אגרופים מצחיקים?

אתה רוצה להיות לוחם?

איזה לוחם? בתחרויות? אז לך על ספורט-לחימה תחרותי, כמו איגרוף/תאילנדי, ג'ודו או אחד מסוגי ה-MMA. קח בחשבון שסגנון החיים של ספורטאי מתחרה הוא לא משהו שאפשר להחזיק יותר מדי שנים. בצבא/משטרה? הם כבר ילמדו אותך מה שתצטרך לדעת. קח בחשבון שסגנון החיים של לוחם ביחידת עילית הוא לא משהו שאפשר להחזיק יותר מדי שנים. משהו אחר? אז כבר צריך לבדוק יותר לעומק מה אתה רוצה לעומת צריך לעומת יכול לעומת אוהב. מה שלא תאהב, לא תעשה לאורך זמן. כל אמנויות הלחימה יתנו לך תחושת כוח ושיפור הבטחון העצמי, וכולן יכולות להיות יעילות בלחימה אמיתית - אם אתה תהיה יעיל. מה שיקרה במקרה-אמת תלוי במורה שתבחר, באימונים שתעשה ובמזל שלך, הרבה יותר מאשר בשיטה.
 

sebastian85

New member
תודה דוד -אני רוצה לענות שוב ברשותך

אני רוצה לבחור אומנות לחימה שאני אתחבר אליה. ואני בן-אדם מאוד ריאלי.. אני מאוד אוהב לנתח דברים למרכיבים, יתרונות מול חסרונות, ראיה שבעיקרה שחור ולבן בלי גוונים. אני רוצה להתחבר לשיטה שמלחתחילה אני יודע שברחוב אין לה חסרונות על שיטות אחרות. (ברחוב=בלי חוקים). ובלי כלי נשק (חוץ מסכין ואולי מקל).... למשל אני לא אלמד ג'ודו כי אם כל הכבוד לא אוכל ללחום במתאגרף תאילנדי, אני גם לא אבחר איגרוף תאילנדי כי שם אתה לא לומד להתמודד מול איגרופים חשופים לכל הגוף, הפלות, בריחים , מכות לאשכים וכלי נשק. אז חשבתי על קונג פו בשיטת וין צון (נועם קוט המליץ לי), אבל אני רוצה להצליח לדעת ולדמיין בראש שלא משנה מי אפגוש, אוכל לפחות ברמה התאורטית להתגונן מולו או ללחום מולו בלי שיהיה לי חוסרים... (כמובן שיש מרכיבים של מזל, מי אני ומי הוא), אבל אני מדבר על טכניקה נטו.... והשיטה הזאתי - הוין צאן באמת נראת לי מעולה נגד המון דברים , אולם עניין אותי לדעת אם כל הבלימות המהירות ותנועות הידיים שם יכולות גם על בחורים חזקים גדולים וגבוהים שיכולים להכות אותך מרחוק ובחוזקה שאולי קשה להסיט (ולא כדי לבלום כל כך...).... ואגב סוג הלוחם שאני רוצה להיות זה לא ספורטיוי ולא במלחמה. אני רוצה לדעת להגן על עצמי! להגיע למיצוי היכולת האפשרית בקרבות של 1 על 1 ללא חוקים - כאלו שאפשר להתקל בהם רק ברחוב. למה? לא יודע אולי זה חלום ילדות אינפנטילי, אולי זה בא למלא חסך של ביטחון עצמי, אולי זה רצון של כל גבר... אם הסיבות הללו לא טובות מספיק כדי ללמוד אז איזה סיבות טובות?
 
מה שאתה מחפש לא קיים. אין שיטה

"שברחוב אין לה חסרונות על שיטות אחרות", וגם הדרישה שלך לקרב רחוב 1X1 לא ריאלית. יש רק שתי הנחות ריאליות לקרב רחוב: 1. לאויב יש חברים 2. מישהו ישתמש בנשק וינג-צ'ון היא שיטה טובה לזה, כמו עוד שיטות אחרות, אבל אף שיטה לא תהיה טובה אם לא תתאמן בה לאורך זמן, ולא תתאמן במה שלא תאהב. ואין שום דרך לדעת דרך האינטרנט מה תאהב. לך תעשה סקר שוק, חפש איפה ללמוד כמו שמחפשים מכונית יד שניה ואל תוותר על נסיעת מבחן - סליחה, שיעור נסיון. רוב המורים יתנו שיעור נסיון חינם. ואם תתחיל משהו ואחרי שבוע או שנתים תראה שזה לא מתאים לך, איזה אסון יקרה? אז תחפש משהו אחר, אבל עכשיו כבר יהיה לך נסיון וידיעה יותר ברורה מה אתה מחפש. צריך להתחיל איפהשהו...
 

MidNight Flame

New member
אתן לך טיפ שגילוי רבים לפני ויגלו..

