אגרופים מצחיקים?

סיסטמתי

New member
אגרופים מצחיקים?

מכת אגרוף היא לכאורה הטכניקה הפשוטה ביותר וכנראה גם הפופולרית ביותר בלחימה ללא כלי נשק. אדם לא צריך לעשות מעבר לכיווץ כף ידו בשביל להפוך זרוע תמימה לאלה. לפני שהגעתי ללמוד סיסטמה הייתי בטוח שאני יכול להרוג אדם במכה אגרוף. הנסיון שהיה לי באגרוף נבע בעיקר מנסיונות מוצלחים למחצה בילדותי לצמצם את מספרם של עשרות אחי הסינים הצעירים. לא שלא השתדלתי, אבל הם היו מהירים מדי, צווחנים מדי, והיה להם קהל משפחתי אוהד. בגיל יותר מאוחר, נהגתי לחבוט בשק אגרוף שהיה תלוי מיותם בחדר הכושר, אבל זה היה באמת רק בשביל להעלות את הדופק של המתאמנות האחרות. רק שנים אחר-כך, הבנתי שנשים לא נמשכות לגברים שמתנשפים בכבדות בשעה שהם מקיימים מערכת יחסים אלימה עם חפצים דוממים. כמו כולם נחשפתי למסכת גיבורי הפעולה בסרטים מהסוג שמשום מה תמיד זוכה לביקורות גרועות. אז הם עוד לא ריחפו באופן על-חוטי למול מסך כחול, אבל המשותף לכולם היה היכולת לאגרף את יריביהם עד עילפון במכת מגל אחת. בשיעורים הראשונים של סיסטמה, התברר לי, שגם בפעמים הנדירות שהאגרוף שלי פוגע באויר של הריאות, אני לא אפקטיבי. הסאונד בסדר, התחושה עוצמתית, אבל אין שום אפקט של התעופפות הנחבט לרוחב החדר.לכל היותר זה עיצבן את היריב, ומכיוון שברוב המקרים הוא יודע סיסטמה יותר טוב ממני, זה לא הועיל לכמות החבורות הכחולות צהובות שהופיעו עלי. לאט לאט התברר לי שהבעיה באגרוף שלי לא נובעת מהעברת משקל לקויה, או מתנועה שאינה מובלת על ידי האגן, אלא מהעובדה שהיד אינה צריכה לבצע עבודה אלא פשוט להיות רפויה עד רגע הפגיעה. כל התערבות של שרירים בשרשרת הביו-מכאנית של רגל, מותן, כתף מרפק, אגרוף פוגמת באופן תמוה בהעברת הכוח ולמעשה אגרוף אפקטיבי הוא אגרוף לא מאומץ שמכוון לתוך המטרה כשהיד היא לא יותר מכלי להעביר תנע, והשרירים בדרך משמשים רק לכוון את הכלי לעבר המטרה. ברגע שמצליחים לתת אגרוף רך, אך מכוון, נפתחות מספר אפשרויות נוספות: ראשית צריך להכיר בזה, שצריך צירוף מקרים נדיר בשביל להמם או לחסל מישהו במכה אחת, השאיפה היא להוציא את רוח הלחימה. וזה תמיד עדיף שהיריב יפנה את עצמו לבד בלי שתצטרך להזמין את רשויות החוק או לחילופין להתחיל להסתיר את הראיות
שנית, בגלל שאין השענות על האגרוף, היכולת לשנות תנועה ולעבור למכת מרפק, או תנועה אחרת, נשמרת במלואה. ולבסוף, מתחילים להבין שאגרוף הוא רק כלי לשינוי הצורה של היריב ללא איבוד צורה שלך.

IshMaElf

New member
ראית פעם את טייסון או את צ'אק לידל

נותנים אגרוף רך? אני לא... אתה רוצה לתת אגרוף חזק? בתור התחלה תשים את כל המישקל שלך מאחורי המכה, תאגרף את כף היד כמו שצריך ותכוון לסנטר, מכה מפתיעה לסנטר יכולה בכיף להמם ולהפיל לקרשים יריב מופתע.

