את הפטה אני מכינה
בדרך כלל יום-יום וחצי קודם לכן ושומרת במקרר עטוף בניילון נצמד צמוד לפני הכבד עצמו ואני יכולה לספר שאחרי הסדר עוד שמרנו מה שנשאר מהכבד במקרר ואכלנו בעבר ממנו גם יומיים אחר כך והוא היה בסדר. סך הכל מדובר בכבד שטוגן עד שמת ולא בכבד חי. אני משתמשת במתכון של גלגלית כבר שלוש שנים וכל פעם יוצא מוצלח. פאטה כבד עוף על אגוזים קצוצים עם ריבת בצל חומרים: 100 גרם חמאה 2 בצלים בינוניים, קצוצים 1 ק"ג כבדי עוף טריים, מנוקים היטב 2 עלי דפנה 1 גבעול רוזמרין 1 גבעול טימין 2 שיני שום קורט אגוז מוסקט מגורר 2 כפות ברנדי טוב או קלבדוס 1/2 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי 250 גרם אגוזי מלך קלויים, קצוצים (או פיסטוקים) במחבת רחבה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים כבדי עוף, עלי דפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט, ברנדי, מלח ופלפל ומטגנים כ-2 דקות. מורידים מהכיריים ושולפים את עלי הדפנה ועשבי התיבול. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית. מפזרים את האגוזים הקצוצים על תחתית התבנית כשהיא מכוסה בניילון נצמד ויוצקים מעל את מחית הכבד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים. מעבירים למקרר. בינתיים מכינים ריבת בצל: חומרים: ½ ק"ג בצל פרוס (עדיף אדום) ½ ק"ג סוכר חום 2 כוס יין אדום מעט חמאה פלפל שחור גרוס מלח מטגנים את הבצלים בחמאה עד שהם מתרככים מאוד מאוד, מוסיפים סוכר ויין, מלח, פלפל ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהמרקם הוא כמו ריבה. להגשה: הופכים את הפטה על צלחת הגשה ופורסים למנות (או מגישים שלם לשולחן). יוצקים מסביב ריבת בצל ועלי רוקט. ריבת עגבניות שרי זה קל גם כן ואם יש לך אופה לחם אז אני ממליצה להכין בתכנית הריבות שלו אם לא סיר יעשה את העבודה גם כן: מה צריך: עגבנות שרי שפינצ'רת (עושים X וסוחטים את המיץ החוצה) פלפל שחור גרוס סוכר אבקת פקטין/מיץ לימון/ליבה או שתיים של תפוח עץ אפשר גם תלתל של קליפת לימון או קליפת לימון מגוררת עיניין של טעם. איך עושים? בעיקרון זה יחס של אחד לאחד אבל אם אין משקל זה הולך משהו כזה: על כל שלוש כוסות של עגבניות שרי שמים כוס אחת של סוכר מתבלים בפלפל ובעצם במה שאוהבים (יש מתכון למיטב זכרוני גם ב YNET), מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה תוך עירבוב מידיי פעם שעה בערך או עד שנקרש. מה שכן כל עוד הריבה חמה בסיר קשה לזות כשהיא נקרשת, בודקים קרישה ע"י טיפטוף של טיפה ממנה על גבי צלוחית קרה (מהמקפיא) עם הריבה במגע עם הצלחת נעשית צמיגה היא מוכנה.