אבולוציה

MOOLKI

New member
..........

"שאתה *עדיין* לא הסברת לי מה ההבדל בין בריאה על-ידי סוכן תבוני כלשהו שאף אחד לא ראה AS IS לפני זמן מאוד נקוב (שכמובן, מנוגד לכל נסיון) לבין קסם." מה פשר קשקוש זה? זה כמו מישהו שמעולם לא ראה אקדח ולא מבין איך הוא פועל, וכשמסבירים לו שברגע שאדם אחד לוחץ על המכשיר, אדם אחר בטווח מסויים, עלול להפצע, או אם מבצעים את הקסם כהלכה, הוא גם עלול למות. הכל תלוי במיומנותו של הקוסם. רוצה עוד דוגמה. תייבא מישהו מהעבר, נניח לפני 500 שנים ויש לך שלל קוסמויות להראות לו. תראה לו את מכשיר הטלפון. better yet, תראה לו טלפון סלולרי. הבנת את הפואנטה או שצריך להאכיל אותך בכפית?

אה, אז מה שאתה אומר זה שההבדל

בין מעשה קסם לפי הנסיון שלי (Poof into existence) לבין המציאות כפי שאתה מכיר אותה כוללת המון ידע וחכמה שאיני מכיר, כי אני בור ועם הארץ בתחומים נעלים אלה? אני אנסה את הכפית, תודה. נסה אותי.

MOOLKI

New member
מה לא היה ברור?

"ההבדל בין מעשה קסם לפי הנסיון שלי (Poof into existence) לבין המציאות כפי שאתה מכיר אותה כוללת המון ידע וחכמה שאיני מכיר, כי אני בור ועם הארץ בתחומים נעלים אלה?" אני קשר לוגי בין המסקנה שקיים בורא או מתכנן ל*איך* הוא ברא או תיכנן. זה מה שניסיתי לומר. זה שאני לא יודע *איך* זה קרה, לא אומר שזה מעשה הוקוס פוקוס והבאתי מספר דוגמאות בהודעה הקודמת. "כי אני בור ועם הארץ בתחומים נעלים אלה?"" אל תרגיש רע עם עצמך. כל האנושות בורה בנושא של היווצרות החיים. כפי שהאנושות הייתה בורה בנושא של קרני רנטגן, לפני 1000 שנים.

אהה.. אז אתה לא יודע איך זה קרה

אבל אתה יודע איך זה *לא* קרה? אז אתה אומר שלדעתך אתה פשוט לא יודע מה קרה, ולא שלפני קצת פחות מ6000 שנה ערימת עפר אלמונית כלשהי הפכה להומו ספיינס? חשבתי שזה הסיפור הסטנדרטי. זה לפחות מה שלימדו אותי בתיכון החילוני הבור שלי. כנראה שטעיתי.

MOOLKI

New member
"אבל אתה יודע איך זה *לא* קרה?"

אני יודע שמישהו\משהו גרם לזה לקרות לכן נובע שזה *לא* קרה באקראי. נכון פשוט? "אז אתה אומר שלדעתך אתה פשוט לא יודע מה קרה, ולא שלפני קצת פחות מ6000 שנה ערימת עפר אלמונית כלשהי הפכה להומו ספיינס?" חזרנו לפסיכומטרי? מה הבעיה? מה לא היה ברור? אני יודע שזה בכוונה תחילה לכן זה לא באקראי.

טוב, נעזוב לרגע את עניין האקראיות

כי זה דיון פילוסופי אווילי שאני לא מתכוון להכנס אליו בכלל, אני שאלתי שאלה פשוטה. אתה עניתי ב"כן" מתחמק. אני אנסה שוב - האם אתה טוען שכל המינים הופיעו AS IS מתישהו ב6000 שנים האחרונות? A simple yes or no would do

אוקיי, אז אתה לא יודע איך זה קרה

למרות שאתה מאמין שזה קרה לפני 6000 שנה (contrary to evidence) ואתה מאמין שזה קרה ע"י הפיכתו של עפר להומו ספיינס (contrary to evidence)? אתה יכול להסביר לי למה לדעתך זה שונה מנס\קסם?

MOOLKI

New member
אני גם לא יודע איך מחשב עובד.

