אגזוזים..!

TheReverend

New member
תשובה רצינית

מישהו צריך לעשות פה את העבודה השחורה
יש דוייטש - יצרן ישראלי לדודים תחליפיים, נשמע יותר טוב מהמקורי(האנמי משהו) אבל לא טוב כמו היצרנים מחו"ל(בהמשך). יתרונות - זול וזמין מיידית. ARROW,YOSHIMORA,BOSS,LASER,VANCE,TWO BROTHERS... כולם (ועוד) יצרנים מחו"ל שמייצרים אגזוזים לכל סוגי האופנועים. מה זה יתן לך? רעש נחמד(
) ואם תוסיף קיט קרבורטורים אז גם כמה סוסים בודדים באורווה. יתרונות - הצליל
חסרונות - עלות(בד"כ חדש יעלה מעל 2000ש"ח), זמינות - לא תמיד קיים במלאי. שים
- לא כל דוד יתאים לאופנוע שלך. יתכנות
קיימת
לי על ה GPZ היה אגזוז יושימורה עם סעפת 2 ל 1 וקיט קרבורטורים (הצליל, הצליל )

v rossi

New member
או!

עכשיו אתם מדברים לעניין! ידעתי שזה ילך בינינו בסוף
נראה לי שאני אלך על הזול הפשוט כי בנתיים כוח זה לא ממש דבר שחשוב לי. והדגש על בנתיים. השאלה האחרונה- אם הטובים יותר עולים מעל 2000 שקל? כמה עולה הזול הפשוט? (זה שנותן רק צליל) והאם המחיר כולל התקנה?

TheReverend

New member
פתח מוטומדריך יש בו טל' - תקבל את

כל התשובות בשיחה קצרה אחת.

newbiker

New member
שאלה בקשר לאגזוזים-

יש לי אופנוע ER5 חדש באחריות עדין בן 4 חודשים ואני רוצה להחליף אגזוז למשהו יותר נורמלי מה כדי???(שיהיה משהו עם רעש טוב). ועוד משהו זה יפגע לי באחריות אם אני יחליף את האגזוז?

C O L T

New member
יפגע - לא, יבטל אותה וזהו.

ללא שום ספק, האחריות תוסר בצורה מיידית. לא מאמין - שאל את מטרו, היבואן. הכי חכם להמתין קצת עם השיפורים, תן לאחריות להגיע לסופה בדרך הטבע, ואז תתחיל עם השיפורים.

newbiker

New member
באסה, טוב נשארו עוד 20 חודשים

פשוט הרעש של האגזוז הזה מעצבן אותי וראיתי ER5 עם אגזוז שונה והאופנוע היה פחות חנוק ויותר עם כוח ועשה רעש חלק ויפה.

C O L T

New member
לא מספיק להחליף את המשתיק

המשתיק זה האגזוז, כן? החלפה בלבד תפגע בכח המנוע ואולי אפילו תעשה נזק, לתוצאות טובות צריך גם שינוי דיזות במאיידים, ופילטר אוויר "פתוח" תחליפי, רק אז תהיה תוספת כח, אחרת רק רעש. 20 חודשים? תתחיל לחסוך, העסק יקר למדי, במיוחד לסחורה האיכותית תוצרת חוץ.

newbiker

New member
קודם כל תודה על התשובה, וכמה יעלה-

לי כל הנזק של לשפר אותו?(טווח מחירים לא חייב לדייק).

C O L T

New member
ממש בערך

אין לי מספרים, ולא ביצעתי ניתוח כזה ל-ER, משהו בין אלף לשלוש, אפשר גם יותר, תלוי באיכות וכמה משקיעים בכיוונים של המאיידים. יש כאלה שלא מחליפים בכלל דיזות, חוסכים, מעדיפים לשלם הרבה יותר על הנזק לשסתומים.

v rossi

New member
COLT לא הבנתי משהו...

