הכל והלא כלום1
New member
אבחון "חפיפניקי"
לא הייתי כאן כבר המון זמן, בטח אתם לא זוכרים אותי... בקיצור הילדון בן 6 (נמצא בגן רגיל ומסתדר בסדר גמור) לפני שנה חשדתי שאולי הוא בספקטרום (בתפקוד גבוה ומבלבל) אך חוץ מהאבחונים של התפתחות הילד שהפנו אותי לכל מיני מקומות לבדיקת העניין לא ממש התקדמתי וטיפלתי בנושא, בחצי השנה האחרונה הילד ביצע קפיצת התפתחות מדהימה ושינה המון מההתנהגויות שלו, הטקסים נעלמו כמעט לגמרי ובכלל הוא מאד התבגר והשתנה וגם התחיל לשתף פעולה ולענות לרופאים (פעם היה שותק ולא משתף איתם פעולה, היה חרד לגמרי). בקיצור סוף סוף לקחתי אותו לפסיכיאטרית (גם פסיכולוגית הגן המליצה) ששמה הולך לפניה באזור שבו אנחנו גרים, שמעתי עליה המון המלצות מראש, גם כאן בפורום אם אני לא טועה. הפגישה היתה בקושי 45 דקות, בהתחלה דברה איתי קצת ושאלה בכלליות למה הגענו, אחר כך דברה קצת עם הילד לבד ואז שוב איתי. בסוף ה"אבחון" היא אמרה לי דבר כזה: הילד מדהים ומאד מיוחד ומפותח וברמה קוגנטיבית מעבר לבני גילו עם דמיון מאד עשיר ויצירתיות גדולה (דה כאילו שלא ידעתי שהילד שלי מושלם
) אם הייתי מכירה אותו רק מהשיחה איתו ומהבדיקה (לפי מה שסיפר לי נתנה לו לרשום את השם ועשתה לו כמה תרגילי חשבון) הייתי אומרת לך שהכל בסדר ואפשר ללכת הביתה רגועים, אבל בגלל הרקע שסיפרת לי ובגלל כל הסיכומים שהבאתי מהתפתחות הילד ומהגן ובגלל התשובות שנתתי לה על השאלון הזה של הביטוח הלאומי שבודק אם הילד נמצא בספקטרום אז לדעתה הוא אולי כן אספרגר, המילים שלה היו "הוא מתאים לשאלון של ביטוח לאומי" כאן כאילו נגמרה הפגישה, ביקשתי סיכום לפסיכולוגית הגן שהזהירה אותי מראש לבקש סיכום רשום כי לפעמים הם לא טורחים לתת. אז קיבלתי סיכום שנרשם בכתב יד, תמצות הסיכום היה: חשד לאספרגר ורשומה בו המלצה להעלות לכיתה א' רגילה וכמובן להיות בקשר צמוד עם פסיכולוגית בית הספר ולראות איך הולך לו ומקסימום לבוא עוד חצי שנה- שנה שוב לבדיקה פסיכיאטרית. היא עוד אמרה לי : אם את רוצה כסף מביטוח לאומי אני יכולה לרשום לך מכתב רשמי שהוא אספרגר כי הוא "עומד" בנתונים שבדף שיש לי מביטוח לאומי אבל לדעתי חבל לתייג אותו כי זה יכול גם לעבור לו
וכרגע עדיף שיעלה לכיתה א' רגילה וללא תיוגים. יצאתי משם עם הרגשה שסתם בזבזתי את הזמן, את מה שהיא אמרה לי יכולתי לדעת לבד ממילוי השאלון באינטרנט, ככה באמת מאבחנים? 45 דקות של שיחה וקריאת סיכומים באופן שטחי למדי? הוזהרתי מראש שהיא מאד מאד עמוסה ולמרות שהיא טובה ומומלצת מאד היא קצת "מחפפת" לאחרונה בגלל העומס הרב (חיכיתי כמעט חודשיים לתור איתה). עכשיו אני עוד יותר מבולבלת- מצד אחד הכסף מהביטוח הלאומי אכן יכול לעזור ואז אני אוכל להשקיע בו טיפולים יותר רציניים (אני לא מרוצה בכלל מההתנהלות של התפתחות הילד) מצד שני- היא אמרה שלא כדאי לתייג אותו. אולי בכלל היא טועה והוא לא אספרגר? הפסיכולוגית של הגן שרואה אותו הרבה יותר לא חושבת שהוא כזה אז פסיכיאטרית יכולה להחליט כזה דבר על סמך פגישה של כמה דקות רק לפי "שאלון" של ביטוח לאומי? מה אתם אומרים?
לא הייתי כאן כבר המון זמן, בטח אתם לא זוכרים אותי... בקיצור הילדון בן 6 (נמצא בגן רגיל ומסתדר בסדר גמור) לפני שנה חשדתי שאולי הוא בספקטרום (בתפקוד גבוה ומבלבל) אך חוץ מהאבחונים של התפתחות הילד שהפנו אותי לכל מיני מקומות לבדיקת העניין לא ממש התקדמתי וטיפלתי בנושא, בחצי השנה האחרונה הילד ביצע קפיצת התפתחות מדהימה ושינה המון מההתנהגויות שלו, הטקסים נעלמו כמעט לגמרי ובכלל הוא מאד התבגר והשתנה וגם התחיל לשתף פעולה ולענות לרופאים (פעם היה שותק ולא משתף איתם פעולה, היה חרד לגמרי). בקיצור סוף סוף לקחתי אותו לפסיכיאטרית (גם פסיכולוגית הגן המליצה) ששמה הולך לפניה באזור שבו אנחנו גרים, שמעתי עליה המון המלצות מראש, גם כאן בפורום אם אני לא טועה. הפגישה היתה בקושי 45 דקות, בהתחלה דברה איתי קצת ושאלה בכלליות למה הגענו, אחר כך דברה קצת עם הילד לבד ואז שוב איתי. בסוף ה"אבחון" היא אמרה לי דבר כזה: הילד מדהים ומאד מיוחד ומפותח וברמה קוגנטיבית מעבר לבני גילו עם דמיון מאד עשיר ויצירתיות גדולה (דה כאילו שלא ידעתי שהילד שלי מושלם