אבחון בגיל הרך

אין דבר כזה "תפקוד נמוך "בעיני

לפיי ידעתי יכול להיותאחד שלא מדבר אך יכול להיות מחונן בצורה יוצאת דופן במתמטיקה או בעל זיכרון צילומי נדיר ובכל השאר לא לתפקד, ולהפך אצל תפקוד גבוהה שהיה לו מנת משכל ויכולת מאוד רגילה אבל יכולת להסתתדר באופן טוב סך הכל בחברה, יש אוטסטים " בתפקוד גבוהה " שלא יכולים לעשות דברים נורא בסיסים כמו " תפקוד נמוך " ממש ככה לחצות כביש ,או להזמין אוכל , או לדבר בכלל עם זרים ,ומצד שני הקוגנציה היכולת השכלית מאוד גבוהה עד גאונות ,למשל אני נחשב ל " תפקוד גבוהה " אבל אני לא יודע דברים בסיסים כמו להתלבש או

להתקלח כמו שצריך, ועוד מלא דברים אבל אני יכול לפטור אינפי שזה החומר הכי קשה במתתמטיקה שנה א בעל פה, או לזכור אין סוף חומר ממש ספרים שלמים בעל פה, ולצייר באופן שנחשב מאוד גאוני עד רמה שרצו לשלוח אותי לתחרויות בארץ ומשם לעולם, אבל אני בקושי מדבר, או יודע מה לעשו במצבים הכי פשוטים, אני אפילו לא

יודע לשרוך שרוכים, אז אני לא חושב שאני " בתפקוד גבוהה " ולא ב " בתפקוד נמוך " אני לא פה לא שם אני מעין שילוב ,וככה נראה לי רוב האוטיסטים אם לא כולם , זהו זה דעתי, ואני הכרתי אטיסט שהיה לא מדבר וממש " מפגר " אבל יכל לחשב את כל השטח של הבית חולים בשניות וולחשב כמו מחשבון, זה היה ממש מדהים בעיני, והרבה אוטסטים בתפקוד נמוך מגלים יכולת מיוחדת לצד הקשים הרבים, לפחת מנסיוני . זהו

ולפי דעתי אלו " בתפקוד הנמוך " הם הגאונים האמתיים ,והם אלו שהכי מחברים לעולם, בעיני הם חבל על הזמן, מאוד אוהב אותם , היו החברים הכי טובים שלי ,שהייתי באברבאנל .

schlomitsmile

Member
מנהל
יש (לפחות) שתי רמות ביטוי, ושתיהן חשובות
את מדברת על ביטוי ברמה העמוקה יותר, ביטוי העולם הפנימי.
יש גם ביטוי ברמה היומיומית, למשל היכולת לבטא "קר לי" או "אני רוצה ..."
באופן שיהיה נהיר לזולת.
כאן, הכלי היעיל ביותר הוא מילים, במיוחד שהזולת אינו בהכרח ההורים האוהבים,
לפעמים, במיוחד בבגרות, זה צפוי להיות מישהו שיהיה פחות פנוי לקשב מעמיק.
&nbsp
לכן לדעתי בעוד שמסכימה איתך על החשיבות במציאת הקול וערוץ התקשורת האותנטי
של האדם, חשוב גם לסייע לו "לנהוג" במילים, אפילו כשפה זרה.
אם בדיבור או בהעזרות באמצעים טכנלוגיים או תת"ח.

נכון מאוד הגישה שלך יפה

לדבר דרך שפתו של הילד נכון מאוד , זו שיטה הומנית ואוהבת

pineapple18

New member
הרבה חומר למחשבה....

כל הסיפור של חשד ללקות התפתחותית ממש חדש, רק מלפני חודש בערך. מרגישה שזה עוד קצת מוקדם ״להסתער״ על חינוך מיוחד, בפרט כשיש אפשרות סבירה מאוד שהאבחנה תהיה משהו שאינו אוטיזם. או אפילו שכלל לא תהיה אבחנה חד משמעית.
בכל מקרה, העלתם כאן נקודות למחשבה האם חנ״מ הוא בהכרח הפתרון הנכון, ובכלל מהי הגישה הנכונה לטפל בילד. תודה לכולכם.