החלפה של המשתיק בלבד תגרום ממש לנזק במערכת? או שפשוט לא תיתן עוד כמה כוחות סוס וכו'? או שתוריד את כוחות הסוס וכו'? כמה עולה בערך משתיק בלבד? (משתיק לא משתיק)

C O L T

New member
משתיק לא משתיק

אהבתי. אז מערכת הפליטה מורכבת מהצנרת היוצאת מהמנוע - הסעפת, ובסופה המשתיק, הדוד, המפלט, איך שתרצה. החלפת המערכת כולה למשופרת מיצרן ידוע תוסיף כח ותהיה איכותית, אבל זה נורא יקר. לרוב מדובר בהחלפת המשתיק עצמו בלבד, עניין פשוט בהרבה, וכמובן זול יותר. אז מה נהיה במערכת אחרי ההחלפה? גזי הפליטה זורמים החוצה ללא הרבה הפרעות, והסאונד משתפר, אבל כאן הבעיה - ללא התאמות נוספות במאיידים, זרימת הגזים החופשית הזאת גורמת לתערובת דלק\אוויר עניה, יותר מדי אוויר, פחות מדי דלק, זו בוערת חם מדי וביעילות נמוכה יחסית - נזק ישיר לשסתומי הפליטה, ובמקרים קיצוניים ניתן גם לתפוס מנוע. כח המנוע נפגע, התערובת הלא-נכונה בוערת ביעילות נמוכה. לכן עושים התאמות - דיזות מוגדלות במאיידים, לאפשר יותר דלק, ורצוי גם פילטר אוויר פתוח. זה נותן כניסה של יותר אוויר, ובתוכו דלק ביחס הנכון, המנוע מתחזק, במיוחד בשיא הסל"ד היעיל, לעיתים על חשבון הכח בסל"ד נמוך, אבל במערכות טובות (ויקרות) ניתן לקבל תוספת כח מורגשת על כל קשת הסל"ד. להשיג את שיא תוספת הכח צריך מכונאי שיודע מה הוא עושה, ולאור העובדה שכאלה הם סחורה נדירה למדי - עדיף מכשיר דינמומטר, המודד את הכח בפועל. לסיום - בעניין המושג "אגזוז לחץ", זה מושג לא נכון לאופנוע 4 פעימות, המונח הנכון יהיה "אגזוז פתוח" או FREEFLOW - מאפשר זרימה חופשית. אגזוזי לחץ הם הדבר המנופח הזה בקדמת המנוע באופנועי 2 פעימות.

v rossi

New member
תודה COLT

באמת תודה! אבל אני עדיין לא מבין מה כדאי לי לעשות. כוח והספק ממש לא חשובים לי. אני רק בתחילת דרכי ולא מבצע רכיבות ספורט וכאלה. אלא אם כן תגיד לי שהדבר יורגש בכמה עשרות אחוזים, ואני ארגיש כאילו שאני רוכב על איזה דיוק ישן. אני מודה- כרגע אחד הדברים החשובים לי ביותר זה הפוזה. ובמיוחד בשבילי, כלומר- אני מנקה ומשפר את האופנוע כדי שלי יהיה כיף להתבונן בו ולא אכפת לי לגבי האנשים ברחוב. אני ממש ימס המאופנוע כשאני יראה דוד מבריק וחדש שלא נדבר על הצליל!! האם זה יכול לגרום לנזק רציני לאופנוע? נזק שיעלה לי הרבה כסף? נזק שיעלה לי בביצועים של הכלי (ושוב- לא אכפת לי לגבי כמה אחדות של כוחות סוס). האם הנזק שאתה מדבר עליו זה הנזק שלא כאפת לי ממנו?

TheReverend

New member
מה מסובך../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

ראשית יובהר שהכותב מתייחס לנסיון האישי שלו ואינו מכונאי מוסמך. עכשיו תשובות: 1.לא יקרה נזק משמעותי לאופנוע. 2. לא תאבד "עשרות אחוזים" מהכח של האופנוע. 3. לכל היותר תרויח איזה סוס או שניים. 4. אם לא תכוון קרבורטורים לאחר החלפת הדוד אתה יכול היקלע למצב שהו יש למנוע תערובת עשירה\ענייה מידי מה שיכול לפגום בפעילותו החלקה של המנוע = בק פיירים או "גמגום" של המנוע וכנראה גם צריכת דלק מוגברת. בקיצור אם אתה כבר מחליף דוד אז קח את האופנוע למוסך לכיוון קרבורטורים - לא צריך להיות יותר מידי יקר.

למעלה