אבחנה מבדלת

yuliyuli1

New member
חשוב לי להבהיר שיש אוטיסטים שכן מסוגלים לנחש

מה אחרים יכולים לחשוב, וגם לזהות הבעות פנים פשוטות.

בני למשל מזהה בקלות הבעות פנים פשוטות ויכול לנחש כוונות ורצונות של אחרים (רק לא ברמה טובה כמו של נ"ט), ואין לו בכלל בעיה של "פערי ידע".
זה ילד שלוקח זמן לאבחן (וכמובן שאפשר לאבחן אותו 10 שעות ולטעות אם המאבחן גרוע)

arana1

New member
יש הרבה ש"יודעים" אבל פשוט לא מגיבים

השאלה היא מה זה יודעים

יש לא מעט אוטיסטים שיש להם דווקא רגישות מאוד גבוהה למה שמתרחש אצל אחרים
לפעמים בצורה מאוד עמוקה
אלא שדווקא לכן הם לא יודעים להענות לזה ולהגיב לזה כמו שכולם מצפים
הם גם לא יודעים לספר לעצמם מה הם בדיוק רואים ומרגישים כי השפה המקובלת לא בנוייה להכיל את חוויית הידע שלהם
אבל בדיוק מאותה סיבה הם יודעים הרבה פעמים דברים ברמה הרבה יותר גבוהה ומהותית מהנ"ט

אם היה מי שעוזר להם בכיוון הזה זה היה יכול לעזור לכולם
אבל לאף אחד אין אינטרס להעצים את הכיוון הזה
מטעמים מאוד מובנים
לצערי

amis12345

New member
אוטיזם

אוטיזם זה בעיית תקשורת. אין ספק שהפרעות קשב וריכוז מקשות במידה מסויימת על ההתנהלות מול הילד אבל זה לא מהווה אוטיזם. גם בעיות רגשיות והתנהגותיות הן אינן אוטיזם - הן יכולות להיות סימפטום של אוטיזם.
אוטיזם מתאפיין בשונות במוטיבציה וכמובן שגם ביכולת ליצור קשרים חברתיים. אם לילד ישנם קשיי תקשורת וקשיים ביצירת קשרים חברתיים אז שווה לבדוק.

dina199

New member
אם את רוצה איבחון אוטיזם

צריך לעשות אותו אצל מומחה לאוטיזם. והאיבחון אמור להתבסס על הרבה גורמים ולא על שאלון אחד.
אם יש לך חשדות , כנראה האיבחון ההוא באמת לא מספיק.

purple17

New member
לבני יש ADHD

וגם אנחנו איבחנו אותו מגיל 5.
הוא אובחן גם כ PDD-NOS רק בזכות זה שאני מבינה בתחום והראתי לנוירולוג את הבעיות שקשורות ל PDD (הוא לא יכול לראות את זה במרפאה כשילד בתפקוד גבוה).

רוב אנשי המקצוע לא יאבחנו אוטיזם בתפקוד גבוה אם ההורים לא יכוונו אותם על מה להסתכל...

לדעתי הדרך הטובה להבדיל PDD מ ADHD היא לראות אם הילד הילד מאבד את הבעיות החברתיות שלו כשהוא עם ריטלין (בהנחה שמגיב לריטלין).

purple17

New member
אובססיות יש, חזרתיות אני לא רואה

יש לו אובססיות לנושאים מסוימים (למשל אלקטרוניקה).

אם יש לו חזרתיות אז זה לא משהו שאני מזהה. אולי איש מקצוע היה מזהה חזרתיות אבל זה לא משהו שהוא יוכל לראות בקליניקה.

dina199

New member
אובססיה זה חזרתיות.