אני לא יודע עוד הרבה דברים. זה לא מונע ממני לדעת שיש מחשב, והוא עובד וזו לא קוסמות. "אתה יכול להסביר לי למה לדעתך זה שונה מנס\קסם?" הרגע הסברתי. התפיסה שאם אני לא מבין משהו אזי זה קסם או כישוף, מתאימה יותר לילד בן 3 מאשר לסטודנט. ואם קשר בין המסקנה שמישהו יצר משהו לבין השאלה איך הוא יצר אותו. אם אני לא יודע את זו האחרונה, זה לא משנה כהוא זה לגבי הראשונה. חוץ מזה, תפיסתך האמונית הרבה יותר קרובה ל"קסם" מאשר שלי. אני אומר שאין קסם ומישהו תכנן ויצר. אתה אומר - לא! כל העולם היפיפה הזה הוא דבר לא מתוכנן. היה הייתה משתכפלת בודדה ובצירוף מקרים, one thing leads to anothet ומתא בודד, התפתח עולם ומלואו שאנחנו רק עכשיו מתחילים להבין את אפס קצה החוכמה שבו. חבוב, זו ההגדרה של קסם במילון. אז כן, אני מאמין שהאדם הופיע פה לפני קצת פחות מ 6000 שנים בכוונה ולא לפני כמיליון שנים, באקראי.

אה

אז בעצם אין לך שמץ של מושג *איך* זה קרה וכשאני קורה לזא "קסם" אתה אומר שזה לא קסם כי זה בוודאי היה "מאוד מסובך". טוב, קיבלתי את התשובה שלי ממך. ("אני לא יודע איך אבל זה לא קסם זה פשוט מאוד מסובך!")

MOOLKI

New member
או שלא הבנת כלום, או שזה כמו לדבר עם כבשה.

"אז בעצם אין לך שמץ של מושג *איך* זה קרה וכשאני קורה לזא "קסם" אתה אומר שזה לא קסם כי זה בוודאי היה "מאוד מסובך"." אז גם לפעולתו של המחשב אתה קורא קסם? האינטרנט הוא וואחד קסם, לא? (הנחתי שרירותית שאתה לא מבין די הצורך בדברים הספציפיים האלה. אם אתה כן מבין, פשוט תחליף למשהו שאתה לא מבין. בימינו לא יהיה לך קשה למצוא) אתה מודע לזה שאתה מדבר כמו ילד בגן טרום חובה, כן? "טוב, קיבלתי את התשובה שלי ממך. ("אני לא יודע איך אבל זה לא קסם זה פשוט מאוד מסובך!")" אתה אשכרה בוק, אה? זה מה שקיבלת? למה אני מבזבז כאן זמן...?

מצחיק, אני שואל את עצמי בדיוק

את אותה שאלה. אם אין לך משהו להוסיף, זו הנקודה שבה אנחנו נפרדים להפעם.

MOOLKI

New member
זה מעניין איך

שברגע שהשיחה מתחילה להוביל לאנשהוא אתה יוצא בתשובה כגון: "טוב, קיבלתי את התשובה שלי ממך. ("אני לא יודע איך אבל זה לא קסם זה פשוט מאוד מסובך!")" ושם אתה בוחר לסיים את השיחה תוך התעלמות מכל טיעון והסבר שהעלתי בפניך ועוד מנסה לתעתע בכך שאתה מנסה לטשטש את הטיעונים שלי באמצעים רטוריים כמו - "אני לא יודע איך אבל זה לא קסם זה פשוט מאוד מסובך!" על מי אתה בא לעבוד? אתה חושב שאנשים שקוראים את התתכתבות בינינו מטומטמים? once again, הוכחת את כל טענותי לגביך.

לא התעלמתי ממה שאמרת,

אתה אמרת שהעולם נברא יחד עם כל היצורים שלו לפני 6000 שנה ואנחנו לא יודעים בדיוק איך זה קרה, אבל אנחנו יודעים שזה קרה - כששאלתי אותך מה ההבדל בין זה לבין נס אמרתי לי שזה נורא מסובך כמו אופן פעילותו של מחשב. אז בעצם לא באמת נתת לי תשובה, אלא אמרת שאתה לא יודע *איך*. אני קורא ללהסביר "איכשהו האלוהים הנבחר שלי עשה את זה כי כובע" נס. כי נס זו תופעה בלתי מובנת שכל זאת התרחשה (אם נניח באופן פרוע לחלוטין שאני שוכח לרגע את כל מה שלמדתי במדעי החיים עד היום) - אז אנחנו לא יודעים איך זה קרה (כי זה נס) - אבל זה בכל זאת קרה. בעצם, מבחינתי - אופן פעולתו של מחשב היא גם "נס" במובן מסוים - ההבדל היחידי הוא שישנם ספרים שבאופן מפורט שהמחשב אינו פועל על-ידי שדונים, אלא על-ידי מעגלים חשמליים (האמת שלמדתי טכנולוגיה בתיכון ויש לי מושג איך המחשב עובד) מה שכן, מלבד התנ"ך (שמן הסתם איננו או לפחות לא הצלחנו לאמת אותו) - אין לנו שום הסבר ל"איך" הבורא הנבחר שלך הפך עפר לבני-אדם. אם לא הייתה שום דרך להסביר איך מחשב עובד (כמו במקרה של האליל שלך) - אז כן, זה היה נס מבחינתי. נס מבחינתי זה פשוט משהו שאי אפשר להסביר באופן טבעי. למה חשבת שהתכוונתי?

