אבחון "חפיפניקי"

עד כמה שאני מעודכן במחקר, אף אחד לא חייב מיד

אומגה שלוש. אומגה שלוש לא עוזר לשיפור הריכוז, אם כי עוזר לשיפור מצב הרוח אצל בעלי לקות ריכוז. כמו כן הוא לא עוזר לאוטיזם, אם כי טרם הוכח שלאוטיסטים נסיגתי הוא גם כן אינו עוזר. אחד משלושת ילדי האוטיסטים הוא נסיגתי ורק לו אני נותן אומגה 3. אולם, אני לא נותן לו בשל דחיפות אלא בשל העובדה שלא הוכח שזה לא עוזר. חפשו בפאבמד מאמרי סקירה (review) על מחקרי אוטיזם ואומגה 3 ובדקו את העניין בעצמכם.

dorit73

New member
המחקרים לא מעניינים אותי

לילד שלי זה עוזר. אני נותנת לו זרעי צ'יה כל בוקר. מה כבר יכול להיות רע בכפית זרעי צ'יה?

אם לילד שלך זה עוזר, זה מצוין. מה כבר יכול

להיות רע? לא יודע. אני מניח שאם מותר לשווק את זה כמזון, אז סביר שזה לא רע. (למרות שמונוסודיום גלוטמט מותר לשווק כמזון וזה רע מאוד). בשביל מה יש מחקרים? בשביל מי שלא רוצה לנסות על הבן שלו מכל הבא ליד. אם אני אנסה על הבן שלי כל מה שזז, אני לא אגמור בחיים לנסות. לכן אני מעדיף לנסות מה שהמחקרים לפחות לא שללו. אני אנסה, קודם כל, מה שהמחקרים מצאו שעוזר ומה שהרופא ממליץ.

dorit73

New member
זו בדיוק הפואנטה.

הרופאה הפסיכיאטרית שלנו המליצה על אומגה 3 ממרווה, כיון שלטענתה זה מגביר באופן טבעי את הששפעת הריספרדל, ולכן ניתן להשאר במינון נמוך של התרופה.

אז יש קשיים. נסו לחפש טיפול לעניין הוויסות

החושי. נראה לי שזה המכנה המשותף של רבים מהקשיים שלו, גם אם לא של כולם. עניין האכילה ועניין ההסתדרות עם קבוצות ילדים גדולות, יכול להיות קשור לוויסות החושי. יכול בהחלט להיות שיש מקום לטיפול רגשי. יתכן גם שהקלה בעניין הוויסות החושי תיתן גם היא שיפור בעניין הרגשי, אך זה לא אומר שיש לוותר על טיפול כזה. (אני לא יודע אם הוא צריך טיפול רגשי, אבל אם את חושבת שכן, אז ייתכן שאת צודקת). אגב, על איזו תרופה היא המליצה נגד חרדות? רספרדל (רספונד)? כי אם התשובה היא כן, זו גם תרופה שמקלה בעיות ויסות חושי.

זה לא משנה אם התרופה תקל

היא אמרה שזה בה בקפסולה ושזה מר ושהיא מבינה שאין מצב שהוא ייקח (הוא חולה שוקולד ובכל זאת כמעט מקיא ממטבעות השוקולד של "הדס") אני לא כל כך מבינה את הכתב שלה אבל רשום "סטבי..." אולי משהו עם ט או ל בהמשך ואולי י' ומ' סופית בסוף, זה של "טבעוני" אם הבנתי נכון את בכתב
לגבי הטיפול הרגשי- זה לא שאני חושבת זה מה שהומלץ בהתפתחות הילד (הם בעצם הכריחו לקבל טיפול כזה לפני שהם נותנים לו פיזיו ומרב"ע) אבל בלי קשר למה שהם המליצו נראה לי שהוא צריך טיפול כזה או משהו בסגנון.

ladybug4NLP

Active member
"סטבי" של טבעוני זה "סטביליום"