זה עומד בתנאים.
ואיש מצקוע טוב לא אמור להסתמך רק על מה שהוא רואה בקליניקה.

dina199

New member
רוב אנשי מקצוע לא יאבחנו כי הם

לא מומחים בספקטרום.
הבעיה שרובם גם לא יודו בזה

רותי311

New member
זו אבחנה מבדלת! השאלה אם את אומרת את זה

מניסיון. לבן שלי קשה בחברת בני אדם כשהוא ללא רטלין, הוא אמפולסיבי וחושב שכולם נגדו ולכן מביע הרבה זעם ונראה כמנסה לשרוד בכח הזרוע בחברה מרובת ילדים- למשל במפגשים כיתיים. לא יכול להשאר שם לבד בלי השגחה - אין סיכוי.

עם רטלין לעומת זאת, הוא רגוע, לפעמים אפילו רגוע מידי וקצת "מטפסים עליו" אפילו.

ובשני המקרים חייבת להיות הפעלה מסודרת -גם בבית ספר - "זמן חופשי" זה ממש לא מתאים לו: ללא רטלין - מתפרק ומשתולל, עם רטלין - עומד כמו זומבי ולא עושה מאום. כלומר לא מוצא את עצמו.

נראה לי שכל התופעות האלו מתאימות גם ל ADHD וגם לאוטיזם.
פעם אמרה לי פסיכולוגית ש ADHD זה קצת כמו אוטיזם חברתי.
אבל אני שואלת את עצמי - מה זה אוטזם חברתי? אולי זה הדבר האמיתי
אז נכון שהרטלין עוזר והוא מסתדר, אבל אולי זה רק "מכסה" .

dina199

New member
אוטיזם זה תמיד 'חברתי'

כי זה קשיי תקשורת בין אישית.

ולגבי 'זומבי' - תרופות זה דברים כימיים שמשפיעים על המוח. אז אין פלא שהן משנות התנהגות.

מה זה אוטיזם חברתי?

ועוד קצת? אין כאן קצת ואין כאן הרבה או שאתה בפנים או שאתה בחוץ!
רטלין עוזר להפרעות קשב וריכוז, אבל הוא לא עוזר למצבים חברתיים ואם אתה בתוך הרטלין לא הידיד הטוב שלך שיבוא להגנתך בסיטואציות חברתיות..

purple17

New member
מצד אחד כל מה שאת מתארת מתאים לבני

(למעט הזומביות עם הריטלין. זה היה לנו רק כשהמינון לא היה מתאים),
אבל אלה גם תכונות שלא מתארות דווקא אוטיזם אלא נובעות גם מ ADHD.

לבני יש גם נוקשות לפעמים (קשה להסביר את זה בכתיבה), והוא חופר המון, ולפעמים פונה באופן מגושם לילד אחר, וכו'.

רותי311

New member
ומה האבחון של הבן שלך?

דרך אגב חוסר גמישות ועוד בעיות נוספות מאפיינות בהחלט גם ילדים עם ADHD
אבל תחושת הבטן שלי היא כזו: אם חלקם של ילדי ADHD באוכלוסיה הוא בין 3 ל 7% , הייתי אמורה לראו בסביבתי ילדים נוספים עם התנהגויות דומות או משותפות.
אבל אני לא רואה, כלומר אני רואה שלבן שלי יש או ADHD ממש ממש קשה לעומת שאר הילדים או שבאמת יש משהו נוסף

purple17

New member
לא עשינו אף פעם אבחון ADOS/ADI

יש לו אבחון של PDD-NOS מקופת חולים (נוירולוג ששוחח איתי ןפסיכולוגית שנפגשה איתו פעמיים, בעיקר למבחני אינטליגנציה, וצפתה בו בגן כי לא הבינה למה הנוירולוג נתן אבחנה כזו, אבל בצפיה ראתה שלא ידע איך להתמודד עם הצקה של בן גילו באופן מותאם).

אני חושבת שהוא כן בספקטרום אבל גם אני ראיתי ש ADHD קשה גם מתאים בהגדרות שלו להתנהגות של בני.
ריטלין לא עוזר לו למחוק את הקשיים החברתיים אז אני לא יודעת אם זה רק ADHD.

אני חושבת שרק הזמן יגיד...

למעלה