אגב הדלקת אש בשבת

אנדרי ז

New member
אחוז אחד של ספק???

עוד לא ראיתי את ה"הוכחה" שתיטע בי אחוז אחד של ספק לטובת קיומוח של אלוהים!

nissimhania

New member
עד כדי כך??

חשבתי שחמישים חמישים כשאי אפשר להוכיח אף אחד משני הצדדים....

אנדרי ז

New member
שוב התחלנו...

נקודת המוצא כשצריך להוכיח משהו היא שאותו משהו אינו נכון עד שלא הוכחה נכונותו. אותו משהו במקרה שלנו הוא קיום האלוהים. הדבר לא הוכח, לכן אנחנו עדיין בנקודת המוצא שבה הוא אינו קיים. אין פה שום חמישים חמישים, כפי שגם אין חמישים חמישים בנושא מכשפות וטרולים רק בגלל שאי-קיומם לא הוכח.

preacher

New member
אוקיי, אם כך:

מה הסיכוי שתזכה בלוטו? חמישים-חמישים כמובן - או שכן, או שלא...

עידו10

New member
לגבי מורגבות מתוך פשטות-

חפש באינטרנט חומר על פונקציית מדלברוט ופרקטלים. אתה תדהם ממה שתמצא.

מה זאת אומר כיצד?

התנין שלי חטף נזלת והקיא! ועכשיו ברצינות, תכיר קצת מערכות אקראיות ותבין "כיצד"...

אם היית מדבר על משהו קבוע, ניחא.

אבל ´הוכחות´ המתחלפות חדשות לבקרים?? במה האמינו/ידעו (המדע) במשך שנים לפני ´גילוי´ המפץ הדגול? ואל תטען שזאת ההוכחה האבסלוטית שלא ניתנת לעירעור, ולא תהיה אחריה. ועל זה הדרך לגבי שלל ה´הוכחות´.... "הוכחות זמניות זה דבר לא רע" = רע, רע מאד!!

preacher

New member
בניגוד להנחות קבועות -

אך לא נכונות? אתה חושב שהמדענים ממציאים דברים מהתחת? הכל מבוסס על תצפיות. ברגע שמגיעות תצפיות חדשות, התאוריה, אכן, משתנה*. כמובן, אתה יכול לדבוק בתאוריות שלך על אף שהן לא מתאימות למציאות. מי יודע, אולי המציאות טועה ואתה צודק... אולי אשמדאי יושב לו על מכסה הטלסקופ ומצייר נקודות על העדשה, להנאתו... *דוגמאות קונקרטיות: ניסוי מייקלסון-מורלי קבע שמהירות האור נשארת קבועה בכל מסגרת יחוס, והביא אח"כ לתורת היחסות. ניסוי פשוט של גליליי קבע שחפצים כבדים וקלים נופלים באותה מהירות (עד אז חשבו שמשהו כבד יותר יפול מהר יותר, כי ככה אריסטו אמר). תצפיותיו של אדווין האבל גילו שהגלקסיות מתרחקות זו מזו והביאו לכמה תורות אפשריות - ביניהן המפץ הגדול, שהתאימה יותר לתצפיות ולכן התקבלה.

גוססי

New member
כמה מילים על המדע

מטרת המדע היא להרחיב את ידיעותנו אודות היקום ככל שרק אפשר. המדע מכיר בכך שהשגת מידע מושלם באופן מוחלט אודות כל ענין שהוא אינה אפשרית, לפיכך כל תיאוריה מדעית נחשבת לזמנית בלבד עד שתמצא תיאוריה טובה ממנה. תיאוריות טובות יותר מנוסחות ללא הרף, כאשר ברוב המקרים מדובר בתיקונים קלים לתיאוריות קודמות ורק לעיתים רחוקות בפריצות דרך שהופכות תיאוריות ישנות על פיהן.