Ryuha

New member
מעניין

כי אני ראיתי אותם נותנים רק אגרופים רכים... אני חושש כי יש חוסר הבנה מוחלט בנוגע למונח "רכים" או אומנות "רכה". רך אין משמעותו שהיד שלך תלוייה לה כמו איטריית מקרוני, ושלמכה שלך יש אפקט של ספגטי. רך משמעו שהמכה לא נובעת משרירי הכתף או הזרוע - אלא מהשלד כולו. כאשר הגוך רפוי ו"רך" משקל השלד נופל אנכית לקרקע, מאחר והקרקע מוצקה (לפחות בחלקים הטובים שלה) הלחץ שהשלד מפעיל כלפי הקרקע חוזר חזרה, ואותו ניתן לתעל באופן אופקי לתוך גופו של היריב. ככל שהגוף "רך" יותר כך ניתן לתעל יותר לחץ אנכי לתנועה אופקית. ועם כל הכבוד לטייסון - גם הוא מעולם לא הכניע קרב במכה אחת יחידה, אלא תמיד עם קומבינציה של מספר מכות, ולאחר נסיונות רבים. (טוב במקרה שלו לא כל כך רבים) ןאם נצא מנקודת המוצא שמייק טייסון כבר לא נהיה, הרי המחשבה שכל מה שצריך לעשות בקרב זה להכניס אגרוף אחד וחסל היא שגויה. אם אינני טועה זו הנקודה שניסה סיסטמתי להעביר ואני מסכים עימו בכל לב.

shlomym

New member
מסכים אתך RYUHA

באמת הגיע הזמן שיבינו אנשים ,שאומנות לחימה רכה/פנימית,זה לא סמרטוטידה.

IshMaElf

New member
אה? לא הבנתי...

>רך משמעו שהמכה לא נובעת משרירי הכתף או הזרוע - אלא מהשלד כולו.< ממתי זאת המשמעות של רך? אתה כרגע המצאת משמעות משלך למילה. >ועם כל הכבוד לטייסון - גם הוא מעולם לא הכניע קרב במכה אחת יחידה, אלא תמיד עם קומבינציה של מספר מכות.< טוב, זה פשוט לא נכון, לא יודע מאיפה הגעת למסקנה הזו. היו לו מספיק קרבות שהוא דרס יריבים כמו רכבת בקומבינציות אבל גם היו לו מספיק קרבות שהוא נתן נוקאאוט מפתיע, אגרוף בודד שהוריד את היריב לקרשים, יש הרבה מיתאגרפים שהורידו יריבים לקרשים באגרוף בודד.

avshalomat

New member
אם הוא המציא את זה כרגע

אז כנראה הרגע הזה הוא בן 200 שנה לפחות. כל המשמעות של רך באומניות הלחימה הסינות כולל בתוכו תנועת גוף מלאה.

IshMaElf

New member
מה קשורה המילה 'רך' ל -

תנועת גוף מלאה? מבחינת היגיון פשוט אין כל קשר, זה וויכוח מיותר.

Tonjin

New member
ימשמעלף.. הוויכוח אכן מיותר...

המלצתי לך כמה פעמים בעבר להוציא את האף שלך ולבדוק מה קורה מחוץ לחבלים של הזירה (היא די קטנה אתה יודע, והעולם די גדול..) אבשלומט די צודק בטענה שלו והיא די עובדתית ומקובלת גם אם היא לא נראית לכבודו הגיונית...

IshMaElf

New member
דווקא הפוך, אם היה לזה קשר עם

היגיון כבר אתה היית מסביר איך זה הגיוני כל כך, דווקא ניראה לי שאתם קצת צריכים לצאת יותר החוצה לעולם הגדול וליראות מה זה הדבר האמיתי, אתם שקועים יותר מדי במינזרים דימיוניים ואתם מישתמשים הרבה במורכבות פלצנית שלא קשורה ללחימה, מה קשורה לכל הרוחות המילה 'רך' ללחימה?

