אגרופים מצחיקים?

fa jing

New member
../images/Emo45.gif "לגלות" את אמריקה

תחילה אומר שאני מסכים עם ההשקפה אותה הציג אוהד. לא ברור לי (אם כי גם אני חוטא בזה לפעמים) מדוע יש ניסיונות (לא הכי מוצלחים) תמיד להציג את הדברים כ"אצלנו זה הכי טוב" מאשר הגישה הפשוטה והמנומסת יותר של "אצלנו עושים את זה שונה" (וגם זה לא בטוח). ולהתייחסות לעניין האגרוף- בשיטות הסיניות נהוג לחלק את סוגי המכות בצורה גסה ל-2 : 1. מכות מסוג "שרשרת וכדור ברזל". 2. מכות מסוג "אייל ניגוח". הצורה הראשונה היא יותר למה שידידנו "סיסטמתי" תיאר בהודעתו, הגפה המכה משוחררת מאוד בעוד וקצה הגפה (האגרוף במקרה שלנו) משמש ככ"דור הברזל בקצה השרשרת. זו מכה מהסוג ה"משוחרר יותר" (המרכאות הן בגלל הסמנטיות של המושג בשיטות שונות). הצורה השניה היא בה כל הגוף עומד מאחורי הגפה המכה בדומה לטכניקות "אייל הניגוח" בתקופות הקדומות ששימש לפריצת חומות ודלתות ערים נצורות. כאן יש שימוש בגוף כיחידה אחת להעברת אפקט המכה, לעומת האפשרות הראשונה בה הגוף מפורק ועובד בצורת גל מחוליה לחוליה בשרשרת. יש צורות כח נוספות ורבות- אבל אלו הן שני העיקריות. חנן

drayfus

New member
hey sys

the same way a tahi chi fist is.only one prob if u forget to close your fist at the end of the attack. welll.... i leave it to your imaginition. sorry for the poor english

ETZ301

New member
הכנעת קרב במכה אחת-נפוץ מאד

שלום לך המון קרבות אגרוף מוכנעים במכה אחת ומדויקת. מכה חזקה ומדויקת לסנטר. מכה טובה לרכה. מכה מדויקת ונכונה לצלעות (או הכבד לכליות). ד"א לא צריך לחפש הרבה בחודש האחרון ביורוספורט חוזרים על המון קרבות שלK1. מראים קרב בו פאם פרמוק שולח לישון יריב בעזרת מכה בודדה (ויחידה מצידו בקרב!!!) לישון שנת ישרים. אתה מאד צודק במה שכתבת. אולי רק לטובת באי הפורום נצייין עוד שני דברים שחשובים במכת אגרוף ולא קשורים לכח: 1. המרחק- ליצירת מכה אפקטיבית יש ליישר את היד בזמן המכה ולכן חשוב דווקא לתפוס מרחק מהיריב. 2.את המכה יש להטיל לא עם כל האגרוף אלה רק עם שתי העצמות הקדמיות.

nadybl

New member
ב- K1 העורך בחר

את הקרבות הסקסיים שבהם מכה עם מזל פגעה באחד בלי מזל. ברור שאם אתה פאם פרמוק זה עוזר אבל רובנו פה מעולם לא נגיע לשם. כך שאולי עדיף לצפות למספר סיבובים...

IshMaElf

New member
היום בdesert combat 2 בב"ש היו

שני נוקאאוטים ממכת אגרוף אחת לסנטר ועוד בנוסף בקרב אחר היה נוקדאון, בחיי הסנטר של הבנאדם כימעט עף והקול של המכה הידהד במרתף.

IshMaElf

New member
שני קרבות מתוך חמש קרבות שמותר

היה בהם לתת מכות לפנים, ואלו היו שני קרבות שבהם היריבים החליטו לעמוד ולהחליף מהלומות ולא שאחד מנסה להוריד את השני לקרקע. אין מה לעשות, אם לא קיבלת אף פעם מכה טובה לסנטר אתה לא תדע כמה קל זה ללכת לישון.

