אבא שלה ממש בעצבים

aiziq

New member
אם אני לא טועה

אף אחד לא אמר שהאמירה רדודה או שהנושא לא ראוי. עיקר הביקורת מתייחס לכך שהמסרים השונים בנויים כולם באותו שטנץ, זה טרחני וזה פועל בדיוק ההיפך ממה שאולי התכוון המשורר כי הקורא משועמם! והדבר האחרון שהמשורר רוצה זה להיות משעמם, הוא רוצה לעניין, הוא רוצה לגרות לפעולה, לחשיבה, הוא רוצה להיות זה שמציף את העניין למודעות ולא זה שמוביל אותו אחר כבוד למרתפי אי האכפתיות והמאיסה. הטרחנות הזאת של להגיד באותו סגנון דברים דומים עושה שירות רע לרעיון. אודה ואתוודה, הסיבה היחידה שנכנסתי לקרוא את הפרסום האחרון של המשוררת הטובה מכולם הייתה התגובה של פם "לא רע". חשבתי לעצמי, הו! אולי יש חדש תחת השמש... ושוב נחלתי מפלה ואכזבה לא נעימה. קיבלתי שוב לצלחתי את אותה עיסה מחוממת וממוחזרת עם כתמים ירוקים של פניצילין. לעומת זאת כמה רחב לבבי למצוא את שירו של מאור היום שועסק גם כן באותו נושא אבל היה בו דבר מה מחדש ומרענן מבחינת אופן ההגשה והטיפול בו. אגב, אותו קוצר סבלנות שדיברתי עליו קודם מתקיים אצלי גם בנושאים אחרים, למשל כשאני מאזין לזמר הים-תיכוני העכשווי ושומע שירי חיזור מצד הגברים ושירי דחיית מחזרים מצד הזמרות וכמעט ואין חידושים לא בצליל ולא בטקסט...אני משתעמם, אני מתאכזב, אני מתבעס. עוד אגב, גם אני שמתי לב שיש בסגנון משהו יהודה אטלסי כהגדרתך וזה גם כן לא מוצא חן בעיניי כי זה חלק ממפעל המחזור ואי המקוריות, העתקה של סגנון יחודי ותפיסת טרמפ עליו. שוב, בשיר אחד זה מתקבל ולגיטימי אבל כמשחזור שירים או מפעל חיים פואטי שלם מתבסס על העתקה סגנונית מסוג זה יש לזה טעם רע, מבחינתי. עניין נוסף שמאכזב אותי בהתנהלות של המשוררת הטובה מכולם הוא אי ההבנה לאיזה מקום היא הגיעה, היא לא באמת מבקשת להסתייע בפורום ובתגובות כדי לשפר את כתיבתה אלא משתמשת בו כבלוח מודעות לתלות עליו את שיריה ולקשר באמצעותו לבלוג הפרטי שלה בבחינת עשה לך פרסומת חינם. יתכן וזה לגיטימי אני לא אוהב את זה וזה גורם לי לחוש מנוצל. עד כאן תולדות האכזבה, בתקווה למחר חדש
איציק.

יהודה אטלס לא כזה מקורי

לפניו היה א.א.מילן ואחרים... אולי בישראל הוא חדשן אבל הוא די נודניק לטעמי...היה לו אחד טוב והאחרים הם שיעתוק... כן וגם אני שמתי לב לחוסר התקשורתיות של הכותב (אתה חושב שזה כותבת?!) ולעניין הלוח מודעות לעניות דעתי זה חלק מהפרובוקציה..הכמות, מכיוון שנראו פה שירים גרועים מאלו נראה לי שאם נתייחס לזה כניסוי ראוי לתת לו מקום כאן..מה נראה לך?!

אגב לתרצה אתר, המנוחה, יש כמה שירי ילדים

שהקדימו את יהודה אטלס.."כמו שבת בבוקר", שאני חושבת שמכפילים אותו באייכותם רק פחות מתוקשרים... הבחור אובססיבי....יש לו איציקלופדיה שלמה בחרוזים..שלפי הא-ב ועוד כמה מיחזורים... שכולם באותו משקל וחלקם אפילו עם אותם שירים יחסי ציבור

RachFan

New member
מהו לדעתך "האחד הטוב" של אטלס?

אני לא ממש מכיר את שירתו של אטלס, אבל גם לי יש אחד שאני מאוד אוהב שלו... אם תגידי שה"אחד הטוב" הוא שיר אחר, אשמח להכיר לך את "האחד הטוב" שלי וכך גם לי וגם לך יהיו "שניים טובים"...

