפספס את מטרת האימון שלנו. השאיפה שלנו זה להגיע למצב הנקרא " וו-ווי" עליו אתם יכולים לקרוא במאמרים שבאתר וו שומצורף לנק בקצרה זהו מצב שאני נוטה להבינו כ"טוהר נפשי" מצב של חוסר מחשבה מיותרת מחשב שבו התודעה רק עובדת והגוף מגיב ללא מחשבת תחילה. זהו אינו מצב של חוסר שליטה על הגוף אלא ההפך הוא הנכון זהו המצב העילאי של השליטה בגוף. יש גם במצב זה עניין של נינוחות ורוגע למרות כל אותו התוהו ובוהו שיש במצב של קרב אמיתי. הגעה לרמה זו דורשת הרבה הרבה הרבה......ועוד הרבה אימונים ושנים של אימון יומיומי. זהו מצב שכל אחד יכול להגיע אך רק מתי מעט מגיעים בגלל ההקרבה הגדולה שצריך לצורך הגעה למצב זה. אך...אל חשש עם כל אימון שאנו עושים ( בעוד וגישתו נכונה ) אנו מתקרבים למצב זה. מצב זה גם מונע מאיתנו לערב רגשות בקרב מה שקורה לנו לעיתים קרובות. מצב זה רחוק מהאגרסיביות המדוברת לעיל אך מניב הרבה יותר פירות. חוץ מזה למה להיות אגרסיבי ולמה להתאמן על כך...הייתי ממליץ יותר להתאמן על שליטה ואיפוק. "הכובש אחרים הוא חזק ,אך הכובש את עצמו הוא כל יכול"

נכון מאוד!

אבל התהליך ההתחלתי בכל מצב שונה, עקב המצב בו שורה המתמודד. עם המצב הביולוגי שלו באותם רגעים , מצב הפסכולוגי שלו באותם הרגעים,ועוד אלמנטים נעלמים מיכולתנו החושית המוגבלת,שאותה צריך לחדד כדי להגיע לתוצאה המיוכלת,ונכון מאוד זה תהליך ארוך שלוקח לפעמים שנות חיים. ישראל טונג´י סליחה לא מבקשים עושים

RN27

New member
בקשר לאגרסיביות

פתחתי את הדיון בנושא האגרסיביות כיוון שאני חושב הרבה על היכולת שלי ליישם את הידע שלי בקארטה במצבי הגנה עצמית. יש הבדל גדול בין קרב אימון לבין קרב אמיתי ואני לא בטוח שהאימונים שלי מכוונים לספק לי את היכולת המנטאלית להיות "קילר" ברחוב. אני מסכים עם כל מי שטען כי שליטה וקור רוח יעילים יותר אבל לדעתי ומנסיוני (מהשירות הצבאי) במצבי קרב הדברים מתרחשים מהר מאוד וכאן לדעתי ניכנסות האגרסיביות והנחישות (או רוח הלחימה) .אני חושב גם שיש הבדל בעיניין זה בין אדם רגיל (כמוני) שלומד אומנות לחימה אבל היא לא מרכז חייו (עבודה, משפחה ,אתם יודעים...) לבין מי שמקדיש את חייו לאומנות הלחימה. אין ספק שאחרי שנות אימון רבות ההתייחסות לקרב תהיה שונה. גמר חתימה טובה.

Yin

New member
יצר ההרג טבוע בנו...

אגרסיביות היא בעצם killing instinct, יצר ההרג הטבוע בנו והוא זה שיוצר את התחרותיות. אגרסיביות היא, גם, הנכונות לעשות את כל מה שצריך ללכת עד הסוף. פיתוח אגרסיביות אינו טריטוריה שמורה לאומנויות לחימה או ספורט, יש אנשי מכירות ארגסיביים, יש מנהלי פרויקטים אגרסיביים, פוליטיקאים, מטפלים (נשים וגברים כאחד) ועוד. החינוך באומנויות לחימה יכול להיות כזה שמלמד להשתמש ביצר ההרג, בחיה שנמצאת בכל אחד מאיתנו, במקרים הדורשים זאת. זה אינו סותר את הרכות שבטאי צ´י (ממנה אני בא) או אייקידו. אחד העקרונות בטאואיזם נקרא ווּ-וי (Wu-Wei), עשייה ללא עשייה. או עשייה תוך התמקדות בהווה, ללא הסתכלות לאחור ולא לעתיד. כלומר - ניתן להרוג מתוך הגנה עצמית (ללא שום רגש) ולחזור לשגרת היום. עדי

שוב על אגרסיביות

פעם מטרת אומנויות הלחימה הראשונית היתה להגן על עצמיך ולהרוג. היום זוהי במה אינטלקטואלית ופילוסופית לאנשים מסוימים. אתם צריכים להבין שכאשר מדובר בלחימה, גם ע"י אומנויות רכות שהן רעות בטכניקות שלהן, אין מקום ליפי נפש. חלק מכם מדבר על לחימה כאשר אין לו בכלל נגיעה בכך. כל עוד לא נלחמתם מול אדם שיש לו מטרה ברורה להשאר עומד כאשר אתם שוכבים על הרצפה ללא יכולת לקום אז לא תוכלו לדעת אילו כלים פנימיים וחיצוניים צריכים לשם התמודדו. לגבי השליטה . אומרים הסינים כי יש לאדם שני מוחות - המוח הריגשי והמוח השיכלי. האדם אשר מצליח ההתגבר על הראשון הוא האדם הפועל ביעילות ובתבונה. ועוד דבר. האגרסיביות הינה סוג של אסטרטגיה ולא של רגש. אני מציע באמת לאלו הכנים עם עצמם שיתמודדו מול אדם שהוא גם מיומן וגם אגרסיבי. כל התאוריות ישברו לכם. הבטחה. בעיניין אומנויות הלחימה הרכות. 90% מאלו העוסקים בהם עושים זאת למטרות בריאות ולא כאומנות לחימה, לכן אין להם עיניין בלחימה. בהיסטורית אומנויות הלחימה אומנים של אומניות רכות בדקו עצמם השקם וערב בנוגע ללחימתם. והיתגאו לעשות זאת.

למעלה