ETZ301

New member
ואני שוב פעם חוזר ואומר לך:

אני יודע בדיוק לאיזה קרבות אתה מתכוון. ובשניהם 1. הקרב ביו בוריס שואל והבחורצ'יק מנהריה- מה שהכניע את בוריס זו הייתה סדרה של מכות לפנים ולא מכה בודדת. אחרי סדרה של מכות בוריס נהדף לחבלים וכבר על החבלים ירד לנוקאוט. 2.הקרב אחרון- הלוחם מכרמיאל קיבל סדרת בעיטות אכזרית כש שכב על הקרקע. כש הוא קם על הרגליים כבר היה גמור. והעמידה הזאת עם ידיים חצי מורמות פשוט הזמינה את היריב לגמור אותו. על תשווה לי את המקרים ההאלה עם קרבות איגרוף בהם בשניות האחרונות מזהים פתח למכת "כבד" רצינית והקרב נגמר בנוקאוט.

IshMaElf

New member
הנוקדאון שלידר דפק, והנוקאאוט של

חליפקס, אלו היו דוגמאות טובות למכה אחת שניכנסה כמו שצריך לסנטר וגמרה או כימעט גמרה את היריב, צריך פאקינג להיזהר ממכות כאלו. בקרב של יגאל נגד שואל היתה מכה יפה לסנטר שניכנסה והיממה את שואל, שאר המכות היו יותר בשביל ליגמור אותו בעודו נס לחבלים מסוחרר (כולל flying knee לא רעה) .

Tonjin

New member
נפוץ מאד..??

אני מניח שזה תלוי באיך אתה מגדיר "הכרעת קרב במכה אחת".. מבחינה מסויימת כל הקרבות שהסתיימו בנוק-אאוט באגרוף (ואם אני לא טועה דווקא מדובר במיעוט, לא ברוב מוחלט) אכן "הסתיימו במכה אחת" אבל מה קרה לכל עשרות או מאות המכות שבדרך לנוק-אאוט הזה? לאן הן נעלמו? אפילו באגרוף שמחפש את הנוק-אאוט אין מי שבונה על אגרוף-אחד שישכיב את היריב כאסטרטגיה בסיסית ואין מי שמתאמן על אגרוף בודד אלא על קומבינציות של אגרופים שהאחרון בהם מיועד "להכנס". להזכירך אין "קומבינצייה" של אגרוף אחד כמו שאין קומבינצייה של סושי אחד, צריך כמה כאלה. לא ראיתי את הקרב של פאם-פרמוק, אבל גם אם מדובר במכה האחת והיחידה שהוא שלח בכל הקרב (מה שקצת קשה לי אישית להאמין) הרי שמדובר בהרבה מזל - 99.99% מהקרבות לא מסתיימים כך.

Tonjin

New member
אז מה, נפוץ זה משהו שלא קורה הרבה?

וישמעלף,זו בדיוק הנקודה: לומר שקרב אגרוף מסתיים או מוכרע במכה אחת זה קצת כמו לומר שניתן לכרות עץ גדול במכת גרזן אחת.. ברור שהמכה האחרונה הפילה אותו אבל זה קצת לא הגיוני להתעלם מכל אלו שבאו לפניה (ולצורך העניין זה בכלל לא חשוב אם מדובר במכות שהחלישו פיזית את היריב או שסללו את הדרך ויצרו מצב לאגרוף אחד מדוייק במקום ובתזמון הנכון)

IshMaElf

New member
../images/Emo6.gif זה ברור -

אף אחד לא אמר שיש קרבות שהם המיתאגרף עולה לזירה ונותן איזה one inch punch ליריב ומסיים את זה, הכוונה היתה שאגרוף מדוייק ומפתיע ללסת או לכבד יכול להכריע קרבות וגם מכריע הרבה פעמים קרבות, אבל זה תמיד בא אחרי הכנה של היריב, ובהכנה זה לא דווקא פיצוצים שהוא כבר קיבל אלא זה יכול לבוא בהרבה דרכים, כאגרוף קאונטר בנסיגה או להרגיל את היריב שאתה נותן לו לגוף ואז לעלות אגרוף אחד למעלה שהוא לא מוכן לזה.

למעלה