אנדרי ז

New member
בוא נלך לפי דרכך

אבקש ממך להפקיד בידי צ´ק בחתימתך. אני מרשה לך לרשום תאריך אבל לא סכום. אל תדאג, אחרי שתמות תבין את הסיבות העלומות שמאחורי בקשתי, וגם תפוצה על הנזק שייגרם לך עקב כיבודה. מתאים לך?

אנדרי ז

New member
בוא נלך לפי דרכך

אבקש ממך להפקיד בידי צ´ק בחתימתך. אני מרשה לך לרשום תאריך אבל לא סכום. אל תדאג, אחרי שתמות תבין את הסיבות העלומות שמאחורי בקשתי, וגם תפוצה על הנזק שייגרם לך עקב כיבודה. מתאים לך?

uuuaaa

New member
ובכן

אולי לא בדיוק הבנתי מה הנמשל. אבל אם הבנתי, זה ממש לא דומה. אמנם אני לא מבין בדיוק את כל מעשיו של הא-ל, ולמה הוא עשה דברים דווקא כך, אבל אני כן מבין את מה שהוא ציווה עלי ומבטיח לי. בנוסף לכך, כן יש באפשרותי להבין את מעשי הא-ל, אם אגיע לרמה רוחנית גבוהה. אבל חוץ מזה, מבחינתי זה לא משנה בכלל איך קרה שהעולם נוצר. העיקר שאני יודע מי יצר אותו ושזה לא קרה במקרה.

אנדרי ז

New member
המממ...

אני אהפנט אותך קצת ואז גם תבין למה אני צריך את הצ´ק. אני גם אבטיח לך שאתה תהיה המממן הנבחר שלי מכל מממניי. לדעתי זה כבר צריך להספיק כדי להביא אותך לרמה רוחנית גבוהה. ובעצם מה זה משנה כיצב נוצר הצורך שלי באותו צ´ק? העיקר שאתה יודע שאני צריך אותו ושזה קרה עקב בזבוזים מחושבים היטב, ובכלל לא במקרה.

לא קבעתי, רק שאלתי...

ממתי עונים אמן על שאלה? (להזכירך סימן השאלה קדם לסימן קריאה)

אנדרי ז

New member
בוא נראה

יש לי איתו מן המשותף ומן הלא משותף. מה שבבירור לא משותף הוא שאני כן קיים. מה שכן משותף הוא שכמו הממציא של אלוהים ומנהיגי הדת החרוצים, גם אני יכול בעיקרון לשגע לאנשים את השכל. הבעיה היא שאין לי את הזמן הפנוי להקים כת משל עצמי...

uuuaaa

New member
תראה

דבר ראשון אני רוצה לראות דוגמאות של אנשים שאכן עשו מה שביקשת ועלו לרמות רוחניות גבוהות. אין לך דוגמאות כאלה נכון ? ביהדות יש הרבה. דבר שני אין לך תכונות של כל יכול. אתה לא יכול לקרוע את ים סוף, כמו שאבותיי ראו שה´ כן עשה. לכן מכיוון שלא הוכח שיש לך תכונות של כל-יכול, אין טעם שאני אעשה מה שביקשת, כי לא תוכל לתת לי שכר על כך. דבר שלישי גם אם תטען שכן יש לך תכונות של כל-יכול - אני רוצה עדות של כמה שיותר אנשים שיעידו לי על כך. במקרה של היהדות, יש מליוני עדים, איש מפי איש. לך אני מניח שאין עדים.

אנדרי ז

New member
בוא נחזיר את השעון אלפיים שנה אחורה

היה היה אדם רגיל לחלוטין ושמו ישו. מקץ אלפיים שנה נטען עליו שעשה ניסים מדהימים ומיליארדי אנשים עובדים את עבודתו ומאמינים שיקבלו על כך פרס. "מיליוני" העדויות שלך על הר סיני שוות בדיוק כמו העדויות של הניסים שלו. בסופו של דבר כל דבר כזה כתוב בספר אחד, כלומר גם לך וגם לנוצרים יש למעשה רק עדות אחת.

למעלה