:)...הראשון כנראה

והילד הזה הוא אני, אגב הנ'שלו (שהוא ההשראה לשירים, כך נראה) למד איתי בשכבה בתלמה ילין (נועם) ולא ממש אהב..את הטרנד סביב לשירים וגם הבן של א.א. מילן (שלא למד איתי בשכבה..ח..)ממש שנא את אבא שלו, ואמר עליו שהיה אבא גרוע, שירים הם לפעמים געגועים....

femme

New member
איציק אם יורשה לי להוסיף

ובניגוד למה שאתה כתבת, שמקובל ולגיטימי בעינייך לפרסם יצירות מבלי להיות שותף פעיל בפורום, אז אני חושבת שזו טעות גדולה שיש להילחם נגדה ולמחות נמרצות. פורומים שאני מכירה יש בהם אינטרקציה בין הכותבים וזה הרי המנוע שמפעיל את המקום. כותב לא חייב להגיב לכולם, אבל דחילק בהזדמנות שאתה מפרסם יצירה חדשה, תגיב גם לשניים-שלושה אחרים. כולם מעוניינים לקבל משוב ולא רק אתה. פורום ללא אינטרקציה בין הגולשים, הוא פורום מת. לוח מודעות ולא יותר וכאלה מפוזרים בכל העיר. חג שמח

RachFan

New member
אם אוכל להתערב...

אם אוכל להתערב ולומר את דעתי, או אף פחות מכך - להציע כייון חשיבה אחר, אז ככה: אני מבין את הגישה שלך, ומה שאמרת הוא נכון. אבל, לפעמים אין על מה להגיב. כלומר - אני הרבה פעמים מוצא את עצמי קורא שירים שיש לי עליהם תגובה אך אני לא טורח לכתוב אותה, ולא בגלל שאין לי זמן או אין לי כח, אלא בגלל שאני מאמין שהמצב לא יישתנה באותו מקרה עקב ההערה שלי (או של כל אחד אחר), או לחילופין שאין לי איך לנסח את הדברים, שאני לא יכול לשים את האצבע על משהו ספיציפי וכו'. במקרים קיצוניים יותר, יש אנשים שאין בכוונתם או ברצונם או אפילו ביכולתם הפיזית / הנפשית להגיב לאחרים. זה לא בהכרח בגלל שהם מונעים ממניעים אגואיסטיים, זה לא בהכרח שהם לא יסכימו עם מה שאמרת או שהם לא מבינים את נקודת ההנחה הזאת, אלא שלפעמים פשוט קשה מאוד לכתוב תגובה רלוונטית או טובה. ואני אישית מוצא את עצמי במצב הזה חדשות לבקרים, בחיים באופן כללי, וכאן באופן ספיציפי. רוב השירים שאני קורא אינני מגיב להם כי אני לא מוצא לנכון מסיבה כזו או אחרת. ואני מניח שלא היית רוצה ש"נגיב בכוח"...
או שכן? שגם זו דעה לגיטימית, אם את חושבת שכן, שצריך להגיב בכל זאת, גם אם לא בטוחים מה רוצים להגיד...

femme

New member
בכוח לא עושים כלום!

לכן ציינתי להגיב לשניים-שלושה ולא לכולםםםםםםםם. בעצם אפשר לחשוב כמה כותבים יש כבר כאן :) בכל אופן, תמיד יש תירוצים להימנע מתגובה ולא בהכרח התגובה שלך/שלי תשנה משהו. היא בגדר המלצה ולא יותר. תגובות ליצירות ניתן לחלק לשני סוגים : תגובה פואטית ותגובה פילוסופית: 1. תגובה פואטית – תגובה שמתייחסת עניינית לסגנון הכתיבה מהאספקט התחבירי והשימוש שנעשה באמצעים סיפרותיים. בתגובה פואטית חובה על המגיב להיות ענייני, להסביר ולנמק את הערותיו וביקורתו. 2. תגובה פילוסופית – תגובה שאנו מייחסים אותה לנושא ולתוכן היצירה. כצפוי, היא גם התגובה הנפוצה יותר. בתגובה פילוסופית הפרשנות תהיה בהתאם להבנתו ולהתרשמותו של המגיב.

RachFan

New member
כן, סוג התגובות ברור...