MOOLKI

New member
"אמרתי לי שזה נורא מסובך כמו אופן פעילותו של

מחשב. אז בעצם לא באמת נתת לי תשובה, אלא אמרת שאתה לא יודע *איך*." מה שאמרתי זה שהעובדה שאני לא יודע איך פועל דבר מסויים (לא אמרתי בשום מקום "מסובך" אגב..) לא הופך את פעולתו לקסם או לנס. זה רק אומר שאני לא יודע איך הוא פועל. וזה כלל לא מפריע לי (לוגית) לעובדה שמישהו הפעיל\יצר\בנה\ תכנן את זה באמצעות כליו וידיעותיו. לומר שזה נס או קסם, זה משהו שהייתי מצפה לשמוע מאחייני הקטן. "אני קורא ללהסביר "איכשהו האלוהים הנבחר שלי עשה את זה כי כובע" נס. " גם למטוס אתה קורא נס? נס שמתכת עפה באויר? "אז אנחנו לא יודעים איך זה קרה (כי זה נס) - אבל זה בכל זאת קרה. " אני רואה שאין עם מי לדבר... מה שאנחנו לא יודעים - נס! את מי זה מסכיר לך? way to go . "בעצם, מבחינתי - אופן פעולתו של מחשב היא גם "נס" במובן מסוים - ההבדל היחידי הוא שישנם ספרים שבאופן מפורט שהמחשב אינו פועל על-ידי שדונים, אלא על-ידי מעגלים חשמליים (האמת שלמדתי טכנולוגיה בתיכון ויש לי מושג איך המחשב עובד)" תגיד,כל השדונים והפיות שאתה ממציא לעצמך זה כדי להשקיט את האינטלקט כדי שלא באמת תצטרך חלילה להתמודד עם טיעונים נורמלים? אומרים "שדון" "פייה" ופתאום הכל יותר קל להפרכה... זה הרי טינקרבל אז למה להיות רציניים ולנסות לחשוב? ואם אני אביא מישהו מהעבר מלפני 500 שנים או סתם אנאלפבית שנולד בג'ונגל ולא ראה מחשב מימיו, אז הוא יכנה את אופן פעולתו - נס, נכון? ואתה תסכים איתו, נכון? "מבחינתי - אופן פעולתו של מחשב היא גם "נס" במובן מסוים " אופן פעולתו של מחשב היא לא נס, בשום מובן. רק ילדים בני שלוש, אנאלפבתים ואנשים מהעבר הרחוק, יכנו את אופן פעולת של מחשב - נס.

אוקיי, קודם כל

הטון המזלזל שלך מעלה לי תסעיף כבר, חלאס. דבר שני, אני מגדיר משהו לא מוסבר ומשהו שלא ניתן להסביר אותו לעומת מטוס או מחשב כנס. אם אתה אומר שלא ניתן להסביר את מה שאתה מאמין בו, אז לפי ההגדרה שלי (הממ, שהיא גם ההגדרה של המילון, אבל כנראה לא של מולקי) - אז זה נס.

MOOLKI

New member
קודם כל,

הסעיף שלך לא מעניין אותי. תלמד לזנוח את הטון המזלזל שלך ואני אלמד לזנוח את שלי. כל הדיבורים שלך על פיות מזוקנות וגרמלינים, זה בהחלט טון מזלזל. משום מה נדמה לך שזה מרגיז אותי, אז זה לא. אבל זה בהחלט מראה על חוסר כבוד מצדך לפרטנר שמולך וזלזול. לכן אנהג איתך בדיוק באותו אופן עד אשר תדבר בכבוד. בשביל כבוד צריך לעבוד. "דבר שני, אני מגדיר משהו לא מוסבר ומשהו שלא ניתן להסביר אותו לעומת מטוס או מחשב כנס. אם אתה אומר שלא ניתן להסביר את מה שאתה מאמין בו, אז לפי ההגדרה שלי (הממ, שהיא גם ההגדרה של המילון, אבל כנראה לא של מולקי) - אז זה נס." מה זה לא מוסבר? זה סובייקטיבי. גם מחשב זה דבר לא מוסבר עבורשבט נידח באיזה יער גשם. אז זה אומר שזה נס? זה אומר שהוא חושב שזה נס אבל אנחנו יודעים (חלקנו לפחות יודעים) שזה לא נס. בורותו של אדם זה או אחר, לא הופכת את פעולת המחשב לנס. פעולת המחשב היא לא נס וזה לא משנה אם תביא מליארד אנשים שיגידו שזה נס. זה הרי לא ישנה את המציאות. 'בנת?

למעלה