אבל אני לא חושבת שהסוגיה היא אם
אימא מרשה ואבא לא, וההפך (אם זו היתה הסוגיה... הכל היה הרבה יותר קל). אבל רק שיהיה ברור קודם, בטח שעדיף שההורים יהיו בעלי דיעה אחידה - אבל במציאות שלנו, זה לא קורה בכל הדברים, ואצל כרמית, כך עושה הרושם, זה מאוד מפריע לה... אבל כנראה גם, שזה לא ישתנה, כי בן זוגה הוא בעל דיעות אחרות בחינוך והוא יודע מה טוב בדיוק כמוה (וזה כמובן, לגיטימי). [ואומנם אני מזכירה כאן את כרמית ובעלה... אבל, אני כמובן מניחה שזה נכון עבור עוד זוגות (היא פשוט זו שהעלתה את הנושא)] אז יש מצב נתון. אבא אומר צריך להחזיר, אמא אומרת אפשר בדרכים אחרות, אז כשהם יהיו קטנים אולי, באמת, הם יחזירו ליד אבא, ולא ליד אמא, ואולי הם יהיו קצת מבולבלים, אבל בסוף הם ימצאו את הדרך שלהם. ויכול להיות, שהדרך שלהם, תהיה להחזיר ויכול להיות שלא. זה אחד מהמחירים שאנחנו משלמים על חיים בזוג - לא הכל הולך לפי איך שאנחנו רואים את הדברים . ולפעמים זה גם לטובה. אם המצב היה אמא מרשה ואבא לא וההפך - לילדים היו חיים קלים יחסית - הם היו נמענים מלעשות ליד ההורה שאוסר את זה. זה המצב גם אצל ילדים שהוריהם מסכימים בהכל (או שלאחד מההורים אין דיעה בנוגע לחינוך), בבית מותר להשתולל... אצל סבא וסבתא לא. בבית מותר לבלגן ולא לסדר, בגן לא וכך הלאה.