Tonjin

New member
לפעמים אין קשר בין עובדות להיגיון..

אם מישהו יגיד לך שהמילה תפוז משמעות המקורית היא "תפוח זהב" גם תתווכח איתו שזה לא הגיוני כי אין באמת תפוחים מזהב...? זה לא כ"כ משנה אם זה נשמע לך הגיוני או לא, זה בחזקת ידע נפוץ אצל כל מי שדובר עברית ברמה סבירה. כנ"ל לגבי המושג "רך" באמנויות לחימה.

sebastian85

New member
שאלה על האנרגיות שמאחורי האגרוף

באיזה אומנות לחימה לומדים הכי טוב ליצור את האפקט שציינת (עם השלד והקרקע)? ואגב זה אותו דבר עם בעיטות?

sebastian85

New member
באמת?! אני קצת מופתע כי

תמיד חשבתי שבאיגרוף המתאגרפים אפילו לא משתמשים במותן ובכל הגוף (כיוון שהם צריכים תנועה מהירה וקצרה)... באימוני איגרוף באמת מתאמנים עם כל הקטע הזה? הייתי בטוח שזה איזה משהו מאוד עמוק ורוחני שלא נמצא באומנות לחימה מערבית שכזאתי כמו איגרוף - חשבתי שזה בטח מיושם הכי טוב בקונג פו או משהו... אבל אלו סתם דעות קדומות שלי... אני לא יודע אם יש בהם משהו נכון

IshMaElf

New member
האגרוף הכי חזק שתילמד לתת יבוא

מאיגרוף, כל הקטע באיגרוף זה להכניס את כל הגוף שלך למכה, החל משימוש נכון ברגליים מותניים עד לכף היד המאוגרפת נכון.

סיסטמתי

New member
כמה חזק לתת אגרוף

אנחנו משתדלים להיות יעילים ואפקטיביים (ולא תמיד מצליחים). יעילות פרושה להשיג את האפקט הנדרש במאמץ המזערי האפשרי, אם אתה יעיל, אתה מתאמץ פחות בקרב ואולי אפילו תוכל להגיע בכוחות עצמך למיון בית החולים הקרוב. אפקטיביות היא מידת ההשפעה שלנו על היריב, אם אנחנו לא אפקטיביים היריב עושה את מה שהוא רוצה או יכול, אם אנחנו אפקטיביים הוא עושה משהו שאנחנו יכולים להשתמש בו על מנת להמשיך להיות אפקטיביים (עד שנוכל לברוח או לסיים את זה בדרך אחרת). הבעיה עם האגרופים של איגרוף, ואני מסכים איתך שהם אכן הכי חזקים, היא בדיוק בגלל שהם מחייבים את המתאגרף להכניס את כל הגוף שלו למכה. אם הסיטואציה היא לא קרב זירה עם יריב אחד במתחם מגודר, אני לא בטוח שהייתי רוצה להכניס את כל הגוף שלי להיכן שהוא. אני כן הייתי רוצה לתת מכה בעוצמה סבירה במקום סביר שיגרום ליריב לשנות תנוחה כך שהתנועה הבאה תהיה עוד יותר אפקטיבית וכך הלאה. בשביל לעשות את זה לא תמיד צריך לתת את המכה החזקה ביותר האפשרית, אלא רק את המכה החזקה ביותר שנדרשת. מעבר לזה איגרוף לדעתי הוא בעייתי מבחינה בריאותית, העובדה שאתה "נעול" בסוף המכה גורמת לכך שהכוחות הנגדיים חוזרים אליך ולזעזועים האלו יש אפקט מצטבר על האיבר האפור והשומני שמסתתר מאחורי הגולגולת.

