אגב הדלקת אש בשבת

גוססי

New member
אגב הדלקת אש בשבת

מן הראוי לעיין במאמר דעת אמת אודות פרשת ויקהל העוסקת בנושא.

נהפוך הוא!!

הראש הסגור הוא שלכם בלבד. אישית בדקתי את סילופי דעת אמת והוכחה אחת כאן בפורום עשתה שרות נהדר לטיעוני ולשאר הטוענים נגד.

taro

New member
כבר דובר פה מספיק על דעת אמת

שהכלים שלהם הם בד"כ סלקטיביות, סילוף, הוצאת דברים מהקשרם וכו´. המטרה היא בד"כ החזרה בתשובה. כבר נאמר פה, ע"י הניבלונגים אני חושב, שמי שרוצה ללמוד על היהדות ילך לאוניברסיטה או לספריה, אם הוא לא סומך על הרבנים.

אנדרי ז

New member
האין זה אירוני?

מעודדים אותנו ללכת לאוניברסיטה, אחד המקומות היותר משוקצים בעיני החרדים, בשביל ללמוד על יהדות...

uuaa

New member
ראש סגור

זה בנאדם שמתעלם משאלות כמו - איך מילארדי מאסות של כוכבים ושמשות יצאו מנקודה בגודל אטום. ולמרות שאין להם תשובה, הם ממשיכים להאמין שהיקום נברא מעצמו, וממשיכים לבנות על זה תיאוריות שונות, כמו אבולוציה. וכל זה כשאין להם תשובה אפילו לשאלה הראשונה והבסיסית. (לא, אני לא רוצה לינקים שיסבירו לי על האבולוציה והמפץ הגדול. אל תטרחו)

abi babi

New member
אתם רואים-איך אפשר להסביר טענה ...

כמו שהעלה uuaa?כיצד מתוך פשטות נוצרה כזאת מורכבות?

איילת1974

New member
ואיזו תשובה לכם יש בנוגע ל...

מתי אלוהים נוצר? איך הוא נוצר? איך זה שמשהו תמיד היה קיים? אם הוא תמיד היה קיים, למה ביום בהיר אחד הוא החליט לברוא את העולם, ורק לפני 5000 שנה ולא 5500????? בהנחה שהוא קיים והוא בחר אותנו, מעיין לכםשישו לא באמת שליחו הוא רצה לעשות רפורמות של אלוהים??? ועוד ועוד ועוד....

uuaa

New member
יש תשובות להכל

רק אנחנו לא יודעים אותם. כשנמות נבין יותר. אבל לפחות יש לנו הסבר לשאלה איך הכל התחיל. אלוקים תמיד היה קיים. הוא ברא עולמות הרבה זמן לפני העולם הזה. הוא פשוט השמיד אותם.

עידו10

New member
גם לפי המדע יש תשובות להכל

רק אנחנו לא יודעים את כולן. גם לנו יש הסבר ל"איך הכל התחיל", רק שאתם לא מוכנים לקבל אותו. בינתיים, למדע יש הוכחות. ולך?

גוססי

New member
הוכחות זמניות זה דבר לא רע

מספיקה בדיקה חטופה כדי להיווכח בהשגי המדע הודות למה שאתה קורא לו "הוכחות זמניות". היהדות היתה עושה חסד עם עצמה אילו היתה מנסה להציג הוכחות זמניות" לתיזות שלה במקום להתיימר בתשובות שיש, רק אף אחד לא מכיר אותן...

abi babi

New member
עדיין לא עניתם לי על השאלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

כיצד נוצרה מורכבות כזאת מתוך פשטות? ומי אמר שאני מאמין באלוהים?

גוססי

New member
אני לא מבין

למה יש לך בעיה עם מורכבות שנוצרת מתוך פשטות?

erezless

New member
כי על שאר הטענות שמעלים בפניי

אנשים מאמינים,אין לי בעיה לענות,וכאן אני נתקע...

גוססי

New member
אין שום בעיה

פשוט תשאל את המאמין "מי קבע שמורכבות אינה יכולה להווצר מתוך פשטות?" ותן לו לשבור את הראש במציאת תשובה (ואני ערב לך שהוא לא יוכל למצוא אותה). אם הוא יאמר לך שזה לא הגיוני ענה לו שההגיון שלו אינו תואם את חוקי הטבע, ואלה לא סותרים יצירת מערכות מורכבות מחמרים פשוטים (מה שנכון לחלוטין, ואם בא לך להתעמק בנושא חפש חומר על החוק השני של התרמודינמיקה).

קרין321

New member
הוכחות ואמונה

אי אפשר להוכיח את קיומו של אלוקים נקודה כל ההוכחות שתמצא תמיד יש את האחוז אחד של הספק ובדיוק בההפך. וזה כל הגדולה שבעניין אבל קודם כל זה נובע מבחירה החלטה שלך האם להאמין או לא ואחכ יבואו ההוכחות כדי לחזק את האמונה שכבר קיימת!

למעלה