אני בתור אדם בוגר לקחתי זמן מה והוא היה מצויין. ויש לי חברים שגם לוקחים ומדווחים על שיפור ברגיעה. ככלל לטבעוני יש דברים מצויינים אבל יקרים אין לי מושג מה זה עושה לילדים מכל הסוגים. בכל מקרה-שווה לנסות בעיקר אם רופאה פסיכיאטרית אמרה לך שקודם כל אין בכך נזק. אומגה 3: אני מאמינה גדולה באומגה 3 החל מגיל 0ולמעשה לכולם (כולל אשיה בהריון). . גם אנחנו קבלנו אותו רק בצורה המגעילה שלו: שמן דגים מה שכן מי שלוקח מדללי דם חייב ליידע ולהתיעץ עם רופא אומגה 3 ממקור חי (דגים) זה לא אותו דבר כמו מהצומח (ויש לא רק מרווה אלא כל מיני מקורות אחרים כמו זרעי פשתה וכד') לא הבנתי מה הבעיה לפתוח קפסולה ולערב אותו במשהו כד שהילד שלך יוכל לקחת את זה. בכללת יש משהו שנקרא סמכות הורית וגם עם ילדים שיש להם קשיים ושקשה לך איתם - כדאי להפעיל אותו. ממה שאני מבינה-בגלל שיש הרבה בעיות עם ילדים שהם שונים במידה זו או אחרת- הורה מוותר על הסמכות כי הוא פשוט סחוט גופנית/נפשית ויש לו רגשי אשמה בגלל השונות של הילד. אז... את אמא שלו, את יודעת יותר טוב ממנו למה הוא זקוק, כמו שלא תתני לו לא לאכול או לעשות כל דבר שהוא רוצה, כך את יכולה להביא אותו בצורה פתוחה או מוסווה לקחת כמוסה חלקה שלא קשה לבלוע, יש כאלה שיש להם פחות טעם לואי מאחרים או אפשר להזמין מחו"ל (במחיר נמוך יותר מאשר נקנה בארץ) כמוסות עם ציפוי מיוחד entric coated . (בארץ אין אומגה 3 עם ציפוי. תזכרי: את אמא שלו, את קובעת את סדר היום (הוא ילד חמוד ונבון ומבין הוראות) ואם תאמיני ולא תהססי - אולי ייקח זמן אך הוא יקח כל מה שתתני לו. ילדי אספרגר יכולים להיות גאונים. תהני ממנו

dorit73

New member
אני הייתי סומכת עליה בלב שלם.

היא יודעת מה היא אומרת, והיא רופאה פסיכיאטרית שמעדיפה לשלב טיפול של תוספים ותזונה נכונה עם טיפול פסיכיאטרי, ולכן הגישה שלה קצת שנוייה במחלוקת. לנו היא התאימה מאוד, ואני חושבת שהיא מקצועית ולא חרטטנית כמו פסיכיאטרים אחרים, שישר ירשמו לך פרוזק לילד כי הוא חרד. זו דעתי.

שוב- אני לא אומרת שאני לא סומכת עליה

או שהיא לא היתה מקצועית (מראש לא הייתי הולכת אליה אם לא הייתי יודעת שהיא טובה). פשוט יצאתי משם עם הרגשה שמה שהיא "נתנה" לי כבר קיבלתי לבד בהתפתחות הילד ובאינטרנט, היא לא חדשה כלום ולא בדקה כלום לעומק אלא ברמה שטחית לבד, "חשד" יש לי ולמעורבים כבר מזמן, אני פשוט ציפיתי לתשובה חד משמעית שתנתן אחרי בדיקה רצינית ולא ל"חשד" כי את זה באמת יכולתי להגיד לבד, כנראה שזה לא כזה שחור-לבן ושציפיתי למשהו שאין מצב לקבל מפגישה כזאת,טעות שלי.