sebastian85

New member
אוקי אז אני אשאל

על איזה שיטה אתה ממליץ לשיא האפקטיביות והיעילות לאגרוף? ואגב הבעיה המסוכנת אם יש לך יריבים מאוד מאוד חזקים ומיומנים שאם לא תתן עוצמה רצינית מאחורי כל איגרוף אז הם יעשו זאת... ואת זה אתה לא רוצה... אתה חייב להוציא אותם משיווי משקל... אולי לזה התכוונת... אני פשוט שואל את עצמי ואותך ואת השאר אם תקח מתאגרף ולוחם קונג פו ותתן להם להתאגרף (בלי כפפות) אבל בחוקי האיגרוף מה בדיוק יקרה...???

floppy disk

New member
שאלה שלא ניתן לענות עליה

ניצחון בקרב תלוי לא רק בגורמים כמו רמה בשיטת לחימה כלשהי, אלא כמובן גם בנתונים פיזיים, במצב של כל אחד מהלוחמים באותו הרגע ואפילו במזל. בתנאי "מעבדה" אידיאליים (וסטריאוטיפיים להפליא), סביר להניח שלוחם קונג פו יהיה מהיר יותר והמתאגרף חזק יותר. המתאגרף רגיל לספוג הרבה מכות לראש מכפפה ולא מיד ריקה, ולכן עלול להתקשות להתמודד עם אגרופים חשופים (שלא לדבר על הבעיטות, אך ציינת שמדובר בחוקי איגרוף). בכל מקרה, לדעתי כל דיון בנושא היפוטתי שכזה מנותק לחלוטין מהמציאות.

sebastian85

New member
אני אקל ואשנה את השאלה

רקע: בכל הסירטונים שאני רואה באינטרנט של אומנויות לחימה כמו קונג-פו, המסטרים המיומנים בולמים כמעט כל איגרוף שמונף לעברם, כמו מכונות... השאלה: מעניין אותי אם כל המסטרים הללו יעשו אותו דבר לאיגרוף מהיר ממתאגרף חזק (וטוב...) השוקל 100+, ולא רק לאיגרופים "החלשים" (באופן יחסי) שהם מקבלים באימונים ?

מאסטרים באינטרנט תראה בעיקר בהדגמות

לא בקרבות. אם זה מאסטר (להבדיל מ"מאסטר"), הוא התאמן גם נגד אגרופים בכל הכוח. אם זה "מאסטר", אלוהים יודע נגד מה הוא התאמן... גם למאסטר אמיתי, ולא משנה באיזו שיטה, יהיה קשה מול לוחם מקצועי, לא משנה אם הוא מקראטה, איגרוף או משהו אחר. למה? לאיזו מטרה אתה חותר?

sebastian85

New member
למטרה הבאה

אני רוצה להיות לוחם, אני רוצה להרגיש חזק ולשפר את הביטחון העצמי שלי. וכל המכות המהירות של הקונג-פו נראות טוב ואין ספק שיש שם זריזות מיומנות והמון טכניקה, אבל מה קורה אם פתאום בא אלייך איזה ג'אבר ענק בריון ונותן לך איגרוף בכל הכוח... אני לא רוצה ללמוד כמה שנים להדוף כל מיני מכות בעוצמה בינונית ואז פתאום לקבל אחת בומבה בכל הכוח ושכל הטכניקה שבעולם לא תעזור לי כי זה יהיה פשוט חזק מדי להסטה, וגם אם אני אסיט אני אעוף איזה מטר לריצפה... אני פשוט מסתכל על כל האומנויות לחימה של הכוח בלבד - כמו איגרוף תאלנדי וקיקבוקס וכולם שם סוסים בריונים ומעניין אותי, מה יקרה בקרב בין איזה אמן קונג-פו לבין איזה בריון ענק שולמד איגרוף תאלנדי ואם הלוחם קונג-פה ישחק עם האיגרופים שלו כמו שהוא רגיל מהאימונים שלו...

למעלה