ואני לא חושב שמישהו לא כותב תגובה כי הוא לא מכיר את הסוגים.
אמרת שניים-שלושה, אבל יש בערך 2-3-4 שמפרסמים שיר חדש כאן ביום בממוצע... משהו כזה, לא? אז זה די כמעט כולם
אני לא יכול להגיד לך כמה פעמים (אבל באמת שכמה מאות פעמים) ראיתי שיר שפשוט כתוב בצורה כזאת גרועה שלא היה טעם להגיב עליו. רוב האנשים (בארץ, בעולם) שכותבים שירים, לא כותבים אותם ומקווים להשתפר ולכתוב עוד ועוד, אלא כותבים כדי להוריד משהו מהלב, ואי לכך, עקב העובדה שהם לא ממשיכים לכתוב, וגם בד"כ לא אוהבים במיוחד שירה - לא מעוניינים להשתפר. אאבל הם מפרסמים בכל זאת. בשבילי זה כמו האודישנים המביכים בהתחלה של כל עונה של כוכב נולד. אנשים שחושבים שהם טובים במה שהם עושים אבל הם ממש ממש לא. אגב - אני ממש לא מתייחס לכותב האשכול הזה - איתו אני דווקא מאמין שיש תקנה, ושאם הוא רוצה הוא יוכל להתפתח ולהשתפר ולהתקדם הלאה. אבל יש אנשים שלא. שכושר ההבעה שלהם בע"פ הוא לא כ"כ טוב (או לפחות לא טוב מהממוצע - והממוצע הוא נמוך), הרעיונות שלהם לא מקוריים, וניכר שהם אינם "מכירים את התחום" ולא ממש רוצים להכיר, אלא רק לפרסם ולהתפרסם. שירים קיצ'יים וגרועים כמעט לכל דעה. וזה הרוב, לדעתי. וזה בסדר, זה הגיוני. כמו שאחד מתוך 20 אנשים שבאים לכוכב נולד מספיק טובים לעבור לשלב הבא - כך בכל תחום, אני מניח, ובטוח שגם בתחום הזה. אז לרוב האנשים אני לא נוטה או מעוניין להגיב. כי פשוט אני לא יודע, פשוטו כמשמעו, מאיפה להתחיל בביקורת, בלי שהיא תהפוך אוטומאטית לקטילה ופסילה. כי יש דברים שראויים לפסילה!
לא יודע, ככה אני מרגיש, ואני מקווה שלא, אבל חושב שאני מייצג עוד אנשים כאן, כי עובדה שלא לכל שיר מגיבים, ובטוח שלא לכל שיר כולם מגיבים. כל אחד וסוג השיר שהוא יכול להגיב לו. לא כל אחד יכול להגיב לכל סוג של שיר. חפרתי את עצמי לדעת.

femme

New member
לא חפרת ולא כלום ../images/Emo13.gif

אני חושבת שהדיון הזה חשוב ואם יצטרפו עוד, אז הרווחנו כולנו. כבר כתבתי כאן באחד השרשורים שלא המה חשוב אלא האיך. לא חייבים תמיד לחפש את המקוריות. אם היא קיימת, מה טוב. דף הפורום הראשי מוגבל נדמה לי ל-15 הודעות ראשיות ואין חשיבות לאורך השרשור. כלומר כל הודעה ראשית שמתפרסמת ואינה רלוונטית לפורום זה, מדחיקה אחורה שרשורים קיימים. הצעתי למחוק, אבל זו החלטה של המנהלת ולא שלי. "כוכב נולד" בטלוויזיה לא רלוונטי לעניינינו. עזוב. כל מי שמפרסם יצירה, מטבע הדברים שמצפה למשוב וצריך להיות פתוח ונכון לקבל ביקורת, אחרת שישאיר את יצירתו הנאורה במגירה. גם אם היצירה לא לטעמך, אפשר להגיב בנימוס ובאופן תרבותי ואז אף אחד לא יקטול אותך. תנמק רק מה פסול בעינייך, מה לא זורם, מה לא בסדר. ככה גם נוצרים דיונים מפרים וכולנו למדים מהם. דברים שראויים לפסילה של ממש, אכן לא תמיד ראויים לתגובה ואישית לא פעם אחת נמנעתי מלהגיב מהסיבה הזאת. חוסר תגובות מעיד על חוסר עניין הכותבים ביצירה ואז מדלגים עליה, אבל יכולה להעיד גם על אדישות המגיב הפוטנציאלי, כי ממש לא בראש שלו לטרוח ולהשקיע בתגובה. ואני מדברת כמובן על דפוס התנהגות שחוזר על עצמו רוב הזמן ויש הרבה כאלה כאן לצערי. גם מעט כותבים, גם מעט תגובות זה בעוכריו של פורום שירה. תאמינו לי.

למעלה