מיטב המומחים בעולם ממליצים לטפל כמה שיותר מוקדם כדי

להקנות לילד כישורים ולשפר את תיפקודו ואת כופרת? מתוקף מה בדיוק? איך את מעזה להמליץ המלצות הזויות כאלה. חס וחלילה שמישהו עוד יקשיב לך.

schlomitsmile

Member
מנהל
מתוקף היותי אדם חושב ומרגיש ובעל נסיון חיים
בעבר מיטב המומחים המליצו על טיפול בעלוקות למשל

הבכירות והדיפלומות לא מעוורות אותי.

תקשיבי לאנשים עצמם, לא"סים, הם מיטב המומחים לאוטיזם

הכלל הבסיסי ביותר לגבי אוטיזם, אולי היחיד,
הוא לא לקבל דבר כמובן מאליו.
בתוך זה נכנסות גם אמונות כגון שאנשים חשובים תמיד צודקים
או שמה שהתרגלנו שהוא נכון ודאי נכון תמיד וגם בהקשר לאוטיסטים.

אני מעדיפה לסמוך על הנסיון המדעי שאומר שככל שמתחילים

מוקדם יותר כך הילד עשוי להתקדם יותר. המוח גמיש וקולט יותר טוב, אני מעדיפה את הבת שלי מתפקדת, חברותית ושמחה ולא ילדה שכלואה בתוך האוטיזם שלה.

dina199

New member
כבר מזמן הוכיחו שהמוח גמיש בכל גיל.

אני לא נגד טיפול. דווקא מאוד בעד.
אבל אני נגד היסטריה שרק בגיל צעיר אפשר לטפל אחרת הכל אבוד.
ולגבי מומחים איבדתי את האמון בהם מאז שלבן שלי היה איבחון בו היו כתובים כל הסימנים של אספרגר רק בלי 'השם המפורש'. והאבחנה שקבעה את השם הייתה רק שנתיים מאוחר יותר. זה היה בגיל 14. אז מה בגלל גיל כזה 'קשיש' כבר לא היה לנו מה לעשות?

schlomitsmile

Member
מנהל
המוח אכן גמיש בכל גיל
גם אני בעד טיפול, לפי הצורך (של המטופל)-
כזה שייטיב עם המטופל, לא ינסה להפוך אותו למישהו אחר.
&nbsp
הבנים שלי קיבלו וחלקם עדיין מקבלים כלמיני טיפולים.
כדי לעזור להם, לא כדי לשנות אותם.

1smile11

New member
חבל שאין הרבה אנשים שמבינים

שלא לנרמל בכוח כי זה לא עוזר כי זה לא יהפוך אותו לגבוהה יותר וזה יכול לתסכל לפעמים מניסיון
אי אפשר ללמד את כל המצבים החברתיים בעולם ולהכחיד את זה

" מדעי " מטל מאוד בספק

אבל אני הבנתי די מזמן שאין מה לדבר עם הורים, במיוחד כאלו שהם נעולים , אז אין לי טעם בתור א"ס להסביר מה הבעיה "במדע "הזה ,ולי ברור שאני לא לכוד באוטיזם שלי הכי להפך, אני לכוד בחברה נ"ט דורסנית אלימה, אבל אין לי ממש יכולת להסביר לך או לאחרים ,רק לומר שאני מרגיש ממש לא טוב שאני קורא הורים שולחים לטיפולים ברמה של צמרמרת ורצון להקיא, אבל זה לא משנה הדעה שלי, אני חולה .... צריך לטפל ,שהיה . אין לי סבלנות להיכנס לוויכוח הזה, זה חסר טעם, ועושה לי סתם רע .

