אבחון "חפיפניקי"

למרות הבעייתיות - רוצה לכתוב משהו

שאני יודעת שיהיה לא פופולרי כאן אבל מציק לי הענין הזה של לקבל קצבה מביטוח לאומי במקרה כפי שמתואר כאן גורם לי לנוע באי נוחות הילד שלי לא אוטיסט אלא נכה ברמה גבוהה מאוד - זה אומר טיטולים, כסא גלגלים ועזרים נוספים שצריך לחדש כל הזמן, סדים לרגליים וגם עזרה בבית. את כל אלו הקצבה שאנחנו מקבלים לא מדגדגת אפילו אני יודעת שגם הורים של ילדים על הספקטרום שנזקקים להרבה טיפולים ועזרה הם באותו מצב. העובדה שגם משפחות שלא ממש צריכות את הקצבה מקבלות אותה באה על חשבון מישהו. מקשה על ילדים אחרים בועדות מביאה לכך שקשה מאוד לעדכן את הקצבאות לרמה סבירה ועוד. יש המוני ילדים שנזקקים לטיפולים רגשיים ואחרים במהלך חייהם וזה לא אומר שהם זכאים לקצבה מביטוח לאומי ברור שזה עוזר וברור שזה מופנה לטיפולים - זה עדיין לא מוסרי בעיניי.

למה את מתכוונת כשאת אומרת משפחות שלא צריכות,

לא צריכות כלכלית או לא צריכות כי המצב של הילד לא מצדיק? אשמח אם תבהירי את עצמך

היא התכוונה שהמצב של הילד לא מצדיק

או כמו שרשמתי לה במסר זה לא נכון לעשות גוף VS נפש. הנפש של הילד והטיפולים שיעזרו לו חשובים ויקרים בדיוק כמו העזרים החיצוניים שיעזרו לילד אחר. אבל את צודקת בתחום הזה ההשוואות לעולם לא יגמרו, עוד מעט יבוא מישהו ויגיד שליאיר לפיד יש בית מפואר כמו שבחיים לא יהיה לי אז אולי גם למשפחה שלו לא מגיע לקבל קצבה למרות שהתפקוד של הילד\ה שלהם נמוך? אני מכירה הורים לילדים נכים שמצבם הכלכלי טוב משלי פי כמה וכמה, עדיין מגיע להם יותר מלילד שלי כי הילד שלי פחות "מסכן"?

אני מסכימה איתך

ולדעתי היה טוב יותר אילו דיון כזה לא היה מתקיים כלל אין תחרות על מי מסכן יותר ומי זקוק יותר. כולנו בבעיה מסוימת, כולנו מתמודדים בדרך זו או אחרת. מי שם אותה לקבוע מצבו של מי כן מצדיק ומצבו של מי לא מצדיק? להפך הנכון, קורה שלרוב הרבה ילדים נופלים בין הכיסאות רק בגלל שהוחלט לא להגדיר אותם בכדי לחסוך עלויות ואז הילד גם לא מקבל את הקצבה, ועזבי כבר את הקצבה הוא פשוט לא מקבל את הסיוע אותו הוא צריך לקבל כי הוא לא מוגדר כמי שזכאי והכוונה לגן תקשורת למעון יום וכ"ו. לעולם אין לעשות השוואות אף אחד לא עמד במקומו של האחר ואני מציעה לכל אחד ואחד שיעסוק בבעיות שלו.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם הבנתי אותה נכון היא לא התכוונה לתחרות חסרת הטעם מי מסכן יותר, וגם לא לערער על זכאותם של ילדים על הספקטרום בכל תפקוד שהוא לקיצבה, אלא מה שצרם לה היה דבריה של הפסיכיאטרית- שיש לה חשד שהילד א"ס, היא לא באמת בטוחה שהוא אכן, אולי הוא לא, אבל היא מוכנה לרשום בטפסים שהוא כן כדי שיקבלו קיצבה.

התכוונתי למצב שהצרכים לא מצדיקים

אני ממש לא מבדילה בין צורך נפשי ופיזי אני מסתכלת מהצד על הורים לילדים אוטיסטים ולא מבינה לפעמים איך מתמודדים וממשיכים הלאה אני מדברת על מקרים שהילד מתפקד והצרכים הם מינוריים, למשל טיפול רגשי כמו שמקבלים אחוז גבוה מאוד של הילדים בתקופות מסויימות.(גם כאלו שלא על הספקטרום) אז ברור שכל ההורים שמשלמים על טיפולים כאלו היו שמחים לקצבה - אבל זאת לא המטרה של קצבה. הקצבאות צריכות ללכת למשפחות שללא קצבה לא יוכלו לתת לילד טיפול בסיסי שהוא זקוק לו - פיזי, רגשי, או נפשי. אין כאן שאלה מי מסכן יותר, אלא מי צריך את הקצבה ועבור מי זה nice to have מכיוון שמדובר על תקציב מוגבל זאת שאלה רלוונטית, לפחות לדעתי.

TikvaBonneh

New member
לדעתי קשה לעדכן את הקצבאות

ומקשים על ילדים בוועדות לא בגלל ילדים בתפקוד גבוה אלא כי המדינה שלנו איננה מדינת רווחה אמיתית. תבחרי את המלחמות שלך. אני חוששת שגם אם תצליחי לבטל את הקצבאות לילדים בתפקוד הגבוה, תתאכזבי לגלות שלא העלו לכם את הקצבה בעקבות זאת, אלא דווקא את המשכורת של חברי הכנסת.

רק רציתי להגיד תודה לכל מי שטרח להגיב

מצטערת שלא הספקתי לענות לכל התגובות ושלא הספקתי לחזור לכל המסרים. גם אם לא הגבתי לתגובה מסויימת תדעו שקראתי והפנמתי את כולן - אז תודה

OraS20

New member
חייבת לשאול אותך משהו

תיכף אשתף בחוויה שלי, שהיא דומה מאוד
אצל איזה פסיכיאטרית הייתם? אפשר שתעני אפילו במסר?

למעלה