ואני שמעתי שהיא הכי טובה בצפון

הצליחה לאבחן ילדים אחרי שעברו כמה וכמה מאבחנים ידועים זו תרופה טבעית אנטי חרדתית יש כאלו שמייבאים ביבוא אישי מחו"ל ויוצא הרבה יותר זול . בעיות בויסות או עיבוד חושי מטפלים ע"י מרב"ע כן יש חלק מהילדים שלא מגעיל אותם הליכלוך של האוכל אבל מרב"ע גם תלמד אותו לאכול נקי ועם סכום לא הייתי מוותרת וכן הייתי מתחילה עם אומגה 3 אפשר להמיס את הכמוסה לתוך משקה / ויש גם בסירופ

TikvaBonneh

New member
לא מספיק לעשות איבחון פסיכיאטרי

לא לצורך קבלת סיוע מביטוח לאומי ולא לצורך משרד החינוך. דרוש גם איבחון פסיכולוגי ואני מציעה שזה יהיה הצעד הבא שלך. את צריכה איבחון פסיכולוגי מפסיכולוגית שמתמחה באספרגר כדי להבהיר את התמונה. אז כדאי לך לבקש ממנה את האיבחון שלה בכתב, ואם הילד גם יאובחן באיבחון פסיכולוגי כאספרגר אז תגשי לביטוח לאומי. בינתיים עם האיבחון שלה את יכולה לגשת לקופת חולים ולקבל זכאות לטיפולים לפי חוק הסומטיים, כולל טיפולים פסיכולוגיים.

אפילו שהאבחון שלה הוא לא רשמי

כי היא לא רצתה "לתייג" והוא רשום בכתב יד? ציטוט מהסיכום שלה:" התרשמתי מילד בעל יכולות קוגנטיביות גבוהות מהממוצע, קושי בויסות חושי מאז הילדות, וברמה של אבחון אנמנסטי (זה נראה לי השאלון הזה של הביטוח הלאומי) מהאמא מילא עד לפני כחצי שנה את הקריטריונים ללקוי התנהגות בספקטרום האוטיסטי (PDD), עם זאת בבדיקה הוא יצר קשר מצויין,ללא בעיה בקשר עין, תקשר ודיבר יפה, עולם פנימי דמיוני עשיר מאד, עדיין יש טקסים......." ".........להערכתי מדובר בילד נבון מאד עם קושי בויסות חושי וחשד לתסמונת אספרגר, אין הפרעת קשב וריכוז" בהמלצות רשום להעלות לכיתה א' רגילה, לאבחן ויסות חושי אצל מומחה! (כמובן שהמליצה על מישהי שהיא מכירה), טיפול רגשי דרך יצירה והבעה (אין לי מושג מה זה אומר ואיפה מוצאים כזה דבר), ניסיון לגיוון תזונה (איך בדיוק?!) והמשך מעקב פסיכיאטרי בהמשך. מה זאת אומרת חוק הטיפולים הסומטיים? אני יכולה לקבל זכאות לטיפולים פרטיים לא דרך התפתחות הילד? אפילו שהוא לא "תוייג" על ידה רשמית אלא רק כ"חשד"?

TikvaBonneh

New member
לא

הוא יוכל לקבל עזרה רק אם היא תחליט כן "לתייג" אותו. בקשי ממנה שתעשה את ה"תיוג" הזה, ותשבי ותעשי חושבים אם את רוצה להשתמש בו כדי לקבל טיפולים. תמיד את יכולה לא להראות את האיבחון שהיא כותבת לאף אחד. זה שיקול שלך.

settie

New member
אבחון חפיפניק

ואולי הילד באמת התקדם וסגר פערים והאבחנה הראשונית הייתה לא מדויקת והוא לא בספקטרום , והפסכיאטרית לא רוצה לקלקל לו... עם תיוגים האם יש לו קבעונות , אובססיות, חרדות, נוקשות, קשיים בתפישת האחר וכד' או שאין לו את כל מה שמניתי ופשוט היה לו אחור התפתחותי.

סיגל932

New member
אנחנו היינו בסיפור דומה

אני לא רוצה לפרט יותר מידי אבל גם אצלינו היה סיפור דומה. בגן הסתדר לא רע ,לבד כמובן , ועלינו לכיתא א רגילה. אבל ב"ס זה לא גן ואם יש לכם גננת טובה לא בטוח שתקבלו מורה טובה. הילד שלי עבר דברים לא טובים בגלל ההתלבתות שלנו וחוסר ידע. אם לא רוצים לתיג, אפשר לעשות שילוב סמוי. אבל מניסיון המר שלנו עדיף תיוג ,מאשר מה שילד עבר. אם תרצי יותר פרטים תפני אלי במסר

למעלה