רבים אחרי, זה נוגע לא"ל וגם לחיים בכלל, אני כרגע אומר את זה מנק' מבט של מדריך חדר כושר - תמצא את מה שאתה אוהב ותתמיד בו, האהבה לדבר תגרום לזה שתתמיד וההתמדה תגרום לזה שיגיעו תוצאות. בהצלחה, מייק.
 

ELIF665

New member
מכת אגרוף מטוח קצר

לא בא לי להשמע טמבל אבל מידי פעם הייתי עושה ניסוי - הייתי נותן לעצמי אגרוף לסנטר ממרחק 10-12 ס"מ בעוצמה בינונית + , הופתעתי מאוד מהעוצמה שהצליחה לצאת ממכה שהגיע מטוח כל כך קצר יחסית (אגב אני בטוח שיש לי עוד שותפים לדבר , וזה לא רק שריטה אישית שלי ).
 
אני נהגתי לבעוט

לעצמי בביצים בעוצמות משתנות, וגיליתי שזה שיפר להפליא את הגמישות שלי. תרגיל מומלץ!
 

סיסטמתי

New member
אחורית או קדמית?

אחורית הולך לי, אבל קדמית אני מצליח רק בהצלבה, זה בסדר?
 

ELIF665

New member
"שותפים לשריטה"

כפי שציינתי מקודם ידעתי שיש לי "שותפים לשריטה" אבל לא ידעתי שזה מגיע לכאלה רמות .
 
כן כן

גם אני הופתעתי מהעוצמות שאפשר לייצר. קיפלתי אותי בשתי שניות. נראה לי אני ממש מסוכן! סיסטמתי- זה פשוט- אני אסביר- מלינקי מלניק קופיל קימונו פארא אודאראף אונווידל פקינו (מכיר את ההמשך? זו טכניקת בעיטה חשובה באומנויות רוסיות!) ובייבי- אל תצחקי עלי! תזהרי! חשפתי את השם האמיתי שלך! המלא! כן כן! אל תכריחי אותי להשתמש בו (נ.ש.)!
 

nadybl

New member
אתה מוכן לתרגם מרוסית?

לטובת אלו שמתעניינים ברוסיות אבל לא יודעים רוסית?
 

shlomym

New member
שלום לך סיסטמתי

יש כמה תפיסות לגבי איך לבצע אגרוף,והאמת,בסופו של דבר ,ברובן טובות. בכל אופן,אצלנו: לא קופצים את האגרוף בסוף ,כאילו אתה תופס זבוב ולא רוצה להרוג אותו האגרוף יוצא בצורה משוחררת לחלוטין כל הגוף מאחוריו ככל שהגוף מכווץ יותר,כך היכולת לשינוי והקשבה נמוכה יותר. ובטח לבטח אין התמסרות או השענות זה,על הקצה של קצה המזלג יום טוב
 
אנשים מצחיקים

הרבה כתיבה משעשעת וכמה מושגים לטינים מסתירים את הטעות הנפוצה ביותר, כאילו מה שמפריע לאגרוף הוא כיווץ השרירים. זה מאוד נפוץ אצל מתאמנים רוסים ותיקים, כש"אנרגיות" מזרחיות מתחלפות ב"הבנה ביומכנית עמוקה של הגוף". מה שמגניב בכל העניין הוא שכולם עושים את אותו הדבר (הנכון), אבל כל אחד מסביר את זה בצורה שונה, לפי המונחים שלו. מיתוג, אני אומר לך, המילה של המאה.
 

nadybl

New member
מגדל בבל של ספינים

בסופו של דבר מתברר שכולם עושים אותו דבר רק קוראים לזה בשמות שונים. זו בסך הכל מיומנות, 功夫 או Система. יש שפות שקל לקלל בהם. אחרות שנבנו לדברי אהבה אבל בכולם אפשר להזמין לחם בחנות. אכן, מיומנות אגרוף טובה היא הלחם בחמאה של אומנויות הלחימה. סיסטמטי לא אשם שבחר בסיסטמה כאומנות לחימה, זו יותר שאלה של טעם (או חוסר טעם) ועל טעם וריח קשה להתווכח. מאידך מה שקורה פה עם סיסטמה בפורום זה לא מיתוג, זה ספין
 

סיסטמתי

New member
אוכל סיני או המבורגר באיוו?

נו, אז הסיני הקשיש גילה את אמריקה באיחור. למדתי רק לעת זיקנה מהי "מכת שרשרת", ולחשוב על כל השנים שבוזבזו ללא המיומנות החשובה הזו
אבל עכשיו שהקונספט ברור, אני מחכה בקוצר רוח ללמוד "מכת שיפוד" ודי ברור לי כבר איך תראה מכת ניגוב (בדיוק כמו שמנגבים חומוס, בתנועת שמונה כזו) שלא לדבר על לפיתת ספגטי (בתנועה סיבובית כמובן), או ג'ב קנלוני. אני חושב שאלך לאכול את הנודלס שלי, מן הסתם יהיו לי שמות אחרים אחרי ארוחת הצהריים.
 
למעלה