1smile11

New member
אוטיזם זאת לא מחלה נתנאל צודק

זה אוסף של התנהגות,חיווטים אחרים שונות נוירולוגית.
אני ממש לא כלואה באוטיזם שלי.
&nbsp
דרך אגב,לאותה אחת שאמרה שהיא רוצה את הבת שלה מאושרת בעתיד,השעה מאוחרת ואני לא מוצאת את מי שכתבה זאת-
מוזמנת בחום לשמוע את מה שהטיפולים גרמו לי ולנתנאל בטוחה שסיכם איתי ויספר לך באהבה. וזה שטויות כל החלון ההזדמנויות הגנמר ממש ככה.
&nbsp
אני לא כלואה באוטיזם שלי,כן אני חיה איתו אני מאוד מאושרת הוא חלק מחיי אבל זה לא אומר שבגלל שאני אוטיסטית זהו אני לא אחייך גורלי נחרץ
יש המון אוטיסטים אפילו בתפקוד ממש נמוך ואני יכולה להגיד לך את זה מניסיון אישי שלי הם לא מחייכים פחות מאנשי התפקוד הגבוהה ולעיתים יותר

הסברתי לה וארכות

זה לא עזר בכלום היא נעולה על מצב מסיום אין לי עם מי לדבר עאעם הייתי יודע שי פתח להקשבה הייתי מסביר אבל אני לא רואה כזה ,ואין לי כוח או רצון לדבר לקיר .

זוו אותה אחת

מי שכתבה שהב שלה כלאה באוטיזם זו אותה אחת הכניסו לה לראש דעה קדומה שאוטיסטים כלואים באוטיזם במעין נמצאים בוועה, שזה המיתוס הכי ידווע על אוטיזם, והיא לצערי קנתה את זה ,ולא משנה כמה נסיתי להסביר ולתת דוגמאות זה לא עזר אפילו טיפה ,אני לא מתייאש פשוט לא רואה טעם כרגע ... לנסוות להסביר .

לא הזוי להקשיב לכל מה מה ש " המומחים " אומרים

כמו חסיד שוטה, ואומר לך מזה מדע , שיטה מדעית אומרת להטיל ספק בהכל ולשואל ולברר תמיד, לכן גישה שמקבלת בעיוורון מה שאומרים " מומחים " נראת לי הזויה אבל ככה נ"ט מעדיפים לסגוד לסמכות בכל מחיר,לכן אוטסטים כל כך סובלים .... חבל .

arana1

New member
לא נסיון ולא מדעי

לא רק שלמדע אין שום מושג למהות הזהות האוטיסטית כל מה שהוא יודע לומר עליה הוא בדיוק ההפך מהאמת,
ויש לכך לא מעט סיבות שאת חלקן ניתן למנות.

ברור שאוטיסט צריך להתפתח ולהשתנות אבל מי שמזהה התפתחות עם אילוף עושה עוול ונזק עצום לצאצאים שלו ולחברה בכלל

אוטיסט גם לא צריך ולא אמור להשתנות דווקא למה שנחשב כחברותי,
אפילו ההפך,
חברותיות זה בסך הכל דבר הכי צבוע ושטחי וכל מה שיפה ועמוק וחכם ואוהב באוטיסט מתבטא לכן במה שהנורמטיבים מזהים בטעות כחוסר חברתיות.

כשהנורמה תפסיק לשנוא כל מה שקצת יותר עמוק מהרגיל אז אולי גם האקדמיה תנסה ליישר קוו במקום רק להתחנף לכל מה שהכי רע ומושחת בחברה

arana1

New member
אני מעולם לא אדחוף את ילדתי להיות "חברתית"

וגם לא לדבר, ושמצפים ממנה לדבר והיא שותקת, כי מה לעשות בניגוד לאנשים נורמטיבים היא מאוד מאוד עדינה ורגישה, אז אני מגן על זכותה לשתוק,
ואני עושה את זה גם בגלל שאני זוכר איזה סיוט חשוך ונורא היה לי בתור ילד כשאף אחד לא הבין ולא תמך ולא הגן על זכותי הכי בסיסית, הכי אנושית, להיות כעצמי גם אם יש לי עולם פנימי שלא מתאים בדיוק למקובל,
זה כאב לי נורא והפחיד אותי נורא, כי ילד קטן לא יכול להתגונן מעריצותו של המבוגר.

וילדתי מדברת כמו משוררת, חכמה להפליא, ושמחה, מאוד, בדרכה הלא תמיד מקובלת,
די לפשיזם, נמאס, נפש הילדים ודמות החברה על הכף.

על שני הודעות הלווואי שהיה מי שהוא שיכל להבין את מה שאתה אומר ומנסה לישיםעם ביתך , הלוואי כן ירבו כמוך .

למעלה